Sırf maddi durumu çok iyi değil diye ailem sevgilimden zorla ayırdı geçinemezsiniz diyorlar sizce haklılar mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılMaddi durumdan önce kişinin karakteri baz alınmalı. Orta halli veya zengin olması o insanı iyi bir insan yapmaz. Zengin kocaya sahip ama kocasından memnun olmayan mutsuz bir çok kadın var. Para sanıldığı gibi mutluluk getirmez sevgi arayanlar için en azından.
Özel hayatınızı bilemem ama bence ikiniz beraber çalışsanız zaten bir evi çok rahatça geçindirebilirsiniz diye düşünüyorum. Önemli olan o insan iyi mi kötü mü bu önemli.Maddiyat önemli olsada kişinin geleceğe bakış açısı yaptıkları sana karşı davranışları gibi faktörleri göz önünde bulundurmalısın.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılMalum partiye oy veren insanları dinleme. Hayat pahalı. Yirmi binden aşağı ev kirası yok. Olan evlerin mutlaka bir tarafı dökülüyor. Hayat o kadar pahalı ki kitlesel yok oluş için aynı ağız birliği yapmış insanlar, gözlerindeki cahillik, dalkavukluk ve bağnazlık perdesi yüzünden hayatı ucuz sanıp, ayet hadislerle fakir insanlara moral vermeye çalışıyorlar. Çocuğu bazı testlere tabi tutman lazım. Henüz kanınız deli ve duyguların tesiri altındasınız. Net ve şeffaf düşüne bilmeniz lazım. Sana ve çevresindeki insanlara karşı davranışları düzgün, şiddet eğiliminde olmayan, tartışmaları konuşarak düzeltmeye çalışan ve iş yönünden tembel bir adam olmadığından eminsen eğer kaçacak ve evleneceksin. Bir lokma bir hırkayla başlayacaksın. Eşya bağımlısı olmayacak, idare edecek kadar eşya alacaksınız zamanla. Bir süre çocuk yapmayı erteleyip ufak bir daire almaya bakacaksınız. Sende çalışacaksın. Hayata karşı ödeyeceğin bedel sonrasında mutlu olacaksın. Hayat kısa insanların tavsiyeleri, kader gerçekleşmeden öncesine kadardır. İyi ya da kötü ne varsa yaşayarak öğreneceksin. Hiçbir anne baba evladının kaderini yönlendiremez.
32 Yorumla
Soran1 yılTembel değil elinden geldiğince çalışıyor
Bende artık kaçmayı düşünüyorum- 1 yıl
her şey kötü çıksa bile kadın olarak ayakların üzerinde durmayı bileceksin. Nene hatun gibi kadınlarımıza örnek olacak bir karakter gibi ayakların üzerinde duracaksın. Tecrübeler hayatta acılar çekerek ve yaşanılarak öğreniliyor. Tecrübelerse mutluluğu getiriyor.
Para gözlük edip seni zengin biriyle evlendirirler sonra o gencin ahi çıkar ya kumara gider ya batar. Geçinecek olan sensin. Birlik olur varlık yokluk demem dersen evlen ama ben o olgunlukta değilim başkalarına bakar kocama onu al bunu al der darlarım diyorsan o iş ters olur. Sen sevgini maddiyata bağlarsanda olmaz. Maddiyatı es geçip evlenir mutlu olmazsan da kimseyi suçlayamazsın senin beklentilerinle de ilgili. Ailen kapıyı kapattım mı disarida kalır evin içinde sıkınt8yı varsa da sen görürsün sevgi varsa da
00 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 468 cevap paylaştı.
1 yılBenim gelecekteki beyin nerede çalıştığının bir önemi yok, aşıksam çöpçü bile olsa evlenirim, destek olurum iyi yerlere geliriz. Benim için en son düşünülecek şey, ha evet evlenmeden önce iyice kendimizi maddi açıdan gelişirmemiz lazım ki zorluk yaşamayalım
12 Yorumla
Soran1 yılAilen vermese benimki gibi kaçarmıydıın?
Soran1 yılDiyelim çok seviyorsun ama ailen vermiyor
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durum gerçekten üzücü, kalplerin uyumunu ve sevgiyi sadece maddiyatla değerlendirmek çok dar bir bakış açısı. Maddi durum tabii ki bir evliliğin önemli bir parçası, ama sevgi ve uyum olmadan ne kadar para olursa olsun mutluluk eksik olur.
Fabrikada çalışmak, ailesine emek harcayan bir insan olmak çok değerli. İki kişi bir yola çıktığında birbirine destek olabilir, beraber yükselebilir. Ailenin seni düşündüğü kesin ama bunu kendi hayatına uydurman gerekiyor. Sevgi büyütmek için çaba ister. Peki, sen bu ilişki için ne kadar emek koymaya hazırsın? 😊10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
79
Cevap
92Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,7b cevap paylaştı.
u 1 yılevlenebilirsiniz
01 Yorumla
Soran1 yılZorla ayırdılar 😔
1 yılBöyle bir durum gerçekten baya zorlayıcı. Ailelerin endişeleri genellikle iyi niyetle kaynaklansa da, bir ilişkiyi sadece maddi durum üzerinden değerlendirmek çok eksik bir yaklaşım. Sevgi, saygı ve anlayış, bir ilişkiyi ayakta tutan en önemli unsurlardır. Eğer sevgilinle aranızda güçlü bir bağ varsa, zorlukları birlikte aşmanın yollarını bulabilirsiniz. Maddi durum elbette önemlidir, ancak mutluluğunuz ve birbirinize olan bağlılığınız da en az o kadar değerlidir. Ailenle bu konuyu açıkça konuşarak duygularını ifade etmek, belki de onların kaygılarını anlamalarına yardımcı olabilir.🙏🏻
10 YorumlaYa amma paragöz oldu bu karı kız kısmı da he.. ilan beğenmiyorsanız çuvalla para getirin de görelim mk.. babanız sizi kimisi hamallık yaparak okuttu büyüttü.. kimi işçi olarak.. kimi çöpçü olarak.. kimi çaycı olarak.. kimi küçük esnaf olarak.. ne kadar oxospu çocuğu zihniyette insan dolustu su zamanlar ya
22 Yorumla- 1 yıl
Neden böyle söylüyorum.. çünkü adımı başarım hiç bir erkek ama ne olursa olsun hiç bir konumaki erkek ve statudeki erkek kadının varina yokuna ederine etmezine.. nerde ne yaptığına ne şekilde çalıştığına bakmaz.. ama sizler mk erkeğin avuç içine bile bakıyorsunuz... çok oxospu cocugusunuz kiminiz çok
Soran1 yılKardeş ailem ayırdı bizi diyorum ben cebine bakıp sevmedim sevgilimi karakteri için sevdim. Bu ne atar anlamadım
1 yılSürekli birileri birilerinden daha çok kazanmaya çalışıyor. Bu üstünlük kazanma yarışı içinde ne zaman birbirimizi ezmeyi bırakıcaz ondan sonra ülkemiz de düzgün bir geleceğe sahip olmaya başlayacak. Hep yakınıyoruz bundan ama asıl sorun biziz. Dinimiz imanımız para olmuş
05 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
- 1 yıl
Çok mu komik
Soran1 yılNasıl değiştirebilirim ailemin düşüncesini sizce?
değiller. sevgiyi sadece para zannedenler bence kötü insanlar. eğer gerçekten o da seviyorsa bence tekrar birşekilde birleşmenin yolunu bulsan yani kalbine, ruhuna göre birini seçsen gerçekten doğruyu yapmış olursun. para huzur getirmez.. belki zengin biriyle bile evlenebilirsin ama seni ezebilir , değersiz hissettirebilir ve o an ferrari de oturuyor olmak sana acı verebilir. zira bisikletle iki kişi baharda güllerin içinde olmayı hayal edersin..
02 Yorumla
Soran1 yılPara huzur getirmez bende böyle düşünüyorum da aileme anlatamıyorum ki bunu
- 1 yıl
ya onlar geleceğin güvenli olsun istiyorlar da, yani hem para hem iyi insan olursa o iyi olur. yani bunu abartmaman lazım.. insanın iyi olması daha önemli zengin bulabilirsin ama kötüyse hayatın kayar. ve zenginler genelde kötü olur zira kıyas yaparlar. "bu kız fakirdi evlendim, boşar başkasını alırım, bunlar parama gelen tipler" gözüyle rahat bakabilir. o yüzden seni gerçekten sevdiğinden önce emin olmalısın sonra aşırı paraya zaten asla gitme. orta ya da ortaya yakın bir gelir iyidir. hatta vasat bir geliri varsa ve seni seviyorsa evlendiğinde de iyi seviyelere gelebilirsiniz (birlikte) ki bu en güzelidir.
1 yılBence ne kadarını sana harcıyor önemli olan bu şimdi kimsenin kadına para harcamasına gerek yokcular türemesin hemen başıma. Mesele şu çok çok zengin olabilir ama cimridir üçün beşin hesabını yapar hem sana hem kendine ki evlerden Irak. Ama örnek veriyorum asgari alıyordur o ay elinde kalan 5000dir hepsini seninle harcıyordur ne kadar kıymetli bişi ❣️
10 YorumlaMaddiyat önemli ya geçen iki aylık hemşire çift kavga ettiler. Adam kadını s. trla hakkı rahmetine kavuşturdu. İki hemşire maaşının 1/3 ünü anca alıyordur fabrikada çalışan biri. Yeri geldiğinde ekmek tarhana ile doyarim. Bende çalışırım diyorsan okey sarıl sevgiline öbür türlü yaş iş
10 Yorumla
1 yılİki gönül bir olunca samanlık seyran olur derler. Ama duyguların kadar mantığınlada hareket etmelisin. Oğlana bir sor gelecek planları neler. Daha iyi bir yaşam tarzı için hedefleri var mı? Para mutluluğu getirmez derler bence yalan. En basitinden 12 ay ın 7 günü seni tatile götürmesi gerek. Öyle memleket falan değil. Daha bunun geçinmesi söz konusu. Ailen iyiliğin için öyle demiştir.
10 Yorumla
1 yılEmin ol haklılar sevgi gelip geçici aç olun bak o sana neler yapıyo işe mi göndermiyo açlıktan süründürmüyomu hayat boyu elin karılarına özenirsin onlar böyle yaşıyorda ben neden böyle değilim diye iyi bi hayatı herkes hak eder sana ne lüks hediyeler alır ne şımartır otobüslerde sürünürsün milletten borç alarak geçinirsiniz evlilik zor iş aileni dinle kafanı kullan unutursun gider
10 Yorumla
2 ayMaddi durumun evlilikte bir etken olduğu doğru, ancak her şey demek değil. Fabrikada çalışmak dürüst ve onurlu bir emek biçimidir. Eğer iki kişi birbirine destek olur ve birlikte çabalarsa, hayatlarını pekala kurabilirler. Önemli olan sadece bugünkü kazanç değil, kişinin karakteri ve geleceğe dair çalışma azmidir. Sevgi ve huzurun olmadığı bir evde paranın tek başına mutluluk getirmediği birçok örnek var.
00 Yorumla
1 yılİstersen dünyanın en aşık insanları olun, yatağa aç girdiğinde, yarın bir gün çocuğunun istediğini alacak ekonomik gücünüz olmadığı zaman yüreğiniz cız edecektir. Acaba evlenmese miydim bununla demeye başlayacaksın. İçten içe yavaş yavaş ondan soğuyacaksın. O da eşine ve evine yetemediğini düşünüp bunalıma girecek ve belki kendini alkole verecek, sana da zarar verecek belki. Her şey maddiyat değil evet ama mutlu bir yuvada payı büyük.
00 Yorumladavul bile dengi dengine canım senin mesleğin ne? çalıştığında ondan fazla alıyorsan veya ailenin durumu sevgilinden daha iyiyse yetmez ama ailenin durumu iyi değilse seninde vasfın yoksa gir sevgilinle fabrikada çalış zengin koca hayali kurmayın dizi çekmiyoruz
00 Yorumla
1 yılSanıyorum henüz 20'li yaşlardasın insanın anne babası bu iş olmaz diyorsa onların içgüdüsüne güvenmek lazım çünkü onlar bizim iki katımız kadar süre yaşamıştır bu dünyada bu yüzden bizden daha tecrübelidirler ve bizim iyiliğimizi düşünürler kısacası anne babası sizi dinlemek lazım her zaman hele bu aşk ilişkileri konusunda bence sonuna kadar haklılar
00 Yorumla
1 yılAilende beyin yok. Anne baban baya cahilmiş. Sen de çalışırsın. İki kişi gayet de geçinirsiniz. Sen onunla parası için mi evleniyorsun? Bu iğrenç kafada olan insanlar evliliklerinde asla mutlu olamazlar. Kötü enerjiyi çekersin hep. İşin rast gitmez
00 Yorumla
1 yılVallahi senin de maddi durumun önemli kimsede kızı perişan olsun istemez anne babaya bu konuda hak veriyorum ben. Ve mesela sen memur olursun o fabrikada işçi olur bunu da istemez aile denk olsun isterler ama çalışmayan bir kiza karşı bilmiyorum nasibinde varsa zaten muhakkak olacaktır.
00 Yorumla
1 yılAilenden ziyade önemli olan sevgilin senin için ne kadar çaba gösteriyor. Bir adamın maddi durumuna kapılayın o adamın pitansiyeline bakın. Şimdi bu adamın parası yok ama bu adam gelecekte iyi yerlere gelebilirmi bana bakabilirmi. Benim ve çocuklarımın intiyaçlarını karşılayabilirmi ona bak
00 YorumlaFabrikada çalışan erkekle evlenilmez diye bir şey yok hangi fabrikanın ne ücret verdiğiyle alakası var benim bulunduğum yerde ortalama 70 bin maaş artı 3 ayda bir maaş ikramiyesi hediye çekleri vs oluyor yani fabrikada çalışan erkekle evlenilir ama hangisinde olduğuna bağlı. Beyaz yaka çalışanlar müdür vs harici zaten fabrika işcisinden düşük maaş alıyor
00 Yorumla
1 yılVay anasını be. Bakış açısına bak. O zaman erkekwrin yarısi evde kaldı desene. Neden evkenilmesin ya. Ne cahil ana baban varmış. Az caksiiyorsa kocan... sende çalışacaksın.. olacak bitecek. Anne babana.. ben çalışmam mi dedin? Nasıl bir memleket.. anlamadim.
00 Yorumla
1 yılBu fabrika işini bu kadar da kucumsemeyin yahu...17 yasindan bu yana kendimi meslege yonlendirdim. Şu an Turkiye'nin bilinen markalarindan birinde calisiyorum... maasim net 72 Bin mesailerle 100 bini geciyor. Genel anlamda tavsiyem fabrikaya girildiginde iscilikle yetinilmemeli. Elinizi meslege alistirin... haaa bunun erkeni geci yok... hayirli gecimler herkese
00 Yorumla
1 yılya verende Allah alanda Allah depremde ölenler zengin fakir diye gitmedi hepsi gitti bak biir örnek senin rizkinda bolluk varsa Allah vermeyi istemise bir maaşla herseyiniz olur. cok çok sende calisirsin aleni boş ver önemli olan senin duyguların Allah verirde alırsa üzülme her şey gönlünce olsun kardeşim hayırlısı olsun hakkında.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAilen seni sevgilinden ayirabiliyorsa ayril zaten.. sende sevgini tasiyabilecek olgunluk yok daha...
İnsan kalbini, 2 krsa degisebiliyorsun.
Gün gelir o çocuk zenginlesir eli gücü artar, o zamanda yanında sen olmazsın. Ömrünün sonuna kadar işçi kalacak değil ya.. ailen ne hayal ediyordu tam olarak anlamadım ama eminim onlarda evlenirken villada, yalida oturmuyorlardir
014 Yorumla
Soran1 yılSen benim aile içinde ne yaşadığımı biliyormusunda bu şekilde konuşuyorsun? Sen ne şartlarda ailemin karşında durduğumu biliyormusunda rahat rahat yazıyorsun buraya kardeş?
Soran1 yılSen hayatında hiç baskıcı aile görmedin mi
Soran1 yılİstedikleri olmayınca işin ucu şiddete kadar gidiyor
Soran1 yılOturduğunuz yerden yorum yapması çok kolay dimi?
Cevap sahibi1 yılOhoooo baskıcı ailenin alasini gördüm, ben sana demek istiyorum ki çocuğun sevgisinden eminsen baş kaldirabilirsin
Yoksa zengin ama sevmediğin bir adamla evlenmek durumunda kalırsın
Hayatta kaç tane tercihimizi kendimi yapabiliyoruz ki zaten
Tercih senin
Soran1 yılŞiddet varken nasıl baş kaldıranilirim? Tavsiyen var mı?
Cevap sahibi1 yılYani şöyle soylim
Benim babam benim üzerime bıçakla yürümüş bir insan, komşuların içinde o... pu diye bağırmış bir insan...
Tüm akrabalarımız da babamdan çekinir zaten çünkü zamanında onlara da baskı kurmuş...
Öyle bir insanın canına tak ediyor ki çantanı alıp çıkıp gidiyorsun gerek polislerle gerekse tek. 18 yaşını geçen her birey kendi kararlarını kendi verecek potansiyelde olmalıdır bana göre.
30 yaşındayım bunun aksini görmedim.
Soran1 yılEvden mi kaçtın eskiden?
Soran1 yılBende artık kaçmayı düşünüyorum artık sevgilimi çok seviyorum ailem bunu gördüğü halde umursamıyor:(
Soran1 yılBen 20yaşındayım ama bana diyorlarki sen daha çok küçüksün doğru düşünemiyorsun fabrikadan aldığı maaş yetmez sefillik içinde kalırsın vs vs
Bide sevgilim kürt olduğu için de hakaretler ettiler...
Cevap sahibi1 yılYoo hala ailemle yasiyorum, sabır gösterdim yeri geldi yukseldim. Onlar beni , ben de onları idare etmeye başladık.
Çünkü ben en son sinir krizi geçirip tüm yüzümü ve kollarımı yırttım
Bıçak arayıp kendimi öldürmeye çalıştım, tüm komşular bilir yani rezilliklerimizi.
Sana bu yaşta evlenmeni asla tavsiye etmem ben 30 yaşındayım bu yaşta ancak insan kendini buluyor
Emin ol 20 inde sevdigin çocuğa birkaç yıl sonra ben bunu hangi kafayla sevmisim diyeceksin, unutma bunu.
Ben çok şeyler başardım aileme karşı
13 yıl taktığım başörtüsünü bile cikardim.
Ailem akrabalar o kdr zorbaladilar ki anlatamam. Biraz kendine güvenmen ve ekonomik ozgurlugunu eline alman gerek sadece.
Soran1 yılBenim ablamada zorla başörtüsü taktırıyolardı hatta bunun için dövüyorlardı ablam en son dayanamayıp evden kaçmıştı yıllar önce. Sonra bulup tekrar eve getirmişlerdi affettiler ve açılmasına izin verdiler. Yani bende düşündüm ki bende sevdiğim için evden kaçarsam sevdiğim kişiyi kabul ederler. Yani saçma bir düşünce olabilir belki ama çaresizlikten şu an her şeyi düşünüyorum
Cevap sahibi1 yılEvden kaçmanı hiç tavsiye etmem.
Soran1 yılArtık dayanamıyorum böyle yaşamaya...
1 yılsonuçta bir işi var işsiz ve boş takılmıyor. yani üzücü olmuş ama orta yolu bulabilirlerdi. kısacası evlenilir yani ailenin gözü çok yükseklerde muhtemelen 😔
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılZengin hovardo olursa daha iyi dimi
Eli ekmek tutuyorsa haram yemiyorsa terbiyeli ise daha ne istiyorlar67 Yorumla
Soran1 yılMaddi durumunu öğrenince tanışmayı bile reddettiler ailem için aşkın ve benim duygularımın önemi yok :(
Soran1 yılİpek31x net maaşı 30bin mesailerle 40 bin alıyor
Cevap sahibi1 yılOkumadın sanırım ya da işin yok. Bu zamanda ev geçindirmek zor. 70 bin alan bile şikayet ediyordu burada. Geçinmeye gönlü olan geçinir. Sen de elini taşın altına sok bi işe gir ya da evden çalış. Ne bileyim bi şeyler üretip sat. Yemek yapıp sat, takı vs.
Soran1 yılAilem baskıcı ne okumama izin veriyorlar ne de çalışmama izin veriyorlar en son işte sevdiğim ile evlenmek istedim onuda maddi durumundan dolayı reddettilet
Cevap sahibi1 yılAllah yardımcın olsun ne diym. Aracı koş belki kabul ederler. Yani kim aileni ikna edebilir bunu düşün. Öyle birisi varsa ondan yardım iste.
Soran1 yılAkrabalarımdan güvendiklerime söyledim hepsi karşı çıktı
1 yılParasızlık da geçimsizliğe sebep olur, aileni dinle, duygularınla hareket etme, bir süre sonra duyguların bitecek, sevmediğin birisiyle parası için evlen demiyorum lakin eğer geçim sıkıntısı çekeceğin birisiyle evlenirsen pişman olursun.
10 YorumlaAyrılmayabilirdin, ayrıca şimdi parası var diye evleneceğin erkeğin durumu hep iyi olacak diye bir garantisi var mı, keşke bu kadar maddiyatçı olmasa kızlar ya da aileleri
111 Yorumla
Soran1 yılMaddiyatçı değilim sevgilimi seviyorum ailem baskı yaparak ayırdı ama ben ayrılmadım ailem ayrıldığımı sanıyor
Hala çözüm arıyoruz
Soran1 yılOnlara göre fabrikanın garantisi yok verecekleri kişi memur olacakmış illa
Soran1 yılAnlamıyorlar ki sabit fikirliler
Soran1 yılİnan arada değilim çok mücadele ettim çok baskıcılar
Neler yaşadığımı bir ben birde Allah biliyor...
Soran1 yılTeşekkür ederim
Soran1 yılAilem kahrolur diye kaçamıyorum da.. Ama ailem canımı çok yaktı
1 yılNeden olmasın ki..
her şey sizin elinizde.
Hem hayatın kimin karşısına neyi çıkaracağı ne belli ki?
Bence onda başka bişey vardır. Sadece maddiyat değildir olay.
03 Yorumla
Soran1 yılSevgilimin Kürt olmasınıda sorun ettiler ama en çok maddiyat
- 1 yıl
Bence Kürt olmasıdır. Maddiyatı bahane ediyorlar.
Soran1 yılİkiside...
1 yılBir miktar haklılık payı var ama sonuçta o kişinin gelişim potansiyeli de var. İleride daha iyi bir maaşla da çalışabilir. Ayrıca bildiğim kadarıyla fabrikalar iyi maaş veriyor ya da ben mi çok fakirim 😂
00 Yorumla
1 yılAilen çok varlıklı sanırım emekçi birini istmediklerine göre, eğer öyle ise şunu söylemek isterim hayatın ne getireceği bilinmez bir gün kucumsedikleri kişinin durumuna düşüp kendileri gecinemez olmasın da.
00 YorumlaAilenin küçük süs köpeği olduğun için kendinle gurur duy, onların uygun gördüğü birine para karşılığı satılmayı da kendine layık gör yavrum aferin :d
01 Yorumla
Soran1 yılBi sg ya
Ailen kraliyet üyesi mi milletler meclisi daimi katılımcısımıymış geldikleri mağarayı unutuyor belki senlik değildir durum ama kendini görmeden karşıyı görmek ayıptır
02 Yorumla
Soran1 yılBabam memur memurla evlenmemi istiyor
Evet haklılar bu ekonomide aşk karın doyurmuyor elektrik doğalgaz su faturani hele en az 30 bin olan kirayı da ödemiyor
31 Yorumla- 1 yıl
Vallahi tam da yazmak istediklerimi yazdınız
1 yılMaddiyatla da ilişki sürdürülmez, karşındakinin karakteri bozuk değilse iki kişi çalışıp gayette ev geçindirip mutlu olabilirsiniz. Tabii yine de sen bilirsin.
10 Yorumla
1 yılAllah'ım böyle soruları gördükçe sana geliyorum ya ipsiz sapsız değil bir baltaya sap olmuş niye evlenilmesin? Alnının teriyle parasını kazanıyor işte 🤦
11 Yorumla- 1 yıl
Harika bir yorum. 🥰
Misal ben bir örnek vereyim!!!
Ben kamuda memurum 62 bin tl maaş alıyorum!
Bana bile kız vermediler 🙄13 Yorumla
Soran1 yılBenim babamda memur 63bin alıyor sevgilim fabrikada çalışıyor 40bin alıyor babam 40bine az dedi reddetti ayırdı bizi
Haklılar sizin evlendiginizde gecim sıkıntısı çekmeniz sadece sizi değil onları da etkileyecek
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılÇok saçma niye evlenilmesin ki belki başka bir şey olabilir mi?
Sen adamın her koşulda çalışıp, eve ekmek getirip, getiremeyeceğine odaklanacaksın.
00 Yorumla
1 yılÇevremde bir sürü fabrika işçisi olup karı koca çalışan mutlu geçinen insanlar var önemli olan anlayış ama yan geliri hiç yoksa mesela köyden ek destek gelmiyorsa o zaman çok zor mutfakta tencere kaynamayınca sevgi bir süre sonra sekteye uğrayacaktır
00 Yorumla
1 yılZengin olup da kalbini aç bırakacağına bırak da orta düzey maaşla kalbin tok olsun dışarda yemek yerine evde yersiniz alt üstü et değil de makarna yersiniz ama o gönül açlığı hiçbir zaman geçmez
03 Yorumla- 1 yıl
Sana helal olsun beğendim düşüncelerini hayırlı eş
- 1 yıl
Teşekkür ederim:)
- 1 yıl
Rica ederim :)
Çalışıyor sonuçta bunun fabrika olması veya başka bir yerde çalışıyor olması değiştirmez ki? önemli olan çalışmayı seviyor mu sana nasıl davranıyor bunlar önemli
00 Yorumla
1 yılAldığı maaşa bağlı bu iş. Yaptığı işe de bağlı. Fabrikada iyi bir konumda ise bir öğretmen ile aynı maaşı alabilir.
04 Yorumla
Soran1 yıl40bin alıyor
- 1 yıl
İyi maaşı. Mesailer ile 55 i geçer. Ailen saçmalamış yani.
Soran1 yılMesailerle 40alıyor
- 1 yıl
Mesailer ile 40 ise çok çalışmak zorunda kalırdı
Sende çalışırsın gerekirse her şey para değil çalışkan olsun, ekmeğini taştan çıkarır. Çok zengin olup değer vermezse ne olacak..
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYok illa da geçinemezsin diyip de ayırmak iyi değil isteğini azaltır ve sen ailrne karşı bilenirsin
10 Yorumla
1 yılAilen haksız herkesin sevgilisi doktor olmak zorunda değil anlaşamadıktan sonra milyoner olsa nolucak
10 Yorumla
1 yılben bu devri hiç anlamadım, insanlar değil aileler evleniyor sanki.
22 Yorumla- 1 yıl
Çok doğru bir tespit gerçekten. 🥰
- 1 yıl
Eskiden daha beterdi
Evleneceğin kişinin kazancına sen karar vereceksin. Yeter diyorsan evlen, yetmez diyorsan sen bilirsin.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 718 cevap paylaştı.
u 1 yılKocaeli nin erkekleri gözü yaşlı 😂burada nerdeyse herkes fabrikada
01 Yorumla
Soran1 yılorada çalışıyo ztn
1 yılEvlenirsin ama meslegi yoksa her iste calisacak biridir. Zaman zaman issiz de kalabilir ya da az para kazanabilir. Tercih.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEğer seninde aklında böyle bir düşünce olmasaydı bu tarz bir soru sormazdın. O yüzden kendini avutma ve o çocuğa da yazık etme. Sen aileni dinle, parası bol birisi sana layıktır zaten, sonra bir bakmışsın istemediğin bir ilişki içindesin. Gerçekler biraz zordur ama aklında ufacık bir endişe olmasa bu soruyu sanal alemde bir yere sormazdın.
04 Yorumla
Cevap sahibi1 yılşu kadın/kızların cıvık düşünceleri beni çok sinir ediyor ya.
Soran1 yılÇok zeki kardeş sevgilim bu soruyu burada sorduğumu biliyor sen kafanı yorma
Benim endişem yok sevgilime güveniyorum sadece milletin ailem gibi düşünüp düşünmediğini merak ettik sevgilimle beraber
Lütfen bilip bilmeden yazmayın
Cevap sahibi1 yılkaç yaşındasınız siz? böyle bir düşüncede ikinizde olmamanız gerekirdi
Soran1 yılSanane
1 yılHer şeyi maddiyat değil maddi durumu çok çok iyi olup ama karakteri olmayan bir sürü insan var
00 Yorumla
1 yılYani eğer seviyorsan aranızda saygılı ilişki varsa ve maddi olarak benzer durumdaysaniz neden evlenilmesin ama sen de tasarruflu olmalısın tabi
00 Yorumlamutluluk sadece paradan ibaret degil. ama gunumuz yasam kosullari altinda ailenin tedirgin olmasi normal. uzatmiyorum yoksa siyasetten uyari yerim 😅
00 Yorumla
1 yılhaksızlar
ailen o kadar bunu dert ediyorsa evini arabanı alsın sana
böyle bir şeye karışma hakkı verme onlara
00 YorumlaYaw ne alakası var insanları sınıflandırmaktan vazgeçin zengin olup seni her gün aldatsa daha mı iyi ruhun bile duymaz hey gidi 😬
00 YorumlaAyırmak yerine çocuğa daha iyi bir iş için fırsat tanıyabilirlerdi.
02 Yorumla- 1 yıl
Iste aradigim yorum haksiz sayilmazlar cunku her anne kizinin iyiligini ister ama sirf o cocugun durumu iyi degil diye onlari ayirmak biraz gaddarca geliyor bana
Soran1 yılEvet bu gaddarlık psikolojimi bozdu 😔
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlenilir. Seviyorsanız bir birinizi ısrar edin 👍 sevginin önünde hiç bir engel duramaz. Yaşınız genç erkek arkadaşına söyle her 6 ayda bir istemeye gelsin. Anne babana sende baskı yap, yeterince isterseniz olur.
00 Yorumla
1 yılHaklı vallaha parası olmayan erkeği hiçbir insan evladı sevmez sen şimdi seviyor olabilirsin ama onun da sonu gelir
00 Yorumla
1 yılÇok saçma sen eğer o adamı gerçekden seviyosan butün imkanlar şartlar sana kolay gelir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAileler geleceği bilir söz dinle! Evlilik dediğin kurum sevgi aşk muck muck bir süre sonra faturalar gelince hele bir de evi yok ev kiraysa bir de çocuk oldu mu bak sen olanlara!!! Para hiçbir şey ama aynı zamanda çok şey… sen çalışıyor musun bu arada? Eşinin maddi gücü ne olursa olsun çalış ! çalış ki günün sonunda vakti gelmez inşallah da olursa kendi başının çaresine bakacak paran olsun elinde!
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKeşke benim ailem de senin ailen gibi beni düşünseydi. Daha ben 18 yaşındayken işsizin birine verdiler sırf yük olmiyim diye hemde istemediğim bi adamla şimdi cepte ne para var ne de çalışıyor ailesiyle yaşıyoruz hayatımı mahvetti ailem. En azından senin ailen seni düşünüyor belki de vardır bir bildikleri
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 795 cevap paylaştı.
1 yılKadrolu çalışanların parası güzel neresi fakir olsun bazı yerler erzak yığıyor bayramlar da koli koli.
01 Yorumla
Soran1 yılFabrika işi kalıcı değil diyorlar
- Devamını Gör (111)
Devamını Gör(156)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri