1 yılEfendi olması güzel bir şey. Ancak, iş aramayan ve çabalamayan kişiler hayatta hiçbir şey başaramazlar. Parası olmaması ayrı bir durum, çabalamaması ayrı bir durum.
Realist olmak gerekirse, bir erkek evine bakabilmeli. Yarın-öbürgün ciddi düşünmeye başlayınca nasıl sorumluluk alacak? Evlilik teklifi, söz, nişan, kına, düğün... Bunların hiçbirini karşılayamaz. Sadece bunlarla da sınırlı değil; kira, faturalar, yeme-içme, giyim, çocuk ihtiyaçları ve en azından haftada bir kere de olsa gezmek ve eğlenmek... Bunların hiçbirisini yapması mümkün değil.
Her ne kadar efendi de olsa, aşık da olsa, bu hiçbir şeyi değiştirmez. Ev sahibi kapıya gelince, fatura borçlarından dolayı kesinti olunca, çocuğun ihtiyaçları karşılanmayınca, aşkın bir işe yaramadığını acı da olsa anlarsınız.
Parasızlık, husursuzluk getirir ve husursuzluk olan bir yerde de ”aile” olunmaz.03 Yorumla- 1 yıl
Yalnız yaşıyorum, kendi evim ve arabam var. Ortalamın üzerinde de gelire sahibim. Boş duran insan, hayatta bir şey başaramaz.
Ayrıca, kadın hesabı açmış bir erkek olduğunuzu düşünüyorum.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılYa erkegin su donemde yapacagi iki sey var. Biri yatakta iyi olmak, kadinini tatmin etmek diger calisip para kazanmak. Bunlari yapamayan erkeklere kusura bakmayin ama ben saygi duyamiyorum. Hayatta su iki konuyu yapacaksınız yahu. Cocuk dogurmak yok, taşımak yok, emzirmek onunla ilgilenmek yok. Biyolojik yapilari bizden daha konforlu. Hayatlari erkek olarak bizden daha konforlu. Seks yapsalar ellerinin kiri bekaret kaygilari yok, bosansalar bekar erkek statusundeler her turlu ve en citir bekar kizi alabiliyorlar, toplumdaki yerleri her zaman bizden daha iyi konumda.
Kayinvalidesi, pederi rakip gormez, uzmez, hizmet beklemez, calissa cocugunu birakip babalik yapmiyorsun denmez. Bu cocugu niye boyle yetistirdin denmez. Cogu seyin sucu biz kadinlarin ustunde. Askerlik desen o da artik yok yapmiyorlar. Yemek ev isleri ustlerinde degil.
Yahu calisacaksin evine, esine cocuklarina bakacaksin, yatakta da kadinligini yasatacaksin yapacaklari bunlar. Bunlarda bile cogu beceriksiz. Ne anladim o zaman erkek olmaktan.
Sadakat, efendi, ahlakli olmak bunlar kriter olmamali. Efendi ama calismiyor. Oyle sey sey olur mu? Bunlar erkegi gecin bir insanda olmasi gereken fix ozellikler zaten. Bir insan ahlakli, edepli, hanimefendi, efendi, sadakatli, karakterli, saygili vs olacak zaten. Bunlar fix ozellik. Ne diye kriter aliniyor bunlar? Bu ne boyle zeki ama calismiyor mu? Gecin bunlari.
Insanda olmadi gereken ozellikleri kriter yapmayin bir zahmet. Efendi zaten olmak zorunda. Sen burada calisip calismayacagina, kuracagi aileye kol kanat olup olmayacagina bakacaksin.
140 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 423 cevap paylaştı.
u 1 yılBana kalırsa yanlış. Çünkü aşk sevgi önemli olsa da ileriye yönelik adımlar için maddi birikim, parasal olarak kendimizi güvenceye almamız daha makul bir seçim. Öte yandan iş konusunda çaba sarf etmeyen biri sizi ziyan edebilir. İki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor. Para, birikim olmayınca anlaşmazlıklar boşanmalar gündeme geliyor her zaman. Olaylara realist açıdan bakmanızı öneriyorum. 🔎
00 Yorumla
1 yılNasıl bir ilişki aradığına göre değişir. Eğer uzun süreli bir ilişki isteniyorsa olunmaz. Belki hayatının kötü bir dönemindedir , sevgilisi olunca çalışır. Hayata olan ilgisini geri kazanabilir. Ben olsam iyi bir insan olup olmamasına bakarım. Ona göre karar verirdim.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah o gönül işleri... 😊 Bir insanın efendi olması, iyi niyetli olması elbette çok güzel ama hayat ortaklık gerektirir. Eğer bir ilişkiye başlıyorsan, maddi ve manevi olarak iki tarafın da sorumluluk alması önemli. İş aramamak konusu, kişinin hayata bakış açısıyla ilgili olabilir. Belki motive edilmeye ihtiyacı vardır, kim bilir? Sevgi tek başına her şeyi çözmez ama iyi bir iletişim her zaman yol gösterir. 💬 Belki ona, hayallerini ve hedeflerini biraz tatlı dille sorabilirsin. Ne dersin?
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılsizin tercihinizdir
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 325 cevap paylaştı. bilmem senin kararın normalde nayn derim ama. birşeyine tav olduysan olabilir. ama parasız adamla eglenemezsin. hayatta para lazım malum. ben tasırım dersen baska. bakarsın yarın işe girer belli de olmaz. ciddi ilişki mi istiyon tabi bi de o var. işsiz bir erkekle gelecek olmaz malum
11 Yorumla
Soran1 yılEvet ciddi ilişki istiyorum ama ben istesem de ailem izin vermez
Gizli Üye(25-29)1 yılÖyle tipler sıkıntılı oluyor çocukken istismara uğramış ve kendisi de istismarcı oluyor dikkat et! Bizzat tanıdığımızın kocası vardı çalışmıyordu karısı temizliğe gidiyor eve bakıyordu. Adam dışardan efendi görünüyordu meğer kaç çocuğu istismar etmiş s*apık. En son birini etmeye kalkınca çocuk bağrınca diğer olaylar da ortaya çıktı. Sakın sakın uzak dur sağlıklı değil öyleleri. Ya ib*ne çıkar ya böyle çıkar işte aman aman sakın.
32 Yorumla
Soran1 yılBöyle bir şeyler anlattı bana ya nerden bildin
Cevap sahibi1 yılGördük geçirdik biz de bişeyler, insanları analiz etmek lazım. boş ver kendi kötü değilse de maruz kalmışsa da travmaları vardır seni çok üzer konuşup onu da oyalama boş ver hayatın biter hiç bulaşma sağlıklı psikolojideki bir erkekle ol.
o nasil efendilik yaa.. onun efendiligi tembellikten aplaaoomm.. adam laf yetistirmeye bile useniyor sen is arar mi olur mu diyorsun dusun artik.. adam tembellikte master degree
41 Yorumla
Soran1 yılHahaha
1 yılElbette iş kovalaması gerekir bir erkeğin. Geçinmek için bu şart. Aslında parayı kovalaması gerekir iş de kurabilir işede girebilir. Böyle bir çabası olmayan birisi zengin değilse geçim sıkıntısı yaşar bu da kötü yansıyabilir. Biraz gerçekçi olmakta fayda var.
10 YorumlaParasız adam kabul edilmez aynısı kadın içinde geçerli. Sefil sefalet getirir, fakir fakiri çoğaltır. 3 istisnası vardır belki ya aşırı güzeldir, ya çok kültürlü, ya da yatakta çok iyidir. Artık ekonomik yapıyı sen üstleneceksin. Çok pasif birisi gibi geldi bana.
10 Yorumla
1 yılinsanlar iş için birbirilerini sevmiyorlar
bu adamın işi yok diyip onu sevmemek insanlık ayıbıdır
o insan iş sahibi olabilir evlenirsiniz evlendiğiniz gün işten çıkarılabilir
ondan sonra sen artık işsizsin diye o kişi terk mi edilecek yani06 Yorumla
Soran1 yılÖyle olsa tamam da 33 yaşına gelmiş hiç bir işte çalışmamış babasının eline bakıyor biz nasıl ev geçindireceğiz
- 1 yıl
şunu merak ettim
33 yaşına kadar bu kişi hiç gönül ilişkisi yaşamış mı
yoksa bu zamana kadar hiç hani derler ya kadın eli tutmadım gibi mi yaşamış
Soran1 yılEvet hiç kız arkadaşı sevgilisi olmamış hep reddedilmiş ben de kararsız kaldım
- 1 yıl
bu adam umutsuzluktan dolayı çalışmamış o kadar umudu kırılmış ki çalışsam ne olacak
kimin için çalışacağım diye düşünmüş
bu yüzden de bir iş yapmamış
insanlar için umut gereklidir umut yoksa istekte olmaz
tam da tahmin ettiğim gibi
Soran1 yılBen de öyle sandım ama iş yapmayı sevmiyorum canım sıkılıyor içim bunalıyor diyor
- 1 yıl
insanlar sevdiği insanlara karşı fedakarlık yaparlar bu sayede kendilerini paralarlar boşa çalışmak istemezler bir amaç uğruna çalışmak isterler
ama sevdiği halde bir iş yapmıyorsa çabalamıyorsa o zaman durum farklıdır
1 yılParasızlık ya da parasının yetmemesi ayrı bir şey aramaması ayrı bir şey
60 YorumlaHayır doğru değil parası olmayan erkeği annesi sevsinnnn hangi yüzyılda yaşıyoruz hayat bu kadar pahalı iken cebinde beş kuruş olmayan adamı napcan kızz 😅
30 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 884 cevap paylaştı.
1 yılEfendi olması yeterli değil. Parası da olmayabilir ancak çalışıp çabalamıyorsa o erkekten olmaz. Erkek dediğin taşı sıksa suyunu çıkartıp satıp evine para getirecek sorumlulukta olmalı
30 Yorumla
1 yılEfendi ama parasız çok ikilemde kaldım bu soruda. Çalışması lazım parası yoksa ile çabalayıp en azından iş araması lazım. Sorumluluk sahibi değil deyip olmazdım sevgili.
10 Yorumla
1 yılO adamdan olmaz hiç bişey parasız erkeği annesi sevsin
31 Yorumla- 1 yıl
Aynen😂
1 yıl18 yaşındaysanız olur ama diğer türlü efendi erkek çok valla kusura bakmasın😅
20 YorumlaTembel olması düşündürücü bir şey?
Tamam insan parasız olur ✅ bir noktaya kadar?
Neden iş bakmıyor kendine?
Eli ayağı sağlam değilmi?
Temel ihtiyaçlarını nasıl karşılıyor 🙄00 Yorumla
1 yılDenendi evlenildi sonuç olmaz … çünkü erkek için para her şey bütün psikolojisini etkiliyor sana yansır huzursuzluk hep bende böyle oldu boşandık aldattı da o yoklukta
50 Yorumla
1 yılMesleği veya güzel bir diploması var ise kendine güveniyorsa biraz sorumluluk geciktirip güzel vakit geçirmek istiyordur , neden olmasın. ama hem kel hem fodul olupta faytonla gidiyor ise hızlı adımlar ile başlayıp fark etmeden koşarak kaç.
00 YorumlaGtunu mu verecek elektrik faturası geldgnde ya da kira karsilignda biraz mantk ya her şey aşk değil abartmayn
34 Yorumla- 1 yıl
En uzun aşkın ömrü sadece 2.5 yıldır eğer sevgi saygı varsa ömür boyu sevgi sürer sevgi yoksa zaten o aşk bitmistir bu zamanda ilk başta güzel * bir süre sonra işin icine ekonomi girince tartışmalar başlar ve. Uyur sonu ayriliklarla biter bu yüzden bu zamanda mantık evliliği en mantiklisi
1 yılİş aramayan demişsin bir de. Bu adamın kendine karşı bile sorumluluğu yok, kaldı ki başka birinin hayatına yön verecek kadar sorumluluk alsın
30 Yorumlatamam da onun parası var diyelim senin onun yanına denk düşecek paran var mı? yoksa sen ona karşılık olarak ne vereceksin? bu yeni nesil kızlar kendilerini çok zeki falan sanıyor he parası olacak maaşı iyi olacak peki senin? benim bir şeyim yok. hadi lan oradan kezban.
10 Yorumla
1 yılEfendiliği kendisine kalsın sorumsuz çapsız erkekle olmaz
10 YorumlaSorumluluk sahibi değil ise iş aramadığı için diyorum bunu tabiki de uzatmanın anlamı yok
10 YorumlaMantıksız tabii ki. Maddiyat bir yana tembel insanlar insana sadece yük olur.
13 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılBöyle adamlardan hiç bir halt olmaz! Daha iyi bir işe girsinler, orada da yine çalışmamaya, kaytarmaya çalışırlar..
İleride evlensen evliliğinde de böyle olmayacağının garantisi yok.
00 Yorumla
1 yılParasız erkekten belki olur da çabasız erkekten olmaz ya erkek dediğin gelecekteki ailesi için uğraşır erkeklerin doğası bu erkeklerin en büyük görevi bu daha doğrusu
00 YorumlaParasızlık önemli bir kavram değil, çalışılır kazanılır bir şekilde. Ama çalışkan olmayan ekmeğinin peşinde koşmayan insanlardan hoşlanmam. Çalışkan olan insan bi şekilde geçinir.
00 Yorumlaİş var aslında ama bazısı çalışmak istemiyor
Efendi olmak yetmiyor bu hayatta, çalışmayalim ama efendi olalım olmaz böyle bir şey.10 YorumlaMıy mıy insan sevmem. Erkek dediğin sahiplenir korur kollar bir şeyler yapar.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılMaalesef ki parasız daha doğrusu para kazanmaya iş bulmaya çaba harcamayan erkekten ne eş olur ne baba. Ha benim evlilik gibi niyetim yok diyorsan o ayrı ama ciddi düşünüyorsan bu profildeki erkeklerden uzak durmalısın
00 Yorumla
1 yılOlmaz.
İşi yok ama iş arıyor, çabalıyor deseydin bir problem yoktu ama iş aramayan ve bunu rahatlıkla ifade eden biriyle olmaz.
00 Yorumla
1 yılEfendi ama sorumsuz kısaca. Sevgili olmak dopru değil şu açıdan; gelecek düşünebileceğim biriyle ancak sevgili olurum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBenimki de çalışıyor ama garson , ama saygılı efendi. Kadına önem veren kadını sayan şiddetten uzak konuşmayı tercih eden. Mutlu etmeyi seven biri. Fakat yüksek yerlerde aklını çalıştırmıyor girmiyor. Oysa zeki de ama anlamıyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBizi niye ipleyen yok peki.. işimiz gücümüz var, maddi durumumuz iyi, ev şimdilik yok ama güzel bir araba da var. Tip de düzgün, saygıda kusur asla etmeyen, efendi, kibar biriyim.. Ama hep eller bomboş.
06 Yorumla- 1 yıl
Yaşın 35 üstü 30luk ara sende
Cevap sahibi1 yıl@Kalplivceld 36'yım. 30'luk olur, bu sorun değil tabii ki de, demek istediğim şey başka :)
- 1 yıl
Kadınları evlenmek istiyor bu kızda evlenmeyi düşünüyor takılmayı değil başka bir şey arama boşuna
Cevap sahibi1 yıl@Kalplivceld Takılmak istiyorum dediğimi hatırlamıyorum, hayrola?
- 1 yıl
Demek istediğim başka demiş gülmüşsün zaten bu bir gelecek sorusu
Cevap sahibi1 yıl@Kalplivceld Demek istediğim şeyi yukarıda anlattım, yaş ile ilgili söyleyince de öyle cevap verdim. Takılma vs bir şey demedim.
1 yılHem parasız, hem iş aramıyor. E tabii ki olmaz. Ac karnına sevgi yürumez. Sevgi her şeyi çözer ayaklarını geçeceksin :)
00 Yorumla
1 yılAskım saçmalama çalışmayan, çalışmayı sevmeyen erkekten olmaz yıpratır insanı
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 524 cevap paylaştı.
1 yılEfendi olması önemli fakat çalışıp eli ekmek tutmayan bir erkek ev, eş ve çocuklarına nasıl bakacak?
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
1 yılEfendilik iyidir de bu devirde parasız hiç bişey olunmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNO.
NASIL Kİ HER ERKEK GÜZEL KADINA ÇEKİLİR
HER KADIN DA ÇALIŞKAN İSTİKRARLI ERKEĞE ÇEKİLİR
BAK ZENGİN DEMİYORUM, ÇALIŞKAN, SORUMLULUK SAHİBİ, İSTİKRARLI, HAYATTA AYAKTA KALABİLEN VE DURUMUNU GELİŞTİREBİLENNNN.
ERKEK NARİN DURU DOĞURGAN BİR ANNE ADAYINI KADIN OLARAK ÇEKİCİ BULUR KADIN GÜÇLÜ VE KORUYUCU BİR EŞ VE BABA ADAYINI
10 Yorumla
1 yılFakir olması önemli değil ama tembel biri ise zengin bile olsa asla yanaşmayan
10 Yorumla
1 yılÇabasız erkekle hiçbir şey olmaz daha doğrusu çabasız insanla hiçbir şey olmaz.
10 Yorumla
1 yılİş aradığı halde bulamıyorsa terketmem ama aramıyorsa olmaz bırakırım
00 YorumlaSorumluluğunu yerine getirmeyen insandan olmaz tek efendilikten devran donmuyo maalesef
00 Yorumla
1 yılParasızlıkta sıkıntı yok ama iş aramayanda sıkıntı var olmaz ondan
00 Yorumla
1 yılİş aramamasının nedeni ne acaba merak ettim.
00 Yorumla
1 yılİş aramayan insanın akıl sağlığı iyi olmayabilir.
00 YorumlaGelecek için gerçekten bir hırs göremiyorsan onda bir yere kadar taşıyabilirsin
00 YorumlaYanlış ileride evlensen evde durup senin paranı yiyecek
00 Yorumla
1 yılİş aramayan sorumluluk sahibi değildir, ki bu insan bence efendilikten ziyade gamsızdır.
012 Yorumla- 1 yıl
Siz kendinize bakıcı arıyorsunuz galiba hayat arkadaşlığı parayla mı sizde? Siz satın alınan bir ürünseniz söyleyin bilelim?
- 1 yıl
@neyimyokki Ne gereksiz insansın yaa
- 1 yıl
Fiyatını etiketine yaz ucuz kalitesiz degilsen alan biri cikar elbet kolay gelsin :) hayırlı ticaretler
- 1 yıl
@Neyimyokki Laf mı soktun sen şimdi hey Allahım övündügü şeye bak.
- 1 yıl
Haha
- 1 yıl
@Neyimyokki Önce Türkçeni geliştir de yazdıklarımda ne anlam çıkarman gerektiğini iyi bil.
- 1 yıl
Karşımdaki insan ne hakediyorsa öyle konuşuyorum senin hakkın da bu kadarcık :)
- 1 yıl
@Neyimyokki Boşsun bomboş
- 1 yıl
Dolu olmam için bitli bir karının karnını doyurup takdirini mi kazanmam gerekiyordu :) vah vah :) :)
- 1 yıl
İşin didişmesini bir kenara bırakırsak bu ülkede para her şeyi satın alır. Bu ülkede insanlar sevgi ve aşk değil. Para için evleniyorlar. Para için bir kadın evleniyorsa benim gözümde o kadın satın alınan bir varlıktır. O yüzden kimse feministlik taslamasin.
- 1 yıl
Hele dügünlerde aşıkmış gibi bakmaları yok mu... sanki parasını varlığını hic göz önüne almamış gibi... halbuki yüzde 95 parası için evleniyor :)
- 1 yıl
Sen beni dinleme ama bu ülkenin ana bir geleneği var yine ordan yürü hayatını kurtar bu ülkede felsefi davranmak insanı bitirir toplumdan dışlanma boş ver...
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılO nasıl efendi oluyor anlamadım.. Hem parasız hem işsiz
00 Yorumla Cıkkk
Efendilik para kazandırmıyor maalesef.
00 YorumlaSadece efendi olmakla bir kadın etkilenemez.
Sevgili de olunmaz.00 YorumlaYahu diyecek bi'şey bulamıyorum sonra neden kötü oldunuz
00 Yorumlaİş neden aramıyor yani mandıra filozofu zihniyetindeyse bence uzak dur derim 😂
00 YorumlaAramıyorsa hayır. hayatını düzene sokmak için bir çaba içinde olması gerekir
00 Yorumlaİş aramayan kısmından sonrası boş
Bosanda gel bi cacık olmaz00 Yorumla
1 yılDoğru değildir sümsük ve sünepe olabilir 😂
00 Yorumla
1 yılSende para var mı? Sende de yoksa zaten ilişki yaşayamazsınız ki 😂
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 837 cevap paylaştı. İş araması lazım yoksa kime bakıp geçindirebilecek ki
00 Yorumla
1 yılTartışmaya açık. Hep öyle devam ederse işler zor olabilir.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 445 cevap paylaştı.
1 yılEfendilik erkeğe değer katmıyor parası maddiyatı yoksa erkekliği de boş maalesef
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDoğru efendiyse hiç kaçırma para bi şekilde kazanılır efendi sevgili arasan da bulamazsın şans ayağına gelmiş kaçırma
10 Yorumla- Devamını Gör (104)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat