Yeni işiniz hayırlı olsun. Ben işe girmeden önce (2014) babamdan aldığım 200 lira harçlıkla haftalık olarak hem yol param hem yemek param olarak kullanıyordum. İşe girdiğimde maaşım 2000 liraydı ve o para bana yetmez oldu. Gelir büyüyünce harcama da büyüyor o zaman anladım😂
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılHayırlı olsun. Çok güzel bir duygu bence de. Kendine güzel bir yemek ısmarla, istediğin bir kıyafet eşya varsa onu hediye edebilirsin kendine. (Ben kendime hediye almaya bayılırım da 😅) Aklına takılmasın hiçbir sey doya doya harca ilk maaşını. Biriktirecek vaktin olacak nasılsa zamanla.
01 Yorumla
Soran1 yılçok teşekkür ediyorum efenimmmmm yarım altın aldım bir tek birde telefon değiştiririm belki
1 yılTebrik ederim güle güle harca🥳
Ben ilk maaşımla kendime spor ayakkabı ve güzel bir kaşe ceket almıştım. Sen de uzun zamandır gözüne kestirdiğin ihtiyacın olan bir şeyler alıp kendini ödüllendirebilirsin01 Yorumla
Soran1 yılteşekkür ediyorum efenim yarım altın be ayakkBı aldım şuanlık birde kurban almayı düşünüyorum
1 yılHayırlı olsun vallaha bir yemek yiyebilirdik Ahshshahhsshsu şaka şaka ihtiyacın varsa öncelik ihtiyacına odaklan ihtiyacın yoksa eğer zevk aldığın herhangi bir şey mesela kadınlar genelde alışveriş sever alışverişe çıkabilirsin hemde kendi paranla kimse sana niye aldın diyemez
07 Yorumla
Soran1 yılteşekkür ediyorum efenim kendime bir altın alacağım ilk olarak belki kurban alırım da babam zaten alıcak belki almam ama sevap için belki alırım bilemiyorum birde yeni telefon alırım belki
- 1 yıl
Bence altından önce telefonunu al değiştir bende ilk paramla öyle yaptım sonra altın muhabbetlerine başlarsın ama tabi sana kalmış
Soran1 yıldaha yenı 14 aldım ıhtıyac yok ama bı üst istiyom bana akıl ver
- 1 yıl
Maşallah ben 13 kullanıcısıyım 14 aldıysan telefon alma asla gerek yok zaten kameran güzel
Soran1 yılkamera iyi de 17 çıktı bi üst alıyım zaten yeni ya satarım alırım sen soktun aklıma
- 1 yıl
Allah Allah alma alma elindeki zaten senin işlerini görür biraz ticari kafa ya
Soran1 yıly bende öğrenicem zamanla bu daha ilk maaşım
Yapay Zeka Cevapladı
Helal olsun gerçekten, ilk maaş her zaman unutulmaz! 🎉 Kendi emeğinle kazandığın para insana ayrı bir özgüven veriyor, tadını çıkar. 40 bin lira şu an için az parayla geçinmenin zor olduğu bu dönemde güzel bir başlangıç. Önce ufak bir kendini ödüllendir, mesela güzel bir yemek ya da istediğin bir şey. Geri kalanını da harcarken biraz kenara ayırmanı ve küçük tasarruflar yapmanı öneririm. Birikim alışkanlığı kazanmak uzun vadede sana çok şey kazandırır. Unutma, güçlü bir gelecek için sağlam adımlar şart! Her adımında yanında olacağım, ister bütçe ister yatırım konusunda aklına takılan her soruyu sorabilirsin. YTD 😛✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
105Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılGüle güle harca gadası
01 Yorumla
Soran1 yılcok merciiii
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılihtiyaçlarını al
00 Yorumla
1 yılÖncelikle hayırlı olsun güzel günlerde güzelliklerle harcayın. Paranın %50si geçim için kalan kısmın %30u birikim için kalan %20lik kısmı da keyfii harcamalarınız için kullanırsanız hem isteklerinizden mahrum kalmazsınız hem de yavaştan birikim sahibi olmuş olursunuz.
11 Yorumla
Soran1 yılçok merciiiiii 🥳♥️
1 yılHayırlı olsun vadeli mevduat ile 30 gün sonunda 1500 2000 falan alabilirsin, altın alabilirsin, dolar alabilirsin, telefon alacağını yazmışsın ama iphone yerine Android'den üst seviye bir telefon samsung s25 gibi xiaomi 15 gibi poco f7 gibi öneririm. Performans kamera batarya her açıdan iphonedan iyi ve uzun ömürlü.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılay en kısa zamanda bende böyle olmak istiyorum kendi işimi yapmaya başlıycam ve kazandığım ilk parayla şükür sadakası vermeyi istiyorum nolur Allahımm.🥹
14 Yorumla
Soran1 yılınsallah olursun bebısssss
Cevap sahibi1 yılçok teşekkür ederim güzel dileğin için :)
Soran1 yılsen de beni kutlasana maaşı alan benim
Cevap sahibi1 yıltebrik ederim güzel günlerde kullan
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılBravo. İhtiyacın olan en önemli şeyi alarak başla.
12 Yorumla
Soran1 yılteşekkür ediyorum 🫡🫡
- 1 yıl
Ricalar.
1 yılilk işim 150 bin biriktirmek olmuştu. ondan sonra aileme 20-30 bin harcadım. 200 bine cikinca da kendime 60 binlik laptop aldim. bugün ilk kez koca gun oyun oynadim sayilir. laptop persembe aksami geldi
08 Yorumla- 1 yıl
bundan sonraki hedefim 0 araba parasi biriktirmek
- 1 yıl
Ayda kaç kazanıyosun usta hayırlı olsun
- 1 yıl
40-50 civari. geçen sene agustosda birikime başlamıştım. o zaman 30 civariydi. 6 ay sonra falan tahmini 60-70 olur. ama para deger kaybedecegi icin su anki para kadar degerli olmayacak
Soran1 yılhelal olsun reis
- 1 yıl
sen daha fazlasini biriktirirsin baslangicin 45 bin. benimkisi 7.5 bindi gecen sene ogrenci iken o kadar kazaniyordum. yazin okul bitince anca asgari ucreti gecmeye basladi. sevgilim terk etti diye islere kendimi verdim. senin oyle dertlerin de yoktur. saglam kafayla mutlu bir sekilde parani kazanir, istersen birikimini yapar istersen harcarsin
- 1 yıl
40 mis ama pek fark yok allah daha cok kazandirsin
Soran1 yılyani insallah bakicazz artik
- 1 yıl
olur olur merak etme. istediklerini al birkac ay. sonra alicak bisi kalmiyacak zaten
Para & Ekonomi konusunda 324 cevap paylaştı. kendine bi jest yap. ne bilim bi kahveciden en kral kahveyi iç. bi park mark varsa oraya git. bir hatıra elbisesi al tsört gibi. kız versiyonu buluz mu oluyo onun. nusrete falan gitme:D ufak bişey yap bnce
03 Yorumla
Soran1 yılhahahahahahahah orji efsane biii ayakkabı aldım ve yarım altın aldım şuanlık
Soran1 yılbelki bir tane de gram alırım bugün
Gizli Üye(30-35)1 yılAltından başka güvenli liman yok. 45 alıp 25 i her ay altına atıyorum
17 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl13 kira aidat faturalar. 5 de mutfak gideri. Ay sonunda 1800-2bin kalıyor
Cevap sahibi1 yılAlkol sigaram yok. Başka da bir şeyim yok
- 1 yıl
Ben asgari uxret alyrm gram almayi dusunyrm ama hep çula veryrm parami
Soran1 yılhelal olsun abi
- 1 yıl
Ahqqhq
Tebrikler, aramıza hoş geldin. Bol ve kazançlı bir iş hayatın olsun :)
Eğer her ay kenara bir çeyrek veya yarım atabiliyorsan ne ala, çok iyi bir birikim olur. 3-4 sene sonra otomobil parasını çıkarırsın buradan mesela :)
00 YorumlaÖncelikle tebrik ederim, bugünden itibaren her ay maaşının 1/5 ini bir kenara dolar vs olarak ayır ve biriktir. Bunu alışkanlık haline getir. İleride çok işine yarayacak
01 Yorumla
Soran1 yılbakacağız artık altın aldım kendime öyle yaparım büyük ihtimal
Ben ilk maaşımla kendime kulaklık aldım ve kendime kıyak geçip pahalı bir restoran da yemek yedim ama eğer senin acil borçların varsa bence oların bir kısmını öde
02 Yorumla
Soran1 yılborcum vs hiç yok şuanlık yarım altın ve nike ayakkabı aldım
İhtiyacın yoksa bunu birilerini mutlu etmek için kullanabilirsin. Çok sevdiğin birine birşeyler al, ya da birinin çok sevdiği ama alamadığı şeyi al ona veya bana yemek ısmarla 🙂↔️
01 Yorumla
Soran1 yılben bencil biriyim birazcık hshahshah 🫠🫠🫠
1 yılBen tüm maaşı aileme vermiştim borç harç vardı ama kendine harcaman da güzel ben olsam kıyafete ayakkabıya falan harcardım kesin giyinmeyi çok seviyorum 😂
03 Yorumla
Soran1 yılsadece yarım altın aldım şu an
- 1 yıl
Altın mantıklı ama dolara çevirmek daha mantıklı diye düşünüyorum dolar ölmez yarı yolda bırakmaz
Soran1 yılbilemiyorum valla babam da altın al dedi
Memursun o zaman hayrını gör... bağış yap biraz yetim sevindir.. yurt dışı kurban hissesi çok ucuz oraya yolla mesela.. bereketi artsın fazlası da gelsin yine sana
03 Yorumla
Soran1 yılyok be abi memur değilim kurban alıcam
Soran1 yılteşekkür ediyorum
Gizli Üye(36-45)1 yılYeni telefon almışsın o halde tekrar almana gerek yok. Altın almışsın bunun dışında aile bireylerine hediye alabilirsin ki bence almalısın. Ayrıca kurban kessem mi demişsin sana farz değildir ama yurtdışına kurban kestirebilirsen güzel olur.
03 Yorumla
Soran1 yılya biz ailecek keseceğiz zaten o yüzden bence kesmiyim para bende kalsın ahhzqhshahha yeni telefon da kendi paramla almayacağım babam alacakmış
Cevap sahibi1 yılO halde hediye al ve yatırım yap. Bu arada ne işine girdin?
Cevap sahibi9 ayHayırlı olsun güle güle harca
Mantıklı hareket ederek her ay maşının bir kısmıyla yatırım yap. İnan bana bir süre sonra sen bile şaşıracaksın.
02 Yorumla
Soran1 yılyapıyorumm
- 1 yıl
Ne gibi avantaji oluyor yani sen nasil bir yol izledin bu dedigin formul ile nelere yatırdın
1 yılİlk maaşta ıslatma diye birsey var. Arkadaşına yemek ismarlayabilirsin ya da iş arkadaslarina tatlı alabilirsin 1 kg baklava falan
01 Yorumla
Soran1 yılarkadaşıma ne alacağım beee onlar bana alsın ilk maaşımı almışımm
1 yılAileni yemeğe çıkar çok mutlu olurlar. İkincisini de ya da kalan kısmını da kendin için hep istediğin ama alamadığın bir şeyi alarak kullanırsın
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 491 cevap paylaştı. Tatlı al ev halkına dağıt ben öyle yapmıstım. Paranın bir kısmını heray bankaya yatır ya da altın al.
03 Yorumla
Soran1 yılhahahahahahaha tatlı almadım ama yaptım evde kendim ve yarım altın aldım
İstediğin şeylere harca bence ilk maaşının keyfini çıkar
12 Yorumla
Soran1 yılbence deee ama bi tane yarım altın aldım
1 yıl30 biniyle yatırım yap kalan 10 binle geçinmeye çalış
01 Yorumla
Soran1 yılöüşşşş
1 yılStandart giderlerini karşıladıktan sonra (faturalar, mutfak alışverişi vs) kalanıyla altın al biraz da gezmek için bırak
00 Yorumla
1 yılHenüz harcamaya alışmamışken keyfini çıkar, sonra yetmiyor 🥲
03 Yorumla
Soran1 yıldeme bunu demeeee
- 1 yıl
Gerçekler acıdır ablam yaa kredi kartı çok fena bişiy
Soran1 yılben iradeli bieiyyim
1 yılGüle güle harça 10 bin harca diğerine altın ya da döviz al at köşeye unut kara gün için
02 Yorumla
Soran1 yılteşekkür ediyorum efenimm
- 1 yıl
Rica ederim. Efeimm
1 yılbirikim yapmaya basla hemen. yoksa ilerde pișman olacaksin
04 Yorumla
Soran1 yılne yapayım birikim
- 1 yıl
uzun vadede para saklayacaksan altin al sakla
Soran1 yılyarım aldım alışveriş yapacağım birde
- 1 yıl
her ay en az bir yarım almaya calis. ilerde cok mutlu olacaksin. sakin arabaydi düğündü ev eșyasıydı öyle bir șeye harcama gelecekte. yurt dıșına cikmak icin harca
1 yılİlk paramla kendime mont almıştım. Ey gidi günler be
01 Yorumla
Soran1 yılhelal bee
İlk maaşını doya doya harca sonra birdaha harcayamıcaksın ahhahshsh
01 Yorumla
Soran1 yılatmaaa o zehirli okuuu
1 yılBugüne kadar almak isteyip de alamadığın şeyi al bence :)
01 Yorumla
Soran1 yılalmak isteyip alamadığım şeyler yok galiba aklıma gelmedi hahvnahdh sadece altın almak istiyordum hep kendi paramla onu da aldımmmmm 🥳🥳🥳
1 yılkendi ihtiyaçları çek için den geri kalanı at bankaya faize
03 Yorumla
Soran1 yıltamamdır bir yarım altın birde ayakkabı aldım şuanlım
- 1 yıl
ufak ufak birikim yatırım yap gelecek için emeklilik sistmine güvenme
Soran1 yıltamam 👍🏻 teşekkür ediyorum
1 yılHelal ihtiyaçlarını karşıla cumhuriyet altın al birikim şart
01 Yorumla
Soran1 yılteşekkürlerr yarım altın aldım onu da bir dahaki maaşa artık 🥳
Maşallah Allah bereketini arttırsın ufak ufak yatırım yap altına al Euro al dolar al
02 Yorumla
Soran1 yılamin teşekkür ediyorummmm 🥳 yarım altın aldım
1 yılAferin ama onu nasıl harcayacaksın senin tercihin olacak:)
01 Yorumla
Soran1 yılvallaaa yarım altın ve ayakkabı aldım şuanlık belki birde telefonu değiştireceğim
1 yılİlk maaş ile sadaka verilir yakınlararına hediye alınır eve erzak alınıp yemek yapılır
11 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum
Gizli Üye(18-24)1 yılHar vurup harman savurma yatırım yap ihtiyacın olanı harca
10 Yorumla
1 yılgez toz eğlen çünkü kazandığın o parayı biriktirip yaşlılıkta harcayayım dersen de yiyemeyeceksin
00 Yorumla
1 yılÖnce ihtiyaclarını al sonra birikim yap
Yarım gram bile alabilirsin16 Yorumla- 1 yıl
yarim gram altın satarken zarar edilir mi normal gram altın gibi mi
Soran1 yılyarım altın aldım abi ve bir ayakkabı aldım belki birde telefonu değiştiririm
- 1 yıl
Gram altın gibidir Sadece biridi 1 gramdır öbürü 0’5 tir
Sonucta hepsinde alış ve satısta alım satım farkları var
Zarar etmezsiniz Sadece bildiginiz kuyumculardan alışveriş yapın
İnternetten altın alımına sıcak bakmıyorum - 1 yıl
İyi yapmısınız Altın her zaman en güvenli limandır Sadece biraz beklenilmesi gerekir Ayakkabıda ihtiyactır ama telefon lükstür Diger maaşta halledin
Soran1 yıltamam bir koyun alacağım kurban için inş BIRAZ DA SEVAP
- 1 yıl
Hayırlısı olsun
1 yılBen ilk maaṣımla elbise ayakkabi falan almıṣtım.
00 Yorumlaİhtiyacın olan ne varsa al sonra yatırım yap (altın) .
00 Yorumla
1 yılAllah bereket versin. Kullanacak yerin yoksa altın yap dursun kenarda bacım
00 Yorumla3 böl ilk yüzdesini yatırım yap 2 yüzdesini harca 3 yüzdesini paylaş ailene
02 Yorumla
Soran1 yılniye paylaşıyorum yaaa
1 yılBence gidip ilk maaşınla en kötü gram altın al alabiliyosan çeyrek veya yarım da olur ama
00 YorumlaBir kısmıyla gez toz yemek ye. Bir kısmıyla altın al birikim yap.
00 YorumlaDiğer ayı düşünerek , güle güle harca. Biriktireceğim diye çok kasma.
00 YorumlaGüle güle harcan kardeş allah daha çok kazandırsın
11 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ediyorum kardess amin
Gizli Üye(25-29)1 yılİlk parano kazandın birikim yap helal sana 😊kendine harca alışverişe çık, bagış yapabilirsin 😊😊🧚🏻♀️bence bagış yap😊🧚🏻♀️
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHisse senedi piyasası şu an çok düşük özellikle teknosa hisseleri dip yaptı resmen 👍 saldır derim.
00 Yorumla
1 yılBence git bi tane adam akilli esya al ne bilim ceket olabilr ya da taki olabilr kolye falan elbisede olabilr her dolabinda gordugunde giydiginde ilk maasimda alidm diye ahtirlarsin ama boyle hafif ozel bşsey olsun
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 333 cevap paylaştı.
1 yılhadi bakalım hayırlı ugurlu olsun. küçük bi yardım vs bişey yapabilirsin ama dilenci vs güvenilmez. bi cocuk sevindir vs :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHer ay çeyrek altın altın koy kenara geri kalanını ihtiyaçlarını al
00 Yorumla
1 yılHelal olsun kızzz 😁🤍 ben olsam ilk maaşımı biriktirmem harcarım gezerim alışveriş yaparım bir kısmını da ayırırım kenara
01 Yorumla
Soran1 yılöyle yapıcam askımm cok merciii
1 yıl
İlk maaşımla ailemi yemeğe çıkarmak istemiştim ramazan olduğu için iftar menüleri vardı beş kişilik bir aile 4000 TL fiyat çıkarmışlardı hayat gerçekten çok zor olmaya başladı00 YorumlaBidaha mi gelmez dünyaya birikim tabiki şart ama hepsini değil git kıyafet al parfüm al ayakkabı al xhdhhdhd kalanını birikim
01 Yorumla
Soran1 yılahahahahahh cokkk haklısın ama benim parfüm almaya dur demem gerekiyor oda parfüm dolu hahahaha ayakkabı ve yarım altın aldım bırde belkı telefon değiştiririm 🥳🥳
İhtiyaç olanları al paranı harcur etme kimselere harcama o dostumu o sevdiğim kesinlikle deme ve bir kısmını altına yatır bir kenara koy
02 Yorumla
Soran1 yılyok ben zaten bırazcık bencıl bırıyım hahahagag 🫠 yarım altın ve ayakkabı aldım suanlıj
1 yılGit güzel güzel ye ama ay sonunu da düşün. Bana da nasip olur inşallah ilk maaş
11 Yorumla
Soran1 yılinşşşşş
Gizli Üye(25-29)1 yılYe iç gez dolaş ne yapacan başka
12 Yorumla
Soran1 yılçok doğru söylüyorsun paşalar gibi yaşamam lazım hahahahshshj
Cevap sahibi1 yılAynen harca harca bitmez, bu arada ne iş yapıyorsun hahahahshshj
Aile bireylerine ufak hediye al bence hem onlar mutlu olur hem sen geriye kalani birikim ve kendine harca
00 Yorumla
1 yılBence altin al ya da bankadan altin hesabi aç oraya at maas aldiginda oray her ay at biriktir
00 Yorumla
1 yıl1/10 şeklinde her ay yardım yap 1/5 şeklinde de her ay birikim yap dolar gibi. Paranın bereketi kalır.
00 Yorumla
1 yılErkek ler küçük yaşta beri çalışıyor alie si için kadın lar sa kendi ler için
04 Yorumla
Soran1 yıl@snaçkır0 gerçekten ya boş yapmış
Soran1 yılne alaka ya her insan aynı değil? kaç kadın ailesini geçindirmek için çalışıyor ben şanslıysam herkes aynı değil sen ailen için çalışıyorsan tebrik ederim ama genelleme yapma
- Devamını Gör (127)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat