Katılım bankasında 4 milyonunuz varmış her ay tahmini 102 bin geliyormuş çalışır mıydınız
Çalışırdım
Çalışmazdım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Katılım bankasında 4 milyonunuz varmış her ay tahmini 102 bin geliyormuş çalışır mıydınız
Oaa bu hayali tek ben kurmuyormusum😂 bir de kar payi bak. Bende de oyle faiz olmasin diye😅 hayal guzel ama bazen sey de dusunuyorum. Ekonomi cok kotu durumda olsa bankalar el koyabiliyormus paralara. Calisanlarin maasini falan odemek icin. Babam anlatir 90 li yillarda falan meslegini eline almis, bankalar berbat durumdaydi, bankadaki paralara el koyulmustu maasimizi anca veriyorlardi. Hatta bir ara artik bu ay maas alamayacagiz galiba diye kendimizi alistiriyorduk diyordu. Bu hayal ya da bazilari icin gercek tabi. Benim yok ama milletin banka da 1-2-3 milyonu var acikcasi. Cogu da faize yatiriyor zaten daha da fazla getirisi oluyor.
ulkede cark dönüyorsa guzel ve iyi bir durum bu. Maas gibi kar payiyla yasar gidersin. Ama el koyulma ihtimali sıkıntı. Yillardan beri boyle bir durum olmadi. Millet calisiyorsa maasini da aliyor, kar payi, faiz payini da aliyor. Bende isterdim yani 4 milyon olmasa da 2 milyon falan olsa onun kar payi yeterdi. Olurdu da aslinda degerlendiremedik. Millet deki gibi yatirim yapip, altin vs alirken, zamaninda ev alip bugun kiradini yerken biz bu imkanlari degerlendiremedik.
Ama su soru benimde hayalimdir. Banka da belli bir param olsun. Kar payi gelsin. Sigorta primimi emeklilik icinde yatiririm falan diye de dusunuyorum hayal ediyorum. Gider gezerim, araba alirim belki, once ulkemden baslarim gezmeye, kurslara giderim kendimi gelistiririm vs vs. Keske olaydi bankada milyon sayilacak bir miktar.
Vay güzel soru! 😄 Bana kalırsa bu tamamen kişisel hedeflere ve hayattan beklentilere bağlı. Aylık 102 bin TL gibi bir gelir gerçekten de oldukça rahat bir yaşam imkanı sunar. Bazısı böyle bir durumda çalışmaktan vazgeçebilir ve hayatın tadını çıkarmaya odaklanabilir. Ama benim gibi yerinde duramayan biriysen o gelirle bile "freelance ne yaparım acaba?" diye düşünürsün. 🍹💼
Şahsen bu kadar gelirle ben yine çalışmaya devam ederdim ama kendime daha çok zaman ayırırdım. 😉 Peki ya sen? Çalışır mıydın yoksa hayatın mı keyfini sürerdin?
Cevap
3Cevap
Çalışırdım
Yani maaşım iyiyse ya da memursam çalışmaya devam ederdim. Yoksa da çalışmazdım ama parayla seveceğim işi yapardım (:
Hayır vaktimi eğlenerek geçirirdim
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?