- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılZam değil aslında burada mesele. Mesele enflasyon ve devlet zam yaparak, bu enflasyonu yenebileceğini zannediyor ama hiç öyle görünmüyor. Pahalılık, fahiş fiyat artışı hala devam ediyor.
Hükümet vatandaş tarafından seçimde onlara atılan tokadı hala anlayamamış görünüyor.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılArzı arttırmak yerine maaşları düşürerek talebi azaltıp dolayisiyla enflasyonu düşürmeye çalışıyorlar. Uygulanan strateji bu su an. Tabi maaşlar dolar bazında 15 yılın en yüksek seviyesinde şu an. Bunu da göz ardı etmemek lazım.
01 Yorumla
Öğretmen maaşının bekçi maaşından düşük olması peki... Ya bekçiler ortaokul ilkokul mezunu kişiler ve vatana millete hiçbir şekilde faydaları yok, öğretmenlik maaşı çok diyenler tam olarak kime göre neye göre çok diyor anlamıyorum asla
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
113Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılyeterli değil.
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılAz mı en beleş iş yatttığı yerden para alıyor inşaatta mı çalışıyorlar vey tarlada mı çalışıyorlar hesapla 1 yılda toplam kaç gün izin yapıyorlar bu kadar izin yapıpta tam maaş alan hangi meslek var 1 ay tatil kafadan var 3 ay kafadan var resmi tatil bayram hafta sonları var daha ne oldun istiyor bu öğretmenler grubu eski öğretmenlikte kalmadı artık ve artık öğretmenlik eğitim de kalmadı eğer kalsaydı ülke bu halde olmazdı zaten öğretmen öğretemn değil başta adam insan değil öğretmenlerde toplumun içinde ayrım yok ama öğretmenler kendilerini ayırıyor üstün görüyorlar beşakalarına gelince ağızlarını açıp çemkiriyorlar kendilerine gelince böyle söylendiğinde kendilerini yırtıyorlar boşu boşuna ağlıyor öğretmenler
20 Yorumla Aslında tek başına zam oranı bile bir şeyler anlatıyor.
Onun dışında asgari ücrete veya diğerlerrine kıyaslanınca çok gibi geliyor olabilir ama kiralara falan bakılırsa çok değil. Mesela oradaki en yüksek maaş uzman doktor ama hayat kurtarıyor, alsın bir zahmet.
Konu bunlar değil, konu aslında enflasyonu duşürmek hatta onda yetmez deflasyona geçiş olması.
24 Yorumla- 1 yıl
Fiyatlar nasıl düşecek çıkan bişey düşermi deflasyon dedin
- 1 yıl
Tabi düşer.
Bizim coğrafyada cok görülen bir şey değl haklısın.
Anca enflasyon düşer ama bu da sadece fiyat artış hızı, miktarının düşmesidir fiyatlar düşmez aslında.
Fakat normalde devlasyon olabiliyor. Yani enflasyonun tersi. Fiyatlar düşebiliyor bu da (-) enflasyon demek.
Mesela bizim ülke (-) faize de alışkın değildir ama Avrupa'da pandemi öncesi faizler (-) idi 😀 - 1 yıl
Dezenflasyon olur ancak enflasyonun artışının azalması olur diğeri olmaz bizim ülkede fırsatçı millet
1 yılBu soru sayesinde öğretmen düşmanı mı desem çekemeyenleri mi desem tek çatı altına toplamışsın valla bravo 😅 tabloda yazan emekliliği gelmiş öğretmen maaşı üstelik. Yani o kadar bile almıyoruz. Ekdersle bu seviyeye gelir ancak. Kaldı ki zamanında verilen emeklerin asla karşılığı bu değil.
20 Yorumla
1 yılmemur kac senelik memur ogretmen kac senelik ogretmen ve onlarda ek ders, doner sermaye vs yok. iyi. asgari 22 iken ek derssiz ogretmen maasi 60 mi olucakti? 45-50 arasi ek derssiz kazanclar olucak kötü değil. ne zaman bunlar cok artiyo o zaman enflasyon cok oluyo. fazla kazanc isteyen ek is yapacak zaten memurluk rahat iş
11 Yorumla- 1 yıl
ve memurlara senede iki kere zam geliyordu sanırım. keşke senede bire indirip her sene asgariyle ayni oranda zam olsa
1 yılÖgretmenlerin üzerine ülkenin tapusunu verelim, asla doymak bilmiyorlar. Senin maaşın milletin cebinden çıkıyor, sana 100 bin verilmesine razı mı acaba millet?
33 Yorumla- 1 yıl
Dedi cahil adam. Öğretmenlik bir meslek. Senin cebinden çıkıyor da oturduğu yerden mi alıyor o parayı. Verdiği bi emek var ortada. Bi çabayla oraya gelmiş. Nasıl çalışıyor sizin kafanız?
- 1 yıl
Yılda en az 3 ay yatıp tam maaş alan başka meslek yok.
- 1 yıl
Evet sana da kıskanmak düşüyor demek :)
- Para & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı.
m 1 yılBu ülkede koyun insandan çok oldukça bunlar normal. Öğretmen maaşına çok diyenler çocuklarını okula gondermesin o zmn. Gece bekcisisin vatana ne katkısı var. neyse sinirlenip kufur6etmek de istemiyorum
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 5,6b cevap paylaştı. Benimki 5/3 bilgisayar işletmeni, 4/1'e düşersem ne kadar olacağını düşünüyorum. 5/3'teyken güncel maaşım 39,3 bin TL. 43 bin TL alacağımı düşünüyorum. 4/1 bilgisayar işletmeni ne kadar alıyor bilmiyorum.
00 Yorumla
1 yılMemurlar benide yese doymazlar ülkede 22 bin mahkûm insanlar varken bunlara 50 k yetmiyor nasıl aç gözlü insanlar çözemedim
30 Yorumla
1 yılÖğretmenin maaşı o kadar düşük ki kadrosu 1/4 olanı paylaşıyorlar ancak. Polisin ise 1/8 olanını 🤦🏻♀️ hepsinin aynı kadro ve derecedeki aldığı maaşları paylaşsınlar da görelim 🤔😒
10 YorumlaYorumlarda öğretmenleri çekemeyen ne çok kişi varmış kendi çocuğuna evde katlanamayan biri 40 çocuğa eğitim veren kişiye sallıyor bravo.
20 YorumlaZam olsa ne olacak? Tek ayliklar cikinca diyer giderlerde cikacak! Ev kirasi! yeme icme! Herseye zam gelecek yine sonuc yine ayni kalacak ayliklar
00 Yorumlakimse kimsenin maaşını ödemiyor herkesin içi rahat olabilir. öğretmenin maaşına sallamak yerine tüm mesaiyi patronunuza yalakalık yapmak yerine biraz olsun hakkınızı istemeye harcayabilirsiniz.
00 YorumlaSöyle bakıyorsun yıllarca okuyorsun emek harcıyorsun kpss atanıyorsun saçma sapan meslekler ile aynı maaşı alıyorsun
10 Yorumla
1 yılBu ülke de bir Sözde halkı temsil ediyorum diyen TBMM kukla 600 tane sığır gibi yiyen vekillerini birde devlet memurlarını doyuramadık.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılFazla bile :))))))
Zengin yandaş cok kazansin
Asgari emekli memur
Az kazansin yoksa enflasyon uçar:)))))10 Yorumla
1 yılHepsi iyi bir tek mühendis maaşı düşük bence. Yaptığı işin katma değerine oranla en az alan mühendisler.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÖğretmenlerin ağlaması çok komik kendilerini kıyasladıkları meslekler özellikle. imam vaiz maaşıda öğretmene göre fazla biride imama vaize laf atamıyor :)
212 Yorumla- 1 yıl
Vaizler öğretmenden üst statüde ve ek dersleri yok vaiz olan herkes din öğretmeni olabilecek eğitime sahip ekstra sınava giriyorlar öyle vaiz oluyorlar ayrıca çoğu öğretmen daha fazla maaş alır ek dersleri 10 bin lira civarı ama sonuç değişmez ikisinin de çok az maaşı
Cevap sahibi1 yıl@zekikızzz_ daha üstte mi ikiside üni mezunu. Herkes ekstra sınava girip atanıyor yalnız. Ek dersleri yokta çalışma saatlerini de söyle. Memurlar aradında yata yata maaş alan kadro dinciler. Vaizin maaşı az mı :) vaize çok bile o maaş.
Cevap sahibi1 yılBak baktım haftada beş gün çalışıyorlarmış. Gün içinde maks 3 saat çalışıyorlardır. Vaiz savunuyor. Dincilerin aldığı para çok fazla.
- 1 yıl
Senin önem verip vermemene göre milletin maaşı belirlenemez. Vaiz kpssye de giriyor din öğretmenliği için formasyonlari da var ayrıca vaizlik sınavı diye bir şey var. Bana göre de öğretmen mühendisten değerli ama daha fazla alsın diyemem çünkü statüler farklı ve her mesleğin bir değeri vardır vaizler olmasa tarikatlaşma ne kadar artardı inanamazsin ki vaizlerin tek görevi dini vaaz vermek değil çok fazla koordinatörlük var ve sosyal hizmetler görevi yapıyorlar bir nevi göçmenlik koordinatörlüklerinde , aile koordinatörlüklerinde. Ev kiraları 30 bin o kadar okumuş adam 55 bin bile almayacaksa kusura bakmayın ama böyle adalet olamaz en az 70 almaları gerekiyor insanca yaşam için
- 1 yıl
Cidden sana göre 55 bin fazla bir para ise zaten cevap vermeme bile gerek yok okumuş bir insanı sırf senin tercih ettiğin yolu tercih etmedi diye ayristiramazsin
Cevap sahibi1 yıl@zekikızzz_ kpssye tüm memurlar giriyor. Tüm memurlar okumuş insanlar zaten. Valla benim değil çoğu kişi dincilerin fazla para aldığını düşünüyor zaten diyanetin bütçeside dahil. vaizler olmasa tarikatlar mı artardı az salla. Türkiye tarikat yuvası zaten. Ayrıca sana bilgi osmanlı döneminde tarikat sayısı neydi git bir araştır. Osmanlı dincilere maaş bile vermiyordu. Ya geç memur gibi çalışmıyırlar kordinatörlük yapıyormuş onu işçilerde yapar üni öğrencileride yapar. Ben hiç sosyal hizmet veren vaiz görmedim yalnız. Dalga geçiyorsun sanırım? Çalışma şartlarına göre gayette fazla para alıyorlar. 3-4 saat çalışıp 55 kim alıyor. İkinci iş bulup çalışır bile onlar o kadar zaman kalıyor. 70 kyı sabah 8 akşam 5 te çıkan gerçekten çalışanlar alsın 3-4 saat çalışanlar değil. Dinden imandan bahsedersiniz 3 saat çalışıp milletin hakkına girersiniz bu millet 3-4 saat çalışana 55 bin vermek zorunda değil. Ayrıca kira konusu anadoluda değişkenlik gösteriyor. 10-15 bine güzel evler var her vaiz İstanbul'da oturmuyor. Kısaca çalışma saatlerine göre maaşları çok. Dinde zaten parayla din icra etme diye birşeyde yok. Aksine dini parayla icra edenlere kuran ne diyor git bir oku :)
- 1 yıl
Cidden insanların dini seçimlerinden dolayı bir şeyi hak etmediğini düsünen için nefret dolu bir insanla muhatap olamam. Sana tavsiyem bence din düşmanlığını bırak insanları tercihleri üzerinden hiçbir konuda yargılamak bizim haddimiz değil. Madem çok kazanıyorlar ve çok kolay bir meslek o zaman vaiz ol olabiliyorsan sana nefretle dolu hayatında iyi günler diliyorum ama umarım bu komplkesi asarsin
Cevap sahibi1 yıl@zekikızzz_ okumuş insanmış :D aynen daha camide gassalın ölü yıkadığını bile millete öğretememişler imamı ölü yıkıyor sanıyorlar. Kul hakkı dedikldu her halt siz de mevcut imamlarınız vaizlerini bir işe yaramıyor belliki. Çalışma saatine göre fazla aldığınj söyleyince neden zoruna gidigor yata yata maaş alıyor yalan mı? Hangi memur günde 3-4 saat çalışıyor safi zırvalıyorsun. Vaize çok evet. Bizim imam bile memurun çalıştığı saatler de fır fır geziyor. Zlrunuza gidiyor dimi dincilere laf atılınca. 1965 yılına kadar memur bile değillerdi.
- 1 yıl
Nefretle dolusun cidden ya bence doktora görün bu kadar nefret sana iyi değil vaiz sen istemiyorsun diye düşük maaş almayacak ama sen bu kafa ile mutsuz kalacaksin
Cevap sahibi1 yılHahaha cümlelerimden dini seçimi nasıl çıkardın klasik mağdur edebiyatı yapan dincisin galiba :) sana osmanlı maaş bile vermiyordu diyorum sen din düşmanlığını bırak diyorsun niye zoruna gdiyor gerçekler. Bakara 174 diyor ki kim bir bilgiyi saklar az para karşılığı satarsa elem verici azap vardır diyor allah onları affetmeyecek diyor ama siz ayette inkar ediyorsunuz çünkü dininiz imaanınız paraa kısa yoldan yata yata para kazanalım kafasındasınız. Ben niye vaiz olcak pardon? 1965 yılına kadar memuriyetten bile sayılmayan maaş bile almayan adamları siyasal islamcılar sağolsun memur yerine koydu.1965 yılından önce kimse devlete bile sokmadıkları mesleği ben niye yapıyorum. Komleks değil yata yata asalak gibi milletin üstünden geçinen insanlardan haz etmiyorum:) kul hakkının alasını yiyip parasız din anlattığınız bile yok neyseki kuran size azabın alasını göstercem diyor istediğin kadar burada kıvır :) sizin müslümanlığınız paraya kadar.
Cevap sahibi1 yıl@zekikızzz_ her söylediğimi nefrete yormandaki en büyük sebep haklı olmam yalnız başka argümanın yok :) burada tedavi görmedi gereken ben değil sen oluyorsun haklı olan insanları manipüle edip çok alakasız mağduriyet çıkarıyorsun buda senin sorunlu olduğunh gösterir benim değil:) osmanlıda tedavi görsün mü ya da onlarda din düşmanı mı yoksaa :) vaizlerinize söyleyim atama dua etsinler onun getirdiği kabunlar sayesinde memur oldular yoksa osmanlıdaki gibi ortalıkta dolanırlardı :D ben değil çoğu kişi rahatsız anlamıyorsun ama.
Cevap sahibi1 yılÖğretmenlerinde neden dinci yatarak maaş alanlara laf atmadığınıda görmüş olduk eleştirenleri öfkeli din düşmanı ilan edecek eğitilmemişlerle kavga etmemek içinmişş 😂
1 yılÖğretmenleri doyuramadik 3 ay tatile çok bile bu para ben olsam 30 verirdim öğretmene yeter
20 Yorumla
1 yılMemur var memur var ben pek memurdan görmediğim için kendimi yeterli bulmuyorum ama çok şükür tabi ki buna da
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 555 cevap paylaştı.
1 yıl- Memurlar!.. Sıra size de gelecek!🤣
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 441 cevap paylaştı.
1 yılBu millete çok bile diyeceğim de ucu bana da dokunuyor. Tomarla parayı cukkalayan kesime demek lazım bunu. Kahretsin başka söz yok maalesef
00 Yorumla
1 yılÖğretmenlerin ki neden düşük ki kaç para olsun öğretmenlerden daha fazla maaşı hak eden meslekler var?
00 Yorumla
1 yılElbette şu enflasyonda yeterli değil. Ama asgari ücret alan yurttaşlarımızı düşününce yine de şükür🙏🏻 Daha iyisi olması ümidiyle
00 Yorumla
1 yılAsgeri ücretle geçinen onca insan varken tüh tüh ya şimdi bu memur garibanlara üzüleceğim geçinebiliyorlar mı acaba?
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılMeslekler arasında ve özel sektörde de maaşlar arasında uçurum fark var. Gelir dağılımının yarısını sadece yüzde yirmilik kısım alıyor.
00 Yorumla
1 yılYüksek akşama kadar telefonla oynayan anlayan anlamayana anlatsın diyen öğretmen de alacak bu maaşı memurlardan alınıp tüm emeklilere verilsin
00 Yorumla
1 yılenflasyon bahanesiyle her şeye zam yapmasını biliyorlar ama asgari ücretlilere enflasyon farkı yok :d
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 400 cevap paylaştı.
1 yılTüm memurlara yeter, fazla bile. Özelde çalışanlar devlettekinin kaç katı çalışıyor o paranın yarısını alamıyor hiç ağlamasınlar devlettekiler çoğu yatıyor
00 Yorumla Şehrine göre değişir. Bir memur bu maaşlar ile İstanbul, İzmir, Antalya gibi şehirlerde zorlanır.
00 Yorumla
1 yılMemuriyet ile özel sektör makası daralıyor git gide, yakında memuriyet önemini yitirecek gibi, maaş bazında bakacak olursak.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 355 cevap paylaştı.
1 yılYandaşlara vermekten bize para kalmıyor.
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı. memurlar asgari ucretliye verilmeyen maaslari sülük gibi emiyor. acil gereksiz mesleklere son verilmeli.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılCelladına aşık bir millete yeter çok bile herkes hakettiğini yaşar
51 Yorumla- 1 yıl
Aynen
1 yılÖğretmenin ham maaşı bu ek ders eklenmemiş hali. Ek ders ücreti eklersen 60-65 bin olur öğretmen
01 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 303 cevap paylaştı. 50 küsür para alacaklar, Beğenmeyenler Allahtan korksun.
10 YorumlaValla esnaf çiftçi emekli derken memur şükretsin sigorta bağkur ödemiyor
11 Yorumla- 1 yıl
@Akinqq 🙋♂️🤷♂️
en saygı duyulması gereken meslek öğretmenlik ama görülen muamele çook rezil
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 880 cevap paylaştı.
1 yılBir şey demek istemiyorum ben %12-13 olur bari diyordum 11,52 de kaldık tşklr
11 Yorumla- 1 yıl
Ne öğretmenisin
60 alsa niye 70 olmadı derler 70 olsa keske 80 olsaydi derler , memur hic bir zaman yetinmez kanka.
10 Yorumla
1 yılLise mezunu üniversite mezunundan daha fazla alıyor ilginç
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 612 cevap paylaştı.
1 yılAsgari ücret çok düşük. Memur maaşı ile Bu kadar makas farkı olmamalı.
13 Yorumla- 1 yıl
Vaiz mi olsam? Dinde iyi para var.
- 1 yıl
Eğer 4 yıl ilahiyat sonra kuran kursu öğreticiliği sınavı sonra da vaizlik sınavını bitirip geçersen olabilirsin ama emeğin için çok az bir para olur maalesef bu devirde evi olmayan bir vaiz ailesini gecindiremez
- 1 yıl
@zekikızzz_ dalgasına dedim ama teşekkürler yine de bilgi için
1 yılBu ülkede öğretmen maaşı nasıl hemşire maaşından az oluyor benim aklım almıyor 😄
17 Yorumla- 1 yıl
@Itırsssı öğretmenler o sınavı kazanana kadar psikolojilerini yitiriyor bundan haberiniz olur mu sanmam
- 1 yıl
Sizin o sınavda yaşadığınız şeyi doktorlar 12 senelik üniversite hayatı boyunca yaşıyor birde tus var senin sınavının bin katı zor sorular. Doktorların daha çok psikolojisi bozuluyor siz atanınca rahatsınız çözmeniz gereken bir şey yok doktorlarda şiddet görüp insanlara çare arıyor.
- 1 yıl
Hemşire sürünüyor, doğru düzgün tatili yok, öğretmen 3 ay yatıyor diğer tatilleri saymıyorum bile
- 1 yıl
@Itırsssı doktorlar ne alaka acaba ben onlara bi şey dediğimi sanmıyorum yoksa hemşireyle doktoru aynı kefeye mi koyuyorsunuz 😄 ayrıca insanları eleştirmeden genellemeden önce ilk bi dönün kendinize bakın amacımız atanıp maaş almak değil sadece
Gizli Üye(25-29)1 yılÖğretmenim. Tablo bile çarpıtıyor. Kıdem yılını en yüksek yazıyorlar. Yeni başlayan öğretmen 44 küsür maaş alacak. Şu anda da 38-39 bindi zaten.
21 Yorumla- 1 yıl
Bölüm ne
- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılHepsi çok düşük ya öğretmenden hemsiresine ondan vaizine ondan polisine kadar hepsi aşırı düşük
00 Yorumla
1 yılBence tc öğretmenlerine gore fazla sanki bir halt mı yapıyorlar
00 Yorumla
1 yılLise mezunu 40 bin alıyor özelde lisans mezununa vermiyorlar öpüp başına koysun ne diyelim
00 Yorumla
1 yılAsıl profoseröün düşük kaç yıldır şey etmiş diğerlerinden 2 kat bile kazanmıyor
00 Yorumlaöğretmen hemşireden yüksek alıyo yine gözünüzü doyurmuyo
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 407 cevap paylaştı.
1 yılMemura zam yerine asgari ücretliye zam yapsınlar 22 bin lira ile nasıl ev geçindirecekler
00 Yorumla Çok iyimser düşünmüşüm vay benim vicdanım bu günde yanıldık 11,54 ne bunlar kafayı yemiş
00 Yorumla
1 yılLise mezunu teknisyenle öğretmene aynı maaşı verenlerin Allah belasını versin
00 Yorumla
1 yıl3 ay tatili var neyi az şükredin atanamayan bi sürü öğretmen var
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 661 cevap paylaştı. Memur değilim çok şükür ama bu maaşlar düşük kaldı bu sene bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÖğretmenin maaşı tabloda görünen değil ki. Kardeşim öğretmen ve bu ay 37 bin aldı. Tabloya bakarsak 47 yazıyor. Kardeşimin aldığı en yüksek maaş 41. Yeni zamla 45 olur
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 326 cevap paylaştı.
s 1 yılListe yanlıs millette inanmıs, uzman doktorun maası 109 degil
01 Yorumla- 1 yıl
Haa bır de ogretmen maasına sallamışlar yok 3 ay yatıyorlar falan diye, ogretmenler yatmıyor akademisyenler yatıyor maasları muhendisten daha fazla derslere bile girmiyorlar ee o zaman siz de olun elinizden tutan yok nxkdmdd ogretmenler olmasa su an hic kimse okuma yazma dahi bilmiyordu + asgari ucrete az zam yapılıp, tablodaki mesleklere gelen zamlar icin deliren var ee kardesım gidin 4 yıl okuyun ustune de doktora falan yapın siz de kazanın. Hicbir caba emek gostermeden ne bekliyorsunuz asgari ucretliyle doktor muhendis maasını nasıl bir tutuyorsunuz. Uzman doktor bile kredi cekmeden ev araba alamaz bu ulkede, bosuna agıt yakmayın ya
1 yılçok bile bu millet e sürünün oy verenler mutlusun demi...
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 831 cevap paylaştı. bence yeterli. güzel geçinirler. ama mesela iki kişi evlense ikiside memur olsa daha iyi gecinirler
00 Yorumla
1 yılÖğretmenlerin hep öyle maalesef ülkenin bitik mesleğindeyiz..
00 Yorumla
1 yılEmekçi kesimi bu hizmet kesiminin aldığı maaşı alamıyor ya ne kadar yazık
00 Yorumla- Devamını Gör (103)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler