AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
88Cevap
Sen calisyormusun? HaftLak 200 tl iyi aylik yetmezde haftalik yeter
Ben ayda 50.000 alıyorum yine de ucu ucuna yetiyor kredi kartı kullanıyorum hayat çok zor
Senin maaşın git bir ev tut eşyalı hayatını yaşa
Bana 1 kuruş bile vermezler sen yine şanslısın.
Emekliler haftalık 3 bin tl ile hayatı yaşıyorlar :)
zorla kızları esc yapıyolar yaw üniler esc öğrenci dolu.
Aylık 3 bin alıyorum yetiyor gayet
2 bin lira enflasyon canavarı için sadece çerez
Kendin kazansan 2.000 tl fazlasıyla yeter sana , kıymet bildmediğin için yetmiyor.
Parayı kendin Kazan bak o zaman yetiyor mu 2.000 lira yetmiyor mu anne baba verdiği için yetmez
Yeterli bence gayet güzel doyar insan o parayla
Yani bazen bir yemeğe veriyoruz o parayı sende haklısın ailende haklı
hahahha bizimkiler daha 3 ayda elime 15 tl veriyor kızın dediğine bak
Daha fazla vermelerini istedin mi
veremezler herhangi bir işleri yok maddi gücleri yok ben üniversite okuyacağım okuyamıyorum az önce asgari ücretli bir işe başvuru için gittik onda bile yer bulamadım trol soru değilse eğer o verdikleri paraya bile şükret benim babam hiç para veremiyor dışarıda aç kalsam bile eve gelince yemek yiyorum birşeyler yapıp.
Maddi gücün yoksa üniversite okurken bursları araştır ben okurken bursların çok faydası oldu benim de ailem para gönderemedi. Çok zorlanırsan part time kütüphanede falan çalışabilirsin. Yeter ki oku.
verdikleri 3 kuruş burs kime yetecek? annem babam sürekli uyur tembellik yaparsa bizkm halimiz ne olacak.
ülkenin ekonomik durumu berbat ben herşeyi tek başıma halletmek mi zorundayım? neden ikinci el kaynak kitabı bile zar zor alıyorum
sen haline şükret bence ben böyle hayatı yaşamak istemiyorum bazı şeyler çok zoruma gidiyor
tam detayını bilmiyorum senin ama kusura bakma belki yanlıs yorum yaptım
ailen kaç para aylık alıyor sor bakalım onlara da yetiyor mu o aylık su parası kira doğal gaz vs isterken bunları düşündün mü belki kendilerinden kısıp o parayı veriyorlar
👏👏👏
Ailemin kendi kazancı kendine. ben maaş kartımı onlara verdim normalde 60 65 arası maaşım var. Bana vere vere 2 bin veriyorlar ona kızıyorum. Verdikleri harçlığı zaten kendi maaşımdan veriyorlar.
Sen maas alıyor musun normalde?
@Cemil1980 evet ben öğretmenim
Tamamda senin kendi bankan yokmu senin ayligin sana gelmiyor mu bu nasıl bir durum aylen kendi maaşı var ama senin öğretmen aylığının da alıyor peki neden izin veriyorsun buna sebebi olmalı
@Cemil1980 bizim ailede kızlar maaş kartını ailesine verirse evlenmekten kurtulur eğer vermezse zorla evlendirilir
Çok yanlış siz hangi devirde hangi ülkede yaşıyor sunuz ya olamaz böyle birsey sonuçta sen çalışıp kazanıyorsun kimse kimseyi zorla evledoremez bu yanlış ben karşıyım ailendir yardım edilir ama elindeki ne varsa verilmez oda yanlış resmen senin hakkın gasp ediliyor ben Qlmanayada yaşıyorum ilkdefe böyle birsey duydum şiddetle kınıyorum gerçekten
Başka şehre gitsen yalnız orada mesleğini yapsan olmuyor mu
Ben ayda 2 bin harcamiyorum sen çok harciyorsun ne yapıyorsun
Sen neden harcamıyorsun hiç aldığın şey yok mu
Üniverste okuyorum kyk da kalıyorum bir ayda yurt param dahil herseyim 2 bin TL olmuyor babamin aylık maaşı 14 bin civarı sence senin gibi harcasam ne olur?
Üniversitede ben de çok zorlandım harcamalarım hiç yoktu ama atandıktan sonra biraz rahatlarım sandım olmadı. Maaş kartımı alıp bana 2 bin veriyorlar paranın gerisini abilerime veriyorlar onlar da karıya kıza harcıyor
Öyle yapıyorlarsa açık açık konuş abilerine vermesinler para fepan bende dua ediyorum 3. Sınıfım Türkiye'nin en iyi üniversitesinde mühendislik okuyorum şükür 3 ay sonra staj yapacağım ardından staj yaptığım şirkette çalışmaya başlayacağım dertli gunelr bitecektir
İnşallah hakkında hayırlısı olur ben de Boğaziçi üniversitesi İngilizce öğretmenliği bitirdim 2 sene önce iyi bir okula atandım ama dertlerim azalmadı aksine çok arttı
Seninde iyi ben İTÜ bilgisayar mühendisliği okuyorum 4 şirketten kabul aldım yazın staj için bu şirketlerde Türkiye'de nam salmış şirketler stajda çok iyi para vermiyorlar en iyi vereni 1.5 asgari ücret veriyor ama çalışan mühendis abilere maaslari sordum 3 haneli masalardan bahsediliyor
Maaşını onlara vermen sacmalik zaten o kadar uğraşmissin atanmak için bide onlara maaşını mi veriyosun ayrı bir eve çık bence
Selam az veriyolar hayata her şey çok pahalı. hersey ucuz saniyorlar herhalde
Evet dışarı çıktıkları yok her şeyin fiyatısı eskisi gibi sanıyorlar
Haftada 5.000 iyi olurdu bence senin için.. okul okuyor musun
2 sene önce mezun olup atandım. Maaş kartım ailemde maalesef. Keşke 5000 falan verselerdi en azından.
İşiniz nedir memur mu ogretmenlik mi?
Öğretmenim
Kıyamam çok üzüldüm. Ayrılabiliyorsan ve paran yeni bir hayata yetebiliyorsa ayrı eve çık derim.
Bana 3 ayda bile 2000 tl veren yok haftada 2 bin alanlar ne şanslı
Niye öyle ya nasıl yaşıyorsun
yaşın 18-24 arası artık çalışmanın zamanı gelmiş bebiş 2 tl yetmez ama 5 bin tl göndermekte ailene yük olursun bul bi part time iş ve çalışmaya başla
Çalışıyorum maaş kartımı ailem kullanıyor kendileri maaşımdan bana harçlık veriyor
oha ! kalan parayı ne yapıyorlar?
o sırada aylık 2 binle akli dengemi korumaya çalışan ben
Sen neden o kadar az alıyorsun daha fazlasını istedin mi
Onlarla bir konus neden böyle yapiyor lar diye evden de kacma basina kötü seyler gelir Allah korusun
Size harçlık veren yakınınız, kendi giderlerinide derleyip, idareli davranıyordur.
Ben normal harçlık sandım gayet yeterli diycektim ama sen niye maaşını veriyorsun da harçlık alıyırsyn
Büyük şehirdeysen normal kaldı ki küçük şehirdede sosyalleşemezsin bir kitap 600tl zaten 3 kitap parası
Bana da 5 bin veriyorlar cildirmamak elde değil
Devir tasarruf devri. Sevgiline mi yediriyorsun
Tek başıma harcıyorum
Neyine yetmedi
Bin tlden aşagı bişey yok ki dışarı adım attığın an en az bin tl gidiyo zaten neye gittiği de belli değil
Para normalde az ama ögrenciysen yetmez. Yok evdesin ve hergün dışardaysan kendini frenle diyebilirim.
Ogretmensin ve 2 ile nasi gecinebilirsin bırak nankorsen nankor ol verme bir şey en hayirli evlat olursun.
Hayırsız evlat diyor herkes hayattan soğuttular
Yerinde olsam 1 kuruş vermem yedirttirmem
Yani an hayirli verme ne olacaksa olsun resmen kölelik sistemi hangi dünyada yaşıyorsunuz
Yetmesi imkansız gerçekten sadece kuaföre gitmek 3 bin lira en az
ayda 10bin alıyorum o bile yetmiyor zam yapacaklar. yakinda
Yorumunu gördüm de kimseye maaşını vermek zorunda değilsin nasıl olsa çalışıyorsun onların senin maaşını çekme gibi bir hakkı yok ayrı bir eve çık
Ben sinirlendim ya
Aslında herhangi bir meblağ insana hiç bir zaman yetmez. Sana aylık 50k dolarda verseler o harçlığın standartlarına göre hayatın değiştiğinden çok az değil mi diyeceksin...
Yani nekadar çok gelirse o kadar gider
@Cemil1980 Sonuçta harcadığın paraya göre standartların ve ortamın değişiyor.
Aynen öyle
Sende haklısın ama ailende haklı o parayı bulamayan da var
Ben haftalık 1000 tl harçlık alıyorum ve yetmiyor ama 2000 verseler yine yetmez öyle bir şey
Haftalık 2 yeter diye düşünüyorum. Öğrenci misin
Antalya’nın neresinde yaşiyorsun bende Antalyadayim
soru troll çoluk çocuk kendini sahte sahte tatmin yapmak için sacmalamayin
Troll değil yorumlara bakarsan durumumu anlarsın
Sürekli dışardan yersen. Yetmeyebilir 2000 tl 1 haftalık için az sayılmaz.
Kıyafet falan alamıyorum üniversiteden kalma kıyafetleri giyiyorum halen. Bir şeyler alabilmek benim de hakkım olmalıydı bence.
Giyim harcamaları harçlığa dahil olmaz ki. Giyim ekstra sayılır. Yani giyim masraflarını ailen karşılaması gerekir, diye düşünüyorum.
Maalesef ailem maaşıma el koydu bana 2 bin veriyor bununla ne alırsan al biz karışmayız diyorlar
Kıyafet makyaj malzemeleri vs hiçbir şey alamıyorum
Aaa öyle şey mi olur? Ailenin maddi durumu kötü mü? Onlarla oturup konuş bu durumu bence.
Maddi durumları iyi. Evlatlar ailesine bakmak zorunda dediler maaşımı alıyorlar işte.
Ailen haklı sen haklı demeyeceğim öğrendiğim bir sey varsa o da maaş kartın senden başka kimsede durmayacak
2 bin lira ne ya. Ben ailemden 45.000 lira harçlık alıyorum yetmiyor.
Sana iyi veriyorlarmış
Nankör buna şükretmezsen o paraya yılda muhtaç olursun
Buna da şükrediyorum ama alın terimle kazandığım maaşımın abilerim tarafından kumarda karıda kızda harcanması beni çok üzüyor her gece ağlıyorum
Sen kazadiysan başka hiç verme maaşıni o zaman maaşın iyise gerekirse ayrı eve çık tek başına yedirme paranı
Ben memurum ama başka eve çıkamam ya zorla evlendirecekler ya da ailemle kalıp maaşımı vereceğim
Ana avrat sövedebilirler bence iyi yani nankör dkfjfjfj
Hiç düşünmüyorlar benim ihtiyacım var mı yok mu diye
20 yaşındayım aylık 2 bin veriyorlar ben annem çok veriyor die üzülüyordum şu an iyi hissettim kendimi
Ben ayda 2000 lira geciniyodum gecen sene. Vay be...
Şimdi düzeldi mi durumun 2000 çok azmış ya. Asgari ücret bile 17 bindi geçen sene.
Hayir 3000 bin lira burs aliyorum su an. Is bulup calisamiyorum okul okuyorum cunku.
Yorumlari okudum bu arada sana hak verdim. Sen kendin kazaniyosun o parayi senin elinden almislar. Bence kartini geri al. Lazim olursa ben size veririm de.
Yetmez tabi kimseye
Kesinlikle bu evden ayrılmalisin
ay şaka mısın sen be
Neden öyle diyorsun?
ay kötü anlamda demedim sen kendi paranı biriktir direkt ayrıl o evden
Birikmiyo ki. Aylardır köşeye koymaya çalışıyorum 20 bin liram var sadece. Bu para hiçbir şeye yetmez…
ailenle konussan bi
Ya evlenirsin öyle ayrılırsın ya da bizimle kalırsın maaşın bizde kalmaya devam eder diyorlar
Evlendirecekleri adam da 52 yaşında
cok zor dayanmıssın o yaşa kadar ne desem bilemedim umarim allah bi kapı acar
Haftalık 100 lira harcayanlar da var bil istedim
Evet bu çok üzücü ama ben biraz rahat yaşayabilmek için üniversitede dirsek çürüttüm atandım mesleğime kavuştum. Ailemin maaş kartıma el koyup 2 bin vermesi doğru değil diye düşünüyorum.
Maaş kartına mıı bak olmadı ozaman ben haçlık sandım maaşının yarısı senin olmalı evde birlikte yaşıyorsanız
Kirayı tüm harcamaları ben karşılıyorum ve ben 2 binle yetinmek zorunda kalıyorum
Olmaz o yetmez sana yanlış yapıyor ailen sen çalışıyorsun çünkü
Onlarıda anlaman lazım sonuçta ekonomi olarak pek iyi durumda değiliz
Bir an aylık diye okudum. Hastalıkmış! Ailen hakli der susarım
Hmm yorumlari okumamisim. Calisiyormuşsun ve maas kartin onlardaymis. Sen onlara haftalik harclik ver o kartini iptal ettirt ve yeni kart cikart is yerine gelsin. Ben size haftalik vericem de
Biz hiç harçlık almazdık okul döneminde çok ihtiyacımız olduğunda bir tek kendi çabalarıyla yapmayı öğren bir şeyleri şikayet etme ya da
Ailemin yaptığı da doğru değil benim maaşım sonuçta bu. Benim maaş kartımı aldılar kendi paramdan bana harçlık veriyorlar. Paranın gerisini abilerime veriyorlar onlar da kumarda karıda kızda harcıyor. En azından bana haftada 5 vermeleri gerekiyor çünkü gerçekten yetmiyor.
bence yeter o kadar parayı nereye harcıyorsun ki fazla bile
haklısın babanın cebinden al ben öyle yapıyorum nndnfkf
Git çalış sende millet çalışiyor. Kaç yaşindasın. Senin yaşında babamdan para almaya utanirdim.
Ailemin benden almaya utanması lazımdı ama utanmıyorlar 2 senedir maaş kartıma el koyup kendi paramdan bana harçlık veriyorlar verdikleri de üç kuruş para
Ailenede havadan para gelmiyodur heralde durumu yoktur napsınlar
Benm 2022de aylık 2000 tl harçlığım vardı üniversitede
Başta neden kendi maaşın olduğunu söylemedin? Ailenden geçinip çalışmayan üstüne çok para isteyen şımarık bir ezik olduğunu düşünecektim az kalsın.
Yurtta kalıyorsan 8 bin liranın nesi yetmiyor sana?