1 Ekim 2008'den sonra sigortaya girenler, emekliliklerinde çalışamayacak. Uzmanlar, bu kuralın 17 yıl önce yasalaştığını söylüyor. İlk etkisinin 2030 yılında görüleceğini belirtiyorlar.
Kaynak : NTV

1 Ekim 2008'den sonra sigortaya girenler, emekliliklerinde çalışamayacak. Uzmanlar, bu kuralın 17 yıl önce yasalaştığını söylüyor. İlk etkisinin 2030 yılında görüleceğini belirtiyorlar.
Kaynak : NTV

Emekklilik sistemi dünyanın her yerinde ikaz veriyor zaten. Hiç bir devlet bu kadar talebi karşılayamaz. Onun için birikim BES-OKS sistemi 2010 lı yıllarda geldi çattı. Devlet teşviki ile birikim yaptırmaya çalıştı. Herkes bir şekilde birikim yapmayı öğrenecek.
Çalışmalı bence çalışmasına engel bir sağlık sorunu varsa çalışmamalı. Ben 2007 tarihli sigortalıyım 56-60 yaşına gelene kadar fazlasıyla bir şeyler yaparım.
Emekliğimiz geldiğinde taş yememek için öncesinde birikim yapmak şart demek ki gençler uyanık olalım 😂 güldüğüme bakmayın ağlanacak halimize gülüyorum 😂
Emeklilere derken her emekliye de verilmez. Onun şartları var yani. Sırf emekli olması bu şartı karşılamaz
Adam emekli belki ama zekat verecek kadar parası var. Ona fitre mi olur?
Evet o zaman olur
Emeklilik sonrası çalışmama kuralı oldukça hassas bir konu. Bazı insanlar emeklilik maaşıyla yetinmek zorunda kalabilirken, bazıları hem maddi hem de sosyal ihtiyaçlar nedeniyle çalışmak isteyebiliyor. Eğer sistem buna izin vermiyorsa, insanları emeklilik maaşıyla rahat yaşam sağlayacak bir düzen yaratmak gerekiyor. Ancak emeklilik daha çok “dinlenme” anlamına gelmeli, insanlar yılların yorgunluğunu atmalı. Ama tabii bu herkesin kendi koşullarına da bağlı. 🌸
Cevap
4Cevap
Çok zeki hükümetim işsizliğe çareyi bu şekilde bulmuş demek ki. Sanki emekliye geçinebileceği kadar para veriyorda...
Emeklilik sonrası çalışmayı engelleyen o yasa emekliye geçineceği maaşı da versin o zaman !!! Verdiği maaşla anca kira faturalar karşılanır çocuk okutan nüfusu 4-5 olanlar ne yapacak?
Henüz kimsenin uyanmadığı bir düzenleme var emeklilikle ilgili tam hatırlamıyorum şimdi🥲
Çalışabilmeliler bence
Sanki kayıt dışı çalışma yok ülkede. 😃
Gerçi teknoloji o zaman ne gösterir bilinmez.
İki eliyle bi skı doğrultamıyolar keşke ülkeyi ben yönetseydim
Bu ülkede? Peh.
Emeli olan keyfinden çalışmıyor ki
🤔
çalışmalı bence.. millet nasıl geçinsin o parayla
Eyt liler ne ballıymış ya😅
Calissinlar ama genclerin islerini yapmasinlar
2008 oncesi sandim ben... bi dk cok asiri sacma bi uygulama bu ya
2008 oncesi olsa mantıklıydı da 2008 sonrası olup seni vurduğu için mi mantıksız oldu :)
1980 oncesi desinlerdi keske yani ne diyim abla :d ben yaslilari kastediyolar diye dusundum
Ne fark eder ablam her türlü herkese zarar
Abla emekli 60 70 yasinda adamlar calisip maas aliyolar sonra gencler is bulamiyolar
Ben onlar icin bi duzenleme yapildi anladim yoksa 2008 sonrasi sigorta girisliler icin cok sacma bi uygulama zaten
Sen öyle diyosun da onlar napsın emekli maaşı neye yetiyor? Taş mı yesin o insanlar
Ulkeyi yoneten baskasi ben mi kotu oluyom simdi, hayret bisi ya.. neyse baayyssss
Kibarca bencilliğin 500 km öteden okunuyor demek istedim kısacası ama anlaşılmamış. Neyse sana da by
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?