1 yılAilenin geliri önemli belki de bütçelerine göre fazla bile veriyor olabilirler. Zengin bir ailenin kızı isen 2bin veriyorsa sana hak veririm fakat dediğim gibi belki de kendi boğazından kısıp o parayı sana veriyorlar. Önce bir ölç biç ona göre yargıla derim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılhaftalık 2 bin mi alıyorsun, ilk okuduğumda aylık 2 bin zannettim bence haftalık 2 bin çok iyi ben 25k maaş alıyorum birikim amacıyla babama veriyorum 4k yemek parasından 2 bin al diyor 2 bin yemek 1 aylık artı yol parası 2100 den 1000 kalıyor onu da kendine ayır toplam 3 bin ile geçinmeye çalışıyorum aylık ki bin tl si fsturalarıma gidiyor yani senin haftalık geçinemediğim dediğin parayla aylık geçinmeye çalışıyorum bu durumda benim ne yapmam lazım?
04 Yorumla
Soran1 yılKendi paramın çarçur edilmesini hazmedemiyorum keşke babam birikim yapıyor olsa ama hayır maaş kartımı abilerime veriyor onlar da kumara karı kıza harcıyor. Ben öğretmen olarak ayda 60 civarı maaş alıyorum fakat kendi paramdan bana haftalık 2 bin düşüyor. Paramı özgürce kullanıyor olsaydım keşke.
- 1 yıl
durumun baya kötüymüş birik yapsalar neyse ama çar çur etmeleri kötü birde kumara
veriyorlar bence ailene karşı gelmekte haklısın ayrı eve çık kartlarını da iste vermezlerse kartı iptal ettir yeni çıkart - 1 yıl
Ayda 60 bin civarı maşı neyden alıyorsun
Soran1 yıl@Liyaabucakk öğretmenim
Para & Ekonomi konusunda 323 cevap paylaştı. Minimum giderlerle yaşa bize bak demenin hangi hali bu? 😃
Herkes kendi alt soyundan sorumludur. Üst soyundan sanane? Ne yapıyorlarsa yapsınlar, sen kendi hayatını kurmalısın bu noktada. Sırf seni yaptılar bu yaşına getirdiler diye ödül bekliyorlar resmen.
32 Yorumla
Soran1 yılBöyle söyleyince de sen ne kadar nankör bir evlatsın aileni kötü günde ortada mı bırakacaksın diyorlar. Hem toplum hem akrabalarım ailemi haklı görüyor.
- 1 yıl
Biraz da gerçekler. Doğum yapmak kendilerine yatırım yapmak mı? Düşünceleri çok yanlış. Ben kendimi bildim bileli bir şey alacağım zaman yeterli param yoksa ailemin desteğiyle alır, geri öderdim. Asıl doğrusu bu.. Karşılıksız olmamalı bazı şeyler ama bu demek değil ki, biz sana baktık sıra sende.
Kendi hayatını yaşayabilecek kadar kazanıyorsan yolunu çizmeni öneririm.
Para & Ekonomi konusunda 755 cevap paylaştı. Senin harçlık dediğinin paranın 6 bin fazlası ile emekliler ev gecindiriyor. Bir kıyas yap bakalım
116 Yorumla
Soran1 yılAilem haklı onlara destek olmalıyım diye düşünüyordum ama artık canıma tak etti. 2 sene önce atandığımdan beri maaşımı bir arada göremedim kartımı aldılar bana kendi maaşımdan kafalarına göre harçlık verdiler geçen sene 1500 veriyorlardı bu sene 2000 oldu yine de yetmiyor işte. Emekliler zor durumda evet haklısınız ama ben bu kadar emek ettim neden karşılığını istemem yanlış oluyor?
Soran1 yılLisede de üniversite de kendi başıma okudum işe girip çalıştım. Şimdi kazandığım parayı da abilerim diskolarda kumarlarda yiyor.
Yapay Zeka Cevapladı
😅 Öncelikle, haftada 2 bin TL harçlık iyi bir bütçe gibi görünebilir ama tabii ki yaşam şekline, bulunduğun şehre ve harcama alışkanlıklarına bağlı olarak değişir. İzmir için konuşursak, yaşam maliyetleri orta düzeyde ama özellikle eğlence, yeme-içme ya da alışveriş için hızlıca yetmeyebilir.
Masraflarını bir süre takip etmeyi dene! Hangi alanlarda daha çok harcama yapıyorsun? Maddi olarak sıkıştığını söylemek yerine, onlara bir bütçe planı yaparak ihtiyaçlarını ve harcamalarını net bir şekilde göstermeyi deneyebilirsin. Bunu yaparsan, daha mantıklı bir çözüm bulabilirsiniz. Düşünsene, belki en sevdiklerinle ortak bir yol bulursunuz 💡. Şimdi sorayım, harcamalarındaki en büyük masraf kalemi ne?10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
83Cevap
Aşkım yorumlarda öğretmen olarak atandığını ve kartını ailene verdiğini onların sana 2 bin harçlık verdiğini yazmışsın ama sorunda sadece ailem bana 2 bin lira harçlık veriyor demişsin.
Senin sorunun yaşadığın sorunların özünü vurgulayamamak bence. Sorunu görünce 2 bin yeterli diye düşündüm, yorumları okuyunca ailene kızdım seni haklı buldum. Ama sonra soruyu bu şekilde sorduğun için sana kızdım. Bence suç sende. Senin evine hırsız girip ne var ne yok boşaltsa polise gidip evim çok boş hissettiriyor ne yapabilirim diye sorarsın 😃 üzgünüm ama böyle.82 Yorumla
Soran1 yılÇok haklısın soruda eksik belirtmişim. Aslında bu yaşadıklarımı kimseye söyleyemiyorum söylediğimde ise insanlar çok şaşırıyor böyle bir şey nasıl olabilir diyorlar. Bizim aile yapımız maalesef çok farklı…
- 1 yıl
Ahahaha süper yorum, tam olarak öyle
Aslında ailen haklı yazmaya niyetlendim ama yorumları okuyunca vazgeçtim bence onlar nankör 😂
Sen kendi paranı kazanıyormuşsun maasını onlara veriyormuşsun. Seni doğrurup büyütmeleri senin istediğin bir şey değil dolayısı ile onlara borçlu değilsin.
İstersen tabi ki fayda sağlarsın ama temelde böyle değil. O yüzden nankörlük eden ve seni kullanan onlar.
Miktara gelince harcamalara bağlı olarak yetebilir de yetmeyebilir de.
72 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen sen çalışmıyorsun da bu şekilde veriyorlar sandım yorumları biraz gezince kazandığını ailene veriyormuşsun anladığım kadarıyla, abilerim diskoda yiyor diyorsun, ailen zor durumda olsa hadi tamam da bu şekilde enayi olma, bence o evden ayrıl, ev arkadaşı arayan çok kişi var bul birini kendi düzenini kurana kadar böyle idare et birikim yap az çok demeden sonra oradan da ayrılır yalnız yaşarsın
23 Yorumla
Cevap sahibi1 yılUzun uzun konuştun da 2500 liraya mı ikna oldun gerçekten yoksa dalga mı geçiyorsun
Soran1 yılYa yarın evlenip evden gidersin ya da 2500ü alıp cebe atarsın dediler saatlerce tartıştık
Cevap sahibi1 yılAllah böyle aileyi bildiği gibi yapsın, seni para olarak görüyorlar, paran varsa sen de varsın yoksa evlen git bu evden.. ne iş yapıyorsun ne kadar maaş alıyorsun bilmiyorum ama senin yerinde olsam kendime güvenilir bi ev arkadaşı bulur giderim, kirayı ev giderlerinden kalan parayı da biriktirmeye çabalarım, 2500 liraya hiçbir şey yapamamaktan iyidir o para yol parana gider zaten 1000 liradan fazlası, dışarıda bi şeyler yiyeyim içeyim desen bi öğün 500 lira, üstüne başına birkaç şey alayım desen yine en kötüsü 500 gider, zorunlu kişisel ihtiyaçlarına gelmedim bile daha, ped şampuan vs şeyler, bunlar da az para değil, bana demesi kolay şartlarını bilmiyorum evet ama ben haksızlığa gelemiyorum, abilerin diskoda yesin diye mi sen alın teri döküp para kazanıyorsun? ailen zor durumda olsa tamam verirsin de. yetişkin kendi parasını kazanan birinin maaş kartını ailesine verip üç kuruş harçlık alması beni çok üzer, Allah yardımcın olsun en kısa zamanda o evden aileden kurtulabilirsin umarım
Gizli Üye(25-29)1 yılBence kaç kurtar kendini o aileden onlar kim seni zorla evlendirip zorla paranı alıyo ya kendine gel sen güçlüsün! Ayrı eve çık yurda çık veya orası daha güvenli 60 bin ne demek maşallah seni enayı bellemişler haberin olsun. Ne kadar kötü insanlar varmış seni sevselerdi böyle yapmazlardı. Kaç kurtar kendini
29 Yorumla
Cevap sahibi1 yılOnlara belli etmeden maaş kartını iptal et yeni çıkar ve kaç
Cevap sahibi1 yılHatta o şehirden bile git bence yapabiliyosan
Soran1 yılBenim bir ablam doktor o da bizimle kalıyor kıza haftalık 3500 veriyorlar onun kartını da aldılar
Soran1 yılAbilerim parayı kumara diskoya falan yatırıyor babam izliyor abilerime hak veriyor erkektir yapar onlar diyor
Cevap sahibi1 yılBu ne yaaa şaka mısınız sizzz oha
Cevap sahibi1 yılBence o ablanla el ele verip kaçın ordan bu rezmen eziyet
Cevap sahibi1 yılNe? Bu kadar mı🥲çok üzücü…Tavsiyelerimi yapamaz mısın?
Cevap sahibi1 yılMaaşımın hepsini vericeksiniz asıl ben size haftada 2 bin bericem desen?
1 yılAyrıntılar yorumlarda gizli sadece soru başlığını gören ailen haklı der yorumlara bakan senin haklı olduğunu anlar keşke ayrıntılı yazsaydın yani ailen seni kullanıyor kendini kullandırma evet seni doğurmuş büyütmüş olabilirler ama seninde birikimin olmalı 2 bin para biriktirmeye yetmez.
20 Yorumla
1 yılAtanmışsın , maaşın var , kendi ayaklarının üzerinde duruyorsun -
kart başvurusu -maaş kartı kayıp -yeni kart
ben size haçlık veriyorum artık deyip sen yardım edeceksin onlar sana yardım etmeyecek , hayatının her anında güçlü durmuşsun bu durumdan nasıl sıyrılamıyorsun...
10 Yorumlaevladın iyisi kötü gunde ortaya çıkar :) Gemide herkes mukemmel giderken fırtına çıkınca sadece 3 kişi kalır bazen 1 kişi. Bir bakarsın o ayakta kalan, hiç umursamadığınız adam yerine koymadığınız kişidir. Kaptan bile yatağa düşmüştür. :) 4 yıl oku 2 yıl staj yap 2nci kaptan çık 2 yıl daha staj yap 8 sene sonra kaptan ol yaşın en erken 28-30 hiç okumamış çekirdekten yetişme gemici fırtınada gemiyi götürsün. Ama parayı sen alırsın ben yaptım dersin :) Sistem böyledir.
10 YorumlaBen ylık 14 bin alıyorum ama pahalı ve turistik bir yerde kaldığım için ucu ucuna yetiyor ve çoğu zaman kyk yemekleri çok kötü olduğu için mevbur dışardan söylüyorum ve sana şöyle açıklıyım
En ucuz kahve satan yer sturbuck, en ucuza yemek alabileceğin yer ise dominos. Hatta daha basit bir örnek vereyim dandik suyu 15TL'ye satıyorlar BAKKALDA10 Yorumla
1 yılYerine göre, duruma göre değişse de. Haftalık 2000 iyi para be. Ailesi yanında kalan için. Bu hiperenflasyonda çok yüksek miktarlar da yetmez o ayrı mesele ama sen harçlık diyorsun. Haftalık diyorsun. Sonradan belirtmişsin asıl soruda olmasa da. Senin maaşına el koymaları yanlış. Bir ara bana da yapmışlardı.
10 YorumlaYorumlara baktımda. Senin maasını alma hakları yok nasıl bir zihniyet bu erkek diye ne üstünlügü var para senin kimsenin degil tek kurtulusun evlilikte degil öyle düsünme istersen gidersin evden. kaç ordan ayrı ev tut ne güzel memursun geçinirsin. Benim isim olmadıgı halde ben bile ayrı ev düsünüyorum.
12 Yorumla
Soran1 yılAilen haklı onları idare et onlar da haklı diyor insanlar. Ben de bu sefer kötü hissediyorum aileme karşı gelmek yanlış olacak gibi düşünüyorum.
- 1 yıl
Aile cevren oyle konusur herkes aileni savunacak ki onlarla kotu olmamak icin belki. Halalarımda oyle kendi cocuguna yapmadıgını kotulukleri bile benim ailem yapınca normal diyor ne olursa olsun onları savunur onları dinledim hep ama kimsenin bana saygısı kalmadı onları dinleyerek elime bisey gecmedi. sadece kendini düsün yoksa hicbiri seni düsünmeyecek ve asla degişmeyecekler asla seni kullanıyolar oyle bi mantık yok bu enayilik. Bende bunaldım kısa zamnda kacıp gidecegim tek yasıcam ama gecinebilirmiyim bilmiyorum senin gibi memur olsaydım keske ailevi sebeplerden dolayı olamadım bisey
1 yılBenim ailem seninkinden beter bence 2000₺ de çok görüyor jsjsj Bir de atansam vay halime, maaşıma el koyarlar bilirim.
22 Yorumla
Soran1 yılBen atandım kartımı aldılar kendi maaşımdan bana 2 bin harçlık veriyorlar. Ben bu yüzden çok üzülüyorum keşke daha fazla verselerdi.
- 1 yıl
İşte düşün Ben daha okuyorum harçlıkta kısıtlamalar yapıyor, Bir de ben atanırsam maaşımı da istiyorlar sebep ne diye sorarsan bu yaşa kadar beni büyütmüşler beni okumuşlar gerekçeleri bu sürekli duygu sömürüsü yapıyorlar bana
Gizli Üye(25-29)1 yılBalım kendi maaşın üzerinden sana harçlık mı veriyorlar? Ne? Şimdi şöyle neticede aynı evde yaşıyorsunuz ve evlatlarısın. Maaşından eve destek olup üzerilerinden biraz yük alman gerekir evet ama tamamen maaşı neden veriyorsun ki? İleride belki evleneceksin? Çocukların olacak? Onlar için birikim yapman gerekmez mi? Ya da hastalık olur bir şey olur.. Bilemedim ki. Bence sen ailenle konuş ve fatura/kira/mutfak alışverişlerine belli ölçüde destek olacağını söyle ama maaşını geri istediğini de söyle.
20 YorumlaNankör kelimesi ağır olmuş tabiki ama geçimi ailesinin sırtında olan bir çocuk için 2000 tl gayet iyi bir rakam, çünkü bu rakam evin ve kişilerin tüm ihtiyaçları karşılanarak arttırılıp sana verilen bir harçlık.
ama ailenin maddi durumu çok iyidir fabrükatörsünüzdür falan ozaman durum farklı tabi
06 Yorumla
Soran1 yılAilem daha fazlasını verebilir istese çünkü benim maaş kartıma el koyup harçlığı kendi paramdan veriyorlar paranın geri kalanını da abilerime veriyorlar onlar ise diskolarda falan harcıyor
Soran1 yılEvlat ailesinin sözünden çıkmaz ailenin durumu yoksa yaptıkları doğru diyor herkes
- 1 yıl
Ya kızım böyle anne baba batsın, böyle adalet mi olur abinler ne yapıyorda senin sırtından geçiniyor bide üniversite mezunusun yorumlara bakılırsa belli ama abinler ne halt yiyor daha ne diye evde yatıyorlar şu devirde lise son sınıfta okuyan adamın ağzına ediyorlar git çalış diye...
1 yılYerinde olsam evden kaçardım kimse benim emeğimin üstüne yatıp lütufmuş gibi harçlık falan veremez !!!
12 Yorumla
Soran1 yılAilemi savunuyorlar ailenin durumu olsa daha fazlasını verirdi, şükürsüz kız diyorlar. Sonra da ben kendimi suçluyorum.
- 1 yıl
Yazık gerçekten üzüldüm
1 yılsoruda keşke eksik belirtmeseydin
o evden ayrıl ve maaşınla da birikim yap bir süre sonra da iyi birini bulursan evlen kendi yuvanı kur
öyle bir ailenin de yüzüne bakma
1 kuruşunu verme
çokpişman olursun ileride
20 Yorumladiğer ablanla kiraya çıkın kendinizi sömürteceğinize
24 Yorumla
Soran1 yılOlmuyor maalesef. Bizim aile çok geniş bize rahat vermezler
Soran1 yıl2 bin lirayı beğenmiyor musun şımarık, nankör, şükürsüz diyor herkes. Sorun bende mi acaba? Şükür mü etmeliyim gerçekten?
- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılTürkiye’nin herhangi bir semtinde 2000 TL haftalık için yeterli değil 2000 TL günlük bir masraf vardı orada hele ki İstanbul’da filansan yani 2000 TL 2 saatte 3 saatte bitiyor ki sürmüyor bile yani
20 Yorumla
1 yılYorumlarını okuyunca şok geçirdim sen ciddi misin? Ablan doktor ve onun da kartını almışlar üstelik abilerine para yediriyorlar. Bunu diyeceğim aklıma gelmezdi ama aileni mahkemeye ver sürünsünler.
21 Yorumla
Soran1 yılBen durumu söyleyince insanlar beni suçluyor ailen iyi yapıyor senin iyiliğini düşünüyor 2 bin gayet yeter diyor. Gerçekten maddi manevi olarak bittim.
kac yasinda olduğuna bağlı bence. 18 altiysan haftalik 2k yeterince iyi. okul kantinlerinde yiyecekler daha ucuz oluyor. fast food yiyeceksen öğrenci menuler var. arabaya bineceksen öğrenci kartı var. bu avantajlardan faydalandiginda yeterli olacaktir. Benim kiz kardesim liseye gidiyor haftalik 350 lira aliyor bayramdan bayrama da kıyafet aliyorlar ona. 350 lira bayagi az tabiki ama 2 bin yeter de artar.
10 YorumlaYemek zaten günlük en az 200 gidiyor dışardanda alsan kendinde yapsan kahvaltı öğlen yemeği birleştirsen 300 günlük haftalık 2100tl eder hadi daha ucuz halk lokantasındam falan yedin. 800tl en az. Harcamaya 1200tl kalıyor. Bakınca yaşanabilir bir rakan bir hafta için ama başka cevaplarına baktığım kadarıyla ailenin durumu var ve abilerine harcanıyor. Kısaca nankör değilsin hayat yaşam şartları için olması gereken harcamalar
11 Yorumla
1 yılBeraber yaşıyorsan yetmesi lazım bence. Yani bütçe yönetimini öğrenmen lazım. Benim de maaşım yetmiyor ama insan hep daha fazlasını ister. 😂 Ben gidip müdürüme şikayet etmiyorum hani biz aileydik 😄😄
03 Yorumla
Soran1 yılBen de şikayet etmiyordum ama artık canıma tak etti. 2 sene önce atandığımdan beri maaşımı bir arada göremedim kartımı aldılar bana kendi maaşımdan kafalarına göre harçlık verdiler geçen sene 1500 veriyorlardı bu sene 2000 oldu yine de yetmiyor işte
- 1 yıl
Haa anladım o zaman haklısın. Nankör derken pardon. Bankayı ara kartı iptal ettir. Yeni kart gelince de vermiyorsun onlara. Kredi kartına ek kart çıkarttır. Limitini sen belirlersin. Oradan kullansınlar.
- 1 yıl
Benim de annemler e devlet şifremi istedi vermedim. Sigortami takip edeceklermis. Ben takip edemiyor muyum pardon. Bugün e devlet şifresi, yarın banka şifresi olur. Özel bilgilerini özel eşyalarını ( telefon, cüzdan, banka kartı vs.) babana bile vermeyeceksin bu devirde..
1 yıl2 bin yetmiyordan once ailen bunun üstü parayı sana verebilecek durumda mı ona bakmak gerek. Biz eskiden bu miktarlarda harçlık almazdık yine de şikayet etmezdik. Surekli dısarda çay içerken dikkat edeceksin.
02 Yorumla
Soran1 yılBen de şikayet etmiyordum ama artık canıma tak etti. 2 sene önce atandığımdan beri maaşımı bir arada göremedim kartımı aldılar bana kendi maaşımdan kafalarına göre harçlık verdiler geçen sene 1500 veriyorlardı bu sene 2000 oldu yine de yetmiyor işte
- 1 yıl
Eğer maaşını ailene verip onların sana bir bütçe ayırmasını bekliyorsan 2000 lira sana kalıyorsa Tabii ki yanlış. Yaşın kaç bilmiyorum ama ailene sözün geçiyorsa maaşını senin alıp evdeki birtakım ödemelere katılman gerekiyor. Tamamını onlara vermek, harçlık beklemek zorunda değilsin. Sonuçta o da senin alın terinin karşılığı.
Gizli Üye(45 üstü)1 yılSiz nasıl öğretmen olup da çocuk eğitiyorsunuz anlamıyorum ya. Ailem benim maaş kartıma el koyup üstüne de bana harçlık verecek o anneyi de babayı da tanımam. Bu kafa ve eğitimci. Yazık sizin eğittiginiz çocuklara ya.
39 Yorumla
Soran1 yılErkek olarak evet bunları yapabilirsiniz ama ülkemizde kadınlar daha farklı durumda maalesef
Soran1 yıl6 tane abi, onlarca dayı amca çocuğu faktörünü de göz önüne alınız
Cevap sahibi1 yılAynı soruyu birkaç defa sormanın sebebi de bunlar mi?
Benim de kalabalık ailem var. Kuzen sayım en son 100+ idi, sonrasıni ben de bilmiyorum ama bunlar sebep değil. Öğretmen olmuş, Boğaziçi bitirmiş birisi bunlarla mücadele edebilir. İlk başta maaş kartını almakla başlayabilirsin. Alamadin, kaybettim diye yenisini çıkar. Atamani başka bir ile iste. Nasıl oldu da ailenin yanında kalacak bir okula atandın mesela? Soru biraz saçma
Soran1 yılMobil bankacılık kullanamıyorum bankaların bağlı olduğu gsm hattını babam kullanıyor. Müşteri temsilcisine de bağlanamıyorum onay kodları o telefona gidiyor. Şubeye gidip kart istesem telefona yine sms gidecek. KPSS’de alanımda 7. oldum nokta tercihle ailemle yaşadığım şehrime atanabildim. Ki tercihi de abilerim kendisi yaptı. Eğer atanamamış ya da düşük puan almış olsam evlendireceklerdi.
Soran1 yılŞu an sözleşmeli olarak 3+1 sistemine tabi olduğum için henüz tayin hakkım yok
Soran1 yılBabamda noter vekâleti var benim adıma tüm işlemleri yapabiliyor para çekme benim adıma imza atma vs işlerini yapıyor
Cevap sahibi1 yılO zaman önce git sim kartını değiştir, zaten otomatik bloke olur, hiç bir şey gitmez sim karta.
Boğaziçi bitirmiş, kpss 7. Olmuş bir kadının çözüm üretmek yerine çözümsüzlügu savunması da cok garip geldi bana. Ne yapacaklar, vuracaklar mi seni? Onun da 40 tane çözümü var. Demek ki bilgi var ama özgüven yok sende. Üzgünüm ama ben bu dereceleri yapsam o abilerin de anne babanın da canına okurdum.- 1 yıl
Öyle olmuyor işte bilmeden konuşmayın. Benimde ekonomik özgürlüğüm var tek abim var zar zor meydan okudum. Ne tehtidler etti hala ediyor. Kızın kaç abisi var. Erkek kafasıyla düşünmeyin.
- 1 yıl
Bu arada bu cevabı sessizce otursun diye yazmadım. Senin yorumun ağır geldi. Ne olacaksa olsun deyip cesurca davranırsa bu olanlar biter.
1 yılAsgari ücret açlık sınırının altında zaten, emekli maaşı desen hiç sorma, millet nasıl hala hayatta BM araştırması gerekir, harçlık yetmiyorsa çalış
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBenim haftalığım 200 tl bile değil çok az ama yetmediğini söylediğim de çok kötü karşılık alıyorum o yüzden bazen arkadaş ortamlarım da onlar bir şeyler yer içerken kalınca çok kötü oluyorum çok zor 😔
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYorumları okudumda sanırım abilerin ya da baban sen ayrı eve çıksan paranı vermesen zorla evlendirmekten ziyade seni vurmakla öldürmekle tehtid ediyorlar gibi geldi yoksa mümkün değil.
20 YorumlaYa ailenin yaptığı dehşet gıcık bisey boyle yapiyolarsa buna dur demen lazim isterlerse kussunler gerekirse dava ac bu normal degil
22 Yorumla
Soran1 yılAilene destek ol, fazlasını isteme olana şükret, 2 bin iyi para bunu bulamayanlar da var diyorlar. Çoğu kişi ailemin yaptığını hatalı bulmuyor.
1 yılAile evinde yaşıyorsan dozunda da harcarsan yetmesi lazım düşünsene aylık bütçe den sadece 8 binlira çocuğuna harçlık veriyorsun yeme içme kira masrafın yok bence yetmesi lazım biraz tutumli ol
016 Yorumla
Soran1 yılKendi param bana harçlık olarak veriliyor 2 senedir maaş kartım ailemde ve benim paramla abilerimin kumar borçları kapatılıyor
- 1 yıl
Hee o zaman geçmiş olsun
Soran1 yılAilem evet şu anda zor durumda ama ben haftalık 2 binden daha fazlasını hak ettiğimi düşünüyorum
- 1 yıl
Ne kadar ki maaşın
Soran1 yılÖğretmenim 60 65 arası alıyorum…
- 1 yıl
O paraya da iki k vermezsin be yok mu sevgilin falan evlenip bir hayat falan kursan ailenede idare edecek kadar yardım etsen. Çok mu ihtiyaçları var paraya
Soran1 yılKartı abilerime vermişler ya karıya kıza yediriyorlar ya da kumar masalarında kaybedip borçlanıyorlar
Soran1 yılEvden ayrılmamın tek yolu zorla seçtikleri bir adamla evlenmem ya evlenirsin ya da evde kalırsın maaşın da bizde kalır diyorlar
Soran1 yılBana damat adayı diye gösterdikleri adam babamın kuzeni herif 52 yaşında
- 1 yıl
Senin iş çok Zor ailende muhafazakar takımı sanırım seni ayrı evede salmazlar sen inşallah kafana göre birini bulursun ama hemen bulayım modunada girme illa karşına çıkar
- 1 yıl
52 ne ya senin yaş kaç
Soran1 yıl24 yaşındayım 25e gireceğim
- 1 yıl
Yuh
- 1 yıl
Baban yaşında
Soran1 yılBen şimdi halimden şikayetçi olunca şükürsüzsün şımarıksın diyorlar. Benim mutsuz olmam yanlış mı sence
- 1 yıl
Değil. Baya zor bir hayat
1 yılAfedersin de sen m. l mısın ailene kazandığın parayı veriyorsun
33 Yorumla
Soran1 yılBizim ailede kızlar maaşını ailesine verir bu sayede zorla evlendirilmekten kurtulur
- 1 yıl
Mağaradan mı çıkmış bu aile. Biraz cesur ol da ayrı eve çık bu ne böyle be köle misin sen. İlerde çok pişman olursun keske kalsaydım bunları cekmeseydim diye
- 1 yıl
Kalsaydım değil *kaçsaydım
1 yıl2 bin ne ya asgari ucretle calissan bile haftalik 5 bin alırsın
10 Yorumla
1 yılŞu zamanda her gün dışarıda olunca o para yetmiyor, bir kıyafet olmuş zaten 1000 tl. Bence başka bir şehre tayin iste maaş kartını da kurtarabilirsin böylelikle.
10 Yorumlamaaşını ailene vermen çok iyi ama harçlığın yorumlardan anladığım kadarıyla reel tefe tüfe oranıyla artırılmamış
02 Yorumla
Soran1 yıl60 65 bin kazanırken elime haftada 2 ayda 8 bin geçmesi normal mi? Harçlık almak değil maaşımı kendim kullanmak istiyorum artık ama olmuyor.
Atandım maaş kartım ailemde yazmışsın. Bi kere sorun zaten burada başlıyor. Maaş kartın niye onlarda mübarek?
04 Yorumla
Soran1 yılYa kartım onlarda kalacak ve onlarla yaşayacaktım ya da 52 yaşındaki bir adamla zorla evlendireceklerdi. Kalmayı seçtim.
Soran1 yıl@Snowcat iki türlü de onlar için kazan-kazan durumu. Babamın kuzeni ile evlenirsem (kendisi 52 yaşında) adam tarlalarının bir kısmını benim üstüme yapacak ve gelirini babam kullanacak. Şimdi ben evlenmeden de geliri var benim sayemde. Böylesi daha güvenli çünkü tarlalarla uğraşmaktan kurtuldu.
Gizli Üye(25-29)1 yılMaaş senindir kanka kimse karışamaz. Gerekirse evden ayrıl öğretmen maaşının hepsini alıp da 2k harçlık mı verilir?
10 Yorumla
1 yılEvet yetmiyor ama aileye zor gelebilir. O yüzden en kısa zamanda kendi işini yap ve para kazan. Yaşamak istediğin hayatı kendin kur 😅🤷🏻♀️
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMaaşını ailene verme bence. Eğer vereceksen de bir kısmını ver. Sonuçta sen çalışıp atanmışsın kolay değil. Paranı harcamak senin de hakkın.
10 Yorumla
1 yılAilen çok haklı. Ben memur olduğum halde haftada 2000 lira harcamıyorum.
11 Yorumla
Soran1 yılBen 2 sene önce öğretmen olarak atandım 2 senedir kartım onlarda. Evet haklı olabilirler ama 2 bin de çok az maalesef. Okula üniversiteden kalma elbiselerimle gidiyorum halen.
1 yılHaftalık 2 bin öğrenci için iyi para yetmiyorsa çalış
13 Yorumla
Soran1 yılÖğrencilik yılları geçeli çok oldu. Öğrenciyken de çalışıp kendi başıma okudum. Sonrasında atandım mesleğe başladım maaş kartımı aldılar. Kendi paramdan 2 bin harçlık veriyorlar. Kime göre neye göre iyi para bu tartışılır.
- 1 yıl
O ayrı maaş kartını kapattır yenisi çıkar onlara verme
Soran1 yılKime sorsam ailen haklı aileni dinle verdikleri para çok bile diyor. burada bile herkes 2 bin iyi para diyor.
1 yılBana haftalık 800 veriyorlar bi harcamalarını azalt şımarık
11 Yorumla
Soran1 yılŞu zamana kadar şikayet etmedim. 2 sene önce atandığımdan beri maaşımı bir arada göremedim kartımı aldılar bana kendi maaşımdan kafalarına göre harçlık verdiler geçen sene 1500 veriyorlardı bu sene 2000 oldu yine de yetmiyor işte. Şikayet edince nankör diyorlar şımarık diyorlar.
1 yılyetmez tabi awk üremeselerdi o zaman senin suçun ne sen var olup yaşamaya çalışıyosun sadece senin tercih gibi bi lüksün yoktu ama onların vardı sinir oluyorum ya
20 YorumlaHaftalık az değil. Sonuçta yurtta kalıyor yeme içme ora ait ise. Haklılar
02 Yorumla
Soran1 yılÖğrenci değilim çalışıyorum maaşım ailemde
1 yılAilenden ayrıl affedersin de öyle ailenin izzetini ikramını
07 Yorumla
Soran1 yılHerkes ailemi savunuyor 2 bin neyine yetmiyor diyor. Problem bende mi acaba
- 1 yıl
Bebeğim sen maaş olduğunu yazmamişsin öğretmen misin
Soran1 yılEvet 2 sene önce atandım 2 senedir harçlık şeklinde para alıyorum
Soran1 yılGeçen yıl 1500 tl haftalık aldım bu sene 2000 oldu
- 1 yıl
Bana yzsna sen bir
- 1 yıl
Uls bana
- 1 yıl
Senin artık o ailenden kurtulman lazım
1 yılBence yeterli bir rakam.
Kocaman adamım ben haftada şahsi 2000₺ harcamıyorum mesela.02 Yorumla
Soran1 yılHiç masrafınız olmuyor mu
- 1 yıl
Harcamanın sınırı yok. Normal şartlarda bana yetiyor
1 yılValla paranın değeri olmadığı için sanki 4 de gelse sanki hemen ericekmis gibi geliyor
01 Yorumla
Soran1 yılEvet ama rahatlatırdı 4 5 falan alsam
1 yılYorumda birisine ailenin paranı sömürdüğünü söylemişsin. Ailen de olsa ve sana paranı vermiyorlarsa onları dava edebilirsin.
00 Yorumla
1 yılVallahi bence nankör olan onlar haftada 2.000 lira neye yeter. Sadece otobüse versen her gün git gel yani Deli para eder
00 YorumlaYani evet hayat çok pahalı ama işe girmeyi düşünür müsünüz acaba kaç yaşındasınız
01 Yorumla
Soran1 yıl24 yaşındayım 2 sene önce atandım öğretmen oldum maaş kartım ailemde olduğu için kendi paramdan harçlıklar alarak hayatta kalmaya çalışıyorum
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılYeme- içme için yeter sadece.
Onun dışında kıyafet falan alıyorsan yetmez. Çalışabiliyorsan çalış
00 Yorumla
1 yılolabilir ama ailenin bütcesi bu kadarsa ne yapsınlar
02 Yorumla
Soran1 yılDaha fazlasını çok rahat verebilirler ama kız olduğum için vermemeyi seçiyorlar
- 1 yıl
sen çalışıyormuydun o zaman senin maaşın bizzat senindir hepsi senindir.
1 yılBence evden ayrıl arkadaşınla eve çık hemde maaş kartını yenile artık onlara para gitmesin kendi ayakların üstünde dur yeter da
00 Yorumlaailem Zengin olup 0 tl alan ben benden para bekliyorlar evet nankörsun
01 Yorumla
Soran1 yılSenden neden para bekliyorlar
Kazandıgın parayı abilerin mi yiyor oha etekte giysinler çalışamıyo kardesının parasına mı kalmışşşşşş yuh
00 Yorumla
1 yılAynı evde mi yaşıyorsun yurtta mı aynı evde yaşıyorsan 2 bin yeter ben ayda 2 bin harcanıyorum napıyorsunuz siz
00 Yorumla
1 yılYorumları okudum ve düşündüğüm tek şey o aileden kurtul ne kadar aile de olsa sana zarar verdiği sürece bir anlamı yok
00 Yorumla
1 yılBen 2 bin TL yi bir gunde harciyom bir hafta nasıl yetcek
02 Yorumla
Soran1 yılEvet işte ayda 8 ediyor. Hiçbir şey 8 bin bu devirde
- 1 yıl
Nankörlük bir durum yok rahat ol sen
Gizli Üye(18-24)1 yılOnu bırak hiç harçlık alamayıp dışarı çıkamayan insanlar var ailene biraz anlayış göster o kadar paraları olmayabilir. 2000 iyi bence o parayla ne yapıyorsun ki o kadar.
03 Yorumla
Soran1 yılAilem haklı onlara destek olmalıyım diye düşünüyordum ama artık canıma tak etti. 2 sene önce atandığımdan beri maaşımı bir arada göremedim kartımı aldılar bana kendi maaşımdan kafalarına göre harçlık verdiler geçen sene 1500 veriyorlardı bu sene 2000 oldu yine de yetmiyor işte. Birkaç ay daha 2000 ile idare etmeye çalışacağım. umarım en azından 5000 falan verirler seneye…
Cevap sahibi1 yılBir şey diyeceğim pardon tam okumamışım. Maaşını neden onlara veriyorsun ki? 🙄 Büyüttü etti diye maaşını onlara vermemelisin bu onların zaten yapması gerekendi.. ☺ Sen haklısın onlar nankör.
Cevap sahibi1 yılMaaş kartını geri al sınırlarını ailen dahi olsa çiğnetme.
haftalık 2 bin aldığına ve ailene günde 5 kere dua et
04 Yorumla
Soran1 yılAilem beni çok baskılıyor hayatım bitti onların yüzünden
Soran1 yılOkurken kendi başıma okudum onlardan destek görmedim. Sonrasında atandım mesleğe başladım maaş kartımı aldılar kendi paramı bana harçlık olarak sunuyorlar. Değer vermiş halleri buysa vermemiş halleri nasıl olurdu bilmiyorum.
Para & Ekonomi konusunda 553 cevap paylaştı. Aylık 8 bin lira yani peki o kadar parayı ne yapıyorsun?
Borcun mu var birine veya birilerine06 Yorumla
Soran1 yılKıyafet, yemek, ulaşım harcamaları derken 2 günde bitiyor bu para
- 1 yıl
O zaman daha tutumlu harcamayı öğreneceksin.
Mesela kıyafeti parayı biriktir ay sonu al
Yemeklerde pahalı yerler daha iyi kafasında olma çünkü değiller
Ulaşıma diyecek bir şey yok
Yani sana verilen parayı idare etmesine bakıcaksın.
Harçlık olarak haftalık 100₺ alanlarda var ve sadece yemek yiyor.
Bence biraz kendini parayı tutumlu harcamaya yönelt.
Soran1 yılBu dediklerinizi yapıyorum biraz birikim yapmaya çalışıyorum. Kendime bilgisayar almak istiyorum gerçekten lazım bana ve 7 ayda sadece yarısı birikti. Bir ömür böyle nasıl geçer ki.
Soran1 yılBunca yıl okudum ettim ve üniversitemi bitirdim. KPSS’ye girdim atandım artık rahatlarım ve kendi hayatımı yaşayabilirim diye sevinirken tam tersi oldu. Kazancımdan bana üç kuruş bir miktar bırakılıyor. Ben kontrolü alana kadar 50 yaşında falan olurum herhalde.
Gizli Üye(30-35)1 yılBence erkekler harçlık almamalı ve ilk gece kızların Harçlıklarına zam Gelmeli😃
11 Yorumla
1 yılKaç git ablam iyi kötü bir şekilde hayatını kendin kurabilirsin
10 Yorumla- Devamını Gör (131)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler