1 yılHukuk anlamında bile bunun bir karşılığı vardır yüksek ihtimal O yüzden kocanızda oturup konuşun bu yaptığı şeyler doğru şeyler değil Ha siz harcamalarda abartmıyorsanız bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama daha önce abarttıysanız gereksiz harcamalar yaptıysanız Onun da sizi sürekli kontrol etmeye çalışması gayet normal. olayın öncesini bilmiyoruz çünkü :)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılEğer bizi keklemiyorsan?
Boşa gitsin.70 bin kazanıp yiyemeyeceksen. Arada sevgi saygı yoksa yatakları bile ayırdığın bir adamla senin ne işin var? Hiç bir yönden denkte değilsiniz. Senin parani senden kaçırıyor üstelik.
Bu duruma ailen destek oluyorsa bunun nedenleri şunlardan biri olabilir. Ya kocan belli bir parayı onlara veriyordur. Yahut mevkide dolayı seni kıskanan aile üyeleri seni böyle ezip rahatliyorlardir.
Ne yapacalarin gelirsek bu eşinizi derhal boşayin. Kendinize yeni bir sayfa açın. Aileniz bu hayatın içinde olmak isterlerse olurlar. Olmaz ise onlar bilir.
El ne der diye kendi hayatınızın yeteri kadar içine etmediniz mi? Kazanmasını bilip yemesini bilmemek akıl işi mi? El ile mutlu olmuyorsunuz. Kendinize güvenin boşanmak ayıp değil. Utanilacak bir durumda değil. Niye hala duruyorsunuz? Hadi artık harekete geçin!!!
95 Yorumla- 1 yıl
Bu süper cevap seçilmeli
- 1 yıl
Mükemmel bir cevapppp! Bravo!
- 1 yıl
Muhtemelen bu da kurgudur hatta admin etkileşimi arttırmak için kendisi bile yan hesabından paylaşmış olabilir
Cevap sahibi1 yıl@sahibedeno Ne yan hesabı yaa. Nereden böyle düşündün ki? Çok mu güzel yazmışım. O yüzden mi inanmakta güçlük çektin? Buradaki herhangi bir üyeyim. Sadece kalemim güçlüdür. Ve iyi analiz yapan biriyim.
Cevap sahibi1 yılBence kocasi calismiyordur bu parayı nasıl yiyecek yoksa? Hem kendini niye yorsun? Hazır çalışıp çalışıp eline verince napsın?
İse gelir gider gibi yapıp parayı yiyiyordur.
Güncellemeyi okuyunca sinirden deli oldum. Öncelikle sen mühendis halinle asgari ücretli insanla ne işin var? Aşağılamaktan ziyade baksana onun bir yerleri kalkmış bu haliyle mühendis alınca. Diğer bir konu ise maaşına nasıl el koyuyor? Kartı ondan alacaksın olacak bitecek. Zaten sen çalışmasan geçinemezsiniz. Asgari ücret ne 40 bin bile almıyor. Sen baştan yanlış evlilik yapmışsın !!
60 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 900 cevap paylaştı.
1 yılBu durum seni kısıtlanmış hissettiriyor olmalı, haklısın. Öncelikle kocanla açık bir şekilde konuşmayı dene; hislerini ve ihtiyaçlarını net bir şekilde ifade et. Ortak bir bütçe planı yapmayı öner, böylece hem kontrol sağlar hem de özgürlüğün olur.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Böyle bir durumda hissetmen çok doğal, kimse finansal anlamda baskı görmek istemez. Bu tarz kontrolcü tavırlar bazen ilişkiyi yıpratabilir. İlk adım olarak eşinle sakin bir ortamda, isteklerini ve bağımsızlığını samimi bir dille konuşmak önemli. Finans şeffaflığı beraberliğe güç katar; duygularını ve beklentilerini açıklıkla ifade etmekten çekinme. Kendin için küçük bir harcama bütçesi oluşturmak da işine yarayabilir. Unutma, kendi ayaklarının üzerinde durman iyileştirici bir özgüven verir! Gerekirse bir uzmandan da destek alabilirsin. Maddi konularda iki tarafın da sesi eşit duyulmalı. Sen değerlisin, unutma! 😊💙
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılboşanabilirsin
10 Yorumla
1 yılYorumlarını bazılarını okudum sen 70 bin alıyorsun eşin asgari ücret, onunla evlisin görücü usulü tanışmışsınız sana erkeklik taslayıp senin parana el koyuyor ben erkeğim bahanesini kullanarak.
Bakın ben şu an mesleğimi elime almaya çalışıyorum sizin yerinizde ben olsam asgeri ücret alan biriyle evlenmezdim avukat avukatla, öğretmen öğretmenle , doktor doktorla evleniyor kısacası davul bile dengi dengine. Sizinle aynı maaş alan sizi seven biriyle evlenin eşinizden boşanmanızı tavsiye ederim anladığım kadarıyla narsist bir insan belki de kendine yediremiyor karısının ondan fazla kazanmasını.
Ailenize göre hayatınızı şekillendirmeyin , bu hayat sizin siz işe gidip saatlerce çalışıyorsunuz kendi maaşınız ile ayda bir defa olsa ufak bir şey alıp kendinizi ödüllendirmelisiniz.55 Yorumla- 1 yıl
Çok haklı
- 1 yıl
Kendine yedıremedıgınden parasını elinden alıyor ama asla asgari ücret alan küçümsenmemeli o mühendis oda asgari ücret alıyorsa anlaşabilirlerse bu adam gbi ezik bir ego yapmayacaksa. İlla dengin olmasına gerek yok. Her şey para ya da egıtım sistemi degıl kısının kendını eğitebilmesi önemli geliştirebilmesi
- 1 yıl
Birbiriyle aynı meslek grubundan olan insanların konuşacak konusu olabilir. Bana göre,, asgari ücreti küçümsemiyorum sadece arada dağlar kadar fark var diyorum.
- 1 yıl
2 arkadaşın diyorsun. Onlar istisna olabilir. Ama unutmamak gerek istisna lar kaide yi bozmaz. Benim çevremde aynı meslek dalından olan insanlar daha mutlu ona kalırsa
Gizli Üye(18-24)1 yılBacım böyle biri ile asla ömür geciremezsin kendin bir meslek sahipiysen boşa gitsin ailenin , akrabaların ne dediğini düşünürsen senin işin yaş evlilikte para mezsuu olmaz ya tamam çok harcarsan anlarım lafını etmesi normal tabiki ama evin erkeği benim ben ne dersem o diyorsa Hopa dur bakalım yok öyle bir dünya sen çok yüz verme kendi ayakların üstünde dur ezdirme kendini kimseye başkasın ne dediği umrunda olmasın olan sana olur evlilik evcilik değil burada saygı , sevgi , merhamet olmadan bu evliliğin bir anlamı kalmaz ailende beş kuruş etmez vur tekmeyi hepsine dur ayakların üstünde kimseye boyun eğmeden yasa 😏
20 Yorumla
1 yılBenim kuzenim senin düştüğün gibi bir duruma düşmüştü. Kocası aşırı derecede cimriydi. Şimdi bazı şeyler var burada anlatılmıyor uzun uzun. Ama gerçekten deyimi yerindeyse bokunu çıkarmıştı. Kız sonunda boşanmak zorunda kaldı. Üstelik bu kız Azerbaycan’dan ailesini bırakarak o çocuk için İzmir’e taşınmıştı. Ailesi bir türlü o çocuğun cimri olduğunu kabullenemiyordu, kızı suçlu buluyordu. Sonunda kız kocasının cimri olduğunu ispat etti, ayrıldı. Üstelik çocuk oldukça zengin. Zengin olmasa içim yanmayacak. Ama senin durumunda olaya şöyle bakmak gerekiyor. Acaba çok harcama yaptığın için bundan bıkmış mı? Bu yüzden gerekli, gereksiz şeyler almaman için mi böyle yapıyor? Acaba çok mu harcama yapıyorsun kuzum?
11 Yorumla- 1 yıl
Güncellediğin yorumu gördüm kuzum. Bence hiç düşünmeden boşan. Rahatsız yaa
- Para & Ekonomi konusunda 732 cevap paylaştı.
s 1 yılIyy öyle erkeklerden nefret. Bütük harcamalar elbette habersiz yapılmaz ama içtiğim kahvenin hesabını da soramaz. Rahatsız olduğınu belirt ama maddi olarak sıkışık mısınız bu ara? O da etkiler
224 Yorumla- 1 yıl
Kusura bakma da erkek senin bankamatiğin veya ATM değil eskiden de o şeyler artık erkekler gözünü açtı gidip çalışırsın paranı kazanırsın o zaman
- 1 yıl
Bir ilişki yürüyorsa iki taraf da çalışacak kazanacak eve para getirecek
Soran1 yıl@İmdatgelmedi41 benim kocam asgari ücret alıyor tüm kazancını kendine alıyor. Ben kamu mühendisiyim 70 bin alıyorum maaş kartımı kendi kullanıyor parama el koydu. Doğru mu bu peki?
- 1 yıl
Ne bankamatiği olm mali müşavirim ben sorudaki kadın kamuda mühendismiş sence erkeğe ihtiyacımız var mı wkdkwk paramın hesabını soramaz ben de ona soramam cevabı nasıl okuyorsunuz
- 1 yıl
Ya bekar adamlar evlilik dersi veriyor sen takılma onlara😅
- 1 yıl
O zaman haklısın böyle olduğunu bilmiyordum özür dilerim doğruya doğru derim demek ki seçtiğin eş adayı düzgün birisi değilmiş yanlış kişiyi seçmişsin Allah yardımcın olsun çok çekersin sen o adamdan
- 1 yıl
Bir şey sorabilir miyim siz kadınların çevresinde o kadar erkek var yani nasıl o kadar erkeğin içinde gidip böyle numuneleri buluyorsunuz ben anlamıyorum yani bir sürü delikanlı erkek varken eşimin çalışıp kazandığı paraya karışmam yani aksine ben ona bir şeyler alacaksın derim
- 1 yıl
Benimki zaten karışmıyor ki anca çok büyük bir şey alacaksam haber veririm o da öyle yani 5 10 bin tl yi ona sormadan harcamam ama 1000 tl nin de hesabını vermem o da vermez
- 1 yıl
Kanka ben öyle her önüme gelen kadınla ilişki kursaydım işimiz vardı evli olsa ne olur böyle numune ile evlenmektense bekar kalmayı tercih ederim evlenmek mi marifet değil
- 1 yıl
Görüyoruz seçim yaptığınız erkekleri ya dayak yiyorsunuz ya öldürülüyorsunuz çok güzel seçimleriniz var kanka aynen nerede it kopuk puşt serseri var onların yanındasınız
- 1 yıl
Ne anlatıyon acaba eşimin it kopuk olduğunu nereden çıkardın wkdkwk okuduğunu anlasan sorun yok
Soran1 yıl@İmdatgelmedi41 benim tercihim değildi evlendiğim kişi. Ailem evlendin evlendin yoksa evde kalacaksın kimse yüzüne bakmayacak aç ve açıkta kalacaksın dedi görücü usulü tanışmalar yapıldı ve bu adamla ilk ayda nişan üçüncü ayda düğün yaptım zorla evlendim bir nevi
- 1 yıl
Abla mühendis olup asgari ücretli amele adamı başına patron yaptıysan hata sende
- 1 yıl
@İmdatgelmedi41 erkekler gözünü açmadı hazıra konmak artık kolay gelmeye başladı prenses oldu öyle olunca da kadın iş hayatina girdi erkeklesti
- 1 yıl
@İmdatgelmedi41 yorumları okumadın sanırım adam asgari Ücretliyim ve kafın 70 bin maaş alıyormus parasına el koyamaz bu şekilde
- 1 yıl
En azından çabaladık skxksk
Soran1 yılBoşanıp hayatımın geri kalanında bekar yaşamayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. Kocam yüzünden tüm erkeklerden soğudum.
- 1 yıl
Eig deki cevaba katılıyorum yapacağın en mantıklı hamle boşanmak
- 1 yıl
Yani elin adamına neden sen bakıyorsun ki bırak kendine harca
Soran1 yılDüğün, evlilik masraflarını bile ben ödedim salonu bile ben tutmuştum.
- 1 yıl
Kamuda mühendis olmak kolay değil, demek ki zeki bir kadınsın. Kendi başına da çok iyi yaşarsın erkek şart değil
- 1 yıl
Hahaha bu arkadaş zeki biri bence onu dinle
Kartını al ne demek bu saçmalık neyden korkuyorsun seni bırakmasında mı eğer kartını alınca bırakıcak ve sorun cıkarıcaksa zaten senin paran için sadece seninle birliktedir. Aklını kullan, sen aldığın maaş seni her türlü geçindirmek ve elini sallasan ellisi. Denginle evlen yoksa ileride çok pişman olursın bunlar işlerinin ayak sesleri akılını kullan.
30 YorumlaAslinda herseyin temeli rızıktan Korkmak temel sorun evliliğin yası geciyor evlilik nasip işi Rabbim kaderimizde evliliği yazmamişta olabilir O yüzden ondan istemeliyiz en güzelini temel düsunce hepsini beraberinde getiriyor evde kalacğım düsuncesiyle yanlis evlililer bu olumsuz durumları getiriyor Sizin ortak paranızi bir yerelere yatirim yapiyor cocugunuzun ve gelecegize yatirim yapıyorsa sorun yok eger kendi sahsine emeğinizi boşa harciyorsa oturup konusun uyarın aksi halde devam ediyorsa kartınızi iptal edin
10 YorumlaBu soruyu dönüp dönüp soruyorsun sen eğitimli bi kadınsın ama eşinin seni sindirmesine izin vermişsin bu durum değişmiyorsa yapılacak tek şey kartlarını şifresini değiştirmek veya o kocayı bırakmak
24 Yorumla
Soran1 yılKartımı geri alsam beni aldığıma pişman eder, boşanmak da bir seçenek değil ailem ve akrabalarım bana düşman olur. Ailem bizzat evlatlıktan reddederiz seni diyor.
Soran1 yılBu adamı ailem buldu onların zorlamasıyla evlendim bir nevi. Evde kalacaksın acil koca bulman lazım diyerek beni evlendirdiler görücü usulü ile
1 yılKendisinden bu konuda rahatsız olduğunu söyle işe yaramıyorsa kendi paramı kazanmak için adım atmak istediğini dile getir jd ha bu da onda işe yaramaz diyorsanız jd bir boşanın ömür geçmez
01 Yorumla
Soran1 yılMühendisim çalışıyorum zaten para kazanıyorum ama sorun şu ki kendi paramı bana harcatmıyor maaşıma el koydu
1 yılİşe girip tekmeyi koyabilirsin. İhtiyaçlarını karşılamak zorunda ha istemiyorsa zaten evlilik bitmiştir
05 Yorumla
Soran1 yılMühendisim çalışıyorum ve maaşımı kendisi alıyor maalesef. Kendi maaşıyla eve bir gram katkı sağlamıyor ayrıca.
- 1 yıl
Ay asgari ücretle çalışan kocan senin mühendis maaşını cebe mi atıyor? Kendinden utanmalısın
Soran1 yılBen erkeğim bu evde benim sözüm geçer kadın ol haddini bil diyor ve ailem de kocamı destekliyor
- 1 yıl
Yorumları okurken fenalık geçirdim. Ailen seni sevse zaten seni o yola sokmazdı. Boşanırsın onları da bir daha görmezsin. Aileyi bu kadar kutsallaştırmayın. Sen kadınsın yahu maaşına el koyamaz ! O para onun değil. Mühendis kadını asgari ücretli adama nasıl layık görmüşler şok içindeyim. Yataklar bile ayrıyken neyin evliliği bu?
- 1 yıl
Aileni si.**et onlar düşman yahu sen okumuş kadınsın bunlara nasıl boyun eğersin
Saçmalık yani baştan sona saçmalık biz sana ne konuda yardımcı olacağız pintinin tekiyle evlenmissin geçmiş olsun yani
01 Yorumla
Soran1 yılKendi maaşıma bile el koydu kullandırmıyor bana ya
1 yılabla sen deli misin bu adamla ömür mü geçer ALLAH AŞKINA boşan ya
12 Yorumla
Soran1 yılEvlendiğim günden beri hayatım zindana döndü desem yeridir. Ailem ısrarla evlendirdi sebebini halen bilmiyorum. Boşanmayı düşünüyorum ama artık.
- 1 yıl
abla düşünmeyi bırak yaşın geçiyo ben sana diyim boşan ben arkandayım zamanını hiç harcama
- Para & Ekonomi konusunda 468 cevap paylaştı.
1 yılBoşa nafaka al sjjejs şaka bir yana cimrilerle ömür geçmez bacım yani ne diyimm. Bu kadarı da fazla baya. Senin anan baban mı O?
10 Yorumla
1 yılKocayı satışa çıkar letgoda işe yaramıyor belliki herşeyi sorgulayan koca lazım değil
20 Yorumla
1 yılBir gün iç gıcıklayıcı ve heyecan yaratan iç çamaşırları al. Yaptığın harcamayla gece kocana bir şhow yap bakalım sesi çıkacak mı🤭🤭🤭
00 Yorumla
1 yılBu yüzden okuyun kızlarım. Okuyun ki kendi ayaklarınız üzerinde kendiniz durun kimseye muhtaç olmayın.
00 Yorumla
1 yılParanın değerini bilmediğin ve harcadığın zaman çok fazla harcıyor olabilirsin, bu yüzden olabilir.
00 YorumlaDüzgünce oturup konuşabilirsin yaptığı şey hoş değil sende çalışıyorsan kendi parandan kullanabilirsin
00 Yorumla
1 yılTakip edebilir ama mesela lüks mu harciyorsun
015 Yorumla
Soran1 yılKafeye gidiyorum arkadaşlarla geziyorum arada kıyafet alıyorum bunlara karşı çıkıyor
Soran1 yıl@siracc11 kamuda memurum (elektrik elektronik mühendisiyim) 70 bin civarı alıyorum ayda zaten. Kocam maaşıma el koydu bana harcatmıyor.
Soran1 yıl@siracc11 kocam asgari ücret alıyor ama
Soran1 yıl@siracc11 ailem zorladı evde kalacaksın acil birini buldun buldun yoksa bekar kalırsın ortada kalırsın dediler. Görücü usulü ile evlenmek zorunda kaldım.
- 1 yıl
Kafeye beraber gidebilirsin ama kiyafet konusunda cok harcama yapmiyorsan sorun degil ama asiri aliyorsan hakli adam istersen ceo ol sonucta müşterekdir evlilik.
Soran1 yılMüşterektir haklısınız ama kendi kazandığı parayı sadece kendine harcıyor. Evin tüm masrafları kirası market masrafları faturaları ben ödüyorum
Soran1 yıl@siracc11 bekar yaşanmaz aç kalırsın açıkta kalırsın dediler koca şart dediler evlendirdiler ve şimdi de boşanamıyorum boşanırsan eve koymayız evlatlıktan reddederiz diyorlar
Soran1 yıl@siracc11 yok hiç birlikte olmuyoruz yatakları ayıralı aylar oldu
1 yılSen çalışmıyor musun yoksa eşinin parasıyla mı harcamalar yapıyorsun
012 Yorumla- 1 yıl
Eğer Çalışmıyorsan ve eşinin parasıyla harcamalar yapıyorsan Eşin de bu şekilde davranıyorsa çok kötü bir durum bu ama kendi kazandığım paraysa gene eşini sana karışması Bence kötü ama buradaki problem eşini sana yaklaşımı Neden harcamanı istemiyor çok fazla para acaba bir planlarım var geleceğe dahil yoksa elimi kapalı
- 1 yıl
Sebebi ne peki Amaç ne Problemi Ne seninle
- 1 yıl
Para biriktirmek mi istiyor yoksa senin para harcamanı mı istemiyor
Soran1 yılKendi istediği gibi harcıyor ama bana gelince hiç harcama evde otur diyor
- 1 yıl
O zaman eşinde problem var peki konuştun mu bunu ona söyledim mi Kendin harcıyorsun bana gelince neden harcatmıyorsun dedin mi
Soran1 yılEvet dedim. evin reisi benim sen kadınsın kadınlığını bil bana hesap soramazsın diyor.
- 1 yıl
Bu bayağı bildiğin eski kafalı cahil Nereden buldun bunu çok mu aradım
Soran1 yılAilem buldu evde kalıyorsun geleceğini garantiye almamız lazım dediler görücü usulü ile tanıştık 3 ay sonra evlendik
- 1 yıl
Ne kadarlık evlisin şu an
Soran1 yıl3 yıllık evliyim
- 1 yıl
Mutlumusun peki aşk sevgi nasıl
Sen köle misin? Onurun yok mu senin? Sızlanacağına ipleri kendi eline al.
10 YorumlaKocan öyle yaptigina göretemeli senden kaynakli sebeplerdir illahaki
10 YorumlaTroll soru olması lazım bukadar a. ptal olamassın umut edıyorum
00 Yorumla
1 yılEşinin maddi durumunu göz önüne alarak hareket etmelisin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKimisi öyle sakınır eşinden çocuğundan bile
Konuşunca da seni anlamıyorsa işin zor
Ya sende çalışacaksın ya da çocuğuna verir gibi sana da belli bi harçlık verecek00 YorumlaÇok itici konuşarak çözülemeuecej bir şey degil ama canini sıkma
00 YorumlaDostum evlenirken görmedin mi huyunu suyunu bilmem nesini anlaşamıyorsan boşanırsın
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılEvli biriyim 20 yıldır eşimin hiçbir alışverişine karışmadım
00 Yorumla Kocab eko moda geçiş yapmış biraz halden anla alttan al çok uzatırsa konuş buda çözüm olmazsa yolunu ayır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKendi ayaklari ustunde duran hic bir kadinin ozgurlugu kisitlanamaz sen calisil kazaniyorsun esine ne? Benim eski nisanlimda boyleydi Gratis alisverisime laf ediyordu kendim calisip kazanmama ragmen ki birikim de yapiyordum ben de nisani attim benim yapacagim alisverise karisacak bir erkek daha yoktur bu dunyada olamaz da olursa da benim hayatimda yeri yoktur esinin sana uyguladigi sey psikolojik baski manipulasyon bu durum kusurlu es davranisi olup bosanmaya kadar gider
00 Yorumla
1 yılTürkiye şartlarında ekonomik sorunları derinlemesine araştır ve toplumun nelerle uğraşıyor olduğunu kavra. Zamanla sevgiline hak verip yatırım yapmaya başlarsın umarım. Eleştiri tamamen soruya, üzerine alınman gerçeği değiştirmez.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 429 cevap paylaştı. Yardımcı olayım, boşan hemen. Öyle bir hakkı yok :)
00 YorumlaYaaa cok zor oyle sey mi olur ya. Sacma sapan bir harcaman yoksa ihtiyacin varsa alicaksin tabi ki. Benim esimin karti bendedir mutfak cocuklarin ihtiyaclari ben arada bir kendime alirim ona da bir sry demez
01 Yorumla- 1 yıl
Guncellemeni simdi gordum cocuk var mi yoksa hic dusunme bosan bu adamdan. Kendi gul gibi geçiniyor senin maasin yuksek oldugu halde sen zorlaniyorsun. Neden kullandirtiyorsun kendini zaten bir evin gecimini saglayabilecek bir maasin var kartini iptal ettirt yenisini cikart ve gonder gitsin
Gizli Üye(30-35)1 yılBoşan.. Ben aşırı cimri bir erkekle sevgiliydim ve terk ettim mesela..
00 Yorumlasenin çalışmana veya finansal açıdan bir özgürlük kazanmana izin vermiyorsa böyle bir hakkı yok ki öbür türlü de sonuçta birlikte yeni bir hayata adim atmissiniz gereksiz bir tavir
00 Yorumla
1 yılIyyy herkes kocasını haklı bulmuş acıma ağzına geleni söyle hatta üç gün konuşma suratını asma bakamıcaksa neden evlendi sttirsin gitsin👋🏻👋🏻👋🏻
10 YorumlaKendi paranı kazanabilirsin? Çocuk musun harçlık mi aliyosun bide
01 Yorumla
Soran1 yılbenim kocam asgari ücret alıyor tüm kazancını kendine alıyor. Ben kamu mühendisiyim 70 bin alıyorum maaş kartımı kendi kullanıyor parama el koydu. Doğru mu bu peki?
1 yılÇok para harcıyor sun Doğru yapıyor helal olsun reis
04 Yorumla
Soran1 yıl70 bin kazanıyorum maaşıma el koydu kendisi asgari ücret alıyor evin tüm masrafını kirasını benim maaştan ödüyor bana ayda 2 3 bin lira çıkarıp veriyor doğrusu bu mu yani sizin zihniyetinize yazıklar olsun
- 1 yıl
Bosan o zaman
Soran1 yılOlur mu öyle şey boşanmam mümkün değil maalesef
- 1 yıl
Neden ki
1 yılboşan o zaman yıllarca onu mu çekcen insanlar değişmez
00 YorumlaPinti cimri ana kuzusu erkekler boşanmaya layık yol ver gitsin
00 Yorumlaboşa gitsin bul zengin yaşlı işini halet parasını ye
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılKredi kartı gerekiyorsa en iyisini yapıyor.
04 Yorumla
Soran1 yılBenim kocam asgari ücret alıyor tüm kazancını kendine alıyor. Ben kamu mühendisiyim 70 bin alıyorum maaş kartımı kendi kullanıyor parama el koydu. Doğru mu bu yaptığı gerçekten?
- 1 yıl
Yanlış elbette ama sence neden yapıyor peki bunu, harcama dengesizliğiniz mi var nedir? Kredi kartı borcunuz mu çok?
Soran1 yılKendisi çok harcıyor para yetmiyor diyor benim kartıma el koydu bu yüzden
- 1 yıl
Olmaz öyle fuzuli harcama
1 yılİşte bu nedenle ekonomik özgürlük çok önemli.
018 Yorumla
Soran1 yılKamuda mühendis olarak çalışıyorum 70 bin civarı gelirim var ama kocam maaşa maalesef el koydu
- 1 yıl
Yani 70 bin civarı kazanıyorsun ve bu paradan kendine ayırmana bile izin yokmu? Abla bence kocanla bu durumu konuş, rahatsız olduğunu kendine de bir şeyler almak istediğini belirt buna rağmen hala böyle devam ediyorsa da boşan gitsin yani. Evleniyorsun biriyle hayatını birleştiriyorsun sonuçta sana ve isteklerine saygı duymalı
- 1 yıl
Ekonomik özgürlük parayı kazanmakla değil onu kullanabilmekle oluyor.
- 1 yıl
Bende zaten olan parasını bile kullanamadığı için kısıtlandıgını söylüyorum
- 1 yıl
Size demedim 😅
- 1 yıl
Trol bence. Hem mühendis hem el mahkum inandırıcı geliyor mu
Soran1 yıl@Pembistann kadın olunca maalesef hiçbir dediğimi dinletemiyorum hep kendi bildiğini okuyor. Boşansam ayrı dert, adım çıkacak herkes tarafından dışlanacağım. Erkekler için bunlar olmuyor.
- 1 yıl
Ya oha abla köyde mi yaşıyorsun kafa yapısına bak. Koskoca mühendis kadınsın. Bu sadece senin zihninin saçmalaması. Tas devrinde mi yasıyon. Benim arkadas lise mezunu bosanmıa 2 çocuklu bekar oğlanla evlendi 7 8 yaşda küçük. Baska bir tanıdık da 2 çocuğunu annesine bıraktı patronuyla evlendi. illa evlencen diye bir şey demiyorum bu kafa yapısından çık boşanan cüzzamlı mj oluyor
- 1 yıl
Ben de trol olduğunu düşünüyorum doğrusu 😂
- 1 yıl
@Pembistann troll evet az destekli sallasin muhendismis de asgari ücretli ile evlenmiş yersen ev hanımı kizlar bile asgari ücretli istemiyor
Soran1 yıl@Tükendimçok2 ailem zorla evlendirdi yeter ki kocan olsun diye oldu bittiye getirdiler maalesef
- 1 yıl
Kanka bir dahakine senaryoyu az daha geliştir bu tutmadı ,😂
Soran1 yıl@Tükendimçok2 yaşadıklarımı yaşasanız böyle demezdiniz hem de bir kadının böyle demesi beni daha çok yaraladı
- 1 yıl
Aynen baya trol gibi ama hadi diyelim öyle oldu. Artık ekonomik Özgürlüğü olan bir kadınsın bundan sonrası senin elinde. Hâla nato kafa devam ediyorsan ya çok sümsük ya da trolsun hem bu kafayla nasıl mühendis oldun bu aile yapısı okutmaz halbuki😃 alınma abla hakaret amaçlı söylemedim trol olduğunu düşünüyorum
Soran1 yıl@Pembistann Ankaralıyız üniversite sınavında yüksek puan aldığım için çevre baskısıyla üniversiteye gitmeme müsaade ettiler odtü elektrik elektronik mühendisliği bitirdim. Puanım yüksek olmasa okutmayacaklardı.
- 1 yıl
Elinde fırsatın var kıymet bilmiyon. Ulan elin kadını gidecek yeri yok parası yok diye evdeki ayıya katlanmak zorunda kalıyor aw
Soran1 yıl@Pembistann o kadınların yaşadığı şeyleri yaşıyorum işte. Bu biz kadınların kaderi. Başka yolu yok ki.
- 1 yıl
Şu suçluluk duygusundan da artık kurtul aşağıda gördüm yorumunu ailen evlatlıktan reddederiz boşanırsan diyormuş Sen zaten bu kafayla bu muameleye layıksın Asıl sen Bu aileyi bırakıp gitmediysen gitmiyorsan her şeye layıksın boşuna Ağlama Ben ekonomik özgürlüğüm olmadığı için toksik bir aileye katlanıyorum imkanım olsa çoktan çekip gitmiştim kendi kendime de yaşarım en azından benim psikolojimi bozan insanlarla beraber yaşamaktansa kendimle kalmak kendi kendime yetiyor olmak bana çok iyi gelirdi iyileşirdim Sen şimdi kartını iptal ettirip kendine yeni kart çıkarttırmıyorsan ve evi terk edip başka ev tutmuyorsan hala otoksit aileni kaybetmekten korkuyorsan kusura bakma Sen korkaksın Sen önce bu Korkaklık duygunu suçluluk duygunu ve utanç duygunu bilinçaltından dönüştür birey olduğunu hatırla
Kendi paranı kazan kimseye hesap verme
09 Yorumla
Soran1 yılailem eve almaz, boşanırsam tek kalırım tek başıma geçinebilir miyim sizce
Soran1 yıl@siracc11 70 bin falan maaşım var tek başıma yaşamama yetmez mi kamuda mühendisim
Soran1 yıl@siracc11 mecburum keşke başka çarem olsaydı ama yok
Hiç bir şey çalışcaksın o adam degısmez
11 Yorumla
1 yılAşırı gereksiz harcıyorsun, ya da kocan cimri
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılTakip etmeyecegi bir kredi kartı ya da nakit al
00 Yorumla
1 yılCimri mi tutumlu mu kocan
00 YorumlaEşinle bu durumu sakince konuşup çözmen şart
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBenim eşimde gittiğimiz heryerde ne kadar para ödediğini söylüyor doğru dürüst biyere getirmiyor
00 Yorumlaİşe gir para kazan harca
00 Yorumla
1 yılSoru can çekişiyor. Kendinle çelişmişsin
00 Yorumla
1 yılAnlat baktın olmuyor yol ver napacan.
00 YorumlaNe aldığına bağlı ve orta yolu bulmanız yeterli
00 Yorumlaİzin almadan al sende
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSen izin verdin buna, önüne geçebilir misin bilemedim ama ipleri eline almaya çalış
00 YorumlaHiç bir şey yapamazsın, cimri bir kocaya sahipsin.
00 Yorumla
1 yılİşe gir ev işlerini o yapsn
01 Yorumla- 1 yıl
Ev işinden kaçan kaçana
Sende nakit iste parayı 😅
00 Yorumlakendin çalışmıyor musun
00 Yorumla- Devamını Gör (62)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026