Selamlar, 🎗 Günümüz Türkiyesinde veya dünyada da çok para kazanan insanlar başarılı kabul ediliyor sizce de böyle mi? 🤔

Selamlar, 🎗 Günümüz Türkiyesinde veya dünyada da çok para kazanan insanlar başarılı kabul ediliyor sizce de böyle mi? 🤔

Başarıyı herkes farklı tanımlar da, benim için mevzu net:
Başladığın yer neresiydi, oradan ne kadar yürüdün?
Zenginler zaten hayatı üstlerden açmış oluyor, o yüzden onların başarı hikayeleri bana çok da epik gelmiyor. Neymiş warren buffet'mış, Amazon'un kurucuymuş, teslanın sahibiymiş.. ne güzel de kitap yazarlar başarıya şöyle gidersin, böyle yaparsın gibi gibi.. hiç demezler biz işe başlarken babamızdan 2 milyon dolar aldık diye. shds
Doğuştan avantajlıysan, başarı diye anlattıkların biraz "hızlı koşan atın hikayesi" gibi oluyor.
Hızlı koşan bir atın yarışta birinci olması şaşırtıcı değildir.
Çünkü zaten güçlü, hızlı, avantajlıdır.
O yüzden bak ne kadar başarılı oldu demek çok da büyük bir başarı anlatmaz çünkü zaten koşulları iyiydi.
Asıl hikâye, zayıf, sakat ya da dezavantajlı bir atın çabalayıp bir yere gelmesidir.
Bu yüzden, zengin ve avantajlı birinin "çok başarılı oldum" demesinin pek bi' esprisi yok.
Evet Sıfırdan başlayıp merdivenleri tek tek kendi çabasıyla çıkıp kazanan başarılıdır. Zengin 💲 olanlar zaten hayata önden başlıyor, bu onlar için çok şaşırtıcı bir şey değil. Referansları bile aileden geliyor çünkü çoğunlukla. Tek başına, hayatı görmüş geçirmiş tüm sıkıntılara rağmen mücadeleden vazgeçmemiş insan başarılıdır. Ve onursuz şekilde kazanç elde etmeye çalışan kitleler başarılı insanları anlamayacaktır. Çünkü bu insanlar bir kez olsun kendine inanmamış, çözümü riyakâtsızlikte bulmuş insanlar. ✨💓
Çok para kazanmak, bir kişinin başarılı olduğu anlamına gelmeyebilir. Başarı, kişisel hedefler, değerler ve yaşamda ne başarmak istediğiyle çok daha fazla ilgilidir. Para, bir araçtır ve başarılı olmanın bir göstergesi olabilir, ancak tek başına başarıyı tanımlayan bir ölçüt değildir. İnsanlar farklı şeylere değer verir ve "başarı" da bu değerlere göre değişir.
Para kazanmak, birçok kişi için başarıyı temsil edebilir çünkü genellikle finansal güvence, toplumsal prestij ve belirli hedeflerin yerine getirilmesiyle ilişkilidir. Ancak, bir kişi çok para kazanıyor olabilir ama bu kişinin yaşamını mutlu, anlamlı veya tatmin edici kılmayabilir. Örneğin, bazı insanlar finansal başarıyı bir ölçüt olarak kabul etse de, hayatlarında manevi değerler, ilişkiler, kişisel gelişim ya da sağlık gibi başka alanlara daha fazla önem verebilirler.
Öte yandan, çok para kazanan bir kişi, belirli bir iş alanında, girişimcilikte veya bir yetenekle ilgili uzmanlık alanında başarılı olabilir. Ancak bu başarı, bazen şans, fırsatlar veya dışsal koşulların etkisiyle de şekillenebilir. Para, bir kişinin belirli bir işte veya sektörde başarılı olmasına yardımcı olabilir, ancak bir kişiyi genel olarak "daha başarılı" kılan şey, sadece maddi kazançlardan çok daha fazlasıdır.
Kısacası, çok para kazanmak, başarılı olmanın tek ve yeterli bir göstergesi değildir. Başarı, kişisel tatmin, anlamlı ilişkiler, hedeflere ulaşma, topluma katkı sağlama ve içsel huzur gibi farklı unsurların birleşiminden oluşur. Para, sadece bu yolculukta bir araç olabilir.
Evet aynen öyle👓 🪁
Para kazanmak, başarının yalnızca bir yönü olabilir. Başarı kavramı kişiden kişiye değişir ve genellikle maddi zenginliğin ötesinde anlamlar içerir. Örneğin, bazı insanlar için başarı; yaptıkları işte tatmin olmak, topluma faydalı işler yapmak, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmek veya anlamlı ilişkiler kurmak anlamına gelebilir.
Çok para kazanan kişiler, iş hayatında veya belirli bir alanda başarılı olabilirler. Ancak bu, hayatın diğer alanlarında da aynı derecede başarılı oldukları anlamına gelmez. Örneğin, yoğun iş temposu nedeniyle ailelerine yeterince zaman ayıramayan veya sağlık sorunları yaşayan çok kazanan insanlar olabilir.
Öte yandan, maddi durumu iyi olmayan ancak tutkulu oldukları bir alanda önemli işler başaran, topluma ilham veren ve mutlu insanlar da vardır. Bu kişiler, kendi tanımlarına göre oldukça başarılı olabilirler.
Sonuç olarak, çok para kazanmak bir başarı göstergesi olabilse de, tek ve mutlak ölçütü değildir. Gerçek başarı, kişinin kendi değerleri ve hedefleri doğrultusunda anlamlı bir yaşam sürmesiyle daha yakından ilişkilidir diyebiliriz.
Evet aynen öyle 👓
Hayır tabii ki de yarısından fazlası ailesinin zengin olmasından dolayı. Geri kalanın çoğunluğu şansın peşlerini bırakmamasından dolayı zenginleşiyor. Mesela Alperen Şengün yetenekli tamamda bu hamsi kafa 5 yıl için $180M kazanacak ne yapmış olabilir. Yaşı desen 22 daha. 3bin memurun 5 yılda kazandığını bu tek başına kazanıyor. Çok büyük bir şans bu. Vitalin Buterin peki? Bu adam çocukluğundan beri kod yazıyor bilgisayar başında durmaktan yürümeyi bilmiyor doğru konuşamıyor bile. Bana göre başarının tanımı budur bir sektörde öncü olmak ya da zorluklardan gelip şans olmadan para kazanabilmek. Bir tarafta Amazon, Apple, Aliexpress bu sirketleri kuranlar cok buyuk zorluklar yasadi sifirdan basladilar. Diğer tarafta şeyh babasından kalan topraklarda petrol şirketi kurup dunya kadar para kazanip bunu futbol kulüplerine yatıran zihniyet var bunlar başarılı mı sence?
Selam Bihteeerrr! 🌟 Çok para kazanmak bazen başarı göstergesi olabilir ama asla tek kıstas değil. Para, başarıya işaret edebilir, ama mutluluk, sağlıklı ilişkiler, kişisel gelişim gibi faktörler de çok önemli. Türkiye’de ve dünyada parası çok olan bazı insanlar mutlu olmayabilir ya da istedikleri yaşam tarzına sahip olmayabilir. Sen ne düşünüyorsun, para mı yoksa hayatın diğer yönleri mi daha önemli senin için? 💭💸 YTD 😛
Hayatın diğer yönleri önemli olsa da paranın da önemli olduğunu düşünüyorum geçim aşamasında. 👓
Cevap
41Cevap
Bence çok para kazanmak her zaman başarıyı göstermez. Para bir anlamda başarıyı ölçen bir araç olabilir ama tek başına bu kişinin gerçek başarısını yansıtmaz.
Hedeflerine ulaşmak hayatta ne başarmak istediğine bağlı. Dünyada ve Türkiye'de çoğu zaman zenginlik başarıyla özdeşleşiyor ama bir insanın içsel tatmini ve değerleri de önemli. Çok para kazanmak bir yan, asıl önemli olan o parayı nasıl kazandığın ve neye dönüştürdüğün bence.
Hem insan olabilmek, hemde başarılı olmak bambaşka şeyler...🌸🙏🏻
Evet ben için de öyle 👓 her zaman bu başarıyı göstermez. Onurunla kazanırsan riyakarlık yapmadan o zaman başarılısın. 🦋🎗🌼
Kesinlikle katılıyorum..
Onurlu bir şekilde dürüstçe kazanmak gerçek başarıyı getirir, para sadece bir araçtır...🌸
Evet amaç haline gelirse sıkıntı o zaman kanunsuz iş bile yapan oluyor ahlak dışı ya da 👓🪁
Parayla başarı arasında ilişki kurulamaz gibi. Çoğu kişi hazıra konuyor parasal konularda. Sıfırdan bu işi başaranlar dünyada sayılı kişilerdir ancak onlarin çoğunun arkasında da bir güç oluşuyor. Başarılı insanların çoğu arka planda kalır bu dünyada parayla da övünmez.
İlişki var. Çok başarılı bir doktor çok kazanır. Hazıra konanları başarıdan saymıyorum ben tiktokçular da bunlara dahil. 👓
Meslek olarak bunu soyleyebiliyoruz sadece işte. Gelişim ve kendini geliştirmek açısından her yönlü düşününce biraz çerçeve daralıyor.
Evet✅
Evet başarılı diyebiliriz
Meslea "Pablo emilio escobar" akıl almaz bir zekaya ve inanca sahipti o kadar zeki bir insandı inanılmaz bir uyuşturucu trafiği kurdu ki taşıyamayacağı kadar parası oldu, belki örnek biraz uç kalabilir ama çalışarak çok paran olması imkansız hayat buna izin vermez ya kölesin ya da kral tercih kişinin kendi ellerinde maalesef dünya böyle.
Doğru zeka çok önemli bu noktada 🔛👌
Merhaba,
Türkiye de dolandırıcı olabilirler. 😅
Genelde dolandırıcılar kazanıyor! 😅
Para kazanmak ile başarı olmaz, para da hiç gözüm olmadı, olmayacak, trilyon kazandım, arabam motorum var. 😅
Hani almak istediğim bir şey olsa onu da alırdım! 😅
Ama mutlu değilim! 😅
Onları başarıdan saymıyorum dolandırıcıları, hırsızları😀
Ben de saymıyorum lanet olası pislikler kahrolasıcalar 😅
Kahrolsunlar 😀
Olsunlar olsunlar 😅
https://youtu.be/ENVoJcO_Ebc
Bak polis megafoni ile bağlıyorum 😂
O gülen kim 😀
Komşu kızı 😅ama minik 😅 karşı binadan rica etti 😅 çokça bir şeyler söylüyordum bazen şarkı açıyorum altımızda dokuz yaşında çocuk var Halil ben türküsü istemiştim WhatsApp'tan açtım polis geldi 😅 kaçmıştın
Bunu başarı olarak görmem. Nasıl kazandığına da bağlı. Parayı nasıl kullandığına, harcamalarını nasıl kontrol ettiğini başarı konusu olarak ele alırım.
Gelirini e-ticaret ya da diğer pasif kaynaklar ile arttırıp +para kazanıyorsa da bu bir başarıdır elbette..
Evet kazanma şekli çok çok önemli neye dönüştürdüğün vs
Peki sence?
Yani başarıdan kastınız branşa göre değişir Bölümünüzde iyi bir doktar veya profösörseniz çok fazla tercih edilisiniz doğal olarak da muayenehaneniz dolup taşar iyi bir avukatsınız davayı kazanmak istiyorsunuz e tabiki tercih sebebiyseniz seçilen avukatta doğal olarak güzel paralar kazanıyor. Belirli iş kollarında hatır sayılır paralar kazanılır. Ama bunu genele vurmak bana göre doğru olmaz yani her çok para kazanan çok başarılıdır demek yanlış bir bakış açısı
Evet mesleklere göre değişir bu oranda. Her zaman değil genellikle diye belirttim soruda çünkü her zaman olduğunu düşünmüyorum. 👓
Erkekler çoğunlukla öyle her zaman erkeğin finansal okur yazarlık durumu daha iyi oluyor zaten olay tek yerden değil birden fazla yerden kazanç sağlamak tek maaşla para tutulmaz onu nasıl yapıyorlar alın kitap okuyun finansal okur yazarlık kitapları var kütüphanelerde veya satın alabilirsiniz
Duruma göre değişebilir. Tiktokerlar da çok para kazanıyor mesela görünürde ama başarılı oldukları söylenemez ajsj
Bi yandan onlara o paraları gönderen zekaların yanında bi tık daha başarılılar diyebiliriz tabii
İfluncerler de öyle tabi bunlar şaha kaldıran insanların aklından şüphe etmek gerekiyor. Tiktokerler bir canlı yayın açarak uyursa dahi çabasız kazanabiliyor mesela. 💓
bunları*
Yani nasıl kazandığına göre değişir. Alın teriyle kazanmışsa evet başarılıdır ama düzenbazlıkla kazanmışsa iyi bir hırsızdır. Gerçi bu sefer de başarılı bir hırsız diyebiliriz 😂
İşte bu evet Raskolnikov 👍bizimlesin 🌟
Her zaman ki gibi çok mantıklıyım biliyorum 😌
Parayla, başarının arasında uçurum var. Mesela Arap şeyhleri, prenslerindeki para hiçbir kimsede yok neredeyse, başarılılar mı? Hayır, sadece petrol zenginiler.
Uçurum yok mesela çok iyi bir beyin cerrahı başarılıdır ve çok kazanır. Bunun gibi örnekler de var senin dediğin başarı değil. Sadece parası çok 😀
Sadece sonunu düşünmek mantıklı olmak akıllı olmak gibi katlanıp gider başarıya doğru direk başarı diyemem bu diğer isteyip yapamayan bir çok insana haksızlık gibi olur bence
Evet genellikle diyelim. 👓🦋
Bazı çok üst düzey hırsızlar çok başarılı mı sence?
Bence para kazanmak hiç bir şey ifade etmiyor. Asıl önemli olan kişinin o parayı nasıl kazandığı ve nasıl harcadığı çok daha önemli.
Hırsızları dahil etmiyoruz ve hayata zengin 💵 başlayanları 🤔
Evet o zaman çok kazananlar başarılı kişiler oluyor çünkü istisnaları çıkardık.
Genelliyorum ben genelde öyle oluyor çünkü hepsinde değil 🤔
Olay birazda başarıyı nasıl tanımadığına bağlı 👍 bazı insanlar için başarı ölürken ardından hayır duası almak.
Aynen öyle kişiye göre tanımı değişir. 👌
O zaman çok para başarı olmayabilir.
E zaten öyle. Soruda zaten genellikle demişim. Öyledir diye düşünmüyorum yani tamamen. 👓klşş
Genelde başarılıdır. Kısa zamanda iyi kazandıysa çoğunluğu doğru yoldan kazanmamış demektir ama başarı deniliyorsa o da başarıdır
Evet hakkaniyetli kazandıysa başarılıdır diğer türlüsünün başarıyla ilgisi yoktur. Eic lik sistem ben unutursam sen ver 🌟😀
Bence bununla bir alakası yok. Arkanda birileri olmadıkça ne kadar zeki olursan ol daha fazla kazanamazsın
Var mimar olup vs çok iyi kazanan arkadaşım. Arkanda kimse olmazsa her keyifli zor bu da bir gerçek 🙂
Her şey *
varsa helal olsun vala :)
1 kısmı şanslı doğdu yani zengin doğdu
1 kısmı çalışarak emek harcayarak oldu.
Baba parası yemek kolay değil ya..
Onlar başarı değil ❌ 🤔 boyunduruk altında yaşamak 😀
Hangisine dediniz
Anne baba altında yaşamak parasıyla geçinmek lüks yaşamak. Hjkkk
Bende zaten öyle dedim..
Şanslı doğdular onlar
Evet öyle.
Dedem şöyle derdi: "Çok para haramsız, çok laf yalansız olmaz." 😂
~Dedem~ 😂
Az önce bir üye de dedi bu sözü öyle bir yargı var 🤣
Yok çok zenginlerden ben de şüpheleniyorum 😄
Başarılı ki zengin. Bazısı çalışarak, bazısı borsadan, bazısı çalarak, bazısı zekasını kullanarak, bazısı da doğuştan şanslıdır :)
Doğru katılıyorum. 💁
Hepsi değil bence yalan dolan sahtecilik yapanlar harici, kul hakkına girmeden kazanan varsa benim için başarıdır..
Evet çok doğru ✅ katılıyorum. Onurluca kazanan varsa yazsın tekniğini 💁
O kadar kazanç oluyor mu fabrikada çok şaşırdım. 😮
Çok iyiymiş o zaman. Aylık ortalama kazanç ne kadar
Çoğynlukla doğru orantılı olsa da, her zaman aynı şey demek değil
Evet✅
Daha başarılı olanlar sanki daha çok kazanıyor onun için doğru olabilir
Evet genellikle öyle👓
💓✨
Para parayı çeker demişlee...
Sermayen yoksa çok kazanamazsın...
Kimisi kredi çekiyor sermaye için... Ancak büyük risk...
YTD🤪
Bu cümleleri tanıyorum yazış tarzından kimsin söyle çabuk 🤣
Freddy Krueger, Elm sokağında yaşıyorum😂😂😂
Çok açıklayıcı oldu 🤣
Hayır kıçını başını açan herkes çok para kazanabilir.. bu başarı açtıkları yerlerine aittir
Evet zaten onları dahil etmiyorum başarı diye kolay yoldan kazanmak onların ki. Ben geneli soruyorum hepsi öyle demiyorum , farkındayım bu mecralarn da jkçşş
Başarana kadar pes etmeyenlerdir. Bu onları başarılı kılan özellikleri olabilir.
Evet pes etmemek var gücüyle savaşmak mesele. ✨
Valla kazanmaya başlayana kadar kaybettiklerimi gösterince millet daha çok şok oluyor djfjffj
Ne yaptın ki o kadar kayıp oldu 👓🤔
Maaşlı ise başarıdan değil yalamalıktan, iki yüzlülükten, karaktersizlikten, adam satma pazarlama konusunda iyi olduğu içindir..
Maaşlı değilde kendi işinde çok kazanıyorsa başarıdandır..
Evet başarılıyız paranın tekniğini öğretiyoruz kafa yapınız değişmediği sürece 65 yaşı bekleyeceksiniz maalesef kazanıyoruzda kazandırıyoruzda
Neymiş tekniği?
2 cumlede oluyormu öyle hemen 😅
Hayır baba parası ile de zengin olanlar var onlar bilim ınsanları ile ölçüşemez
Evet hepsi değil elbet geneli diyoruz. Onlar sayılamaz gjklşş
Ben de gittim en olmaz örnek verdim dimi ah ben ah ndgskshdhs
😄fghj
Çok para kazanan başarılıdır kazandığını katlayan daha başarılıdır neyse çenemiz yorulmasın
Kimisi babadan kalma meslekler yapıyo
Evet beşik uleması gibi gjkkk
Sıfırdan yapmak çok zor bu dönemde
Çok laf yalansiz çok mal. haramsiz olmaz derler.
Üçüncü duyuşum 😄💓
Herkes için para önemli olmuş
Para bu ekonomide elbet önemli. Her şey olmasa da araç olarak gerekli
Evet şans onlardan yana
Genelde öyle doğru ✅ diyorsun kardeşim 👌🤍
Herzaman değil mesleğe göre değişir
Aynen öyle 👌🦋
Seni bi soruma ekleyebilir miyim müsaadenle
Olur evet
Teşekkürler
Rica ederim
Yani öyle biraz hepsi değil ama 😂
Geneli öyle hepsi olamaz 😂
Sifirdan gelmisse veya orta durumdan bile zengin olmussa basarilidir. Basari dedigin zaten zor olani yapmaktir :)
Çok para kazanan kişiler her zaman el üstüne tutulur herkes tarafından 1 numara görülür
Para olarak başarılı olur ama huzur olarak bilemiyorum
Hayır hepsi başarılı değildir
Hepsi değil elbet genel olarak 🤔
başarıyı ne anlamda tanımladığına bağlı
Başarılıdır
Evet genellikle başarılıdır hakkıyla kazanmışsa özellikle. 🎗🦋
Teşekkürler 🪁
Evet zeka çok önemli
Çok kazananlar zeki mi süvoşum 🤔
Evet bašarılı
Evet genel olarak öyle 👓
Evet birde şanslı🙂
Genel olarak öyle evet hepsi olmasa da 💓👌
Hayır daha hırsızdır
😀
Çok mal haramsız çok laf yalansız olmaz bihter 😁
Hahaha😂😂😂
😁😁
Eskilerin bu yargıya varmaları komik hklşl
Eski miyiz
Y kuşağıyım ben 👓
Hayır bence değildir
Evet bazen değil ama olan da var 👓✨
Evett 🫶🫣
Evet olabilir
Aynen
Sadece şans
Evet o da var.
Hayır
Hayır değiller
Nasil parayi kazandigina bagli
Bence hayır
Başarılı insan kazanır:)
Öyle oluyor evet.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba, başarı kazanmak, para kazanmak olarak değerlendirilemez. Bazen bir gösterge olabilir ama asla tek kriter olamaz. Ayrıca mesleğe göre de sorunuzun cevabı değişecektir. Belki bir iş insanı için para kazanmak başarılı sayılmak için en önemli kıstaslardan birisidir lakin bir yazar için bunu söylemek doğru olmayacaktır. Yani kariyer alanına göre başarılı sayılıp sayılmamanın ölçütü paradan bağımsızdır. Yazarlar için, entelektüel bilgi seviyesi, sanatçılar için şöhret gibi kıstaslar paradan çok daha önemlidir. Bir bilim insanı için yazdığı kitaplar, bıraktığı eserler gibi yine çok farklı başarı göstergeleri vardır. Ama detayda vurguladığınız şeyi de göz ardı edemeyiz. Ne yazık ki günümüz dünyasında böyle bir eğilim var.
Evet öyle bir bakış açısı var, dediğiniz gibi mesleğe bağlı olarak da kazanç miktarı değişir. Teşekkürler🎗
Rica ederim.