Arkadaşım ikide bir borç para istiyor vermek istemiyorum ne yapabilirim? Hayır diyemiyorum da ama sürekli para istiyor ve vermiiyor 5000 borcu var hala vermemiş.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Olmaz michael bende de yok diyerek iğrenç bir soğuk espriyle karşılık verirsen istemeyi bırakabilir. Kendin bile cringe hissediceksin ama yaparsan az da olsa etkisini görebilirsin. Gerçekten. Ama bu olmaz dersen, benim kimseye borç vermeye param yok sen özel biri değilsin ve istisna yapamam, ısrar ederek de sınırını lütfen geçme de.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılHer istediğinde züğürdü oynayacaksın. Yalandan çok borcun olduğunu söyliceksin. Nakitsiz yaşadığını söyliceksin. Böyle böyle istemekten vazgeçecek. Eşimin arksdaşı da böyleydi. Artık vermemeyi seçti, adam gün geçtikçe arsızlığı artırmıştı çünkü. Bende yok ya diyip evine giderken market alışverişini bile yaptıracak kıvama gelmişti. Şimdi tosladı yapamıyor.
10 Yorumla
Direkt hayir diyceksin baska yolu yok. Senin paran ve vermek istemiyosan vermezsin en dogal hakkin. Kimseye kendi parani vermek zorunda degilsin kendisi de hayir dediginde triplenirse bil ki seni arkadasi olarak degil cuzdani olarak goruyodur.
10 Yorumla
1 yılNeden yok demesini bilmiyorsun
011 Yorumla
Soran1 yılAşırı vefadan
- 1 yıl
Seninki vefa değil Can sen fazla fedakarsın zamanında insanların sevgisini kaybetmemek için onlar hep alttan almış onları hep iyi karşılamış ve hep onlar tarafından kullanılmışsın maalesef ve bu hala devam ediyor
Soran1 yılEvet valla öyle yim
- 1 yıl
Ben de zamanında senin gibi bir kere yok dediğin zaman devamı geliyor biraz özgüvenini öz güvenliğini yükseltmemiz lazım ondan sonra kimsenin sevgisine ilgisine ihtiyacın kalmadığı zaman daha kaliteli arkadaşlıklar kurursun
Soran1 yılAslında çok iyi şeylere vesile oldu ve kıyamıyorum aslında altını var istese bozar ama ne bilim bende altın alcaktm sözde ama son verişim
- 1 yıl
Saçmalama kendi için kendine bişey yapsın sende kendin için yap biraz bencil ol ya
Soran1 yılArtık yapcam gerçekten sondu
- 1 yıl
Yasemin ne yapıyorsun
Soran1 yılKahvaltı yapıyorum
- 1 yıl
Afiyet olsun can
Soran1 yılSaol Allah razı olsun
Yapay Zeka Cevapladı
Yasemin, zor bir durumdaymışsın ama önce kendi finansal sınırlarını düşünmelisin. Borç konusunda net olabilmek ne kadar zor olsa da, ona açıkça şu an yardımcı olamayacağını söyle. Yani samimiyetle onun yerine kendi bütçeni düşünmek zorunda olduğunu anlatabilirsin.
Bir de, para ilişkileri aradaki samimiyeti yıpratabiliyor biliyorsun. Eğer geri ödeme konusunda sıkıntı yaşanıyorsa, bu konuda kendini daha fazla zorlamamalısın. Unutma, önce senin düzenin önemli! 🙌💪20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
71
Cevap
81Cevap
Hayır diyebilmeye başlamak için bir fırsat olarak kullan bunu 😀
O kadar önemli bir şey ki bu yani Hayır diyebilmek. Eğer buna bir yerden başlamazsan hayatın boyunca bu böyle devam edecek. Hep bir şeylere maruz kalacaksın ve böyle devam edecek süreç.
O yüzden "Hayır artık kimseye borç vermeyeceğim, ihtiyacı olanlar için bankalar var oradan alın." demeye başlayabilirsin.
70 Yorumla
1 yılO tip insanlardan uzak durun sizi sadece para kasasi görüyordur çok var o tür insanlar menfaati için arkadaşına kredi cektirende gördüm
11 Yorumla
Soran1 yılZaten öyleymiş
Çalıştığı halde yetiştiremiyorsa ve buna istinaden borç isteyip duruyorsa "ayağını yorganına göre uzat" denebilir. Yaptığım için söylemiyorum ama borç almam. Boğazımdan kısar kenara kimseye muhtaç olmamak için para ayırır biriktiririm. Ahir zaman kimden borç isteyebilirim ki ya da kim borç verir bana? O yüzden birikim yapmak mecburi. Arkadaşınız ödemez ve isterse veremem benim de ihtiyaçlarım alacaklarım var, çeyiz diziyorum onlara harcayacağım deyin.
10 Yorumla
1 yılBu kişi gerçekten arkadaşın olsa, sen lafını etmezdin. Bu kişi gerçekten arkadaşın olsa, yüzsüzce senden borç istemezdi ha bire. Ve bu kişinin gerçekten arkadaşın olup olmadığını teyid etmek istiyorsan, açıkca “alamayacağım parayı vermek istemiyorum ya da benim borç verecek durumum yok” diyebilmen gerekiyor.
10 Yorumla
1 yılBen böyle bir arkadaşıma aileme faturalarda destek oluyorum bizimkiler istiyor demiştim mecbur kalıp çünkü hep sen bekarsın rahatsın gözü ile bakıyordu.
Sonra kavga ettik bir gün anneme zorla para istemeyin kızdan filan demiş aklı sıra anneme dolduracak beni. Annem çok üzülmüş tabii geldi söyledi filan bende durumu anlattım napayım dedim mecbur kaldım.00 Yorumla
1 yılSende para iste hemde her zaman borç para iste darla acil lazım de yok demesine rağmen bana para bulman gerek de sen böyle biraz darla gelişmelerden haberdar et beni
10 YorumlaHayır diyemediği için insan
sürekli yapmak istemediği şeyleri yapmak zorunda kalıyor
hayır demeyi bilmeli insan
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBorç dediğin verilmeli, böyle tiplere geri ver dediğinde amma pintisin vb lafı duyarsın.
Madem öyle 'borcunu önce kapa sonra bakarız'
'Birikim yapıyorum bir şey alcam veremem' gibi bi bahane söyle geç veya "borç vermeye karşıyım veremem' de geç.
00 Yorumla
1 yılValla bacım açık sözlü ol neyden korkuyon cekiniyon iki günlük dünya yuzunede vur verdiğim 5000 ini getir vereyim de veremem de ilk benden aldığın parayı vermen lazım benimde ödemelerim var de açık ol yani kaçarak olmaz
10 Yorumla
1 yılDaha önce verdiğim borçlarını ödemeden yeni borç veremeyeceğim diyebilirsin. Bankalarda öyle mesela. Bakıyorsun devam eden kredisi var, yeni kredi çıkmıyor..
20 YorumlaBorcunu ödemiyorsa senin onunla hâlâ arkadaşlık yapman bile hata iken ne söyleyebilirim diye düşünüyorsun. Seni fazlasıyla suistimal eden biri arkadşın olarak kalmamalı. Sağlıklı bir ilişki olmaz çünkü suistimal edilmek.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılŞu an borç verecek bir pozisyonda değilim o kadar paraya sahip değilim diyebilirsin zaten eğer ki akıl sorunları yoksa senin ona borç vermek istemediğini anlar.
10 Yorumla Vermicem diyebilirsin, önce borcunu öde diyebilirsin ki ödemeyen birinden borcu aldiktan sonra bir daha vermezdim ben ödeyen biri olsa verilebilirdi ama ödemiyor neden veresin
00 Yorumla
1 yılO zaman sende ihtiyacının olduğunu veremeyecek durumda olduğunu hatta sende varsa geçenki benim verdiğimi verirmisin de
06 Yorumla
Soran1 yılNeyse bu ayın on beşinde hepsini verecekmiş vermezse bidaha vermem
- 1 yıl
bekle alırsın
Soran1 yılValla vermezse bende bidaha vermem... Bide kendi arkadası içinde almıştı beş yüz lira kıyamadım verdim
- 1 yıl
bana da borç versene :D
Soran1 yılBen kimseye para vermiyorum ama o kız gerçekten bana büyük bir iyilik yaptı.
1 yılVer kurtul bir kere verirsen susar inanmıyorsan @_Süveyda 'da ya sor ahshshd
15 Yorumla- 1 yıl
@_Süveyda 😂😂 yeni altın aldım bir kaç gün elleme beni ahahd
- 1 yıl
@_Süveyda geldiğinde bir gece sarılıp uyumana izin veririm söz 😂😂😂
1 yılVeremem de. Verme gibi bir zorunluluğun yok sonuçta. Bu yüzden senle arkadaşlığını bozacaksa da bozsun
00 Yorumlasen de ondan borc para iste hem de yuklu miktarda, paran olmadigini anlarsa seni bir daha rahatsiz etmez
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılO kadar iyi yine ben mahkemelik olacağım coğuyla yakında. 😃 Faizi ile almak da istemiyorum ama zorluyorlar.
00 Yorumla Bazı iş yerlerinde, arkadaşından sürekli borç para isteyeni işten çıkartırlar vermeyeceksin uzak duracaksın bu kadar basit
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
1 yılBu devirde kimseye bişey verilemez zor da olan da utancından para istemez zaten insan olsun karakter önemli
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 336 cevap paylaştı. Senden borç almış yine senden para istemesi ayıp olmuş, sen çekinmeden yok diyebilirsin benimde borcum var vs diyebilirsin.
00 YorumlaBenim de borçlarım var maalesef veremem dersin. Ne borcu derse de bankaya borcum var. 2 senelik bi kredi borcum var de konuyu kapat.
00 YorumlaÇok temiz bir kalbin var ama biraz suistimal ediliyorsun, maalesef! İçinden geleni söyle, yalana gerek yok.
00 Yorumla
1 yılNasıl ki senin paran sana yetmiyorsa benimki de bana yetmiyor işine bak diyecen daha ne olsun ne bu ahmaklık her Allah'ın günü borç mu istenir
00 Yorumla
1 yıl5000 TL borcunu maaşını aldığında ödesin. Sonra onunla arkadaşlığını bitir.
08 Yorumla
Soran1 yılAyın on beşi dedi ikinci aya girdik bide gene istedi gene verdim slaak gibi zordayım deyince
- 1 yıl
Fazla iyi niyetlisin. Bazen sınır koymayı bilmen lazım.
Soran1 yılSon du çünkü bende yatırım yapıyorum
- 1 yıl
Neye yatırım yapıyorsun çeyiz mi
Soran1 yılEvey
- 1 yıl
Görücü mü geldi
Soran1 yılYo hayat paahalı
- 1 yıl
Evlen artık yaş geçiyor
vermee, borç versen gine vermicek.. sen çalışıyon mu ki?
00 Yorumla
1 yılManyak mısın Knk verme. Yüzüne vur hatasını
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBenim de evim giderlerim var ben de sıkıntıya düşüyorum artik veremem diyebilirsin borc 1 kere istenir surekli istenmez gitsin baskaisndan istesin eminim ki yarin obhr gun sen aynisini yapsan kendisi vermez seni kullaniyor dikkat et sen onun evini gecindirmiyorsun 1 kere iyiik yaptin yeter fazla iyilik yapma kullanirlar
00 Yorumla
1 yılYarın sen ondan önce davran borç iste. 10 bin ateşle de bakalım ne diyecek
00 YorumlaVerme 5.000 ne demek bir de bu zamanda kimseye tl borç verilmez vermiyorum benim de param yok de
00 YorumlaÖnce borcunu ver de, ben en fazla 200 veriyorum vermese yok diyorum isteyince
Pis alışıyorlar00 YorumlaBende de yok benim de ihtiyacım var hatta sendeki o borcu ne zman ödeyebilirsin diye söyle.
00 Yorumla
1 yılSende arkadaşını sorgulamaya başla neden sürekli istiyor
00 YorumlaKaç yaşına gelmiş insanlarsınız hayır demeyi öğrenseniz mi artık🤗
00 YorumlaEnayi bulmuş seni. Bende de yok ben de tam senden isticektim de
00 YorumlaYeni bitti. Tüh keşke yarım saat önce isteyeydin de dalga geçer gibi. Artık istemez
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 479 cevap paylaştı.
1 yılVerme sakın hatta arkadaşlığını bitir bu ne aq sen bankamısın
00 Yorumla
1 yılÖnce borcunu öde de sonra istemeye yüzün olsun diyebilirsin
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı. kredi ye girdim. annem girdi babam ev aldı oraya veriyorum yatırımda paralarım
00 Yorumla
1 yılEn son istediği meblağın oldukça fazlasını ver bir daha istemez
00 YorumlaTürban düşmanı olabilir tesettürlü mü arkadaşın
00 YorumlaVerme sakın. Bazilarinin huyu bu. Utanmadan para istemek.
10 Yorumla
1 yılİyi keklemis seni he sen o 5000 i 15000 yaparsın bence 🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılOnu kırmadan maddi durumunuzun uygun olmadığını söylemenizi öneririm. Ne arkadaşınızı küstürün ne de maddi durumunuzu zora sokun. ☺
00 YorumlaArkadaş olalım mı 😀 belki bana da borç verirsin 😹😹
00 Yorumla
1 yılYalan söylemekten başka çaren kalmıyor inan ki ben de aynı durumu yaşıyorum. Ödemem var taksitim var param yok diyorum bir keresinde hesabımda 16 TL vardı ekran görüntüsü aldım benden kim para isterse o ekran görüntüsünü atıyorum herkese.
00 Yorumla
1 yılHayır de hayır demekten utanma 😊. Parayı kazanması kolay değil o borcunu senin paranı vermeye utanmıyor ama sen hayır demeye mi utanıyorsun Allah aşkına o borcunu vermeyen yeni aldığı borcu zaten vermeyecek. Daha da borç verme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGeçen gün kredi çektim aileme. Bende de yok kusura bakma de geç açıklama yapmana da gerek yok
03 Yorumla
Soran1 yılOf çok darlıyorlar insani ya tamam samimiyiz ama ne bilim
- 1 yıl
Çok mantıklı yorum bende öyle ailemi bahane ettim. Oku yorumumu
Cevap sahibi1 yılOkudum yorumunu gayet mantıklı iyi yapmıssın @dorelendiniz
Taktik yapıyor sen parayı isteme diye senden para istiyor dkdkdk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılŞimdi sen iste paranı alınca deki annem veya babam kredi ödüyor de param yok ya de
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSen de sıkışık bir zamanda olduğunu söyle. Ve bence arkadaşlığını da ufaktan bitir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSadece kullaniyorlar insani. Benim de başıma geldi. Verme.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÖnceki borcunu öde öyle veririm de ya da benimde borcum var verebilecek param yok de
00 YorumlaBenim de başıma geliyor. Benimle aynı maaşı alan tipler borç istiyorlar. Hele birisi var, eski bakiyeden çek faize düşsün sana vericem yüzsüzlüğüne girişti :D Evlenirken bana sordu sanki ahahah
00 YorumlaYa bence benim maddi durum kötüleşti ben bile ihtiyacımı alamadım sende olan borclarımı taksit taksit versen olur mu de
00 YorumlaBu aralar bu sorun çok sık yaşanıyor iş yerlerinde, bence dürüstçe biriyle para ilişkisine girip kötü olmak istemediğinizi söyleyebilirsiniz...
00 Yorumla
1 yılBende senin gibiyim alabiliyormusun bari ben alamıyorum
Yani isteyemiyorum ve bu durumumu kulanıyorlar00 YorumlaAnsızın sen ondan isteyeceksin
10 YorumlaUzak dur öylelerinden
10 YorumlaYa hayır de en fazla nolabilirki senin paran sonucta
10 Yorumla- Devamını Gör (92)
Devamını Gör(137)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Arkadaşım sürekli borç istiyor. Vermek istemiyorum, ne söyleyebilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne