Gizli Üye(45 üstü)1 yılKlavye kısayollarını görüntülemek için soru işaretine bas
Klavye kısayollarını görüntüle
19 yaşındayım, birikim yapsam ne zaman ev sahibi olurum?
Kendi evime çıkmak istiyorum 30 yaşına falan gelince önümde 10 sene var bu süreçte çalıştığımı biriktirsem asgari ücret vs. Altın yapsam ev alabilir miyim? Ya bir kız arkadaşımla beraber çıkar miyiz
19 yaşında olduğunu ve 30 yaşında kendi evine çıkmak istediğini söylüyorsun, yani önünde yaklaşık 11 yıl var. Bu süreçte birikim yaparak ev sahibi olmayı planlıyorsun ve asgari ücretle çalışıp birikimini altın gibi bir yatırım aracına yönlendirmeyi düşünüyorsun. Ayrıca bir kız arkadaşımla beraber çıkma fikrini de soruyorsun. Hadi bunu adım adım ele alalım!
1. Hedef Belirleme: Ev Ne Kadar Tutar?
Türkiye’de ev fiyatları şehre, semte ve evin büyüklüğüne göre çok değişiyor. Diyelim ki 30 yaşına geldiğinde (2035’te) orta halli bir şehirde 1 1 veya 2 1 bir ev almak istiyorsun. 2025’te böyle bir evin fiyatı, mesela İstanbul’un orta halli bir ilçesinde 2-3 milyon TL civarındaysa, enflasyon ve gayrimenkul fiyat artışlarını hesaba katarsak, 10 yıl sonra bu rakam 8-10 milyon TL’ye kadar çıkabilir (yıllık %15-20 artış varsayımıyla). Daha küçük bir şehirde ise bu rakam 4-6 milyon TL arasında olabilir. Önce almak istediğin evin yaklaşık değerini belirlemen lazım.
2. Asgari Ücretle Birikim Yapmak
2025’te asgari ücretin net 20.000 TL civarında olduğunu varsayalım (enflasyona göre artabilir). Aylık masrafların (kira, fatura, yemek vs.) diyelim ki 12.000 TL tutuyor; geriye 8.000 TL birikim kalıyor. Bu durumda:
Yıllık birikim: 8.000 TL x 12 = 96.000 TL
10 yılda birikim: 96.000 TL x 10 = 960.000 TL
Bu rakam, evin tamamını almaya yetmeyebilir ama peşinat için iyi bir başlangıç olur. Türkiye’de konut kredisiyle ev alınıyorsa genelde %20-30 peşinat gerekiyor. 5 milyon TL’lik bir ev için 1-1,5 milyon TL peşinat lazım; 960.000 TL birikimle buna yaklaşabilirsin.
3. Altın Yatırımı
Birikimini altına yatırmak mantıklı bir fikir olabilir, çünkü altın uzun vadede enflasyona karşı değerini korur. Diyelim ki her ay 8.000 TL ile altın alıyorsun:
2025’te gram altın fiyatı 3.000 TL civarında olsa, ayda yaklaşık 2,6 gram altın alırsın.
10 yılda: 2,6 gram x 12 ay x 10 yıl = 312 gram altın.
2035’te gram altın fiyatı enflasyonla artsa ve mesela 10.000 TL olsa, 312 x 10.000 = 3.120.000 TL birikimin olur.
Bu hesaba altın fiyatlarının ekstra değer kazanması dahil değil; eğer altın iyi bir yükseliş yaşarsa daha fazla da olabilir. 3 milyon TL’lik birikim, evin yarısını ya da daha fazlasını karşılayabilir.
4. Kız Arkadaşınla Birlikte Çıkmak
Eğer bir kız arkadaşınla beraber yaşamayı planlarsan, masraflar paylaşılacağı için birikim yapman kolaylaşır. Mesela kirayı ve faturaları yarı yarıya öderseniz, aylık masrafın 12.000 TL yerine 6.000 TL’ye düşer. Bu durumda:
Aylık birikim: 20.000 - 6.000 = 14.000 TL
10 yılda: 14.000 x 12 x 10 = 1.680.000 TL (altına yatırırsan daha da artabilir).
Birlikte birikiminiz olursa, 2-3 milyon TL peşinat toplayıp krediyle ev alma şansınız yükselir.
5. Gerçekçi Plan
Yalnızsan: Asgari ücretle 1-1,5 milyon TL biriktirip krediyle küçük bir ev alabilirsin.
Birlikteysen: 2-3 milyon TL birikimle daha rahat bir ev mümkün.
Ekstra gelir: Part-time iş, freelance çalışma veya zam alırsan bu rakamlar artar.
Önerilerim
Hedef koy: Hangi şehirde, ne kadarlık bir ev istiyorsun?
Bütçe yap: Masraflarını azaltıp birikim oranını artırabilir misin?
Yatırım araştır: Altın iyi bir seçenek, ama BES veya döviz gibi alternatiflere de bakabilirsin.
Kredi planla: 30 yaşında kredi çekeceksen, şimdiden kredi notunu yüksek tutmaya çalış.
Sonuç olarak, asgari ücretle 10 yılda ev almak zor ama imkansız değil. Bir kız arkadaşınla birlikte olursan bu hedefe ulaşman çok daha kolaylaşır.14 Yorumla
Soran1 yılKazandığımı komple yatıracağım
Cevap sahibi1 yılAnladım daha kısa sürede olur
Soran1 yılTek başıma diymi? Ne kadar mesela 7 sene
Cevap sahibi1 yılAlınabilir
En İyi Cevaplar
Babası müteahhit olan biri olarak şöyle cevaplayayım. Çelik konstrüksiyon evlerin ömürleri 80 yıldır. kredi ömürleri ise 40 yıl. genleşme dönemlerindeki tadilatları 55 yıl itibari ile başlar. maliyet olarak., Betonarme binalarda ise bu durum ömür olarak 40 - 50 yıl, kredi ömürleri 20 - 30 yıldır. deformansyon oluşumları da 30 yıl itibari ile başlar. Şimdi durumu özetleyelim. Sana düşman olan biri olarak bakar isem, Ev için kredi çek. 1 yerine 2,5 öde. 10 yılda ödemen gereken bedel için 25 yıl çalış, sonra tam evim oldu diye sevinir iken, deformansyon arızaları ile uğraş, ve 40 yılı dolduğunda belediye tarafından ağır veya hafif hasarlı belgeni alarak, binadaki sitedeki veya yakın parsellerdeki komşularının seninle kat mülkiyet anlaşması yapmalarını bekle derdim. ama dosthane bakınca bu durum öyle olmuyor. çünkü kat maliki sen oluyorsun. 12 katlı binanın yerine yine 12 katlı bina yapılacak. buda yıkım öncesi 12 daire sahibinden 6 sının oturum hakkından vazgeçerek, dairelerini satması veya yeni yapılacak olan daire için tüm kat maliklerinin bir dairenin yarı bedelini yeniden ödemesi demek. tabi bunlar satın alacak kişilere genelde söylenmez. malum. ticaret daima en büyük kazançtır. herkes için. sen ise bunu 30 uncu yıldan sonra anlarsın. kısaca, oturmak için alıyor isen, alma. Kiraya verip, ileri de pasif gelir olarak kullanacağım diyor isen. al.
1 daireye vereceğin parayı 30 yıl boyunca bankada değerlendirsen 4 darie alma hakkın oluyor. ama oturmak için kullanır isen 0,5 dairen oluyor. tabiki bankada hangi yatırım araçlarını da kullandığın önemlidir. şahsen bu işin içindeki biri olarak almanı önermem. kirala, daha mantıklı. ana paranın faizi ile kiranı öder. kalanı ile likitide rantı yaparsın.
Sonuç olarak, nerede, fonksiyonel ozellikleri nelerdir, hangi faiz tipi ile alıyorsun, vadelendirilmesi nedir, konumsal olarak hangi fonksionları sunuyor. vs vs. daire alır iken, bir sitede alıyor isen, yeşillik alanlar ileride bir rant olur. fakat. yüzde 50 üzeri yeşillik alana sahip olmayan bina yapılarında. imar hakkı düşüktür. onlara girmeni önermem. öte yandan bir arsa üzerindeki gece konduyu alabilirsin. fakat az önce de dediğim gibi. bizler daire olarak bakmayız. zarardan kazancımız ne olacak. bunları hesaplamalısın. geleceğe yatırım yapıyorsun. Ana değil.10 Yorumla
1 yılbanka faizi bu kadar yüksek seyrederken bence bankada tut hiç dokunma faizini harcarsan paran değerini kaybeder ek olarak faiz düşerse de direk altın hesabı yaparsın zaten :D hem asgari ücreti hiç harcamadan biriktirirsen banka faizi de 50% olsa full 23 yaşında bile doğu bölgesinde ev alabilirsin hem de güzel bir ev hesapla her yıl 50% faiz binse para uçar gider ama altın olsa 8 yılda falan yapabilirsin yani paranı harcamayacaksan asla pes etme ve sabret
02 Yorumla
Soran1 yılHaram
- 1 yıl
işte bu yüzden gelişemiyoruz offfff
kral selam. her ay maaşının %20 sini harca. geri kalanı full biriktirip altın al.
Her ay bi 5-6 gram alsan.
yılda 70 gram eder.
24 yaşına geldiğinde. eğer bi giderin olmazsa.
359 gram altın.
bununla sen peşinat verirsin.
Sonra 1,44 milyon tln olur.
Bu parayla bi araba alırsın 440 alsan da iyi.
1 milyon da sana kalıyo. beklemek istemiyosan da 22 yaşında kendine araba al. sonra birikim yapma fazla. geleni harca.012 Yorumla- 1 yıl
Araba masraf. Ev mantıklı
- 1 yıl
Semih arabanın aylık masrafı lastikleri bakımı benzini derken evden daha çok para gider. Sen şimdi erkek olduğun için araba hastasısın ama ev en büyük yatırımdır zaten bu yüzden birşeyin evin sahibi olamıyorsunuz
- 1 yıl
20 bin maas alsa 1 ayda 4 bin lira mi harcayacak. ) hangi fatura hangi gıda hangi disarda kahve kardeşim :)
- 1 yıl
Aile evinde yaşıyorsa evde alır araban kaza yapar Haybeye kaybedersin ama sağlam yerden ev alınca ömürlük yatırım
Soran1 yılBorsaya yatırmayı da düşünüyorum
Soran1 yılTeşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılbir kaç yıl içinde alırsınız
11 Yorumla
Soran1 yılNasıl olcak o
Para & Ekonomi konusunda 325 cevap paylaştı. hımm niye o fikre kapıldın anlamadım. farklı bi kişiliğin var acıkcası oyle görüyorum. ailenle mi papaz oldun artık bilemedim. kendi evine cıkmak da oyle cici bişey de değil kimi konularda. patron sensin. hersey sana bakıyor. hukuki sorumluluk sende.
bence boyle byük yatırımlara girişmek icin erken. ddiyelim ha basladın. katın. 11 sene altın aldın. ayda 1 gr. 11yılda 480 nin eder. sen ayda 8 gr gibi düşün. toplarsan 3,9 mılyona orta seviye ev. hadi 1artı 1 desek 5 gr eder kabaca. her ay 3.7 carpı 5 kumbaraya para akıtcan. o zamana kadar evlenirsin bi sürü sey olur. neyse hevesini kıramayalım. 30 a kadar 11 yılda her ay 5 gr altın almalısın. ülkede absürb seyler olmazsa evet 1artı 1 alırsın bence kabaca bu hesap
22 Yorumla
Soran1 yılBorsaya yatırmayı düşünüyorum birde
1 yıl10 yıl boyunca düzenli birikim yaparsan, özellikle altın gibi değerini koruyan bir yatırım aracına yönelirsen, ev sahibi olma şansın olabilir ama bulunduğun şehre ve konut fiyatlarının nasıl değişeceğine de bağlı. Tek başına almak zor olabilir ama bir kız arkadaşınla güç birleştirirsen daha kolay olabilir. Kiraya çıkmak kısa vadede daha ulaşılabilir bir seçenek gibi görünüyor. Ama maaşın arttıkça, iyi yatırım yaparsan ve harcamalarını dikkatli yönetirsen, 30 yaşına gelmeden kendi evine sahip olman imkansız değil.🌷🫶
16 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederimm 🌸
- 1 yıl
Rica ederimm🌷
Bende aynı düşüncedeyim hahsh
Soran1 yılBabam borsaya yatır vs. Dedi 10 sene sonunda bayağı iyi para yapıyor inşaallah
- 1 yıl
İnşAllah diyelim.🙏🏻
Soran1 yılİnşaallah ya💓💞
- 1 yıl
☺️🫶🏻
1 yılMaalesef ekonomik şartlar sıkıntı. Bazı ülkelerde bu tip Şartlar biraz daha iyi olabilir. Örnek 2. El bir audi 2010 a3 Türkiyede 600 700 bin tl civaridir. asgari ucret aylık net 18 20 bin diyelim, oldukca zor. Örnek almanya gibi avrupa ulkelerinde 1000 1500 euro asgari ucret olsa ayni araç 2 bin 4 bin euro ya alınabiliyor. Iyi şartlarda iyi gelir getiren bir işiniz olması gerekiyor ya da iki kişi çalışacaksınız biri kirayı ödeyecek diğeri eve bakacak evli Hayat gibi düşünün ne varsa onu paylaşacak. Eğer birtakım uzmanlık alanınız varsa veya yapabiliyorsanız içerik üretici şeklinde youtube gibi uygulamalardan para kazanmayı deneyebilirsiniz. Mutlak sabit isiniz olacak. Sadece ihtiyacınız neyse onun alışverişini yapacaksınız. Pahalı değil uygun ve kaliteli seyler alacaksiniz. Her ay alınabiliyorsa 1 gram veya 2 gram altın alınmali. Daha cok sey var tabii :)
10 Yorumla
1 yılkeşke senin dediğin gibi olsaydı ev almak ama gerçekçi olursak sen biriktirirken de ev fiyatları artmaya devam edeceği için birikim yaptığın tutar iyi bir meblağ değilse hiç bir zaman ev alamazsın, şöyle düşünelim; 5 milyon liraya ev alacaksın diyelim, ayda 10.000 lira biriktirirsen 42 yılda 5 milyon lira eder, tabi senin de biriktirdiğin tutar her sene artacak diyelim, o zaman da ev fiyatları her sene katlana katlana artıyor, yine bir şey değişmeyecek, istediğin ev şu an 5 milyonsa seneye 10 milyon lira, yani o yüzden özetlemek gerekirse, her ay kenara 50-100 bin lira biriktirerek belki 10-20 yıl aralığında istediğin eve kavuşabilirsin
10 Yorumla
1 yılKız arkadaşınız ile daha rahat olur çıkabilmek ama eğer el becerileriniz varsa 5 yıla kadar bile halledersiniz önemli olan çalışmanın yanında ek bir gelir kaynağının olmasıdır, ek bir geliriniz olursa hızlı ev sahibi olursunuz. Bir de Fuzul ile Eminevim veya katılım evim şirketlerinden alırsanız ev işini daha masrafsız olur ve faizsiz.
18 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim mantıklı evden ev yemekleri satmayı da düşünüyorum
- 1 yıl
Rica ederim, tabi bu da olabilir ben çizim konusunda bahsetmiştim ama güzel 😄
Soran1 yılOda mantıklı çizimi seviyorum ama o kadar yetenekli değilim hem yemek yapmayı seviyorum hshshd
- 1 yıl
Yemek yapmaktan devam edersiniz o zaman, başarılar dilerim hayırlı geceler.
Soran1 yılTeşekkürler hayırlı geceler
- 1 yıl
Rica ederim
- 1 yıl
@Shazam6 İyi bir takipçiye sahip olursanız ınstagramdan kazanabilirsiniz veya sponsorluk teklifi alabilirseniz 100 bin takipçiye sahip olmasanız bile yine iyi bir tutar elde edebilirsiniz ama yaptığınız işe göre yani çizime göre kalıcı ve daimi bir sponsor bağlantısı olabilecek bir kişiyi bulabilmekten geçiyor bu olay.
1 yıl1+1 de olsa uygun paraya bulabilirsen kredi ile peşin al derim.
Evin kredi borcunun büyük kısmını ödemek istiyorsan da alır almaz hemen kiraya ver. Aylık kiradan gelen ve üstüne bir miktar koyarak hem kredini ödersin hemde borç azaldığı zaman kiracıyı çıkarır sen oturursun. Hemde evin olmuş olur
12 Yorumla
Soran1 yılMantıklı
- 1 yıl
👍
Altın biriktir. Paranın yettiği güzel olması önemli değil ucuz ne olursa kredi çekip ev al kirayı da ekle üstüne taksitleri öde bi yandan altın biriktirmeye devam et. Sonra o evi sat üstüne ekle biraz daha iyi bir ev al. Öyle düz biriktirerek ev almak imkansız.
12 Yorumla
Soran1 yılBorsa mantıklı geliyor 10 sene sonunda bayağı iyi para oluyor iyi şirketler var aklımda
Gizli Üye(25-29)1 yılİmkansız değil ama sadece altında kurtarmayabilir çünkü altını aylık olarak alacaksın yani şu an gramı 3.5 bin tl ama 5 sene sonra 10 bin tl olacak belki. Maaşlar artsa bile alım gücü genelde düşüyor altın tarafında en azından. O yüzden parayı iyi degerlendirmek lazım borsa, fon, altın, gümüş en iyi getiriyi verecek olanı bilip ona yatırıp sonra düşme veya sabit kalacağı zamanda başka bir yatırım aracına geçirerek katlamak lazım. Yoksa hiç yemeden icmeden veya şu an tahmin edemedigimiz bi problem çıkmadan bütün maaşı atsanız bile zor ihtimal
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAltın hesabına atman mantıklı annem 200 bin TL'sini bankaya altın hesabına koydu ne kadar süre geçti hatırlamıyorum ama bir kaç yıl içinde para 600 bin TL oldu. Ev almak zor olabilir 1+1 falan olabilir belki ama yurt dışı hayalin varsa çok iyi bir fırsat olur yoksa da bir şekilde değerlendirirsin
13 Yorumla
Soran1 yılİtalya yi düşünüyorum aslında güzel bir ülke birde borsaya yatırmayı düşünüyorum inşallah
Cevap sahibi1 yılHarika. Belke green card çıkar Amerikaya gidersin. Euro veya dolar da alabilirsin
Soran1 yılNasip
Önümüzdeki 10 yıl için asgari ücret ne kadar değişir bilinmez, belki çok fazla yükselir belki yerinde sayacak kadar az,,, ama ortalama olarak 30 bin tl üzerinden hesaplandığında, senede 360 bin tl, 10 yılda, 3.600.000 tl... O dönemdeki ev fiyatları , nasıl olur bilinmez, yaşadığın yerde önemli, ama şu anki görünüşe göre ortalama eski bir ev alabilirsin
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 303 cevap paylaştı. Allah kolaylik versin ne diyim. Ev almak 2021 öncesinde iyiydi. Artik bu meblağa ulaşmak cok zor bence. Millet gırtlağına yetiremiyor ki bırak ev alalim.😔😔
22 Yorumla
Soran1 yılCidden buradan baştaki yetkililere sesleniyorum bıraksınlarda artık cidden şu millet Bi evini arabasını garantilese gönlünce 🌸🌷
1 yılAylık kazandığınız paranın belli bir yüzdesini düzenli olarak altın, ABD borsası veya yabancı fonlara yatırım yaparsanız 10 seneye kalmadan finansal özgürlüğe kavuşursunuz.
Önemli not: yatırımınızı hiç aksatmadan ve uzun vadede satacak şekilde düzenli olarak yapmanız gerekir eğer buna uymazsanız tamamen elinizdekilerden olabilirsiniz
13 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederimm anladım yani o batar falan diyenler uzun vade olmadan yatırırsam dimi ve evet bende öyle yerleri düşünüyorum yatırım olarak
- 1 yıl
Altın yatırım zaten en eski en güvenli yatırım getirisi az ama bir o kadarda güvenli,
Borsa için tecrübe bilgi birikimin yoksa iyi getiri sağlayan yabancı fonlara yatırım yapmanı tavsiye ederim ama öncesinde iyice araştır uzun vadeli olacak min 3 yıl olması gerekiyor sonra kazandığın karı alıp biraz daha riskli fonlar veya hisseler alabilirsin bu şekilde uzun vadeli yatırım planı geliştirebilirsin
Soran1 yılHığm anladım teşekkür ederim
Gizli Üye(25-29)1 yılŞu zamanda ev almak bir hayal... Eline 100 bin geçiyorsa 60 bin tlsi vergiye gidiyor. Her bir hareketin vergilendiriliyor. Elde ettiğin gelirin çoğu vergiye gidiyor dolaylı vergiler adında. Market ev kullanımı... Ev aldığında bile senelik 10-20 bin tl evin vergisi evin deprem siğortası gibi giderler eklenmiş olucak 😂
10 Yorumla
1 yılİstanbul harici bir ilde ev alabilirsin evet. Bu süreçte ailenle mi yaşayacaksın çünkü en ekonomik yol bu?
Ailenle yaşayacaksan ve ayda 30k kazansan, yarısını biriktirebilirsin. Para değerini koruyacak şekilde yatırım yapsan yılda 12x15bin tl = 180k yapar. 10 yılda da küçük bir 2 artı 1 veya büyük 1 artı 1 alabilirsin. Maaşın 30k'dan fazlaysa ona göre hesap et.07 Yorumla- 1 yıl
Diğer şehirler istanbuldan daha pahalı
- 1 yıl
Hayır değil. Adana'da gayet nezih yeni yerleşim bölgeleri (market ve sosyal çok yer var) civarında ortalama 2+1 apartmanlar 2m'ye gidiyor. Yaptığım hesapta 1.8m paran oluyordu. Gayet de güzel bir 1+1 tutabilirsin.
- 1 yıl
Tekirdağ’da 2+1 ev kirası 20 bin lira İstanbul’da 15 bine var Türkiye’de en pahalı evler Edirne Tekirdağ Çanakkale’de İstanbul’da gayet yaşanır şükredin halinize
- 1 yıl
Trakya gerçekten gereksiz pahalı. Tek avantajı İstanbul'a yakın olması. Aşırı gezen veya İstanbul'daki bir firmayla etkileşimi olan işte çalışmıyorsanız Trakya'da yaşamak gereksiz. Gidip Eskişehir'de yaşamak çok daha mantıklı
- 1 yıl
İnsan deniz görüncede Anadolu’ya inmek istemiyor bizim için en mantıklı şehir İstanbul. Hem çalışma imkanı hemde gelişmişlik hemde ekonomi enflasyon kiralar açısından daha iyi. Trakya’daki bir market manavın bile İstanbul’dakinden pahalı olduğunu gördüm ben. Biz gelişmiş bir tatil şehir değiliz İzmir Antalya gibi ama onlarla aynıyız
- 1 yıl
Antalya yaşamak için harika bir yer bu arada. Fiyatları çok bilmiyorum ama Ruslar yüzünden pahalı sanırım. Yine de İstanbul mu antalya mı deseler antalya derim
- 1 yıl
O kadar paran varsa Antalya dersin. Ancak Trakya’ya göre İstanbul daha ucuz ulaşım her şey olduğundan İstanbul mantıklı
Aklın varsa her ay düzenli olarak yatırım yap her ne olursa olsun.
15 Yorumla
Soran1 yılBorsa dimi?
Soran1 yılAmerikan borsası
Soran1 yılTeşekkürler
1 yılValla hiç dokunmadan sadece asgari ücreti biriktirsen bile 10 senede 2buçuk milyon tl falan anca toplanıyor. Tabi asgari ücret her yıl değişiyor ama muhtemelen ev fiyatları da ona göre orantılanır.
11 Yorumla- 1 yıl
ev fiyatları 2-3x oranla artıyor en az
1 yılAsgari ücretle bugün başlasan yemeden içmeden bütün olarak biriktirsen sürekli yükselen enflasyonuda göz önünde bulundurursak 10 yıla kalmaz bi ev alabilirsin :D
24 Yorumla- 1 yıl
Asla 10 yıla ev alamaz😅
- 1 yıl
Asgari ücretlinin ev alabilmesi için 190 yıl çalışması lazım. Aslında ekonomi iyi.. Ömür kısa 🤪🤪
- 1 yıl
@yagmurronlinee hiç harcama yapmadan biriktirirse ve açlıktan vs ölmezse alır 10 yıla ya :D arada bir 1000tl falan zamda gelir asgari ücrete :D
- 1 yıl
@yagmurronlinee o konuda haklısın ömür kısa :D
1 yıl30 yıl çalışıp biriktirince anca bir ev alabilir insan. Öyle bir ortamdayız. Geçinmek için en asgari şeyleri karşılıyorsun ama yine de çok zor birikiyor çünkü birikimin sürekli olarak değer kaybediyor. Ama asıl soru burada hayat bir ev ve bir arabadan mı ibaret olmalı bana göre.
20 Yorumla
1 yılAltın yap sen tutumlu yaşa nerde ne zaman karşına nasıl bir fıraat çıkacağını bilemezsin. Mesela 19 yaşında bir arkadaşıma toki den ev çıkmıştı. Yıllar içinde bu tür fırsatları da takip edersin
10 YorumlaSen milleti dinleme. Ben o yaşta yeni üniversiteye gittim. Okudum bir süre işsiz kaldım falan ama bak 29 yaşındayım evim arabam her şeyim var. Sende başla mutlaka alırsın
211 Yorumla
Soran1 yılBorsa ya yatirsam iyi şirketlere 10 sene sonunda güzel para yapar mi
Soran1 yılAbd borsası düşündüm brn anlamıyorum pek babam tavsiye etti o umut verdi açıkçası mantıklı da geldi batınca panik yapmasam beklesem hani bir yol katedilir mi onu bilsem güzel olur
Soran1 yılİşte bilen birisi olsa keşke çok iyi anlayan arkadaş vs.
Soran1 yılTeşekkürler babamla beraber düşünüyorum yani aklı o veriyor takipte ediyor bayadir bu şirketler geleceğin şirketleri dediği bir kaç şirket var ama batarsa ne olur mesela para gider mi
Soran1 yılHığm güzel fikir
Soran1 yılSağol
Ev arkadaşı bulmak daha kolay olur, ev sahibi olmakta zor ama hisseleri arastirsan iyice ogrenip birikim yapsan 10 yila baya iyi birikimin olur veya eminevim vs gibi yerden kuralara katilarakta alabilirsin ve ne kadar kazanacaksin
07 Yorumla
Soran1 yılİyi şirketlere yatirsam uzun vadeli kaybeder miyim
Bu devirde gerçekten çok Zor ama birikim şekli ya da alacağın eve göre değişir net bir şekilde söylemem Zor
10 YorumlaÇok zor ama imkansız değil! şu an bile evler 8-10 milyon olmuş? On sene sonraki kurlar ne olur bilmiyorum 🤷♂️
10 YorumlaAlirsin arkadasim 2026 dan sonra ekonomi normale biner
13 Yorumla
Soran1 yılİroni mi gerçek mi
- 1 yıl
Neye göre 2026 tarih verebiliyorsunuz?
Alırsın rahatça sıkıntı etme istersen özelden anlatırım yatırımları
10 YorumlaBorç sahibi olmadan başka şeylerin sahibi olunmuyor
10 YorumlaZor görünse de imkansız değil İNŞALLAH gönlünce olur 😊
10 Yorumla
1 yılHer ay altın alırsan 10 sene sonra alabilirsin. Ya da en çok temettü veren hisse senedi yine seni ev sahibi yapabilir.
00 Yorumla
1 yılKonum önemli hangi şehir için yazıyorsun bunu
05 Yorumla
Soran1 yılİstanbul zor ama hangi sehirde alırım mesela
- 1 yıl
Tüm ücret birikime mi gidecek
Soran1 yılEvet artı altın yapicam
- 1 yıl
10-12 yılda fiyatlar bu düzeyde kalırsa alınabiliyor sen millete bakma
Soran1 yılİnşaallah
- Para & Ekonomi konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılBirikmiyor, aile tarafından zengin değilsen hayat çok zor
08 Yorumla
Soran1 yılBiriktirdim diyelim peki birde yazları 1 2 ay dolarla çalışsam turizm vs.
- 1 yıl
Birikmiyor nasıl biriktireceksin
Soran1 yılAilem istemiyor kendine biriktir diyo
- 1 yıl
Asgari ücret alıyorsan ve tüm parayı kenara atabiliyorsan 10 yılda 2.5 milyona yakın biriktirirsin. 10 yıl sonra daire fiyatları ne olur bilemem artacağı kesin ev fiyatı düşmez.
Soran1 yılAltın yapsamda mi o kadar birikir
- 1 yıl
Birikse 3 birikir, 4 birikir. Ama para biriktirmek zor iş, harcanıyor başka başka isteklerin doğuyor onlara harcıyorsun. Allah göstermesin sağlığı var, giyimi var, yemesi içmesi, masraflar, para birikti diye gelen bi rahatlama ve harcama isteği doğuyor
Soran1 yılHaklısın birde 10 yıl dile kolay
- 1 yıl
Ee yani
Gizli Üye(30-35)1 yıl1+1 amerikan mutfak evim var yeni bitti istersen satayım sana 👍
10 Yorumla
1 yılBirikimin var mı? Varsa o birikimle uygun tarla alıp satmakla başlayabilirsiniz. ya da başka ürünler. Biriktirerek hedefe çok geç giderrsiniz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSen birikimini yapta cok uzun seneleri düşünüyorsun Allah bilir neler yaşıycan yaşıycaz
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 884 cevap paylaştı.
1 yılDört beş sene sonra evin yarı parasını toplamış olursun
00 Yorumla
1 yılAsgariyle hiçbir zaman ev de alamazsın, kira da ödeyemezsin.
00 YorumlaTahmini 2250 yılında hayatta olursan yaparsın nasispe
00 YorumlaEkonomi böyle devam ederse alınmaz 10 yıl biriktirsen de
00 YorumlaAnnem bana bıraktı 1 tane. Şanslıyım sanırım. :D
00 Yorumla
1 yılNereden alcaksın Istanbulsa askeri ücret değil 50 bin bile kurtarmaz gibime geliyo
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılAsgari ücretin üstünde para alman gerekiyor ev almak istiyorsan.
00 Yorumla
1 yılÖmrün yetmez. Biriktirdiğin para da üç beş sene sonra bir şey etmez.. bı değeri kalmaz o paranın
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 375 cevap paylaştı.
1 yılbirikimle ev sahibi olunmaz ama birikim + kredi falan olursa olabilir
00 Yorumla
1 yılBen 2 senede aldım bir ev
12 Yorumla
Soran1 yılHelal olsun
- 1 yıl
Teşekkür ederim
- Para & Ekonomi konusunda 409 cevap paylaştı.
1 yılCok para kazandıran sektörü bulmalisin
Asgariyle zor ev işi00 Yorumla Zor biraz ama inşallah başarırsın 🌸
11 Yorumla
Soran1 yılİnşaallah ya teşekkür ederim
1 yılbiriyle ortak bir şey yapabilirsin belki de asgari ücretle ev sahibi olma ihtimalini unut bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılGençliğimizi çaldılar çok zor asgari ücretle ev almak
01 Yorumla
Soran1 yılEver maalesef kapitalizm var bütün dünya da
Gizli Üye(30-35)1 yılOlmaz asgarinin yarısını bile biriksen 10 yılda 1.2 milyon yapar alamazsin
02 Yorumla
Soran1 yılPeki iki kız birleşse
Cevap sahibi1 yılBirisinin maaşıyla gecinebilirseniz birinin toplasanız normal bir daire alınır ama 10 yıl bu kolay degil
Ekonomi sağolsun biraz zor ama sabrederseniz alırsınız neden olmasın yatırım önemlidir
10 Yorumla
1 yılAşkım ben depremzedeyim. Hayatında ki en büyük yanlış karar yatırımını eve yapmak…
10 YorumlaYardımcı olalım sana ne iş yapıyosun hiç birikimin var mı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYapamazsın
Parayı çevirmeyi katlamayı bilmen lazım
O zaman daha hızlı birikim elde edersin022 Yorumla
Soran1 yılBorsa düşünüyorum
Cevap sahibi1 yılBatırır
Girme derim
Soran1 yılAbd borsası
Cevap sahibi1 yılTüm paran boşa gider
Sen bilirsin
Soran1 yılAltın yapmak en mantıklısı mı
Cevap sahibi1 yılAltın en garantilisi
Borsa anında yükselir anında batar batma garantili
Vadeli mevduat hesabı ya da günlük kazandıran tarzı da olabilir
Sen seç
Gümüş gram olarak alırsan altından daha çok kazandırıyor bu aralar bilgin olsun
Cevap sahibi1 yılParayı çevirmeyi öğrenmek profesyonelce bilgin olsun
Soran1 yılDoğru haklısınız
Cevap sahibi1 yılSonuç olarak senin kararın
Yinede iyi araştır
Sen bilirsin
Soran1 yılTeşekkür ederimm borsa da mesela çökünce sabretsem yukselene kadar vs. Yatırım yapılır mi
Cevap sahibi1 yılBorsada paran kalmaz
Yükselince alırım gibi bir düşüncen olmasın
Bitti gitti olur
Soran1 yılAaa hiç riske girilmez o zaman
Cevap sahibi1 yılBorsadan kazanmak için
Kimseye güvenemeyip iyi araştırman lazım
Basarsın kaybetsen için sızlamayacak
Emin olursan bas kazan
İşte bu da kolay değil
Soran1 yılAltın en mantıklı o zaman ya da gümüş en azından batma riski yok
Cevap sahibi1 yılBizlerde fazla para olmadığı için
Batma riski olmayan şeylere bakarız
O da fazla kar koymaz
Soran1 yılMesela ford, Türk traktör vs. Nasıl?
Cevap sahibi1 yılTürk hava yolları olabilir
Bu arada son kararın ne oldu
Soran1 yılKararsızım hala ahsvgs
Soran1 yılAma borsadan tirstim bir sen öyle diyince babam yatır dedi ama
Cevap sahibi1 yılBabana söyle
Genelde kaybediliyor
Bas diyorsa bas
Ama sonu hüsran
Soran1 yılPeygamber efendimizde altın veya gümüş demiş söz dinleyelim sbsbsb
Cevap sahibi1 yıl🙂🙂🙈🙈
1 yılDua ve umut et. Olur elbette..
20 YorumlaGelirine göre değişir
10 YorumlaEk gelir edin hiç harcamadan kenara koymak için.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yıldöviz olursa 30da olusun
10 Yorumla 10 seneye kim öyle kim kala
10 Yorumla
1 yılEn garanti yol tokiye yazıl
10 YorumlaAllah yolunu açık etsin
10 Yorumla- Devamını Gör (52)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem