28 yaşındayım ve evdekilerle geçinemiyorum taşınmam gerek evlenip annem gibi olmak istemiyorum
a101 in lojmanı var diye a 101 e girmeyi düşünüyorum artık.
28 yaşındayım ve evdekilerle geçinemiyorum taşınmam gerek evlenip annem gibi olmak istemiyorum
a101 in lojmanı var diye a 101 e girmeyi düşünüyorum artık.
Asgari ücretle çok zor , ev kiraları zaten aldığımız maaşa çok yakın o yüzden bence idare etmen en mantıklı yol gibi gözüküyor. Kendine ait odan varsa minimum iletişimle sorun yaşama anlarını en aza indirebilirsin.
ne zamana kadar idare edeceğim ekonomi böyleyken bi eve çıkamıyorum bile. bıktım. odam var ama leş gibi nemden heryerde çatlak olmasından orada yatamıyorum bile.
Yani zor ama lojmanda kalsan da tek kişi olmayacaksın oralarda 3-4 kişi kalıyorlar. Beğenmesen bile emin ol odan oralardan iyidir.
evet lojmanda öyleymiş + yemek masrafı çamaşır sırası vs de sıkıntı..
Öncelikle cesaretinden ötürü seni tebrik ederim! 😊 Asgari ücretle bir düzen kurmak zorlayıcı olsa da planlı hareket ederek başarabilirsin. A101 gibi lojman imkanı sunan bir iş tercihi güzel bir başlangıç olabilir. Evden ayrılmadan önce detaylı bir bütçe planı yapmanı öneririm; kira, faturalar, yemek ve diğer harcamaların için net bir tablo oluştur.
Eğer kalıcı bir iş yerine giriş yapabiliyorsan, bir süre giderlerini minimize ederek para biriktirmeye çalış. Kendi ayaklarının üzerinde durmak zordur ama zamanla her şey rayına oturur. Arkadaşlarınla birlikte bir ev paylaşmak gibi seçenekleri de değerlendirebilirsin, buna sıcak bakar mısın? Unutma, emek olmadan yemek olmaz, ama başarınca inanılmaz tatmin edici olur! 🍀 YTD 😛
Cevap
8Cevap
A101 lojmanı mi var
Ben ilk kez duyuyorum buna emin olmalısınız
eminim zaten. bizim bölgede var.
O zaman alim varsa git basvur. Lojman olmasi iyi olur. Yoksa asgari ücret ile kira VS gecinemezsin.
düşünüyorum
asgari ucretle kurtlar aofrasina atilirsin. sakin yaoma.
A101in lojmanı mı varmış?
belli bölge için var
Kim kandırıyor seni a101 lojmani ne be
arkadaşlar emin olmasam yazmam. her ilçede ilde var demiyorum. bizim ilçede çalışan bulamadıkları için lojman açıyor BİM a101 felan. kalan arkadaşlar var daha ne diyim awp
lojman yok
bazı illerde var BİM ve a101 lojmanları
bilmiyorsan konuşma kardeşim lütfen
daha lojmanı olduğundan yeni haberin oldu. git başkasına sar senin gibi sümsükler anca konuşur zaten.
kim olduğumu bilsen... ıy ezik seni gelmiş burada ego tatmini yap anca. kes sesini.
Annen ne yapıyo ki
sorun yapmaması diyim. detaya girersem uzar. babam çok sorunlu bir kişilik ve annem de bizi ona mahkum ediyor.
Hımm anlatmak istersen dinlerim 🥺
yok bu dert anlattıkça azalan türden değil ama sağolasın
Hımm, ama vardır bir çözümü
tek çözüm gitmek bence. çok yanlış kişiler evleniyor.
Kaç yaşındasın, haklısın
28
Yaşın baya büyükmüş bilmiyorum 🥺🥺
Nasıl dayandın hayret
kendi mllığım annemi bu adamla tek bırakmıyım dedim hep ama sonradan çok farklı olduğunu anladım onun da az kazığını yiyip yutmadım laflarını. ikisi de anormal.
Bence ayrıl hemen yarın barışırlar seni suçlarlar hatta
küs değiller. olay başka daha derin ve çözümsüz
Nasıl yani çok merak ettim anlatır mısın
Evlenmen şart
değil
Lojman ayarlayabilirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?