Arkadaşım benden borç alıp geziyor, rahatsız oluyorum. Borç isteğini nasıl reddebilirim?

İkimiz de öğrenciyiz ve kyk ile idare etmek zorundayız. Kendisi sigarasını da içiyo, her gün dışarda yemek de yiyor ve en önemlisi kumar oynuyor. Ve parası yetmiyor. Eskiden böyle değildi ama sadece bir kere nezaketen paran yoksa eğer gönderiyim dedim ve ondan sonra her ay para istemeye başladı. Kyk yattığı gün borcunu ödüyor 3 gün sonra tekrar istiyor. Param kalmadı hepsini kumarda bitirdim vs diyor. Sadece para istemek için bana yazıyor asla halimi hatrımı sormuyor. Ona gönderdiğim 50-100 tl beni zor duruma sokmuyor ama azcık para biriktiriyim diye ben gezmemden kısıyorum o benim verdiğim parayla her ay geziyor buna şaşırıyorum. İhtiyaçlarını karşılasa yine bir şey demicem ama sırf keyfine geziyor. Artık bu duruma son vermek istiyorum. Ama bunu nasıl yapcam bilmiyorum çünkü kalp kırmak istemiyorum. Bir dahakine ne diyebilirim, onun kalbini kırmadan incitmeden nasıl bi daha istememesini sağlayabilirim?
Arkadaşım benden borç alıp geziyor, rahatsız oluyorum. Borç isteğini nasıl reddebilirim?