- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılEvet, bazı erkekler bir kadının maddi durumuna önem verebilir. Ancak bu durumun yaygınlığı ve önemi kişiden kişiye, erkeğin kendi sosyo-ekonomik durumu, değerleri ve beklentilerine göre değişiklik gösterir.
Erkeklerin Kadının Maddi Durumuna Bakma Nedenleri:
Maddi Güvence Arayışı: Bazı erkekler, özellikle uzun vadeli bir ilişki veya evlilik düşündüklerinde, partnerlerinin maddi olarak güvencede olmasını isteyebilirler. Bu, ortak yaşam masraflarını paylaşma, geleceğe yönelik planlar yapma ve ekonomik zorluklarla daha kolay başa çıkma isteğinden kaynaklanabilir.
Yaşam Tarzı Beklentisi: Erkeğin kendi yaşam tarzı belirli bir maddi standarda dayanıyorsa, benzer bir yaşam tarzını sürdürebileceği bir partner arayabilir. Bu, ortak ilgi alanları ve sosyal aktiviteler açısından uyum beklentisiyle de ilgili olabilir.
Toplumsal Baskılar ve Geleneksel Roller: Bazı toplumlarda, erkeğin ailesini geçindirme sorumluluğu daha fazla vurgulanır. Ancak bu geleneksel rollerin etkisi azalmakta olsa da, bazı erkekler partnerlerinin de ekonomik olarak bağımsız olmasını veya katkıda bulunmasını tercih edebilirler.
Kişisel Güven ve Bağımsızlık Algısı: Maddi olarak bağımsız bir kadın, bazı erkekler için daha güçlü, kendine güvenen ve dolayısıyla daha çekici bir figür olabilir.
Çıkar İlişkisi: Nadir de olsa, bazı erkekler partnerlerinin maddi imkanlarından faydalanmak amacıyla ilişki kurabilirler. Ancak bu tür ilişkiler genellikle sağlıklı ve uzun ömürlü olmaz.
Ancak Unutmamak Gerekir ki:Birçok Erkek İçin Maddi Durum Öncelikli Değildir: Aşk, sevgi, saygı, anlayış, ortak değerler, kişilik uyumu ve duygusal bağ gibi faktörler, çoğu erkek için bir partner seçiminde maddi durumdan çok daha önemlidir.
Eşitlikçi Yaklaşımlar Artıyor: Günümüzde birçok erkek, kadının da kendi ayakları üzerinde durabilmesini ve ekonomik olarak bağımsız olmasını olumlu karşılamaktadır.
Kişisel Değerler Belirleyicidir: Her bireyin hayattan ve ilişkiden beklentileri farklıdır. Bazı erkekler için maddi durum önemli bir kriter olabilirken, çoğu için bu durum tali bir öneme sahiptir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 489 cevap paylaştı. Benim Kadından maddi olarak bir beklentim hiç olmadı. Ama ne zaman yoklukları yaşayan bir kadına denk gelsem görmemiş şeklinde hareket ettiğini gördüm. Bu tarz insanlardan nefret ediyorum. Hiç bir becerisi yok ama kendini bir anda senin paranla prenses ilan etmeye başlıyor ve istekleri asla bitmiyor :)
00 Yorumla
1 yılŞu an icin bakaninı gormedim onlar genelde belden assagı bakıyorlar yukarı degil
40 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHayır erkek kadında paraya bakmaz tek baktıkları güzellik fizik bence.
35 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Metehn01 sanmam
Cevap sahibi1 yıl@Metehn01 zeki olanlar da aldatılıyor merak etme
Yapay Zeka Cevapladı
Kardeşim, bu işin maddi duruma bakmak ya da bakmamakla değil; önemli olan karşılıklı saygı, güven ve uyumda. Tabii maddi durum hayatın gerçeklerinden biri, ama sadece ona takılıp kalmak doğru değil. Sen ne düşünüyorsun bu konuda? İnsanlar maddi durumu ne kadar önemsiyor sence? 💸❤️ Yatırım Tavsiyesi Değildir 😛
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
123Cevap
Normalde bakmaz. Yani tarih boyunca bakılmadı. Genelde bakılan güzellik oldu çoğunlukla. Fakat tani ki istisnalar vardı.
Artık bu istisna durum çoğunluk olmasa da azınlık durumuna geldi bizim ülkede. Çünkü artık erkek tek başına evin harcamalarını idare edemez durumda maalesef.
O yüzden de duruma bakınca işi olan, özellikle memur olan, hatta ve hatta zengin olan kadın da aranıyor. (Prenses erkek denilenler de işte zengin arayanlar aslında)
Yani normalde maddi durumu iyi olan bir erkek bakmaz ama artık bakanlar var 😀
61 Yorumla- 1 yıl
Onlar da ev isi yapmalı
1 yılArtık tek maaşla ev geçindirmenin mümkün olmadığını aklı olan herkes farkında.
Ayrıca ailenin tüm maddi yükünün erkeğe, bakım yükününse kadına yıkıldığı dönem bitti. Hala bu yoldan giden var mı? Var tabii ama günümüz koşullarında bu evlilikler çoğu zaman yürümüyor.
Bir de eskiden para ve çaba bir ilişkiyi yürütmek için yeterliydi. Şimdiyse bir partnerin bunlara ek olarak dost, sırdaş, psikolog, kültürlü, aktif, konuşulası gibi özelliklere de sahip olması bekleniyor.
Haliyle bir partnerin eğitimli ve meslek sahibi olması, eve maddi kazanç sağlamasının yanı sıra kişinin bu nitelikleri de sağlaması açısından daha çok önem taşır vaziyette.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen maddi durumuna değil kariyerine bakmıştım. En azından benimkine yakın olsun demiştim. Oysa evlilik insan hayatındaki en ama en önemli noktadır. Mal mülk para pul insanı mutlu eder ama huzur olmayınca gerçekten maddiyatın zerre tadı ve anlamı olmaz. Hatta huzur karşılığında tüm varlığını bile vermeye hazır olursun. Bir bayanın işi gücü iyi bir erkek tercih etmesi tabiki akıllıca ve olması gereken şeydir. Ama evlilikte aslolan kültür uyuşması ve kafa dengi olmasıdır. Bir erkek bile tercihini yaparken sırf karşı tarafın kariyerine bakmamalı. Aksi halde benim gibi sırf kariyerine bakıp birine okey dersen yıllarını kaybeder ve kurtulmak için çare ararsın. Hayat zehir olur..
44 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@elfidağ97 ney neden?
- 1 yıl
Ev iskeri de ortak olmalı ama
Cevap sahibi1 yıl@Maviigunlerr bizde o da ortakdı ama yine yaranamadık
Gizli Üye(25-29)1 yılMantik evliligi ile alakali degil ki her evlilikte para konusulmali. Bir erkek evlilik için hiçbir hazirlik yapmadan sokak serseriligi ile ağlarina duşurdugu kizi rahatlikla alip evlenebiliyor bunun adi (sözde aşk). Erkegin hayatta hicbir basarisi yok calismasi yok evde tüm gün prno vs ile ilgilenir. Bunlara kiz verme bak nasil adam oluyor hepsi ama olmuyor işte sonrada gelip buralarda erkeklerden nefret ediyorum deyip kufreden kizlar goruyorum. Kusura bakmayin arkadas evlilik ciddi bir olaydir herhangi bir birikiminiz yatiriminiz yok ise erkek olarak evlenemezsin.
34 Yorumla- 1 yıl
İlk defa gerçekleri erkeklerin ağzından duyuyorum
Cevap sahibi1 yıl@Հայերեն_և_քրդերեն Zaten olmasi gereken buydu. Insanlar iyice aptllaşmaya basladi
- 1 yıl
Çok doğru
Cevap sahibi1 yıl@Հայերեն_և_քրդերեն ben basarili çalişkan yatirimlar yapan biriyim. Ben evlenirim evlenmem o benim sorunum olabilir ancak ben it gibi calisirken o sokak serserilerinin sokaklar da gezdigini cok gordum. Simdi hepsi ortalikta geziyor bazilari evli perişan o kendini prenses sanan kizlardan biri düşmüş ağına evde rezalet kira banka borclari kavga kufur hakaret diz boyu. herkes ne ekerse onu biçer
Doğruyu konuşmak gerekirse Şu zamanda her şeye bakmak zorundayız sevgiye saygım sonsuzdur Tabii ki öncelik şartlarımız ahlak dindarlık ama maddiyat olmadan da olmuyor keşke keşke esr-ı Saadet önünde olabilseydik Ama ne yazık ki o dönemde değiliz Allahu Teala hakkını verebileceğimiz maddiyat nasip eylesin
33 Yorumla- 1 yıl
Güzel konuştun
- 1 yıl
Teşekkür ederim☺️
1 yılHayır, kadının güzelliğine bakılır.
Kalbi güzel mi?
Niyeti, hayalleri, hedefi, düşünceleri, tavır ve mimikleri güzel mi?
Merhameti, sevgisi, aşkını sahiplenmesi güzel mi?
İmanına, sıhhatine ve tüm bu güzelliklere sahip mi?
Maddi olarakta bir erkeğe bağlı kalmasın isterim her zaman. Güçlü olmalı ve kendi ayakları üstünde durmalı. Çünkü bunu hakediyor..10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 314 cevap paylaştı.
1 yılBana yakın olmalı çok şey olmasa bile mesleki statüsü de bana yakın olmalı ama mesela önlisans lisans mezunu olmasa fark etmiyor ama kamu personeli biriyle evlenmek daha iyi çünkü her şeyi kadına sunmuşum ben zaten bir zahmet kendini maddi manevi yetiştirmiş geliştirmiş biri olsun neden önem vermeyelim asıl erkek daha çok önem verir çünkü bu ülkede zaten kaç tane yatırımcı vesaire kız var hep erkeklerden çıkıyor yani
00 Yorumla
1 yıl1. (Zengin erkekler hariç) Eğer o erkeğin yaşam standartları varsa yurt dışı gezmek sürekli bir yerlere gidebilmek vs. Bakar çünkü sadece erkeğin maaşıyla olacak işler değil bunlar.
2. Erkek kişisi karşısında kendini kültürel ve entellektüel anlamda tatmin edecek kadar kendini geliştirmiş kişi arıyorsa kısmen bakar ama zaten o tarz kadın da boş değildir zaten.
3. Dümdüz erkek ise düz mantık ve zevkleri sınırlı ise bakmaz zaten ona evde tv başında meyve kesen bir eş arıyordur.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBenim için bir kadında olmazsa olmazlar; güzellik, inanç ve bana denk olması. Yani boyu boyuma huyu huyuma uygun olsun diyorum. Yani çok zengin bir kadın istemem çünkü çok büyük ihtimalle o kadının zenginliği babasına airtir ve ben o kadının alıştığı yaşam standartlarını sağlayamam.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılGeçmiş yıllarda yalan yok fizik ve karakter önemliydi benim için ama şu an sadece maddi durumuna bakıyorum, tipe önem vermiyorum eskisi gibi, bir dönem modellik yaptım, uzun boylu fit biriyim, tanışmak isteyen çok oluyor zaten sorun yaşamıyorum
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Maviigunlerr derken?
Niye yalan söyleyeyim ben bu devirde bakarım sonuçta tek maaşla geçirmek zorunda bugün emekli olsam 14 bin lira maaş alacağım eşim çalışmayacak olsa herhangi bir gelir olmasa nasıl geçin biraz artık bu devirde İnsan bakar
07 Yorumla- 1 yıl
Ev isleri ortak mi
- 1 yıl
Yeri gelince değil hep
- 1 yıl
Kadin da yorgun
- 1 yıl
Bu yüzden zengin adam iyi birini tutar.
Evet maddi durumu çok iyiyse kaçmak lazım, son kadın erkeği satın alabileceğini filan sanır biçimlendirmeye çalışır ben gelemem o işlere 🤪😂
Bence maddi statüde eşit olmalı veya erkek üste olabilir00 YorumlaBen bakarım, bir kadın güzel ama fakirse uzak duruyorum. Güzellik gelip geçiyor ama zenginlik başka. Her kadın çalışmalı, ekonomiye katkı sunmalı.
00 YorumlaBakan vardır dostum, ama ben hayatta şunu tecrübe ettim, aşk olmamalı insanın yalan biçimi kimseye teslim olmamalı hiçbir şey karşılığında ne para ne de aşk. Her zaman en çok kendini sevmeli, çünkü hayat insanların kıymetini bilmediği gerçeğini gözümüze soka soka öğretti bize
00 YorumlaBiz kadın gibi bencil değiliz düşük seviyedeki bir kadına bakabiliriz. Kadın ruhu maddiyatcidir, 50 bin alıyorsan 60 bin alan Ahmet'e mehmete verir. Kadın ruhu acimasizdir
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 441 cevap paylaştı.
1 yılEvet bakar. Getirisi yüksek kadın marjinal olarak ve reel sektör anlamında her zaman daha iyi yaşam şartlarını destekleyici kadındır. Erkeğin portföyünde olması gerekir.
02 Yorumla- 1 yıl
Kadını mutlu edebilir mi
- 1 yıl
@Maviigunlerr mutlu etmek sadece maddiyata olmaz ama potansiyeli var.
1 yılSu yeni düzende kesinlikle bakmalı onemli yani. Ben 5 bin dolara saat alacakken olurda hani 500 dolarım çıkışmazsa onu tamamlayacak "hic sorun değil hayatım" diyecek hatun lazım.
02 Yorumla- 1 yıl
Ev isi?
- 1 yıl
@Maviigunlerr Ev işini büyütmeyin beraber yapılır
Bakmıyoruz, bakmayız ama artık bu gidişle kadınlar sürekli erkeklerin maddi durumuna baktığı için eşitliğe yöneliyoruz.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 324 cevap paylaştı. kimi bakar kimi bakmaz. olgun işinde gücünde adamın onceliği değildir ama yinede iyi bişeydir yani para iyidir. daha erken alcaklarını alırsın
10 YorumlaGünümüzde bakılıyor artık neredeyse yatli, katlı mevduatlı hanim arayacaklar hatta🤣🤣
21 Yorumla- 1 yıl
Ne güzel işte yer içeriz keyfimize bakarız
Erkek asla bunu önemsemez
kadının geçmişine, yaşantısına bakar ama kazancı asla bir kriter olmaz
00 Yorumla
1 yılBakmaz kadın en fakiri olsa da parali erkek ister erkek kızın maddi durumuna değil gemisi ve karakterine bakar yalan diyen maldır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTabii ki bakarım. Elin kızına ömür boyu bakacak değilim. Zengin olsun demiyorum tabii ki ama en azından çalışsın, kayda değer bir gelir olsun. Birlikte kazanıp birlikte harcayalım. Tek maaşla gelecek kuracak kadar gücüm yok maalesef.
02 Yorumla- 1 yıl
Ev işleri?
Cevap sahibi1 yılBirlikte
Gizli Üye(36-45)1 yılBakar tabi ki, davul bile dengi dengine.
Dengine bakmayan erkek kadina hükmetmek isteyen erkektir. Çok genç ve fakir eğitimsiz kizi bu yüzden isterler.
10 Yorumla
1 yılErkekler bakmaz ama kadınlar bakar herkes aynı değil ama oluyor bu
10 Yorumla
1 yılHayır bakmıyorlar.
Kadın güzelse kafaları da uyuşuyorsa tamam erkek icn12 Yorumla- 1 yıl
Hatta güzelde değil gözüne güzel gelmesi yeterli anladığım kadarıyla
- 1 yıl
Evet
Para & Ekonomi konusunda 396 cevap paylaştı. Turkiyede bakmaz tam tersi olur kadın erkeğe bakar araban evin yoksa o olmaz o iş unut
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılKadınlara nazaran daha az bakarlar ama Şu anki ekonomik şartlarda artış göstermiş olabilir
00 Yorumla
1 yılŞimdiki prenses erkekler evleneceği kızın maaşı olmadını istiyorlar.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılMaddi durumundan ziyade para kazanacan irade, zeka ve çabaya daha çok dikkat ederiz.
00 Yorumla
1 yılkuşak bakmaya başladı, yani etkili yapı bozulduğu için normal bir durum
00 Yorumla
1 yılDeğil erkekler beslediğin evcil hayvan bile bakıyordur emin ol bu devirde her şey zor
00 Yorumla
1 yılHayır bakmayız. Bizim için kadının çekiciliği ve sadakatı önemlidir.
00 YorumlaBen ve bakilmamali ne yani erkek adam işi gücü yokmu 😂😂😂
00 Yorumla
1 yılBakar mı derken sırf maddiyat durumuna göre karar verilmemeli bence...
02 Yorumla- 1 yıl
Abi çok tatlısın çok masumsun yani bana öyle geldi ama burada vaktini harciyorsun ya da belki insanlara yardım etmek istiyorsundur ya da sıkılmışsındır niye karıştım bilmiyorum 😅ama burası vakit kaybı gibi biraz kendi ihtiyaçlarini insanlara sorup bilgilenmedikçe
- 1 yıl
@wkdkqkjskajd Teşekkür ederim sözlerin için ama yazının sonunu anlayamadım 🤔. Evet vakit geçirmek için kullanıyorum burayı kimseye yardım etmek gibi niyetim yok burada kimse kimseye de yazı yazarak yardım edemez zaten ancak bu geçiştirme vakit öldürme olurdu zaten...
1 yılBiz bakmiyozda kadınların işi gücü para para
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 349 cevap paylaştı.
1 yılKadının yaptığını erkek , erkeğin yaptığını kadın yapmamalı.
00 Yorumla Baba parası değilde, şerefiyle para kazanmışsa buna bakarım
00 Yorumla
1 yılKişiden kişiye değişir ben bakmam mesela evlendiğinde nasip olur para gelir her türlü
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 726 cevap paylaştı.
s 1 yılŞimdikiler bakıyor. Daha tanışırken meslek maaş soranı gördü bu gözler
00 Yorumla
1 yılBakmamalı, bakmak isterse de bakar yani bize ne ki?
01 Yorumla- 1 yıl
Çok Adam Smith gördüm sizi
1 yılKadınlar erkeğin maddi durumuna bakıyor mu 😀
00 YorumlaBeni yönetecek kadar maddi durumu varsa illaki bakarım.
00 YorumlaTürkiye'de sosyal statü birazda kişilerin cebine Göre ölçülüyor ama genelde bakılmaz bir beyefendi kadına hesap ödetmeneli ve bunun lafımı hiçbir zaman yapmamalı
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılÇok da önemli değil. Ama maddi yönden güçlü kadınların erkeği ezmekten çekinmeyeceği en büyük gerçektir.
00 Yorumla
1 yılKadının maddi durumundan çok karakter durumu öne
mli
00 Yorumla
1 yılBen evlenirken bakmamıştım. Fakat günümüzde bakılıyor. Hiç bakmıyorum diyen de göz ucu ile bakıyor.
İşin bir önemli yanı bir söz vardır "Davul dengi dengine çalar" sözü de boşu boşuna değildir. Denk olmak maddi-manevi önemli bir hussus.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılçok bakmaz eğer adam zenginse umursamaz normal biriyse de biraz önemseyebilir ileride evlenince rahat yaşayabilir misiniz diye
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTürk erkeğiyse bakar, hem zaten müslüman türk insanı genel olarak paraya tapar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen maddi durumuna bakmadım insanlığına içtenliğe baktım ve onu çok seviyorum...
10 Yorumla
1 yılBenim maddi durumuma bakan kadının , maddi durumuna bakarım. Kendinin evi yoktur ama erkekten evinin olmasını isterse ne kadar adaletli olduğunu anlarım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılOnlar bizim gib paraci değil. Asıl saf sevgi onlarinki
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBenim durumum iyi son zamanlarda hep fakir insanlar çıkıuyor karşıma
00 Yorumla
1 yılBen köle ruhluyum kendimi kullandırmak hoşuma gittiği için bakmam
15 Yorumla- 1 yıl
Erkek gibi erkek
- 1 yıl
Ezilmeyi seviyorum
- 1 yıl
Ezilmek derken
- 1 yıl
Yani kadın tarafından ezilmeyi kullanılmayı seviyorum
- 1 yıl
Tuhaf gelebilir
1 yılBen bakmam hatta maddi durumu kötü ise yardım ederim
10 YorumlaŞimdi zaten her şey para olmuş gerçek aşk yok denilecek kadar az
00 Yorumla
1 yılBakmamalı kimse kimsenin maddi durumuna göre görüşmemeli ayıptır yahu
00 YorumlaKadının maddi durumundan ziyade kadınla olacak olan geleceğine veya huyuna bakar
00 YorumlaErkek gerçekten erkek ise bakmaz Tabikide olur mu öyle şey kadın mı bakacam erkeğe
00 YorumlaAilesinin maddi durumuna bile bakıyorlar bence, hissettirmeden.
01 Yorumla- 1 yıl
Evet sanki bende öyle düşünüyorum ama bazıları için
- Devamını Gör (123)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler