Maaşların ve ekonominin durumu ortada maaşınızla geçinebiliyor musunuz yoksa ayı geçirmek için kredi kartlarına mı muhtaç oluyorsunuz?

Maaşların ve ekonominin durumu ortada maaşınızla geçinebiliyor musunuz yoksa ayı geçirmek için kredi kartlarına mı muhtaç oluyorsunuz?

Ben 2 senelik öğretmenim. Aldığım maaş yetiyor ama şöyle yetiyor, evli değilim ailemleyim e zaten çocuk da yok. Kirayı faturayı ödüyorum yetiyor. Mutfak masraflarına falan karışmıyorum. Yani evli olsam çocuğum olsa bir de diğer giderleri de karşılasam hiç yetmez muhtemelen.
Tutumlu olursan geçinmene yeter...
Ya sonra? Hastalansan istediğin Doktora gidebiliyor musun, istediğin kıyafetleri alıp giyebiliyor musun, gezmek için şehir dışına çıkabiliyor musun...
Geçinmekte göreceli bir kavram.
Mesela markette alışveriş yaparken aynı ürünün daha ucuzunu seçmek zorunda olduğunu düşünüyorsan bu geçinmek midir?
Kazandığım bana çok rahat yetiyor hemde çok rahat ama insanlar geçinemiuor zoruma gidiyor ve bu sistemi sevmiyorum ben yiyebiliyorsam herkes yicek bende mantık bu bazılarının çok rahat boğazından geçiyor onuda anlamam
Çoğu kişinin maaşı hayat pahalılığı yüzünden maalesef yetmiyor, kredi kartı kullanımı arttı. Kendi çevremde de insanlar ay sonunu getirmek için ya ek iş yapıyor ya da kredi kartına yükleniyor. Borcu borçla kapatmak uzun vadede sıkıntılı olabilir, dikkatli olmak lazım. Kendine yatırım yapmayı ve geliri çeşitlendirmeyi unutma! 💸🫶 YTD 😛
Cevap
12Cevap
Hamdolsun yeterli gadası
Maaşla çalışmıyorum ticaret yapıyorum bana fazlasıyla yetiyor
Teşekkürler 🙏🏻
Eşim çalışıyor bir asgariye yetmiyor. en az yüz bin olması lazim ki gecinebilmek icin
Ev kira değil birde kirada olanların halı daha zor
sadece geçinmeye yetiyor evet ama bi hayal gerçekleştirmeye falan yetmiyor
Bana rahatlıkla yetiyor. Birikim yapıyorum bir yandan yalnız evli değilim..
Maaşım hem geçinmeme, hem de birikim yapmama yetiyor. Aile evinde olmanın da faydası oluyor.
Şu desteler yanımda olsa şu an ahshs 3 dk lik kafam rahatlar herhalde
Ahshs umarim
Maaş yok kendi işimiz.
Geriye para bile kaliyor yakisikli erkekler yazsin maddi yardimda bulunayim 🤑🤑🤑🤑🤑
Kazandığım kadar harcarsın , ve hiçbir zaman yetmez
Bana yetiyor sonuçta tek kişiyim kimseye bakmıyorum
Çok şükür , Allah bugünlerimizi aratmasın
Dilencilikle geçiniyoruz işte. 😃
Elhamdülillah yetiyor
Yetmiyor, hayat çok pahalı
Evet yetiyor şükür
40 alıyorum yetiyor çok şükür
Yetmesi mümkün değil.
yani meslek gruplarına göre değişir
Yetiriyorum
Yetmiyorr