Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar. Evlenmenin masrafı ne kadar olur?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Çok mütevazi şartlarda düğünsüz nikahla birlikte artı mütevazi ev eşyaları ile birlikte toplam 200.000 TL yeterli olacaktır. Tüm rakama düğünü ilave ederseniz o da mütevazi olmak kaydıyla toplam 260 bine kurtarırsınız. Yalnız takılar falan yine size 200'e patlar. Tabii sadece nikahla geçiştirirseniz orada da takılar olacağı için 160 170 bin liraya patlar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bence her iki tarafın bütçesi ne kadarsa öyle olmalı ve bir evde her şey illa dolması gerekmiyor zamanla yavaş yavaş olur her şey ama erkek anlasa kadın anlamaz kadın anlasa erkek anlamaz ve bir düğün illa abartı olması gerekmiyor sonuçta düğün olan şey kendileri mutlu olmaları için yapılmalı insanların için değil bir düğün yaprak düğünden sonra borçları nasıl ödeyeceğiz gibiler şeyler insanı ancak strese sokar başka bir şey değil
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBana kalsa yeni eve çıkmaktan farkı olmaz. Eve çıkarken ne kadar harcarsan o kadar. Ortalama mobilyalar alır ve ilk eve çıkarken biraz fazla gideceğinden başta sadece acil lazım olanlara öncelik verip, kalanları zamanla tamamlardım. Milleti eğlendirmeye ve doyurmaya vereceğim parayı ihtiyaçlarıma ve geleceğime harcarım.
01 Yorumla
+1 yılDüğün, kına, nişan parasıyla gezmeyi, tozmayı düşünüyorum. Ben bunları yaparak mutlu olmayacağım ve benim mutlu olmadığım bir şeyden insanların zevk alması hiç hoşuma da gitmez. Sade bir nikah ve dans vs yeterli olur benim için.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
66
Cevap
159Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılen az 100 bin
00 Yorumla
+1 yılYapacağın düğüne bağlı
200.000 de olur
30.000 de
Bakış açınıza bağlı
İkinci elden eşya alarak da evlenilebilir sonuçta
Durumumuz yoksa
Ama maalesef günümüz kadınları her şeyi dört dörtlük yaptırıp erkekleri sık boğaz etmeye biraz meraklı
Çok yanlış adetler var
Kapı açarken para makas keserken para
Hayatımız para olmuş
Bunların aşkı yalan ben sana soyliyim kardeşim
Sevdiğin falan varsa evleneceksen gözünü korkutma
Allah yardım eder
Önemli eşyaları alın
Yer süpüren robotun olmasa da olur
Tek taşın pırlanta olmasa 300 TL lik gümüş olsa da olur
Yeter ki beyefendi sadık olsun saygılı olsun evinde olsun gözü10 Yorumla
+1 yılBunu öğrenmenin kolayı var
Nerede düğün ya da nikah yapmak istiyorsun ona karar ver sonra fiyatlarına bak
Hangi tür gelinlik isteme elbisesi nişan kına takım elbisesi giymek istiyorsun ilk önce modellerine bak sonra fiyatlarına bak
Koltuk takımı yatak odası yemek takımı vesaire vesaire bunların bir listesini çıkar fiyatlarını topla
Halı kilim yolluk paspas kenarına dur konumuz dagiliyor😂
Perde çeyizlik çamaşırlar çatal bıçak seti mutfak eşyaları beyaz eşyalar süpürge ütü falan bunları beğendiğinin fiyatlarına bak en son olarak da hangi muhitte oturcağına karar ver ve kiralara bak.
Bol bol şans ☺️10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvin varsa paran olmasa da olur. Şu dönemde ikinci el eşya ile de idare edebilirsin. Ev kiraysa bi araba almalısın. Yani elde avuçta bir şeyler olmalı. Ederi olacak bir şeyler. Basit bir arsan bir dükkanın bile olabilir ama bu kız ailesi için önem arz ediyor. Benim babam tamamen iç güveysi olarak evlenmiş. Kimsesiz olduğu için evi eşyayı her şeyi annemin ailesi düzmüş. Adettendir diye bir yorgan yastık olsun getiren olmamış. Annemin tarafı bize senelerce sığıntı muamelesi yaptılar bayramlarda seyranlarda ziyarete gidince kıymet de vermiyorlar. Babam sinirlendikçe eziklendikçe bize parlardı. Zor bir çocukluk geçirdim çok zor.. aynılarını bir daha yaşamak çocuklarıma yaşatmak istemiyorum işi gücü kariyeri sağlam ailesinden ayrışabilmiş ama her zaman da sevdiklerinin eli üzerinde olan destek çıkan sağlam bir erkek hayal ediyorum. Gerçekten utanıyorum bunu istediğim için ama mesleği geçim şartları benim için önemli.
10 Yorumla
+1 yılNikah masrafi, salon ucreti, kiyafetler, mehir ve bitti. Bu kadar. Millete gosteris olacaksa da siniri yok bunun.. Evliligi zorlastirmak icin yarisanlara inat en makul olani tercih etmek en guzeli. Dugun icin harcanan parayla deger gorme seviyesinin orantili olmadigi bir anlasilabilse. Akli selim davranan ciftlerin artmasi umidiyle.
40 Yorumla
+1 yılEvlenmek için paraya ihtiyacınız yok aşkı ve seni seven birini buldu mu evleneceksin. Sen ne yiyorsan yarısını paylaşacaksın hepsi bu.. Sen aç isen o da aç kalıcak sen mutluyken o da mutlu olucak. Seven kadın ya da erkek olsun farketmez beklentiniz maddiyat değil bir gülücük bir öpücük tatlı bir söz olmalı.
015 Yorumla- +1 yıl
Belki kız ben kirada oturmak istemiyorum diyor
- +1 yıl
O zaman sevmediğin evi olan birisi ile parası için evlenebilir bedenini ve ruhunu kiraya verebilirsin.
- +1 yıl
aynen sabahta peynir ekmek yersin artık
- +1 yıl
Evlenecek olan ben değilim ayrıca çevremdeki insanlar için dedim ben bedeni ve ruhunu kiraya verebilirsin lafıda çok çirkin beni tanımıyorsunuz bile
- +1 yıl
bunlar çok ezikçe laflar zaten ne yani herkes mi fakir başka birini de sevebilirsin neden boşuna zorluk çekesin ki aşk dediğin 4 yılda biter
- +1 yıl
Çok guruluysan çalışır kendi evini alır öyle evlenirsin! Hem kocana yük olmaz hemde ona muhtaç olmazsın.
- +1 yıl
@EresUnBebé Zengin biri seni niye sevsin!! Genelde aç köpek olup hiç birşeye sahip olmamış kimseye faydası olmayan kadınların hayal dünyasındaki düşünceler bu.
- +1 yıl
aşk buna bakmaz çünkü ve evet sevdi
- +1 yıl
oldu ev işini de erkek yapsın o zaman
- +1 yıl
Evet gururluyum ben bu soruyu kendim için sormadım anlamiyormusun çevremdeki arkadaşım böyle düsünüyor
- +1 yıl
@EresUnBebé ilk izlenime göre karar veriyorsun beni tanımıyorsun bile senin yaşındakiler onyargılı oluyor genelde çok yanlış şeyler bunlar
- +1 yıl
Bu soruyu sorduğunda göre çevremdeki insanların düşünceleri de sana çok mantıklı gelmiş hatta seni epey etkilemiş. Kadın erkek eşittir inancın varsa ki benim yok !! Şayet evet ise bir erkek nasıl çalışıp ya da çabalayıp bir şeylere sahip olabiliyorlar ise sizde kendi başınıza eviniz arabanızı haylleriniz kendi başınıza gerçekleştirebiliriz!!
- +1 yıl
ne alaka sen
- +1 yıl
Ayrıca bir kadına aç köpekte denmez çok ayıp bu tür cümleler kullanılmaz 36 yaşına geldin ögrenemedinmi😯😯😯😯😯😯😯😯
- +1 yıl
ayn evde yemeği yapanda erkekti dimi sonra eşitlik diyin
+1 yılBu devirde trilyoner olmayan bir erkek ne evlenirken ne de evlendikten sonra eşinin ihtiyaçlarını karşılayabilir. Dolayısıyla evlenirkenve ev kurulurken 500 bin, evlendikten sonra da 500 bin olmak üzere en az bir milyon tlnizin olması lazım. Kadınlar kilolarca altın gösterişli düğün ev araba tek taş pırlanta sabah akşam gezme tozma eve en lüks mobilya istiyorlar ve asla doymuyorlar.
10 Yorumladugun falan boş is
tek masrafınız iste bi hafta balayı niyetine bi yere gitmek olabilir
bi de iste gelinlik vs ve ev eşyaları
bundan fazlası bence gereksiz ve bosuna basagrisi sebebi
secim sizin, kendi kendinize zorluk çıkarmayın.
00 Yorumla
+1 yılEv dizilecek. En ucuz 100 bin ₺ bulur. Tabi bu taksitli ve düğünde gelecek takılarla kapanıyor.
Korkulacak bir şey yok bana göre.. Ama israftan korkulmalı..
Gereksiz masraflardan kaçınılmalı, 3-5 saat için dunya kadar para harcamak yerine sade bir nikah ve gelen misafirlere yemek verilmesi yeterli..
Kızlar için de kına gecesi tertip edilebilir..
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılşu an için hiçbir şeyi tahmin edemem. Dün 4.5 TL olan çikolata bugün 7.5 TL olmuş Ben evlendiğimde burma bilezik, şimdinin Çeyrek altın fiyatınaydı. Evi 6 bine döşemiştik. Bir berjer vardı 350 TL çok fazla bu nasıl bir fiyat demiştim. Dün 5 kitap 488 tl tuttu.
10 YorumlaKişiye göre değişir.
Ben hiçbir şeyim yokken nikah yaptım.
Ne yatağım vardı. Nede bilezik aldık.
İmzayı artık gittik.
Hepsi bu.
00 Yorumla
+1 yılKişinin istek ve ihtiyaçlarına göre değişir bu evlenecek olan kişilerin kendi elinde yani yarın arabaya 30 bin lira harcayacagım bu paraya ben çok rahat nişan yapardım diye düşünüyorum içim gidiyor
00 YorumlaKız ve erkek tarafı olarak A’dan Z’ye normal standart bir evlilik süreci 500-600 bin civarını bulmaktadır.
08 Yorumla- +1 yıl
15 yıl önce bu kadar pahalı degildi
- +1 yıl
Evet ya niye öyle oldu ki
- +1 yıl
26 yaşındayım oyuncaklar ülkesinden geldim
- +1 yıl
🤣🤣🤣🤣
Biz pandemi dönemi 2021 Ocakta düğünsüz sadece aile arası yüzük takma ve kına vs ile 100bine hallettik (ev eşyasına gitti çoğu). Şimdi en az 250bindir.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 508 cevap paylaştı.
+1 yılEvim var. Maddi açıdan iyi gibi.
Bi evi dizerim. 70-80 bine
Düğün masrafı yok bizde.
Sağolsun takılar falan fazlasını çıkarıyor.
Pek sorun yok benim açımdan sjsjaj00 Yorumla
+1 yılBundan 6 sene önce tanıdığım 100 bin harcamıştı her şeye. Ev kira 😅 Günümüzde bi buzdolabı 20 bin. Bu fiyatlarla sen hesapla.
04 Yorumla- +1 yıl
Şimdi ki gençlerimiz nasıl evlenecek bilemem
- +1 yıl
maalesef çok haklısın. Sadece çıkıp 3 çocuk yapın diye anca akıl vermesini biliyorlar bu gençler nasıl evlenecek o 3 çocuğa nasıl hangi parayla bakacak düşünmüyorlar.
- +1 yıl
Bilinçli doğurmak gerekiyor aslında bu çocuk emanet ve ben bu çocuğa kol kanat gerebilirmiyim bunu düşünmek gerekir sonucta bir cocuklada anne ve babasındır 3 cocuklada anne babasındır
- +1 yıl
Kesinlikle öyle.
+1 yılAslında evliliğin paraya ihtiyacı yok insanların paraya tamahı var.
30 Yorumla
+1 yılNasıl bir evlenme, 1 milyona evlenen de var 100 bine evlenen de.
11 Yorumla- +1 yıl
Sade bir evlilik abartı olmasın düğün istemiyorum
+1 yılDüğün kına gecesi nişan yapmayacaksanız ki yapmayın da 50 bin civarı yeterli olur ilk etapta ama saçma sapan şeylere girişmeyecekseniz.
11 Yorumla
+1 yılvallahi orta halli yapalım diyorsan en az 250 bin gider ama şaşalı olsun dersen 500 ila 1 milyon tl den 10 15 milyon tl ye kadar uzar gider
10 Yorumla
+1 yılDüğünü en çok aileler istiyor bir zahmet onlarda masraflara dahil olsun. O zaman daha kolay olur
10 Yorumla
+1 yılİstersen çok az masrafla evlenebilirsin. Bu genelde kız tarafına bağlı ikinci el temiz eşyalar alırsınız bilezik olmaz nikahtan evlilik çözüm olur
00 Yorumla
+1 yılBeyaz eşyalar falan çok pahalı ve sıfırdan ev düzmek de bir servet demek. Herhalde bir evin düzülmesi için 250 bin gerekir gibi geliyor en az.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Sen ne kadar olsun istersen , o kadar olur.
Alt sınır resmi masrafları karşılayacak miktar, üst sınır ise sınırsız..
00 Yorumlahiç bir şey yapmasan yeni bir ev açman gerekiyor ve içine eşya gerekiyor. bu bile kim bilir ne kadar tutar
03 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 889 cevap paylaştı. Kızlar için 100 erkekler için 300 ile 500 bin arası para lazım ama bence olması gereken tüm masraflar yarı yarıya ödenmeli
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 483 cevap paylaştı. 2 ay önce 250 bindi ama şimdi 300 bini geçer. En dandik eşya alıp düğün yapmazsan yine 240-250 civarı olur.
00 YorumlaYakın zaman da evlenen çiftlerin cevaplayacağı bir soru. Ben evlenmeyi düşünmediğim için bilmiyorum aşko.
00 Yorumla
+1 yılHayat standardına bağlı bazı insana 500 bin yeter bazı insana 2 milyon yetmez bu sana bağlı. Evlilik işi lüksiyet demektir lüks düşkünüysen fiyatta ona göre artar
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 495 cevap paylaştı.
+1 yılGöreceli bir şey bu. 100 bin liraya da olur harç borç yaparak. 500 bin liraya da olur evlilik..
00 Yorumla Evi sıfırdan kuracaksanız çok olur benim ev hazır sadece mutfak salon bütün beyaz esyalarım var ama hatun yok o ayrı mesele
00 YorumlaEvlenmek çok masraflı ve gereksiz. Nikah yap geç gerek yok 200-300k vermeye
10 Yorumla
+1 yılGerçekten hedefi mutlululuk olan kişiler için fazla masrafa gerek yok.
10 Yorumla
+1 yılParaya değil gerçekten seven ve birbirinden başka bir şeye ihtiyaç duymayan iki gönle ihtiyaç var.
00 Yorumla
+1 yıl500.000 Tl ama bu kadar para verip kadın dırdırı çekeçek kadar bunamadım daha.
00 YorumlaEvlenmek için paraya ihtiyac yok, git evlenme dairesine
00 Yorumla1 milyon 800.000 kadar
1 milyon ev
400.000 araba
400.000 ev esyasi düğün masraflati02 Yorumla- +1 yıl
Evi kiralar arabasizda olur dugune gerek yok yani pek birsey tutmaz
Ne araba ne ev ne birikmişlik bu dönemde anca karnını doguracan yoksa evlensende kısa sürer
00 YorumlaAbim düğün yapmadan evlendi bilezik falan almadı en fazla 1000 ₺ tuttu.
00 Yorumla
+1 yılYaklaşık 2 milyon. Ev 1 milyon altında zor birde bunun ıvır zıvır var.
00 Yorumla150 200K. En az eşyalarla beraber dügün masrafları vs balodur rahat 200k. 250k.
00 YorumlaEndüstri bekarlığı destekliyor artık.
O kadar paraya ufak bir işletme açılır.00 Yorumla
+1 yılSadece 1 milyonu ev için gözden çıkarmalısın gerisi teferruat😂😂
00 YorumlaZengin bir kadın, bütün masrafları karşılar.
00 YorumlaGünümüz şartlarında tam teşekküllü bir evlilik için 3 milyon TL gerek...
00 YorumlaYa arkadaş 1 saaat Millete Eğlence Vercez diye 5 sene Borç odettirme eşine akıllı ol zaman kötü
00 YorumlaBir mobilyacı olarak sadece iyi bir mobilya seti almak istiyorsanız, 100.000 oraya sayın arkadaşlar
02 Yorumla
+1 yılSadece evin eşyları için 200 ya da 250bin. Onun dışında da en az 200binde kına düğün takılar vs
00 Yorumla
+1 yılŞu an Nisan kına düğün altınla eşyalar vesaire derken ortalama 250 300 bin tutuyor
00 Yorumla5 bilezik düğün nikah nişan kına söz vs. ortalama topamda 160binden fazla tutar
00 YorumlaHatuna güzel bir mehir ver.
Sonra tatile gidin.
Gerisi fuzuli masraf.
00 Yorumla
+1 yılValla bu zaman çok kötü bir zaman maalsef. 200 300 bin gider güzel bir evlilik için.
00 Yorumla
+1 yılNikah işlemleri yol kıyafet... 3 4 bin maksimum
00 Yorumla
+1 yılBence düğün gereksiz masraf. Bana kalırsa düğün yerine güzel bir tatil yapılabilir.
02 Yorumla- +1 yıl
Burcun ne
- +1 yıl
Aslan
+1 yılBir nikah ne kadar ediyorsa o, gerisi çöpe para atmakla aynı şey.
06 Yorumla- +1 yıl
Ben de herkes adına cevap vermedim zaten
- +1 yıl
O böyle deniyor diye biliyorum xhzjzk
- +1 yıl
👍👍
- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBenim fikrim hani 150 bini bulur geçer de her detay para ya
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 561 cevap paylaştı.
+1 yılBana göre 300.000 ₺
Tabi bu kişiden kişiye göre değişir artadabilir azaladabilir
00 Yorumla
+1 yıl100 bin ile 1 milyon arası değişir. o sizin durumunuza bağlı
00 YorumlaSanırım min. 100 binden başlar bütçenize göre gider
00 YorumlaAsgari tutsak 110 bin tutuyo filen bu para bile cok ne gerek var hayatinizi yasayin.
00 Yorumla- Devamını Gör (165)
Devamını Gör(210)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem