Kendi paramızı kazanmak yerine neden para kazanan birine bağımlı olmaya çalışıyoruz?

Öncelikle bu bir kadın aşağılama, kendimi veya başkasını yüceltme yazısı değildir bu yazımda dediğim kişiliklerden değilseniz sinirlenmeyin kimseye hakaret etmiyorum 18 yaşındayım ve bu platformda çoğunluk benden yaşça büyük bay ve bayanlardan oluşuyor amaç kimsenin ilgisini çekmek değil sadece gerçekten bunu merak ettiğimden soruyorum.
Sorum şu, neden kendi paramızı kazanabilecekken başkalarının parası için evlilik gibi ciddi bir şeyi boşa harcıyoruz veya harcamaya çalışıyoruz? Bu erkeklerde de var ama ben çevrem de dahil bunu çoğunlukla benden hem yaşça büyük kişilerde hem de benle yaşıt kızlarda görüyorum sınıf arkadaşlarım aralarında zengin koca bulma konuşması yapıyorlar ve bu benim garibime gidiyor yani sen daha 18 yaşındasın önünde kocaman bi hayat var neden şimdiden bunun planını yapıyorsun? Neden zengin koca neden gerçekten sevdigin ve sevildigin bir iliski degil bunu anlamlandıramıyorum yani okuyup saygı duyulan başarılı biri olmak yerine neden başkasının "başarısının" arkasında kalmayı seçesin ki? Ya bir gün o parası için evlendiğin kişi o paraları senden çekip alırsa ya sana kötü davranırsa bundan hic korkmuyor musunuz? Boşansan nafaka alsan o nafaka sen evlenene kadar duracak sırf o kişiden gelecek bir kaç kuruş için hayatını devam ettirmeyecek misin? Bu da bağımlılığa girmez mi okumak istemiyorsun diyelim yine bir işe girmeye çalışabilirsin yine paranı kazanabilirsin hayalin evlenip çocuk sahibi olmak değilse neden bu kadar erken evlenmek ister ki bir insan? Şimdi söyleyeceklerimde isterseniz bana kızabilirsiniz çünkü bu tartışmalı bir konu ama ben insanların kendi dengini bulması gerektiğini dusunuyorum mesela okumus bir doktor neden onu sevmeyen parası icin evlenen birisini secsin ki bu kız erkek aynı yani neden secsin mantıklı bir aciklamasi yok doktor polis vs. Partneri olmak bir saygınlık göstergesi veya bir meslek değil neyiyle gurur duyuyorlar? Lütfen bilgili kişiler aydınlatsın okudugunuz icin tesekkur ederım.
Kendi paramızı kazanmak yerine neden para kazanan birine bağımlı olmaya çalışıyoruz?