Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar
1 ay
Evlenmek için ne kadar paraya ihtiyaç var?

Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar
Aslında evliliği biz zorlaştırıyoruz. Bi tek mecburi eşyaları alsak abartmadan yeterli. Düğün, kına falan geçelim bunları önceden adet olduğu için yapardık şimdi iş sırf gösterişe döndü. Altınlara da çok ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum gücünüz yettiği kadar yapsanız yeterli. Artık bizim insanımız öyle bir hale geldi ki nişan, kına, düğün yapmadan hele ki gösteriş yapmadan evlenmez hale geldi. Halbuki evlilik mutlu yaşamak için, sevdiğin insanla bir olmak için yapılır. Evlenmek ucuz değil ama pahalılaştıran biziz, olabildiğinle yetinmek lazım.
Hesaplayalım; Babadan kalma evin yoksa
Kiracı olsan: 7 bin TL sokak arasında otur.
Evi dizcen ortalama 80 bin beyaz eşya ıvır zıvır.
100 bin TL'ye altınlar de.
Düğün takım elbise gelinlik vs 60 bin TL'ye oraya çık. Balayına gitcen 40 bin TL oraya gitse.
300 bin TL bu şu an ki ev almaya kalkarsan zor ha birde bunun ödemesi var aldığın maaş iyiyse zorlamaz ortamlama eşin ve sen çalış 30 bin getirin olsun sıkıntı yok.
Görüş
44Görüş
HİÇ BİR FİKRİM YOK ANCAK SADECE ABARTMADAN , AMAAAAN ZATEN HAYATİMDA 1 DEFA EVLENİCEM DİYE EN İYİSİNİ İSTERSENİZ İŞİN İÇİNDEN CİKAMAZSİNİZ , BORC ODEMEKTEN HAYATİNİZA BAKAMAZSİNİZ , EVİNİZ YOKSA EV ALİN , VAR MI HATTA DUGUN PARASİNİ BERABER YİYİP İCİP GEZİN, MUTLULUKLAR...🤓🥰
Ben istemiyorum fazla normal standartta bir evlilik olsun düğün diye takıntım da yok güzel bir eğlence yaparız 200-300 tutsa yarısını ben veriyim yarısını karşı taraf mis gibi evleniriz. Yeterki sevdiğim insan olsun. 1 yıl borçları öderiz sonraki yıl para biriktirip gezeriz yurt dışı filan.
Çok paraya ihtiyacın var canım yaaa...
Ev alacak olsan en kötüsü zaten 1 milyon ₺
Kirada otursan 7-8bin₺
Sıfırdan toplu eşya alsan mesela 20-30bin₺ ((taksit ömür boyu kim öyle kim kala )))
Beyaz eşya almak istesen ona da gider baya tv vs
E bunun perdesi, halısı, tabağı çanağı tencere tavası derkeennnnn
Kabaca 350-400bin₺
Ay güncelliyorum 3'ü bir arada takımlar 30 binden başlıyormuş 20 değil
İstanbul’da mısın?
Karşındakine bağlı. Bağnaz, cahil, toplumun kölesi olmuş, savurgan, evliliği sadece gerektiği için düşünen birine denk gelirsen yandın. Ama aklı başında paranın kıymetini bilen, evliliğin akrabaların gözünü ve karnını doyurmak olmadığını aksine kendi mutluluğu olduğunu bilen biriyle evlenirsen ne mutlu sana. Resulullah Efendimiz; “Evlenmenin en hayırlısı, en kolay ve külfetsiz olandır.”
Evlenmeyi düşünmüyorum ama olur da birini seversem ve evlenirsem en az 500 bin birikim gerekir. Düğün yapmayı düşünmüyorum ama geçinmek çok zor. Elimde biraz para olması beni her anlamda rahatlatır
350-400 bin veya daha fazlası. Evim, düşük modelli bir arabam ve 380 bin ₺ evlilik birikimim var. Tek eksiği eş adayı...
8.000 tl yemek odası takımı 5.000 yemek takımı mutfak robotları tencere tava takımı ikili havlu nevresim takımı alsam beyaz eşyada alsam gerisini erkek halleder heralde hadi alılarıda ben alıyım
Ev istemiyorum düğün istemiyorum nişan istemiyorum 500 tl internetten TV ünitesi alırım inşALLAH kınayı apartmanın alt katında yapsamda olur
Ev bana ait olsun istiyorum sadece onun için baya çalışıyorum gayret ediyorum inşallah evim olunca evlenirim :)
Bedava
Bende araba var onunda evi olsun.
Aşk bir yere kadar. Öyle altın filanda almam.
Evlendikten sonra mükafatını alır zaten.
Parasız da evlenilir ama bazı kadınlar paralı arabalı evi olan erkek tercih ettiğinden tüm masrafları erkeğe yüklediğinden paraya ihtiyacı kalmıyor.
evin yoksa kira 6k diyelim
ev eşyaları nereden baksan 100k bulur
devamında artabilir, sizin kişisel tercihlerinize bağlı...
Genel olarak düşündüğümüzde mal varlıklarıyla beraber en az Bir buçuk milyon lira gerekir.
cut.
Ev istemiyorum düğün istemiyorum nişan istemiyorum 500 tl internetten TV ünitesi alırım inşALLAH kınayı apartmanın alt katında yapsamda olur
inşallah hayırlısı olur diyelim o halde
çok paraya buyuk sehirler de daha da cok paraya gerk var nerdeyse 1milyona dayanir
Çok para ister. Helede bu zamanda.
Ne kadar çok bütçen varsa o kadar iyi olur.
O zaman olur.
8.000 tl yemek odası takımı 5.000 yemek takımı mutfak robotları tencere tava takımı ikili havlu nevresim takımı alsam beyaz eşyada alsam gerisini erkek halleder heralde
Birde halılarıda aliyim 15.000 tl yatak odası takımı idare ben alıyım diğerlerini o halledebilir heralde
Bazi şeyleri kisiyorsan yeni ev gibi, düğün gibi Nisan gibi o zaman sana yeter herhalde.
Peki erkeğe ne kalır almak.. bence önce ne alman gerekir listelediniz mi efendim hem ne zaman evleniyorsunuz
Yazın evleniyoruz
Peki ihtiyacınız olan şeyleri listelediniz mi peki
Evet
Yarısını sen al yarısını eşin alsın.
Evlenmeye ihtiyaç var mı bilmiyorum ancak en kötü ihtimalle 200 bin civarı bir para lazım.
Valla ne kadar lazım bilmiyorum. Ama fazlası var. Yani isteyen varsa kiyariz nikahı 😉
Kimi 100 binle kimi 500 binle. kimi milyonla bunun bir kriteri yokki
Ev satın almayı da katılırsa neyse söylemeyim rakamı ya şimdi gece gece 😁
Min.250 bin o da kız tarafı altın diye tutturmazsa tabi
8.000 tl yemek odası takımı 5.000 yemek takımı mutfak robotları tencere tava takımı ikili havlu nevresim takımı alsam beyaz eşyada alsam gerisini erkek halleder heralde hadi alılarıda ben alıyım
İşte bunlar senin istemiyorum demenle bitmiyor aileler işin içine durum çok farklı oluyor
Erkek için şu an en az 300 bin
Her ay bu miktarın üstüne yüzde 8 ekle söylediğim rakam bugün için yani
ömrümde 1 kez gelinlik giyecem deyip yola çıkarsanız kefen giyene kadar borçtan kurtulamazsınız. nikah salonu+çikolata+misafir oldu bitti işte
En İyi Görüş