Selamlar ,💲💵💴
İnternet medyasında, Türkiye'nin BRICS e müracaat ettiğini okudum.🕵 BRICS; genel olarak gelişmekte olan ülkelerin oluşturduğu bir kuruluş. Bu kuruluş içerisinde ise Çin 🇨🇳 , Hindistan 🇮🇳 , Brezilya , Rusya ve Güney Afrika devletleri yer alıyor. Türkiye'nin bu kuruluşa girmesi, ekonomik istikrar ve büyümeye, jeopolitik ilişkilere brıcs ülkeleriyle iş birliğine bağlı diye düşünüyorum. Sizce ekonomimiz için hangi kuruluş daha uygun olur?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba, ekonomi gündeminde yer tutan sıcak bir konuyu yine başarılı bir biçimde vitrine taşıdığınızı görüyorum. Dışişleri Bakanımız, Türkiye'nin BRICS üyeliğine ilgisini onayladı. "Avrupa Birliği ile bizim ekonomik entegrasyonumuz üyelikle taçlansaydı, belki biz birçok konuda bu türden bir arayış içerisinde olmayacaktık" diye konuştu. Doayısıyla bu konuyuTürkiye'nin Osmanlı son döneminden bu yana sürdürdüğü geleneksel denge siyasetinin bir parçası olarak görmek mümkün. Yani Avrupa Birliği ile ilişkilerimizin durgunlaştığı bu dönemde bu konunun gündeme alınması tesadüfi bir gelişme değil. Türkiye, Avrupa Birliği ile ilişkileri durgunlaştığından beri zaman zaman BRICS üyeliği meselesinde zemin yokluyor. Ancak sorunuzu daha spesifik bir biçimde ele alırsak tabii ki AB'ye girmeye ekonomimiz daha uygun zaten hali hazırda dış ticaretimizin yarıdan fazlasını AB ile yapıyoruz. Ancak denge siyaseti ve ekonomik alternatifler bağlamında tabii ki diğer organizasyonlar ile ilişki içinde olunması gerektiğini düşünüyorum.
Evet denge siyaseti gerekli ekonomik pazar açısından brıcsy avantajlı olsa da AB bana kalırsa uzun vadede istikrar sağlıyor ve Avrupa devletleriyle entegre olmak için daha avanyajlı güzel yorum için çok teşekkür ederim. 🎗👌🙏
Çok doğru bir değerlendirme ve yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil, güzel sorunuz için ben de teşekkür ederim.
Rica ediyorum, lafı olmaz beğenmenize sevindim her zaman🙏. 👓🎗💁