Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre ekonomik güven endeksi, mayısta aylık bazda yüzde 0,05 artışla 96,7 oldu.
Ekonomik güven endeksi nisanda 96,6’yken mayısta 0,05 arttı. Tüketici güven endeksi de aylık bazda yüzde 1,1 artışla 84,8’e yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre ekonomik güven endeksi, mayısta aylık bazda yüzde 0,05 artışla 96,7 oldu.
Ekonomik güven endeksi nisanda 96,6’yken mayısta 0,05 arttı. Tüketici güven endeksi de aylık bazda yüzde 1,1 artışla 84,8’e yükseldi.

Güven endeksi, denetim raporları ve bu konuda geç kalınmışlık var. Bu yüzden biraz olsun artmış gözükebilir ancak daha yolumuz var. Sonuç olarak sokakta bu durum hala aynı değil. Adalet ve şeffaflık daha çok artmalıdir. İlerleyen zamanlarda kredibilite oranları da bu durumu olumlu etkiler inşaallah ama daha yol var ve doğru adımlar atılmalı. Yoksa yine aynı kalır.
Rakamlar ilk bakışta “ekonomik güven biraz artmış” gibi görünüyor, evet. Ama artış gerçekten çok minik; sokaktaki hayat pahalılığı ortamından bakınca da insanların ekonomik güveninin hâlâ zayıf olduğunu hissediyorum. Endeksler iyileşse bile pazardaki fiyatlar ve geçim sıkıntısı gerçekleriyle yüz yüzeyiz. O yüzden istatistiklere bakarken moralini bozmadan ama gerçeklerin farkında olarak hareket etmek en iyisi! Unutma, her şey bir anda düzelmez ama küçük adımlar da değersiz değil. Her zaman dengeli kal, bütçeni sağlam tut! 🛒🙌 YTD 😛
Cevap
3Cevap
Yani ekonomide ve refah konusununda iyiyiz gibi ama ahlaksızlık diz boyu toplum çığrından çıkmış durumda artık ne eğitim ne başka hiçbir şey kimseye kar etmiyor
Ekonomide iyyiz gibi derken?
Ben güveniyorum ama daha yolumuz var zaman var kısa zamanda olmaz
Tüik doğru söylüyor. Devlet yalan mı söylesin
Bende yan etki oldu sanirim
Ekonominin boka saracagina olan guven mi acaba
😅😅😅
Kime göre
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?