(Uzun yazı) bi insan neden kendi çalışıp kazanabilecekken başkasının parasıyla geçinmeyi başarı sanar?

Beni linçleyecek çok fazla kişi vardır eminim ki hatta bazıları benim erkeklerin dikkatini çekmek için bunu yazdığımı ve hemcins düşmanı olduğumu falan söyleyip cahil ve başarısız insan güzellemesi yapacaklar ama olsun. Size sorum şu bi insan neden eşinin veya sevgilisinin/partnerinin parasının çokluğu hakkında böbürlenip sanki kendi parasıymıa gibi harcar hiç mi yüzü kızarmaz yani? bu herhangi biri olur erkeklerde de bunu yapan var kadınlarda da ben kadınlardan ilerleyeceğim çünkü sosyal medyada kadınlar daha cok "okumayacagim/calismayacağim zengin biriyle evlenecegim" diyorlar yani bunun sebebi ne? Bir insan neden baskasının parasına güvenip kendini gelistirmez neden kendi hayatını güvenceye almaz ilerde sağlıktan uzak kalırsan o kişi gercekten sana destek olacak mi bunu nerden biliyorsun da kendini kurtarmiyorsun lisedeyken sinif arkadaslarim zengin es bulup evlenmeyi dusunuyorlardi bana sacma geliyor bu dusunce neden bir baskasinin gölgesi altinda durayim ki? Yeni evlenen bi teyzem var yeni dedigime de bakmayin 1 yillik evli ve herkese ama herkese kocasının parasini övüyor ve her allahın günü bir seyler siparis ediyor ama kendisinin hic bir vasfı hic bir basarisi yok buna rağmen böyle ve onun gibi insanlar olmasina inanamiyorum hangi motivasyonla aciyorsunuz sabah gözünüzü? Hic mi baskasinin parasini yiyip üstüne bunla övünmekten utanmiyorsunuz? Tüm elestirilere acigim dusuncelerinizi söyleyin.
(Uzun yazı) bi insan neden kendi çalışıp kazanabilecekken başkasının parasıyla geçinmeyi başarı sanar?