İmkanım olsa şehir bile değistireceğim. Asgari ücretle mümkün olur mu bilemedim. Aynı yerde durmanın bana hiç bir şey katmadığını farkettim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hayallerine balta koymak gibi olmasın fakat şu an asgari ücret 11.402 tl bizim binanın kiraları 10.000 tl asgari ücretliye ev bile kiralamıyorlar en iyi ihtimalle 7 bin kira ödesen mutfak masrafı / faturalar ve yol paran desek ay sonu eline hiçbir şey kalmıyor yani sadece hayatta kalabilirsin asgari ücretle yine kendine bir şey katamazsın birikim yapamazsın bu da gerçekten yorar üstelik başka şehirde bütün bunları yapmak artık imkansız eşyan yok hiçbir şeyin yok birikimin olsa dene şansını derdim çevremde senin gibi yapıp kendi şehrinde ayrı eve çıkanlar ay sonu evden atılma korkusuyla ek mesai yapmaya çalışıyordu kiralar gel gitli düzenini kursan bile sözleşme sonrası yapılan zamla yine tüm düzenin bozulur iş ile ilgili sıkıntı yaşasan bile evin giderleri sende olduğu için işi bırakma hatta kovulma lüksün bile yok sana önerebileceğim lise mezunu dahi olsan otel turizm tarzı yerlerde kendini geliştirebilmen bu şekilde hem gezmiş olursun hem asgari ücretin biraz üstünü alırsın benim arkadaşım bu şekilde 19 yaşında altına araba çekti ve sürekli tatil beldelerinde onun dışında yine kendini geliştirdiğin takdirde maaşının yükseleceği yerlere girmeni tavsiye ederim örneğin baristalık veya pastanelerin mayalı bölümleri gibi bu tarz yerler asgarinin üstünü verir özellikle iyi bir yer bulursan ve kendini geliştirirsen ama normal bi asgari işte devam edersen ne kendini geliştirebilirsin ne de geçinebilirsin
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen yaklasik 10 bin kadar butce ile ayri tek yasiyorum. Öğrenciyim. Evim 1+0. Okuluma yakın. 3000 iken girdim. Şu an 3500 ve 1-2 aya yukseltir gibime geliyor ama bakalım. Geciniyor musun dersen evet derim. Ekstra seyler yapamiyorum, gider hesabı falan baya bir yapmam gerekiyor ama sıkıntı yok cok şükür. Faturalarim da cok gelmiyor. Dikkat ediyorum zaten suyu fazla acmamaya, gereksiz elektrik yakmamaya. 1+0 yerin ısıtması da haliyle sorun olmuyor zaten. Az bir sey yakiyorum yetiyor. Yemek pisirirken falanda cok doğalgaz harcamayacagim yontemler seçiyorum. Iste yesil fasulye zor pişer mesela tencere de, cabuk pissin diye duduklu de yapiyorum gibi. Yani toplamda faturalarimda cok gelmiyor. Alisverislerde indirimleri kovaliyorum. Netten olsun, gidip alarak olsun. Zaten surekli zam yedigi icin urunler bana 1 kilo yetecekken 2.5 kilo falan aliyorum bana 3 ay gidiyor mesela. Pirinc olsun, deterjan falan olsun. Yani uyguna bir yer bulursan, harcamalarina dikkat eder, tasarruflu olursan yasanabilir. Sehre de bagli tabi. Ben kucuk sehirdeyim. Tek bilemedin 2 otobüsle gidecegim yere gidiyorum. Cok carsiya da gitmiyorum zaten. okul civarindan fazla cikmiyorum, her sey oluyor zaten okul civarinda. Market, kirtasiye, manav vs. Bazen canim sıkılırsa falan carsiya gittigim oluyor.
Simdi de yavastan kislik dizmeye başlıyorum. Yesil fasulye, biber, domates, sosluk, menemenlik gibi. Hem simdi daha ucuz hemde daha lezzetli. Kişin almaya kalksan hem tadi tuzu yok hemde asiri pahali oluyor. Bir sene boyle yapmadım kim ugrasacak, annemde surekli yaptırırdi cunku. Usendim ve pisman oldum. Domatessiz falanda yemek olmuyor yani. Hem pahali yedim ama zararli yani kisin domates falan yenmez. Yani bunun gibi seylerle dengeyi ve bütçeyi korumaya çalışıyorum. Istersen yasanir tabi ama mesela ev sahibi Allah korusun kirayi 5 bin falan yaptım dese zor yasarim. Bu durumda ne yaparim bilmiyorum.
Ogrenci oldugumu bildigi icin cok fazla yuklenmiyor gibi ama adamda hakkimi almak istiyorum derse de bir sey diyemem yani. O zamanda bilmiyorum ya baska ev ya da yurt falan bakmak zorunda kalırım.
Arada ufak tefek islerde calisiyorum elimde para olsun diye. Iste bayramda seker standinda calistim 3-4 gun. Temmuz da bir kuaförde başladım. Aylik 6-7 bin lira yapıyor. Boyle seyler yapip kenara para da koyuyorum idare etsin zor zamanda diye. Surekli bir yerde çalışamam Şu an için ama arada boyle yaptigim oluyor. Annem babam memur onlar para yolluyor ve haliyle bana ev konusunda garanti oluyorlar. Simdi belki ogrenciye ev verirler ama normal birine memur olmadigin surece ya da kefil gostermedigin surece ev de vermiyorlar asgari ucretli birine verirler mi mesela bunu da görüşmek lazim ev sahibiyle.
55 Yorumla- +1 yıl
Hay maşallah
Minik kuşun hayatta kalma rehberi 😀 - +1 yıl
Benimlen evlenirmisiniz hanımefendi 🤭
Şehre göre değişir. Yüksek kiralı şehirlere oranla düşük kiralı evlerin bulunduğu şehirlerde var. Açıkçası bende dünden beri kira fiyatlarının uygun olduğu yer var mi diye bakıyorum. Maasima en uygun yer neresiyse oraya tayin istemek istiyorum yoksa hayat artık çok zor.
00 Yorumla
+1 yıl1 burası Türkiye
2 ülkemizde evli değilsen kiralık ev vermezler
3 evli dahi olsan bu sefer memur kefil demeye başlarlar
4 memur kefil bulursun bu sefer memur değilsen ev vermeyiz derler
5 memur olursun bu sefer amirin kefil olacak derler amirin kabul etmez ev tutamazsın
2+1 köpek klübesi gibi evler 10 15k arası olmuş.
1 kira peşin 1 kira emlakçı 1 ya da 2 kira depozito ödemen gerekir
Eşya da alacaksın
Kısaca baba evinde kalmak evlenmiyorsan en güzeli eğer şiddet yoksa08 Yorumla- +1 yıl
O zaman 100k biriktir amadoluya git ama memur ve evli değilsen memur kefil yoksa ev bulmanda zor
- +1 yıl
Şiddet varsa ve para yetmiyorsa?
- +1 yıl
@remzi1905 bu kişiyi bulmak için bir hayli zaman gerekmez mi?
- +1 yıl
@düşünmektükenmektir gerekir arkadaşım ama işte sabretmekde lazım. yani kimseyi hayatı için yargılayamam ama milletimiz hala aynı kafa kız çocuk üzerine aşırı baskı var. hayattan soğutuyorlar. şansına iyi birisi çıkar kısa sürede tanışır kaynaşırsın. tek sorun kaıdnlar erkeğe güvenemediği için geç oluyor, birde aileden ayrı evde yaşamaya cesaret edecek kadın sayısı az.
- +1 yıl
@remzi1905 aileden uzaklasayim derken doğru düzgün tanımadığı biriyle eve çıksa insan yine başını binbir belaya sokabilir.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
61
Cevap
110Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet mümkün ama biraz zor umarım başarabilirsiniz.
00 Yorumla Zor umarım yaparsın. Ben kalıyor yalnız. Asgarî ücretle çalışıp kalan var. Ek iş falan yapılıyorlar.
12 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 325 cevap paylaştı. yani soyle yapabilirsin. 1. bir kac kız arkadas ile ortak eve cıkabilirsin. 2. erkek arkadasın vardır onla olabilir. yani tek başına değil. 3. kız ogrenci yurtlarında oda kiralayabilirsin. bir odada 2 3 kişi mi ne kalınan yurtlar varya. elektrik su odemiyorsun. hatta yemekte var icinde.
00 YorumlaSahibindene gir ev kiralarına bak. Depozito emlakçı parası hesapla. Sonra temel eşyalar listesi çıkar ve fiyat listesi yap. Ortalama ev faturaları ve mutfak masraflarını hesapla. Mümkün olup olmadığı ortaya çıkar. Ayrıca hastalık, giyim kuşam ve temel ihtiyaçlar gibi durumları da aylık giderde göz önüne al.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılAçliktan ölürsün hiçbir birikimin yoksa elektrik doğalgaz su faturasi kiralar yemek masraflari
Bulduğun ev dandik olur ucuza bulursan
Yağmur yağar su alir hep bir ariza çıkar
Kafa kafaya geçinsen bile kenara 1 tl bile koyamazsin hayatin kayar elinden
Paran olsa sıkıntı yok ama asgari ücretten bahsediyorsun00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstanbul'da 5 yildir yasadigim eve 3bin kira veriyordum sozlesmem bittigi icin daha nezih semte gectim 22bin kira veriyorum. Asgari ucretle istanbuldaysan guvenli semtlerde bulamazsin bulsanda memur olmani isterler. Hayat standartin cok duser ayri eve cikinca genelde evdeki hesap carsiya uymuyor.
10 Yorumla
+1 yıl20 bin TL den aşağısı az olmuş artık. Gelirim az diye evlilikten vazgeçtim ben. Yaşıt sayılırız ama asgari ücretle ancak üniversite okunur başka da birsey olmaz
10 Yorumlaİstanbul için imkansız olur veya güvenlik sorunu yaşayacağın varoş maroş çok berbat ortamlarda zar zor tehlike altında yaparsın. ne işin var hem senin türbanlı halinle kocan olmadan ailenin yanından başka yere çıkmaya?
02 Yorumla- +1 yıl
Abi yapmayın şöyle yorumlar 🤣
+1 yıltabiki mümkün olur niye olmasın asgari ücet cok düsük bi para degil kıralar seni korkutmasın afaki yüksek fiyatlara bakıp aldanma ucuz evde var illlakı ne kadar insafsız para göz varsada bi okadar düzgün insanlarda var ev sahibi
00 YorumlaZor idare edilir ev yoksa ama yanına bir arkadaş alırsan olabilir
10 Yorumla
+1 yılAsgari ücretle çok zor değil imkansız evi tuttun diyelim eşyalar tamam aylık doğalgaza elektriğe suya kiraya giden para kafadan en az 8-9 bin olucak geriye 2.5 kalıyor o da zaten 2 haftalık mutfak gideri ulaşımı giyimi ekstra çıkan masraflar falan tek başına yapılacak şeyler değil
10 Yorumla
+1 yılŞu zamanda çok zor analizini iyi yapmalısın zor durumda kalabilirsiniz
10 Yorumla
+1 yılBelli bir miktar para biriktirip , biriktirdiğin parayı kenara ayırıp çıkabilirsin. Ama sadece askeri ücretle aile yanında kalmak daha mantıklı gibi. Elektrik su doğal gaz masraflar vs derken çok sıkıntıya girebilirsin. Kendini iyi hissedeceğim diye daha kötü hissetme ihtimalin var.
00 Yorumla
+1 yılAyrı eve çıkmak asgari ücretle zor olabilir, ancak buna imkanın varsa, bütçeni doğru yöneterek mümkün olabilir. Öncelikle, aylık gelirini ve giderlerini belirlemeni öneririm. Daha sonra, kira, fatura, yiyecek, giyim gibi temel giderlerini hesaplayabilirsin. Bu şekilde, ayrı eve çıkmak için ne kadar para biriktirmen gerektiğini belirleyebilirsin.
00 Yorumlaşu durumda çok zor. çoğu ev sahibi 6-7binden başlatıyor ki bu dediğim İstanbul dışı şehirler. daha ucuza evler bulabilirsin ama o evlerin semtleri çok sıkıntılı yerlerde oluyor.
00 YorumlaŞu zamanda hem asgari ücret hem ayrı ev çok zor maalesef imkansız denilebilecek kadar. Birkaç arkadaş beraber kalabilirseniz olabilir sadece
02 YorumlaHayat cesaret ister, Korkak fareler gibi yaşamaktansa , bir kedinin kurbanı olmayı tercih edenlerdenim
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 885 cevap paylaştı.
+1 yılAsgari ücretle ev geçindirmek çok çok çok zor. Sıfırdan ev kurmak çok daha zor bol bol kredi çekmek lazım
10 Yorumla
+1 yılBi kere aileyle asla yaşanmaz aile cok zehirliyo insanı
02 Yorumla- +1 yıl
Bu arada ailenle ne gibi sorunlar yaşıyorsun
Asgari ücretle ev geçindirmek, hele birde kira ödeyecekseniz çok zor. Ek iş, ek gelir ihtiyacınız olur mutlaka.
00 YorumlaKüçük bi şehire gidersen olabilir 12binle ben 3bin 1 1
Kira elektirk su gider 5bin 3 binde harcamam olsa artıyo bile00 Yorumla
+1 yılAsgari ücretle de mümkün olur. Tek tük çıkıyor ama düşük kiralı evler de var.
03 Yorumla- +1 yıl
Bursa'da da imkansız diyorlardı
Para & Ekonomi konusunda 300 cevap paylaştı. yaşam kalıtesı bıraz düşük kentlerde hayatını surdurebılırsın , örnek olarak 10 tl yol parası vermektense 5 tl yol parası vererek ekonomıne katkıda bulunabılırsın , tabıı kı oncelıkle hedeflerın en buyuk krıterdır
00 YorumlaEn az 4 kişi biraya gelmeniz lazim.
Şehir merkezine 2 aktarma uzakta, sobalı bir ev. O da belki10 Yorumla
+1 yılŞu an en az 3 kişi eve çıkarsanız ancak geçinebilirsiniz.
10 Yorumla
+1 yılKardeşim deli deli hayaller kurmayın ev kiraları zaten min 8-10 bin neyle gecinicen?
11 Yorumlaev paylaşımı yapabileceğin birisini bul İstanbul'da o maaşa gerçekten bir yaşam mücadelesi
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 900 cevap paylaştı.
+1 yılAntalya'da asgari ücretle yaşamak hayal oldu
00 Yorumla Sebep ne peki ailendenmi uzaklaşmak istiyosun?
00 Yorumla
+1 yılKiralar ztn 10 binden başlıyor şu an, sefil olursun , hic girme.
00 Yorumla
+1 yılAsgari ucret bir kiraya anca yeter dıger ıhtıyacların ıcın napcan
00 YorumlaBu soruyu ciddiye alamıyorum. Günümüz Türkiyesinde asgari ücretle her şey mümkün.
00 Yorumla
+1 yılÇok eski bir bina da şehirden çok uzakta bir yerden küçük bir ev ancak tutabilirsin asgari ücretle.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yıl3 Asgari ücretli ncak bir eve çıkabilir İstanbul'da
00 Yorumla Doğu illerinin köyünde evet bizi bu hale düşürenler utansın fazla sözüm yok
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTeyzem asgari ücret ile çalışıyor yıllardır üstelik Ankara gibi bir şehir de yaşıyor gayet güzel de geçiniyor kendi evini aldı iki sene kadar önce kredi borçları vardı evin kredisini de ödüyordu yani olabilir biraz zorlar belki ama olamayacak bir şey de değil
00 YorumlaOlduğun yerde ev kiralarına bak
Gücüm yetiyor diyorsan cik00 Yorumla
+1 yılYaşadığın şehre bağlı. Büyük şehirlerde geçinmek zor.
00 YorumlaKüçük kirası ucuz bir ew olabilir ben Ankara 'da 7 yıl küçük bir ewde yaşadım 300 TL kiraya 😉
00 Yorumla
+1 yılBirikim varsa ancak öyle.. şimdi bir ev taşımak dahi en kötü 20 bini bulur
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 367 cevap paylaştı. Ev sana ait ise kıt kanaat evet ama kiraya çıkacaksan na mümkün
00 YorumlaBende çok istiyorum fakat 1 1 1 0 evler 9 bin 10 bin arasi asgari ücretten eline kalmıyor çok zor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbenim de imkanım olsa çıkarım yabancılar nasıl ayrı eve çıkıyo nasıl yapıyo diyorum gelirlerini birkaç yoldan elde ettikleri içinmiş asgari ücretle değilmiş yani
05 Yorumla- +1 yıl
Nasıl bı yol
Cevap sahibi+1 yılorspuluk yolu
Cevap sahibi+1 yılyapmış olsam lafa imkanımın olmadığıyla başlar mıydım sence tercihimi belli ettim
- +1 yıl
Dm atsan bi
+1 yılŞehir ekonomisi, yaşanılacak kişi sayısı, iş olanakları vs. barış değişkenlik gösterir.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 732 cevap paylaştı.
s +1 yılDeğişir. Ben biga da asgari ücretle yaşıyordum misler gibi ama her şehirde mümkün değil
00 Yorumla
+1 yılşu an herhagi bir sehirde en dandik kiralar 5000 8000 arası
01 Yorumla
+1 yılküçük sehirlerde mümkün. Ama yaşam standartlarin düşük olur
00 Yorumla
+1 yılAsla değil asgari ücretle sahip olduğun evde bile geçinmek zor olur
00 Yorumla
+1 yılHangi şehirde yaşamak istediğine bağlı. Bşr de muhit önemli.
00 YorumlaHangi şehirde yaşıyorsun, benim gibi küçük şehirde yaşıyorsun 1 kişiye askeri ücret yeter.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor ben asgari ücret üzerinde aldığım maaş bazen yetmiyor tek yaşıyorum
00 Yorumla Asgari ücretle yaşamak mümkün değil nerde kaldı eve çıkacan
00 Yorumla
+1 yılŞehir değiştirmek senin işini bozmayacaksa küçük ve ucuz bir şehirde belki çıkabilirsin
Aksi takdirde büyük şehirlerde o parayla ancak balkona çıkarsın00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBazı yerlerde küçük ilçelerde uygun fiyata var tanıdık varsa eğer onu aracı edip bir şekilde anlaşılabilir.
10 Yorumla
+1 yılÇok büyük bir şehirde olmazsan eğer yaşaman mümkün.
00 Yorumlabu devirde zor hangi şehirde yasıyorsun
12 Yorumla- +1 yıl
orada kiralar ne durumda bilmiyorum ama bir cok şehirde kiralar oturulabilecek duzeydeki evlerde asgari ucrete yakın
bunun daha elektirigi suyu kışın ısıtması var telefon faturası internet faturası yeme içme derken bu devirde pek mumkun görunmuyor ancak aynı evi 3 4 arkadas kiralarsanız asgari ucretle gecinebilirsiniz genel olarak
İstanbul'da esenyurt gibi yerlerde 1+0 lar bile 5000 tl kirası var.
00 YorumlaAilenle kalıyorsan çalış para kazan bitiktir.. Sonra kendi işini yapmanın peşine düş.. Kirayı geçtin an hayat boyu asgari ücrete talim edersin..
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 499 cevap paylaştı. imkanın var ise ailen ile yaşama
02 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKucuk sehirlerde aslinda evet zor olur ama ucu ucuna yeter bir de duzgun bir ev bulabilirsin en azindan
00 Yorumla- Devamını Gör (111)
Devamını Gör(156)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem