Bu ay hem Bursa’da (ablamın kızının) hem de Antep’te (eşimin amcasının oğlunun) düğün var.
Bursa’daki düğüne eşimle birlikte kendi arabamızla gideceğiz.
Antep’teki düğün ise 26 Haziran’da ve eşim oraya sabah erken saatte kayınpederimle onun arabasıyla gidecek.
Ağustos ayında küçük bir tatil planımız da olduğu için bu düğünler bizi maddi olarak epey zorluyor.
Masraflara hiç karışmadan “zaten siz gidiyorsunuz, bizi de alın” gibi düşünüyorlar
Ortanca ablam da eşiyle ve özel gereksinimleri olan çocuğuyla gelmek istiyor ama “param yok” diyerek hiçbir katkıda bulunmak istemiyor. Kızını da önden otobüsle gönderiyor.
Küçük ablam ise sürekli karar değiştiriyor: önce gelmeyeceğim dedi, sonra geleceğim dedi, sonra tekrar vazgeçti. En son yine “gelirim ama ablanı da alalım” dedi.
Eşim bu duruma çok gerildi. Hem tüm maddi yükün bize kalması hem de herkesin son dakika karar değiştirip bize göre hareket etmeye çalışması onu çok yordu.
Aracımız sanki minibüsmüş gibi görülüyor. Oysa bizim de imkânlarımız sınırsız değil.
Küçük ablamla aram çok iyi; o bana yıllarca hem ablalık hem annelik yaptı. Bu yüzden onun yanımda olmasını çok isterim ama bu kararsız tavırları beni de kırıyor.
Bursa’daki düğünde neredeyse kimseyi tanımıyoruz ama ablamın kızı benim için çok kıymetli. Çocukluğumuz birlikte geçti, nişanımda ve diğer özel günlerimde çok emeği oldu. Bu yüzden şimdi, düğününe bu kadar az kalmışken ona “gelemem” demek istemiyorum.
Eşim de masrafları azaltmak için Osmangazi Köprüsü yerine İDO’yla Yalova üzerinden gitmeyi önerdi.
Ama bu sefer de ortanca ablam “benim o kadar param yok” diyerek buna da karşı çıktı.
Eşim de haklı olarak “bizden ne bekleniyor artık?” diyerek iyice gerildi.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durum gerçekten karmaşık ve yorucu olabilir 🌻. Aile içinde bu tür dinamikler zaman zaman can sıkıcı olabiliyor. Ortanca ablanın "param yok" demesi, belki gerçekten maddi sıkıntı çektiği anlamına gelebilir. Ancak, tüm yükün sizin üzerinize kalması da haklı olarak sizi ve eşinizi yoruyor 🤷♀️. Böyle bir durumda, dengeli bir çözüm bulmak önemli.
Belki küçük bir aile toplantısı yaparak, bu konuyu nazikçe konuşabilir ve herkesin maddi durumunu göz önünde bulundurarak bir çözüm arayabilirsiniz. Ablaların ve eşinin beklentilerini anladığını, ancak kendi limitlerinin de olduğunu anlatabilirsin. Empati kurarak ve iletişimi açık tutarak, herkesin bir nebze anlayış göstereceği bir yol bulabilirsiniz. Unutma, senin de dinlenmeye ve huzurlu bir tatil yapmaya hakkın var 😊🍀.