Selamlar Ekonomi Severler, 💵💰💳
Benim için, pazardan sebze keza meyve almak daha avantajlı , çünkü pazarda üreticilerle doğrudan iletişim kurabildiğimiz için fiyatlar daha esnek olabiliyor. Hatta pazarlık bile yapabiliyoruz. ⭐💁🎗

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selamlar Ekonomi Severler, 💵💰💳
Benim için, pazardan sebze keza meyve almak daha avantajlı , çünkü pazarda üreticilerle doğrudan iletişim kurabildiğimiz için fiyatlar daha esnek olabiliyor. Hatta pazarlık bile yapabiliyoruz. ⭐💁🎗

Taze olması için pazardan alıyorum genelde. Ayrıca pazar gezmeyi seviyorum. Bazen pazarcılar indirim yapıyor o zaman ekonomik oluyor gerçekten. Marketlerde hem kalmış ürün çok oluyor hem de taze olduğunu düşünmüyorum genelde.
Ben de aynen öyle hem taze hem uygun. 💁
Sebze ve meyveyi pazardan almak genellikle ekonomik olarak daha uygundur. Bunun başlıca nedenleri:
Yapay zekaya mı yazdırdın sfff
Yok ya kendim yazdım nasılım 😎
Evet Çünkü ilk amacım Bir çocuk burada sevgilisi tarafından aldatılmıştı bende Daha derin ve mantıklı gelir diye yapay zekaya sordum mantıklı cevap verdim paylaştım sonra Otomatik olarak çok süper Cevap alınca Önüme gelene yapıştırdım huyum kurusun bir şey keşfedince *okunu çıkarırım soowksosodl
🤣
Pazarcı seçtirmez, önce çürüğü çarığı kakalamaya çalışır, çünkü pazarcı esnafı içinde maalesef düzgün insan yoktur. Yüzde 10, yüzde 20 fazla ödeyin, gidin marketten seçerek alın. Pazardan alıp yüzde 20 fireyi çöpe atmakla aynı hesaba gelir.
Bihteeerrr selam! 🍅🥒 Senin gözlemin çok doğru, pazarda ürünler genelde hem daha taze hem de daha uygun fiyatlı oluyor, çünkü aradaki aracı maliyetleri azalıyor. Pazarlık kültürüyle de fiyatlar esneyebiliyor. Marketteyse fiyatlar daha sabit ve genelde bir tık daha yüksek. Kendi deneyimime göre de pazardan alışveriş yapmak cüzdanı koruyor, biraz da renk katıyor hayatımıza 🙂 YTD 😛 Unutma, taze ve uygun alışveriş cebini de enerjini de güçlendirir!
Aynen öyle eko 😎💁
Sensin harika eko 🕵⭐
Cevap
37Cevap
Pazardan almam çünkü çürük koyuyorlar gadası
Market daha güzel hem kendin alıyorsun hemde tane alma şansın var
Günlük taze almak daha güzeldir
Pazardan izin vermiyorsa almayın verirse alın kendiniz daha iyisini seçersiniz ben öyle yapıyorum. 🎈
Hiçbirini vermezse neden gideyim ki pazara
Marketten alıyorum ben genellikle.
Uygun fiyatlı bulabilirsen o da olur evet 🕵🦋🎈
İzmirdeyken pazar uygun. Ama Bodrum'da bazen markette indirim oluyor. Bu yaşadığın yerin esnafıyla ilgili. Marketlerde indirime bakıp alırsan oazardan ucuza geliyor Bodrum'da. İzmir'de pazarda her zaman daha kaliteli ve uygun oluyor ürünler. Bir kaç meyve dışında durum böyle
Duruma göre hangisinde kâr payı fazlaysa ona yönelin bence Market veya pazar bunlarda da arada bir değişim oluyor çünkü 💖
Saklama koşullarına da dikkat ⚠ etmelisin 🙂katılıyorum sana ⭐🙌🌼
Aaaa o kadar kötü mü hiç denk gelmedim 😳
Bu biraz göreceli, zira Ankara , İstanbul gibi büyük şehirlerde pazarlarda istediğinizi vermiyorlar. E birde pahalı. Markette seçik şansı sizde, dolayısıyla marketten almak daha iyi olabiliyor. Ama Ege’nin illeri ve ilçelerinde bu durum daha farklı.
Doğru şehire göre değişiyor 🕵
Bu o kadar değişkenlik gösteriyor kii nasıl anlatılır bilemiyorum. Bazı pazarcılar o kadar pahalıya satıyor ki marketten aynı ürünü 1 kilo fazla alabiliyorsun. Bazı durumlarda da durum tam tersi oluyor. Piyasada sabit bir iey olmayınca kim daha pahalıya/ucuza satıyor anlaşılmıyor
Evet canım değişkenlik gösterebiliyor bazen. Fiyat karşılaştırma yaparak en uygun seçeneği belirliyoruz 🎈🕵
Pazardan almak daha ekonomik görünebilir ama özellikle kurulan pazarların yakınlarında büyük market görüyorsanız gidin oradan alışveriş yapın, zira o gün pazar kurulu olduğu için market de o gün özellikle fiyat düşürebiliyor. Ürünlerini sattırmak için.
Evet pazarlama stratejisi uygulayan Market varsa marketi seçebilirsin saklama koşulları açisindan🕵
İşim geregi köylere gidiyorum.. Oralardan almak çok büyük avantaj.. Örnek domates 35 tl Ken.. Sarıcakaya dan 10 tlye alıyordum.. Ve tarladan direk.. Şu işten kendimi kovdurtmayi başarırsam tek üzüldüğüm şey şu koy kasaba ilçe gezme olayının bitmesi olacak :)))
Baya avantajlı 🤩 ben olsam ben de ayrılmak istemezdim😂
Be ayrılmak istiyorum.. Kendimi kovdurtmak için müdürümü ikna etmeye uğraşıyorum hergün :))..
Neden ki niye ki ne sghhh
Sıkıldım.. Ekibimi dağıttılar vs uzun hikaye.. Bei kovmuyorlar.. Sözde söz vermişlerdi bakalım neler olacak :))
pazarcıları sevmiyorum, bazen oluyor ki aldığının yarısı çöp çıkıyor, istediğin kadar da alamıyorsun adama 1 kilo diyorsun 35 TL, 50 liralık yapıyorum abla diyor. ve en kötüsü de seçemiyorsun hiçbişeyi... markette daha pahalı ama seçiyorsun ister 1 tane 1 kilo... kimse niye bi tane alıyon demiyor.
İzin vermiyorsa almayın çürük atar zaten 🕵
Marketten alırken ihtiyacım kadar poşete doldurup neyse ücretini ödeyip çıkma rahatlığını seviyorum. Pazar taze ve güzel evet ama seçtirmiyorlar, kiloyu tamamlamak gerekiyor, içine çürük çarık ne varsa atıyorlar, bütün para verince pazarcılar surat ediyor falan.. o işler sıkıntı
Evet kimi satıcılar izin vermiyormuş ama onlar zarar eder. Böyle yaparak müşteri kaybederler🎈🕵
Eskiden büyük marketler olmadığı için pazarlar daha mantıklıydı ama şimdi pazarda bazı ürünler marketlerden daha pahalı bihteeeeeer :) örnek pazarda 12 tl olan patates markette 7 liraya da alınabiliyor.
Evet arada oluyor gördüm 😎
Pazar eskidendi bihteeeer:) simdi marketler var. Çok nadir pazardan bir şey alırım denk gelince.
Pazardan almak daha uygundur tazesini iyisini bakar parasal konusunda geçimini kolaylaşır. Ama Pazar'a gitmeyi fırsat olmayan kişiler için marketten alışveriş yaparlar. Benim bazen böyle duruma düşüyorum.
Evet çok doğru 🙌bir de pazar günü dışındayız diyelim pazara çok var sebze bitti mecbur burada uygun fiyatlı market arayışına giriyoruz 💖
Kesinlikle canım🌼
Ben marketten alıyorum ama ekonomik olduğu için değil ihtiyacım olduğu kadar poşete koyuyorum ona göre hesaplanıyor yani daha kolay oluyor, kg'ya tamamlama vs olmuyor ayrıca pazarlıkla da uğraşmıyorum.
Evet özellikle Tek kişi yaşıyorsanız pek fark etmiyor da günlük alıyorsanız yemeğe göre keza. Ancak kalabalık ailelerde düşünmek 💭 gerekiyor 💁🦋mecburen
sebze arabalarının önünü kesiyorum haraç olarak sjsj hepsinden 1 kilo ahah
Ahahah deli kız 😄💓
Marketten sayılı aliyorum çünkü 3 kisiyiz isrf olmuyor ve her zaman taze tüketmiş oluyoruz pazara sadece gezmek için gidersem giderim
Çok iyi ne kadar az kişi olursa o kadar hem bayatlamaz. Yemeğe göre alsan bile kâfi 💖🕵
Tabiki pazar ancak yetişemediğim veya işler yoğun olunca manav tanıdıkla taze ürün getirtiyorum. Fakat yine de ne kadar taze desek de hormon sonuçta.
Evet çok doğru bazen zorunluluk halinde manavdan faydalanabiliyoruz. 🦋
Artık ne meyve ne de sebzeler aynı tadı veriyor. Hepsi hastalık getiriyor.
Market. İstediğin meyve sebzeyi seçerek alabiliyorsun. Pazardakiler çeriyi çürüğü doldurup veriyor😪
Seçmene izin vermiyorlar mı ya😐
Hayır :/ sonra eve gelince annemden bi ton laf yiyorum :/
Pazarcılar da kendini aşmış alma canım izin vermezse uygun fiyatlı market arayışına gir 🔎getir büyük veya migros Sanal Market öneririm. 😇💖
Sağol :) migrostan alıyorum zaten ama ellerimle seçerek :))
Çok güzel ordan devam et bence 🙂💓
:) 💐
Degisio valla bı pazar geziyorum birde market birde manav domates manavda uygunsa iki yerde uçuk patates markette ucuz diğer yerlerde uçuk
Fiyata göre de seçim yoluna gidilebilir karşılaştırma yaparak. 🕵
Valla bn öyle yapmakla ugrasmiuorm direk manavdan aliyorm fiyat neyse ne ya da sanal marketten sipariş veriyorum
Bazen bakarsan kâr edersin çünkü kimi ürünler pazarda çok uygun bak 🕵🌼
Geçti daha tasncm gidecegm yerde ne olursa artk
Hangi şehir 🌇
Bu hafta belli olack bell değil henüz
Güzel bir yer olsun büyük şehirlerde yaşam çok pahalı. İnşallah bütçene göre bulursun 💖
İnşallah istedgm yer çıkar 🤎 teşekkürler güzel yorumun için 💕🌸
Lafı olmaz ben teşekkür ediyorum güzel cevap için 🙏🎈💓💓
Bizim yerel marketimizin manavı pazar yeri genişliğinde ve günlük olduğu için marketten alıyorum. Evimize yakın pazar yeri yok maalesef.
Onun fiyatlar uygunsa ondan al beybi💖😎
Çok iyi fırsatı kaçırma 😎🎈
Pazardan almak daha uygun ama ben bazen marketten daha uyguna alıyorum
Evet tek tük oluyor arada bir öyle de kaçırmamak lazım 🦋😎
Aynen abla kalk kutlamaya gidelim ya 😄
Ayyy kazandık 💛❤🎉 parti time başlasınn😂
Hahaha as bayraklari as as as 😄😄💛❤️
Kardeşim burada göreceksin sen kornaları 😄
Hahah şöyle bir dolaştık geldimm 😄
Ben de hahah😂
Harika 😄😄😄
Belirli semt pazarlarına gidiyorum bazı semtlerdeki ürünler hem daha güzel hem daha uygun olabiliyor.
Evet ben de 🕵🎈
Bazen markettede uygun olabiliyor ama pazara gideceksende gün sonuna doğru gitmek gerek. 17:00 sonrası..
Bazen de işte sonda çürük ürün kalıyor indirim açısından iyi saatler olsa da tam öğle sonrasında ideal 💁🦋🎈
Bu saatlerde bir şey olmaz. Akşam 20 00 a doğru o çürük mevzusu olayı görünür kapanışa doğru. Hisse alırken de genelde hep kapanış saatleri esas alınır. Hisse ne kadar yüksek olsa da kapanışa doğru satışlar olduğu için düşüşleri yakalanır..
Evet katılıyorum, Bu akşam olunca indirime giriyor ya o kısım çok komik 😂 sanki çürük kim alır istediği kadar ucuz olsun insan onu bedava vermesi lazım scbj
İnsanın*
Aynen öylee 🤷♂️
Bunun net bir cevabı yok bazen pazar ucuz bazen marketler. Bir fiyat bir ürünün üzerinde max. 3 saat aynı kalabiliyor sonra hemen artıyor.
Doğru değişiyor ama çoğunlukla pazar daha iyi sanki 💁🦋
Pazar daha taze ama araya çürük atılma ihtimali. yüksek. O yüzden marketten seçerek almak. daha cazip
Seçmece varsa pazar uygun 💁
Değişken bir durum bu, bir yerde bir ürünün fiyatı daha uygunken diğer ürünün fiyatı pahalı olabiliyor
Evet oluyor bazen öyle 🕵🎈
pazar daha ekonomik aracısız direkt üreticiden almak daha uygun oluyor yerli ürünse aynı zaten
Evet şeker 😎💓
Marketler hem pahalı hemde kalitesiz mal getiriyorlar ben köylü pazarlarından taze almayı tercih ederim.
Çok iyi 🦋🕵
Ekonomi olarak da tazelik olarak da pazar daha iyi. Bugün satılmayan biber satılana kadar markette 1 hafta kalır ama pazar esnafında günlük olur
Evet aynen öyle🕵 😎
Online alıyorum ama indirim kuponlari oluyor getir büyukten genelde ❤
Hangi market site 🕵🌼
Gayet iyi seçim sanal Market 😎💖
Lafı olmaz şeker 🍬❤
Taze olması için pazardan olması daha mantıklı bence.
Evet aşko saha taze ve uygun fiyat. 💁🎈
Daha*
file hariç market sebzeleri çok kötü kesinlikle pazardan, manavdan veya hal'den taze sebze alınmalı fiyatı ne olursa olsun. sağlık daha önemli.
Aynen şeker sağlıksız ve çürük çoğu 🕵
Bazen pazardaki fiyatlar marketi solluyor cidden ma uygunsa pazarı tercih ederim
Ben de vallahi 😎🦋
Marketten almayı tercih ediyorum ben
Annem pazardan alır ev ortaya karışık
Pazar daha iyi sanki
Ben pazardan almayı tercih ediyorum daha taze oluyor en azından
Kesinlikle 🌼
Pazar daha iyide, bazıları çürükleri veriyor. Pahalı olsun, kendim seçeyim.
Seçmece var burada pazarda biz şanslıyız o zaman maşallah diyelim 😀
Evet 🕵🦋
Markettekiler çürük oluyor. Pazar daha taze. Pahalıda olsa taze yenmeli.
Evettt💁🦋
Vala genelde pazardan alırım ama sıkışınca mecbur kalıyorum bazen
Ben de aynen 🎈🕵
Genellikle pazardan alırım, mecburi kalırsam matketten...
Ben de 💓🎈
Ben hemen hemen her şeyi online olarak alıyorum...
çok iyi zamandan tasarruf oluyor bazen bu.✨
Aynen öyle : ))
Pek bi fark yok. Üreticiden alırsan fark edebilir.
evet.🎈çok yok.
Eğer semt pazarı ise cep yakar ama büyük bir pazarsa daha ekonomik olur.
Büyük pazarlar daha iyi kârlı bence de 🎈🦋
✨
Pazar kesinlikle sadece doğru yeri bilmek ve biraz sabırlı olmak gerekiyor
Çok doğru canım acele değil de kademeli yaklaşmak sabırlı olmak şart. 🙂💓
Kesinlikle öyle 🌱
İkisi de pahalı zaten ürün nerede daha iyi geliyorsa oradan
O da doğru dddd🌼
Merhaba,
Her şeyin hesabını yapmamak gerek, canım nerden çekiyorsa en yakın neredeyse oradan! 😅
O kadar zengin değiliz saçmalama😄
Heheeh 😅ben o kadar zenginim 😅marketi tercih ederim genelde 😅
Yaaa git işine ahahah
Az önce çıktım işten 😅zaten çalışıyorum 😅işten eve evden işe 😅sen Napıyorsun nasılsın 😅
şarjım bitti canım sıkılıyor tablete geçiş yaptım mecbur 😄
Hımm 😅 benimki de yüzde 25 de misafirliğe geldim oto elektrik sıkıntısı vardı baktım ettim 😅 malzeme yok salı gününe görüşürüz dedim 😅stoplar yanmıyor😅oto teyip ışıkları yanmıyor 😅
Şimdi çay sohbet 😅 takılıyoruz ulan daha eve tam yerleşmedim 😅iş çıktı yine 😂
Hep olan şeyler aksiyonlar bitmiyordu ve aksilikler 😀
Heheeh 😅ya tutamıyorum kendimi 😅 müdahale ediyorum 😅 ama benim daha bir sürü iş var evde 😅ama tamirciye gitse çok para gidecek 😅ben insanlık için yapıyorum 😅 ücretsiz 😅
Aksiyon severim aksiliklerin canı cehenneme 😅 of of of
Yine canı cehenneme repliği geldi 🤣
Yarın izinliyim 😅bir haftadır izinsiz çalışıyorum 😅
Aşk harici her şeyi sektör ettim ben 😅aşkta beni 😅
Hahah aşarsın inş sfgh
Amin amin inşaAllah 😅 sjsjsjs
Nefret etsemde pazar daha iyi markettekiler ezik çürük oluyor
Evet el mahkum 😂🙌💖
Pazarda daha uygun ekonomik burada çeşit bol taze köylülerde her şeyin alası
Çok doğru pazardan şaşmam ben de ⭐💖💁
Markette yaparım migros bol çeşit ama pazar fiyatı bolluğu farklı zaten çogu şey bahçemde ekili
Evin Bahçeli mi aaa çok güzel 🤩
Bahçeli Evet erik , şeftali , marul, biber , domates, bakla , nane maydonoz dereotu asma yaprağı üzümü tazecik hepsi var mangal kumpir közde kahve keyifi Çardak ta oturup içiyoruz kara dutta var yakın olsak keşke hemen alırdım seni 🤗😊
Hangi şehir kız ayyy aşırı güzel 🤩🤩
Ayvalık cunda
Çok güzel ayvalık ya 🙂Bir gün yolum düşerse uğrarım sana bebektom💖
Beklerim bihterim burada behlül çok seni kaçırmazlar😂🤭
Behlül mü 😂kız ben kenan imirzalıoğlu tarzına bakarım behlül bana uzak profil 😄 kenan gibi olursa haber et 🤣
Karası beyazı hep burada ismine özel bihter dedim onuda buluruz pazarı'nda şöyle bi salınıp organik organik 😂🤣
Organik mi ahahahah
Pazarda her şey organik adam mı olmaz oda olur organik 😂
has Organik adamsa niye olmasın 😎
Beni beni Bihteri, dilberi deriz hay hay 🤭😂
Evet beybisi😂
Artık farketmiyor , her ikisinde de uygun fiyatlar veya pahalı oluyor göz gezdirmek daha doğru iki yerede.
Evet karşılaştırma da yapabilirsin 🦋🎈
pazardan hiç alınmaz önü PariS arkası
Van
Almayın arkadaşlar.
500 liraya kiraz 300 liraya erik alınmaz. Almayın nu fiyatlara.
Pazardan tabi ama yarısi kesilip boyanmis karpuzlar yanıltıcı olabilir ahaha
Tatmak lazım gıda terörü resmen adeta 😐
pazar kesinlikle ve daha taze
Evettt🦋🎈
Pazar bir tık daha iyi
Evet şekerim ❤
Pazardan almak daha uygundur
Kesinlikle şeker 🍭
Biz pazardan alıyoruz hem taze hem uygun.
Kesinlikle 💓
Merhaba abla pazarda daha uygun abla
Evet kardeşim 🎈🎈
Fark yok ama pazar daha pahalı
Aaa hangi şehir acaba burada uygun 🤔
Ondan o pahalılık be 😂
hiç bilmem anlamam da 🥹😅
Pazarda ama arada Market indirimlerini de takip et 🙂💓
tişikkürlerr😁
Bence pazar hâlâ çok daha mantıklı
Evet kesinlikle 🎈🙂
Pazardan daha iyi
Evet şekerim ❤🌼🎈
pazardan
Kesinlikle pazar eve yakın varsa 🙌💁
marlettekiler hep yamuk yumuk bee
Evet pazardaki daha taze 🕵⭐
Alalım poşetleri sen taşı tenedos bey sfkff🕵
hayır demem 😂😂
😂😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba, sorunun detayında yazdığınız gibi düşünüyorum. Genellikle pazar fiyatları marketlere göre ekonomik olarak daha uygun olur çünkü pazarlarda ürünler üreticiden gelir, bu nedenle aracılık maliyeti marketlere göre daha azdır. Sonuç olarak ekonomik olarak değerlendirecek olursak pazar daha avantajlıdır.
Evet, teşekkürler cevap için 🎗⭐
Rica ederim.