Hayır, sadece para beni mutlu etmeye yetmez. Para, hayatı kolaylaştırır, konfor sağlar, bazı hayalleri gerçekleştirmek için gerekli olabilir ama gerçek mutluluk sadece maddiyatla gelmez. İnsan sevildiğini hissetmediğinde, yanında güveneceği biri olmadığında ya da iç huzuru bulamadığında, ne kadar parası olursa olsun eksik hisseder. Para bir araçtır, amaç değil. Mutluluk ise daha derin bir şeydir, sevdiklerinle paylaştığın anlarda, huzur bulduğun yerlerde ve gerçekten değer gördüğün ilişkilerde saklıdır.
Sınırsız alışveriş ve gezi yaparım; ama lüks ev ve araba almam. Neden almam? İşitme engelim nedeniyle 2,0 litreden büyük motorlu araç kullanmam yasak. 1,9 litre ve altındaki araçlara önceliğim var. İster 2025 model 1,0 benzinli motorlu, ister 1993 model 1,8 dizel motorlu bir araba alır kullanırdım. Lüks ev sevmemin en büyük sebebi yüksek vergiler... Onu ödeye ödeye param biterse icralık olmaktan korkuyorum. Standart 2+1/3+1 bir apartman dairesi veya 250 m2'ye kadar tek veya iki katlı müstakil ev bana yeterli.
Para ve mesleki anlamda bir vasıfa sahip olma bilinci statüne prestij katmak bunlar önemli ve kendini maddi manevi geliştirerek kültürel disiplin katmak
Para elbette hayatı kolaylaştırır ve birçok hayali gerçekleştirebilir. Ancak gerçek mutluluk, genelde insanın iç huzurunda, sevdikleriyle olan ilişkilerinde ve kendini gerçekleştirme hissinde saklıdır. 💕 Hayal ettiğin yaşam kalitesine ulaşmak güzel ama ruhunu besleyecek dostluklar, deneyimler ve hedefler daha anlamlı hale getirir.