Selamlar KScanlar ,💶
Düğün mekanından, davetli sayısına, gelinlikten organizasyon masraflarına kadar her şey bütçeyi etkiliyor ,bundan dolayı ne kadar para gerektiği de bence kişisel tercihlerimize bağlı. Bana soracak olursanız ben, kendi ihtiyaçlarımıza ve hayallerimize göre bütçe ayırmayı daha doğru buluyorum. Ve size öneriyorum. 👓🎗

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba, detayda yazdıklarınızı katılıyorum. Bu yıl artan döviz kuru ile birlikte evlilik maliyeti de arttı. Evlilik için adım atmak üzere olan birçok çift “Evlenmek için ne kadar para lazım?” sorusunu soruyor. Sorunuz bu anlamda yol gösterici nitelikte. Son dönemde artan yaşam maliyetleri bu sorunun 2025 yılındaki yanıtlarını bir hayli değiştirdi. Tabii ki evlenmek için gereken evlilik maliyeti şehirden şehre farklılaşabiliyor. Çiftlerin hangi ilde yaşayacakları evlilik maliyeti üzerinde önemli bir etkiye sahip. Yine de evlilik için gereken minumum para hakkında genel bir söylemde bulunmak mümkün. Bu konuda gerekecek para ise şu üç unsur göz önüne alındığında ortaya çıkacaktır: Düğün Masrafları, Ev Kurma Masrafları, Balayı Harcamaları. Eğer bu üç unsurun üçü de olacak ise sorunuza gelen cevaplarda da yazıldığı gibi bir milyona kadar ulaşabilecek bir tutar gerekli olabilir. Ama bu üç unsurun bazıları göz ardı edilerek bu tutardan çok daha düşük bir tutar da yeterli olabilir. Bu yola çıkacaklara şimdiden kolaylıklar dilerim.
Evet bu üç alanı ayırıp bütçeyi buna uygun olarak denkleştirmek en iyisi. Bence düğün masraflarını kısabiliriz sade bir nikahla. Öte yandan ev 🏡kurma masrafları daha önemli olduğu için düğün yerine buna da ağırlıkverebiliriz. Böyle yaparak dediğiniz gibi bir milyon gibi rakamlar harcamamıza gerek kalmaz. 👓✨💁