Walla ben kendi alanımdan iş bulamayınca diğer işlere sardık bir onda bir bunda derken ee maaş hep asgari ücret yani zam yese bile max 2-3 yukarısı oluyor.
O yüzden hani az çok o paranın nasıl kazanıldığını da bir başka asgari ücretli anlayabilir. Anlayış açısından evet fakat mantık açısından pek tercih edeceğim bir durum değil.
Ev araba bu yaşta mümkün değil, 30 da bile mümkün değil bu ekonomide imkanı yok yani.
E kira işi baya bozuyor işte, hani sadece karın tokluğuna ayda bir de belki dışarıda takılmaya yaşanır gibi geliyor o yüzden her iki kişi içinde aslında pek yanaşılmaması gereken bir durum.
Fakat yine bununla da birlikte, kadınım dediğim o insanla bu zamanları beraber atlatabileceğimizi de düşünüyorum. Öyle g3rizekalı tiplerden hoşlanamıyorum zaten, o yüzden el birliğiyle birkaç sene sabredip kendimizce gelirimizi yükseltmeye oynayacağımızı düşünüyorum. Bir şekilde hallederiz, zorlar, çok zorlar belki fakat istiyorsa çiftler ve kararlıysa bu zorluklara karşı. Ben bunları göz ardı edebileceğimizi düşünüyorum. "Emin değilim fakat olabilir" diyeyim.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)1 yılEşim asgari ücretli çalıştı uzun yıllar ve hikayesinin minicik bir özeti alttaki gibidir.
Eşim üniversiteden mezun oldu, fakulte 1. si olarak mezun oldu, inşaat mühendisiydi ve mimarlık alaninda yüksek lisans için başvurduğu Massachusetts Teknoloji Enstitününe ve Delf Üniversitesine kabul aldı, benimle nişanlanmak için bu iki fırsatı da kabul etmemiş.
(Benim bunlardan haberim yok, uzun zaman sonra yazışmaları gösterdi bana çok üzüldüm onun için, bilseydim gitmesini isterdim oraya)
Sonrasinda yüksek lisansını yaptı ama İTÜ de ve Boun'da çift master ve 1 doktora tamamladı, akademisyenlik yapmadı ama. Hatta çalışırken bachelor bilgisayar mühendisliğini de bitirdi. Açık öğretimden de bir kaç bölüm okudu bitirdi, işletme, iktisat ve felsefe.
Özel sektörde mühendis olarak işe başladı, bu çocuk asgari ücretle basladı kariyerine, haftasonu tatili bile olmadan yillarca calisti sabah 6lardan gece 12-1 lere kadar, eve geldiginde ayaklarinin alti su toplamis olurdu, çoğu gece ben uyumus olurdum işten geldiginde, sabah da ben uyanmadan işe gitmiş olurdu.
Şimdi kendi şirketini yönetiyor, hatta sirketini ilk kurduğu dönem daha da çok çalıştı ve uzun süre hep içerden harcadık.
Asgari ücretle çalışması ileride ne olacağını göstermez. Eğer o kişi çalışkan ise zaten rızkını bollaştırır zaten.
157 Yorumla- 1 yıl
Of be ☺️👏🏼👏🏼👏🏼
- 1 yıl
Valla bu kadar uzun yazıyı okuyabileceğimi düşünmemiştim. İşin tuhaf ve şaşırdığım yanı. O kadar üniversite bitirmiş, yüksek lisanslar falan yapmış. Sonra asgari ücrete çalışmış. Hemde mühendis olarak. Mühendislerin, az para kazandığını biliyordum ama bu kadar da, asgari ücret aldıklarını bilmiyordum.
Cevap sahibi1 yıl@Emre3558123 yeni mezun ilk iş tecrübesi zamanlari öyle oluyor, bir de başka şehire gitmek istemedi ilk etapta o yuzden girdiği ilk firmalar çok iyi değildi ama sonrasında çok büyük işlerde yurtici ve yurtdisigüzel pozisyonlarda calisti, o zaman çok hızlı yükseldi maaşı, ilk 4-5 yıl çok zordu ama 5. Yıldan sonra düzeldi, 10. Yıldan sonra baya iyi yükseldi, proje müdürüydü iyi bir projede, teknik koordinatörlük teklifi geldi, 13. Yılında büyük bir alman firmasından, orada 4 sene calisti. 17-18. Yılında bıraktı işi kendi işini kurdu. Esas zorluk kendi işini kurunca başladı, çok zorlu yıllar geçti ilk3-4 yıl, sonra düzeldi işler çok şükür
- 1 yıl
Abla abi beni işe alır mı ya 😅 bilgisayar mühendisiyim
Cevap sahibi1 yıl@Anlamadimmkartanesi o alanda tecrübemiz zayıf, şirketimiz inşaat ince işler üzerine, yoksa cv göndermenizi isterdim
- 1 yıl
:((( kolay gelsinnn
1 yıl30 binden aşağı adam akıllı kiralık oturacak ev yok, çok sevsem de evlenmezdim ben mantık insanıyım sonrasında mutsuz olacağım bir yola bile bile girmem. Evin tek kızı, ilk torun, ilk çocuk olduğum için her şey önüme tepsiyle sunuldu o konfora alışmış biri zaten kolay kolay riske giremez.
10 Yorumla
Evlilikte maddi sorumluluk erkeğin üzerinde olduğu için buna cevap verme hakkım yok diye düşünüyorum. Kazandığı pardan çok ne ile meşgul olduğu önemli. Ama kazandığı para da iyi olursa iyi olur. Ne olur ne olmaz gibisinden 🫠
38 Yorumla- 1 yıl
Seni e. i. c secicem hihihihiiii🤭🤭
- 1 yıl
Ebet jdjcud
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
130Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılHemde kaçırmak istemem gadası
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 22,7b cevap paylaştı.
u 1 yılevet ben aşka bakarım sadece evlenirdim.
10 Yorumla Evlenirim, tabi evlilik düşuncem oluşursa 😂
Çünkü aradığim özelliklerde maddi durumu yok onunla ilgilenmiyorum. İster ücreti olmasın, ister asgari ücreti olsun isterse daha fazlası olsun beni ilgilendirmiyor.
Karakteri ve kişiliği istediğim gibi olsun, bana aşk hissini ilk kez yaşatsın gerisi önemli değil 😀
54 YorumlaBu tür bir karar, kişisel değerler, yaşam hedefleri ve ilişki dinamiklerine bağlıdır. Asgari ücretle geçinmek, bazı insanlar için zorlayıcı olabilir, ancak bu durum kişinin hayatındaki diğer faktörlerle de şekillenir. Birçok kişi, sevgi, anlayış ve ortak hedefler doğrultusunda maddi zorlukların üstesinden gelebilir.
Birinin asgari ücretle çalışıyor olması, o kişinin potansiyelini veya ilişkideki katkısını belirleyen tek etken olmamalıdır. Kişinin karakteri, iş ahlakı, birlikte bir gelecek kurma isteği gibi unsurlar daha belirleyici olabilir. Kısacası, maddi durum tek başına bir ilişkinin temeli olmamalıdır.
00 Yorumla
1 yıldugun vs seylerini istemeyen birisiyse olabilir. evim arabam varsa takilmam boyle seylere. zaten ev almadan evlenmeyi de düşünmüyorum. anca evim vs yokken asgaritin 2-3 kati kazansn birisiyle evlilik dusunebilirim. kendim o kadar kazanıyorum ama simdiki halimle asgari kazanan birisi evlense asgari zaten kiraya gider 1 asgari de bizim ihtiyaclar. geriye kalıyor 1-2 asgari. o parayla ev nasi alinir araba nasil alinir cocuga gelecek icin nasil birikim yapılır cocuk olunca eş calismak istemeyecek benim maas kira varken nasil yeter ev alirim? buyuk soru işaretleri. anamdan evim arabam olsa zaten 2-3 asgari kazanmak icin her gun calismazdim. bazen ailenin boyle handikaplari oluyor. tr de aileden mal varliginin etkisi cok fazla maalesef. anca 5-10 sene sonra maddiyati 2. plana atabilirim. mayis gibi 3 asgari rahat kazanırım diyorum ama hala aklimda evlenirken dugun yapma fikri yok. gibi gibi uzar bunlsr
00 Yorumla
1 yılEvlenirim ya ben bakmam maddiyata. Evlenelim bakalım belki güzel bir iş kuracağız beraber. Belki daha iyi bir iş bulacak... Belki işinde yükselecek... insan hiç kendini geliştirmeden olmaz zaten.. Ofiste beğendiğim adam için o zamanlar onun hayatında biri olduğu için arkadaşım boş ver sen daha iyilerine layıksın zaten maaşını bildiğin biriyle olmaz gibisinden konuşmuştu. Hiç hoş değil yani...
20 Yorumla
1 yılPara pul için evlenilmez.. Evlilik maddiyat üzerine kurulmaz.. Doğru insan olduğu için evlenilir..
Günümüzdeki evlilikler tipini beğenip cebindeki paraya bakılarak yapılıyor. Kendini hiç geliştirmemiş zorluk görmemiş insan ilişkisi ve anlayıs bilmeyen kişiler evlenip kaprisleriyle evliliği birbirine dar ediyor..
22 Yorumla- 1 yıl
Sürünmek için de evlenilmez
- 1 yıl
@muzlucileklisut cengizhnaın karısı adam esirken bile terketmemiş.. Sürünmüş ama kocasından vazgecmemiş.. Şimdi bunu niye anlattıysam bunu anliycak kapasite yokki kızlarda
Çalıştığı yer, statüsü ve maaşı nedense hep bizde ilişkilerde öncelik olarak sorgulanan bir durum.
Asgari ücret almasından öte, hayata bakış açısı vicdanlı olup olmadığı ve gelecekten beklentisi hedefleri ve bunlar için neler yaptığı ön planda olması gereken bir durumdur.
Gerisi zaten gelir.20 YorumlaErkek için bu konu hiç önemli değil, isterse çalışmasın iki tarafın yükümlülükleri gereği bu konuyu sorun etmez. Kadınları anlayabiliyorum durumu olmayan birini istememekte haklılar özellikte günümüzde ekonomik sıkıntılar var. Umarım herkes layık olduğu kişiyle evlenebilir
10 YorumlaBuradaki evlenmem diyen hem cinslerime bakmayın. Çoğu hayatta başarı sağlayamamış tipler. Ülkenin acımasız gerçekleri var
76 Yorumla- 1 yıl
ahahasdjfslfsd
- 1 yıl
Yalısı olmayana bakmıyolar ifit
- 1 yıl
@HatunAbla
Sen asgari ücretle çalışan erkek ek iş yapıp ek gelir elde etse evlenirmisin? (Toplamı memur maaş etse)
@isimszz_xx Sen asgari ücretle çalışan erkek ek iş yapıp ek gelir elde etse evlenirmisin? (Toplamı memur maaş etse)
11 Yorumla- 1 yıl
Ne işle uğraştığına bağlı
Gizli Üye(36-45)1 yılİşler - maaşlar sonsuza dek sabit değil, değişkendir...
Zenginin kaybetme olasılığı ve kaybedecekleri Asgari Ücretli veya normal maaşlı birinin kaybedeceklerinden misliyle fazladır. Çünkü her ayı diken üstünde, ödemelerle geçer. Sürekli yeni yatırımlar, yeni maceralar derken bir gün bir bakmışsın kapında banka hacizi... Geçmiş Olsuuuun!.. Asgari Ücretli olarak aramıza hoş geldiiiin!..😅
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılTürkiye'de nüfusun yarısı bu sorunun cevabını göstermiyor. Erkekleri üzmeye gerek yok. Gerçekten evleniyorlar. İçleri rahat olsun bu ülkede bir coknkadin asgeri ücretli erkekle evli. Ve evleniyorlar da. . eşim ortaokul mezunu ben ise 2 yıllık üni mezunuyum taaaa 22 yıl önce bu şekilde evlendim. Evleniyoruz aşık olunca işte. Mantık evliliği yaparsan evlenmezsin bizimkisi aşk evliliğiydi şimdi olsa kısmet derim Allah kimi layık gorduyse.
22 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@cglakinin @cglakinin yok öyle arkadaşım aslında bu şekilde konussup dursunlar işte bu lafı söyleyenler kendilerini teşhir ediyorlar bunlar evlenilecek adam değiller cunki kadını suçlu görürler bu kesim erkekler kadın ne yparsa yapsin bu tip konusanlara yaranamazsiniz. yaraları var bu sepeple devamlı manipule. eder kadınlari. bu ülkede çoğu kadın fasfakir erkeklerle evli. Bakın Türkiye'nin çoğu asgeri ücretli fasfakir erkek bir ev kirası bile ödeyemeyen erkeklere bakın hepsi evli. Çoluk çocuk vermiş bu kadınlar üstelik.
Şu evlenilmez bilmem sürünmek için evlenilmez diyen kadınlar bir gün biri bana demişti bir odaya 50 kadın koy 50 sine nikah kıy paran varsa kadının sesi çıkmaz demişti saçmalama öyle şeymi olur tamam para önemli ama o kadarda değil diye savunmuştum şimdi anlıyorum haklı olduğunu para karın doyurmaz doğru ama mutluda etmez karnın doyuyor diye mutlu sayılmaz insan
00 Yorumla
1 yılAsgari ücret alıyor diye eğitimsiz kültürsün tüm hayattan kopuk tembel anlamına gelmez kendini uğraşı adına geliştirir kafa yorar ticaret yapar vs. ekmeğini kazanır
Gönül işi (şu anki çin plastiği ilişkilerinden bahsetmiyorum) her anlamda tamamladıysam kendimi evet isterim onu, fark etmez hatta çalışması iyi olur.
Kadın olsam ilişkimizi daha detaylı değerlendiririm ve seviyor olacağımdan yine evlenirim bye's
00 YorumlaO kadar çok insanla görüştüm ki mesele gerçekten para pul değil. Sevdikten sonra her türlü evlenirim illa çalışması ya da parası pulu olması gerekmiyor
10 Yorumla
1 yılEvlenirim fakat benim iyi bir maaşım varsa. Ben kazanılan paraya benim onun olarak bakmiyorum. Şu an öğrenciyim fakat ilerde bir gün toplam eve giren para asgarin en az 5 katı falan olmazsa evlenmek istemem. Çoluğuma cocuguma iyi sartlar sunmak istiyorum. He olur da bir gün ben 4 asgari kazanırım o zaman asgariyle çalışan biriyle evlenirim, neden olmasın
12 Yorumla
1 yılbi erkek olarak farketmez calısmasada olur ama lakın bı kadın istemiyo nedenini hala anlamıs degilim para olunca ask olcak mutluluk olcak huzur olucak sananlar var hala
10 Yorumla
1 yılBilmiyorum, hayırlısı demek daha mantıklı. Çünkü ben de iş arıyorum. Bulamazsam tek asgari ücretle geçinmek zor olur aileden kalan bir şeyler de yoksa.
10 YorumlaAdamlık parayla değil mertlikledir mert adam taşı sıkar suyunu içerir kadınına gül gibi bakar..
41 Yorumla- 1 yıl
Aynen aynen
1 yılEvliyim ama evli olmasamda evlenirdim eşimle.. Onunla her zorluğa varım.
30 YorumlaAnam babam kız böyle emmiş Evlenmem evlenmem asgari ücret ile evlenmek sürünmek demek başka bir şey değil
10 Yorumla
1 yılKimse olur demesin parasız hayat olmuyor artik. Mantik da olmali. Sıkıntı yaşamayi kimse istemez. O zaman sevgi de biter.
11 Yorumla
1 yılEvet. Asgari ücret ortalama ücret yıllardır zaten. Asgari olmayanların çoğu da avutmalık az üstü.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 562 cevap paylaştı.
1 yılasgari alan birey kendini yetiştirememiş bireydir , mesleğini zamanında eline alamamış bireydir muhtemelen evlenmezdim ama genede yari yarıya diyorum
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılMaddi durumum iyi oldugu için benim adıma bu bir kriter degil önemli olan ona güvenmem sevmem
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBu olaya olumlu bakan bayanlar zaten o çukurun içine düşmüş Bir sefer evlenmiş şimdi yapacak bir şey yok ellerinden bir şey gelmiyor bari olumlu cevap vermeye çalışıyorlar
10 YorumlaAsgari ücret benim makyajıma yetmez diyen kadınlar nerede 😄
10 Yorumla
1 yılBen insanda paraya bakmam.
Her işi yapabilir. Hiç önemi yok.
İnsan mı? Yoksa hayvandan aşağı mı? Ona bakarım
10 Yorumla
1 yılElbette ki eğer karşılıklı aşk ve güven varsa evlenirdim kesinlikle.
10 Yorumla
1 yılAsgari ücretli evlenemez üreme hakkı vs yok yaşadığına sükretsin
14 Yorumla- 1 yıl
Mesela sen
- 1 yıl
Ben asgari ücretli değilim de çok arkadaşım var elleme iyi oldu iyi acimiyorum
- 1 yıl
Seçimlerinizin neticesi ala koyun
1 yılAsgari ücret almasada olur o kadar paraya düşkün biri değilim ben bakarım ona : )
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 349 cevap paylaştı.
1 yılGayet tabi neden olmasın.
Tabi karşı cins kadar erkek statülere takılmadığı için galiba.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAsgari ücret ama çoğu kişiye babasından dedesinden arsa mal mülk kalma ihtimali var, kızlar bunu da bildiği için evet demiş yorumlarda, sizi kurnaz tilkiler 🤣
10 Yorumla
1 yılBenimle evlenene asgari ücreti ben bağlarım çalışmasına gerek yok.
10 Yorumla
1 yılEvet desem yalan olur ben çalışmayan biri ile evlenmek isterim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılbanam memur maaşı aldığı halde tabiri caizse sürünüyoruz asgariyle düşünemiyorum bankalrda falan yatarız herhalde
24 Yorumla- 1 yıl
😞
Cevap sahibi1 yıl@Lazjoker Benim öyle yazdığıma bakma biz İstanbul'da kirada yaşayan 5 kişilik bir aileyiz. Ama yeni evlilikte 2 kişinin geçimi için daha uygun olabilir o meblağ.
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlenmem diyen kızlar az yesinler totosunu kaldırsınlar kendileri de çalışsınlar erkeğin eline bakmasınlar bi zahmet
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYakın maaşlar almak isterim en azından benzer standartlarda yaşamak istemenin garip karşılanmaması için buyüzden olmaz. Ama bir yerde daha da önemlisi belki de en önemlisi karşındaki adamın parayı yönetebilme becerisi
10 YorumlaEş seçiminde en son bakılması gereken şeylerden biri bence okadar manevi özellik bitti bumu yani karar noktası bugün askeri ücret alır yarın daha yüksek kesinlikle bakmam
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlenirim. Ben de çalışıyorum kendi paramı kazanıyorum. Beraber geçiniriz yeter ki beni sevsin
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGerçekten seviyorsa istediğim gibi ilgileniyorsa evet...
27 Yorumla
Cevap sahibi1 yılSeveni bulmak , Parayı bulmaktan daha zor çünkü
Cevap sahibi1 yılİşimi napcan
Cevap sahibi1 yılAsgari ücretle geçinmek zor evet bu konuda hem fikiriz
Cevap sahibi1 yılGerçekten seviyorsa istediğim gibi ilgileniyorsa evet bende memurum beraber aşarız herseyi diye düşünüyorum..
Bu tabir bile insanları aşağılamak için yeterlidir.
O Asgari ücret alanlar da size meraklı değil inanın değiller00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı.
m 1 yılGenelde çok para kazanan kişiler. Coluguna çocuğuna karısını da değil de başka yerlerde yer buda önemli bir detay
00 Yorumla Hayır artık ben de zengin kadın istiyorum ben çalışmayacağım o beni baksın
01 Yorumla- 1 yıl
Allah sizi oy nenem git şurdan 😂
Benden düşük alan biriyle evlenmem. O kötü hisseder zaten. hem geçinmeye çalışıp hem onu onure edemem
35 Yorumla- 1 yıl
Bu yaşla işin zor zaten
- 1 yıl
Evde oturup ev işini yapan erkek olunca neden zorunuza gidiyor? Yurtdısında ev işini yapan erkekler var
- 1 yıl
@deryasngr
Sen asgari ücretle çalışan erkek ek iş yapıp ek gelir elde etse evlenirmisin? (Toplamı memur maaş etse)
1 yılGönlü güzel olsun ne parasından bahsediyorsun kardeş.
10 Yorumla
1 yılKafama uyan biriyse evet. Para kazanılır bir şekilde ben onu kazanmayı yeğlerim
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHangi ulkenin asgari ucreti?
Ona gore değişir10 Yorumla
1 yılYani üzülerek söylüyorum asgari ücretli evlenmese daha iyi. Kimsenin hayatını karartmaya gerek yok
00 Yorumla
1 yılbunu diyebilmek için asgari ücretin çok ğzerinde maaş alıyor olmam lazım
00 Yorumla
1 yılKız zaten benim parama akar isterse işsiz olsun
00 Yorumla
1 yılonun kazandığı para onun
benim kazandığım bize yeter o yüzden tabiki00 Yorumla
1 yılEvlenirdim çünkü evlenirken asgari ücretle değil onunla evleniyorum ☺️
00 Yorumlaevlenırım cunku kendım de asgarı ucret alıyorum davul dengı dengıne
30 Yorumla
1 yılevlenirim kadının geliri erkek için önemli olmamalı diye düşünüyorum
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 366 cevap paylaştı. Evleneceğim kadını çalıştırmam
14 Yorumla- 1 yıl
Sen çalıştırma o kendi özgürlüğü için çalışsın
- 1 yıl
Hadi oradan siz mi yarattınız acaba beyefendi ona eşiniz karar verir
Evet evet evet 😂
110 Yorumla- 1 yıl
Çok heyecanlandın nedense😂😂
- 1 yıl
Ben evlenmezdim panpa büyük konusmuyum😂
- 1 yıl
Panpa fakir yaşamak istemiyorum ya😂
- 1 yıl