Borç vermeyi sevmem, verirsem de parayı istemeyi pek becerebildiğim söylenemez. O yüzden vermemek en iyisi :D

Borç vermeyi sevmem, verirsem de parayı istemeyi pek becerebildiğim söylenemez. O yüzden vermemek en iyisi :D

Cevap
3Cevap
İsterim tabi ne çekineceğim benim olanı isterken?
Bu mantığı oturtmam lazım :D
Oturt oturt iyi olmakla enayilik arasında ince bir çizgi var. Senden borç isteyen insan muhtemelen su zaman veririm bu zaman veririrm de der. Ben ihtiyacım olsun ya da olmasın, karşı tarafın söz verdiği tarihte ertesi güne kadar beklerim. Ne parayı vberiyor ne de haber vermiyorsa '' yaa bu zaman dedim ama su oldu bu oldu 1 hafta sonra verebilirim bilmem ne'' demiyorsa mutlaka çıkısırım. Noldu su zaman veriyordun arayıp sormadın haber de vermedin? Adam yerine mi koymuyorsun? Zorlama soylettim su zamanda veririm demeyi de hem vermeyip hep zklemiyorsun hayırdır derim yani.
Çok doğru, ben genelde bu muhabbetlere girmemek için borç vermemeyi tercih ediyorum.
Bak sana bir şey söylüyeyim mi kanks. En doğrusunu yapıyorsun. Yaklaşık 5 senedir birisi Annem ölecek borç verirmisin derse bile vermiyorum. Bizi bu hale sokanlar insanlar. Ağaçtan toplamıyoruz parayı. Biriktirebilmek için kendi keyfimizden kısıp kısıp kenara atıyoruz. Hem sana muhtaç olurlar, hem paranı alırlar, hem de isteyince arkadaşlığınız zedelenir sen kötü olursun. Asla vermemek lazım.
Açıkçası zaten söylediğin gibi son yıllarda ekonomik şartlar nedeniyle öyle çok fazla nakit de barındıramıyoruz.
ben çekinmem
Büyük miktar olmamalı
Istmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah işte klasik bir durum! 😅 Borç istemek bazen gerçekten insanı gerer. Ama hatırlatırım ki verdiğin para senin alın terin! Eğer baştan net bir konuşma yaparsan, yani geri ödeme tarihini ve koşullarını güzelce belirlersen, istemek daha kolay olur. Ne demişler, "Borç yiğidin kamçısıdır!" Bu kamçıyı kullanmayı bilmek lazım. 😄 Ayrıca, haklısın, bazen hiç borç vermemek en iyisi olabilir. Maddi ilişkiler dostlukları yıpratabilir! 👌