Ev dizmek, düğün masrafları derken yeni evlenen insanların gerçekten zorlanacağı bir gerçek. Ancak şunu da unutmamalı, en zoru insanların kendi kendini zorlaması ya da ailelerin zorlaması.
Bir kez evleniyorum diyerek her şeyin en pahalısını almaya çalışan, bilmem kaç parça yemek takımı isterim diyen, şu kadar altın benim hakkım diyen, bir kez evleniyorum ve en iyi düğünü yapacağım diyen insanlar, en büyük suçu kendinde aramalı.
Her konuda gösterişi seviyoruz, kabul edelim. Sadelikten ve niyete giden yoldaki kolaylıktan bahseden yok. Gidip standart bir markadan 10 bin liraya köşe koltuk almak varken, maddiyatın olmamasına rağmen 50 bin liralık koltuk takımına kafayı takıyorsan, burada yeni evlenen bir çift değil de kendi kendine eziyet eden bir insansın derim.
Tek yaşıyorum, tüm eşyalarımı sıfırdan dizdim, yalnızca televizyonum en iyisi ve pahalı olanı. Ancak hiç bekar evine benzemez.
Üç kuruşa çalışıp, 1 milyon TL ye düğün yapıyorsan, bence kendini, eşini ve aileni sorgulaman gerek. Sana dayatılan kurallardan kaynaklı bu. Kimsenin sunduğu fikir ve dayatma ile yola çıkma, yıllarca bunun sıkıntısını çekecek kişi sensin. Evine gelen misafir bilmem hangi markanın bilmek ksç parça yemek takımında ağzını şaplatarak yemek yemek zorunda değil. Akrabalarının çocukları o pahalı koltuk takımına işediklerinde de bir önemi kalmıyor.
Bana kalırsa düğün bile saçma, sade ve şık bir yer tutulur, nikah kıyılır, küçük ikramlar yapılır bitti.
Masa sandalyeden ibaret, küçük bir ilçenin üçüncü sınıf bir salonunda, çay bahçesinden bozma bir yemekli düğün salonuna 250 bin TL veren de var, merkezi bir yerde küçük ama şık bir yerde, içecek ikramlarıyla aynı sayıdaki konukları memnun eden 15-20 bin liralık bir kokteyl sunacak mekan da var. Tercih sizin. Ben paşa torunuyum diyen kendi bilir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yıl22.104 TL kazanan birisi, 1 milyon TL'lik düğün masrafını karşılayamaz. Alternatif çözümler bulması gerekiyor. Kredi çekmek ve ailevi destek gibi alternatif çözümler bulabilir ama bu çözümler kısa vadede rahatlık sağlar; uzun vadede kredi borcunu ödeyemezse, icra gelebilir. Bu riski en aza indirmek için, düğünde takılan altınların ve paraların doğru şekilde kullanılması ve borçları ödeyecek şekilde değerlendirilmesi gerekir. Eğer ki düğün şart değilse ve bu borçları ödeyebilecek durumda değilseler, sade bir nikah daha uygun olur.
10 Yorumla
Birikmişi yoksa karşılayamaz. Her ay o miktarın tamamını kenara atsa bile bu bir süre alır çünkü o paranın alım gücü aynı kalmaz.
Yapabileceği iki şeey var birisini zaten yapamaz. Ya düğün masraflarını düşürecek ki yapamayacağı da bu ya da kendi gelirini çok daha fazla bir miktara arttıracak.
Krediyle falan da yapabilir ama risk.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEvlenirde anca nikah olarak öyle aileye karışma bilmem ne evi geçindirme duurmu söz konusu olamaz. Gideceksin işini kuracaksın anca hayal kalır ve evliliğin süresinide uzun tutamaz ha eğer eşin mlsa anca seni sevdiği için körse katlanır. Yoksa kimse evi arabası olmayan asgari ücret kazanan erkekle evlenmez. Neden mi dersin çünkü sevgi karın doyurmaz anca dert artar ev geçimi masraf şu bu uzun çalışma saatleri iletişim kopukluğu kavgalar artar. Çocuk yoksa eh varsa eyvah çünkü kendinizi düşünmediğiniz gibi hadi eyv sevdiniz evlendiniz ama çocuk varsa bencilin tekisiniz. Ona gelecek sunmayı bırak üstüne mental olarak çok şey kaybedecek. Evlilik ciddi meseledir tabi size göre sks için var. Bu kafayla yanından geçmeyi bırak düşünmeyin bile. Sorumluluk alamayacağınız şeylerin altına yatmayın
02 Yorumla
Soran1 yılŞimdi bu sorudan evliliğin seks için olduğunu nasıl çıkardın bu bir.
Asgari ücret alan ben değilim bu iki...
Bu ekonomide kısıtlı sermaye ile iş kurmak ne derece mantıklı bu da oldukça düşündürücü...
Cevap sahibi1 yılSen hemcinslerinden habersizsin diye bu olmadığı anlamına gelmiyor ve değilsen alınma bu bir. Sen almıyorsun olabilir ama çoğunluğu alıyor bu değiştirmiyor üstüne alınma tek sana demiyorum bu iki..
Kısıtlı sermaye ile seçeneklerin kısıtlıysa o kısıtlamayı aşmıcamsın o doğruda ilerliceksin ve evlilik vs içinde geçerli sınırında olacak.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
116Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,9b cevap paylaştı.
u 1 yılkarşılayamaz maalesef
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl1 milyonluk düğün nasıl oluyormuş ocakta düğünüm var sanırım fazla lüks istekleri oldu. Yanlış anlamayın ama nişanlım polis memuru 52 bin alıyor o bile güçlük çekti ben de özel sektörde öğretmenim 34 bin alıyorum çeyizimi zor düzdüm. Bu dönemde insanları bu kadar zorlamak lüzumsuz. Bana kalsa düğün de istemiyordum. Nişan yapmadım, evde sözle isteme birlikte oldu. Pastayla börekle sohbet muhabbetle gayet güzel geçti. Kına da istemedim. Düğün de zaten gelinlik, kuaför, salon, çekim ıvır zıvır hepsi 100 bine geldi. Ev eşyalarımız gayet kaliteli Enza'dan, beyaz eşyaları Arçelik'ten aldık tüm ev full 240 bin tuttu. Hadi kalan ıvır zıvırları eklesen 300 de. Bilezik vb istemedim. 400 bin. Bir yerlerini yırtsan 500 olsun hadi yine. 1 milyon tl ne arkadaş ev araba alırsın. Şatoda mı yaşat diyorlar sana anlayamadım
55 Yorumla- 1 yıl
Evliliğin lüks eşya bol altın fazla para en güzel düğün salonu olduğunu düşünen insanlar bi zahmet evlilik yapmasın çünkü maks 6 ayda welcome to adalet sarayı hello boşanma davası o borcuda evlendikten sonra biz ödüyoruz ne gerek var zorlamaya
- 1 yıl
Katılıyorum en güzel sade evlilik. Gösteriş yapmayı hiç sevmem. Zaten eğitim seviyesi düşük olan çiftler gösteriş yapmaya meyilliymis. Bu devirde bir düğün için aşırı harcama yapmak mantıksız geliyor bana.
- 1 yıl
Eşyaları da spotçudan alsaydın 100 bin olurdu
- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılKimse karşılamamali. İsterse 200 bin alsın. Gereksiz saçma masraf düğün meselesi. Bir nikah herkese yeter. İki taraf kızla erkeğe karşılıklı almalı giyim kuşam, eşyalar da bütçeye göre kullanılacak şeyler tamamdır ekstra çöp bile alınmamalı israf zaten
618 Yorumla- 1 yıl
Ama abla insanlar altın ve para takması için düğün şart.
- 1 yıl
@Mehmetim80 nikahta da takılır sonuçta bir nikah töreni yapılıyor
- 1 yıl
Yok valla genelde düğünler bitmeye yakın takılır. bizim buralarda böyle birde kimin düğüne gittiysek onlarda düğüne gelip para ya da altın takmak zorunda. bizim burada böyle o yüzden düğün şart.
- 1 yıl
@Mehmetim80 sizin orası neresi bilmem ama aksine düğünlerde sonuna doğru değil ile dans sonrası hemen takı töreni yapılır. Sonra millet halaya oyuna durur sade nikah töreni olunca evet lerden sonra hemen takı takılıp dağılıyor millet düğün salonu masrafı da olmaz böylesi yeterli. Millet göbek atacak diye o kadar masrafa gerek yok İşler insanlar zorlaştırıyor günümüzde evet ekonomi kötü ama iyi de olsa gereksiz masraf çok
- 1 yıl
Bizim burada böyle düğünün sonuna doğru atılır. düğün masrafı konusunda haklısın.
- 1 yıl
@Mehmetim80 sizin orası köy mü?
- 1 yıl
Yok ya Osmaniye de böyle köylerde de düğün yapan var düğün salonuna gerek kalmıyor.
- 1 yıl
@Rtyunsss yok öyle bişey, çok nikah ve düğün gördüm İstanbul gibi yerde yaşıyorum. Hatta eski Türk filminde meşhur şener şen nikahta kılık değiştirip nikah şekeri aşırdığı sahnede olduğu gibi nikah töreni sonrası tebrik ile takı takılıp herkes dağılıyor sadece nikah töreni olursa düğünsüz
- 1 yıl
Asıl öyle bir şey yok. İnsanlar düğün olmazsa getirmiyor ablacım getirmiyor. Sizin nikahınız onlara bir şey katmıyor çünkü düğün işlerine gelir ortama bakmaya gelirler Altın takarlar ne işleri var başkasının nikahında yoksa. Kaç tane nikah düğünsüz geçti alamadı millet altınlarını.
- 1 yıl
@Rtyunsss düğün yapsan da getirmeyecek olan getirmez ayrıca zaten kimsenin getirdiğine güvenerek de o kadar borca girilmez. Karar sizin
- 1 yıl
@Rtyunsss aynen kimin düğüne gidildiyse onlarda gelip atmak zorunda.
Soran1 yıl@Mehmetim80 o yuzden ben kendi nikahımda pankart açacağım." Hediye olarak kabul edilmektedir " diye
- 1 yıl
İyi fikir artık ne koparirsan.
- 1 yıl
@Mehmetim80 evet bizde öyle düğüne gidilip Altın takıldıysa karşılık olarak gelip alır takmak zorunda kalıyor
- 1 yıl
@Rtyunsss aynen öyle
Gizli Üye(25-29)1 yılOff biz de aynı süreçteyiz. Biz iki asgari ücretle tek başımıza aldık eşyalarımızı. Nişanda bir bileklik bile takılmadı bana. Altın almadılar herkes konuştu bi bilezik takamadılar geline dediler. Halbuki insanlar bilmiyorki tek başına asgari ücretle bişeyler yapmaya çalışıyordu nişanlım. Ailesi vardı ama maddi anlamda kimse yoktu yanımızda. şu an düğüne 10 ay var ve yine biz tek başımıza mücadele ediyoruz. Ve biz düğünü planladğımız tarihe yetiştiremediğimiz için 1 yıl ertelemek zorunda kaldık. Devir kötü, ama ailen yok ve yalnız mücadele ediyorsan çok daha kötü. Allah herkesin yardımcısı olsun...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılerkek onu alsın bunu alsın, şunun iyisini getirtsin, bunları memnun etsin vs vs bunun sonu yok.
kadın ne yapacak , 1 kere oluyor benim düğünüm deyip hava civa. üzerine de mutlu eş , ben seni kabul ettim masalı vs vs.
absürt isteği olanı da anlayışı olmayanı da almayın evlenmeyin. dünyanın sonu değil.
yanlış kişiyle evleneceğine bekar kal. gerekirse evet son dk iptal et duygusal davranma. 1 saat bile evli kalsan 1 ömür nafakası var. hak etmeyene zerre anlayış göstermeyin
10 Yorumla22.104 x 2 diyelim biz ona. Yani 2 kişi çalışsın bence daha mantıklı olur.
1m olan bir düğün giderini karşılamak gerçekten zorlar insanı. Bir kaç satır yukarda biri örnek vermiş. Biz beraber yaptık/yapıyoruz diye. Evet süreç uzun olur ama adım adım sonuca gidilir bencede.
He 22.104 bu işin en dibi. Herhalde biraz ışıltı gösterip 30k bandına çıkılabilir diye düşünüyorum.03 Yorumla
Soran1 yılErkek adam evine bakarmış öyle diyor bana.. Karı parası mı yiyecekmişim
Soran1 yılOnun farkındayım ama kadın çalışmamış diyor bana
1 yılBen sabit bir iṣ bulmadan evlenmek istemiyorum bana diyorlar sen mi karṣılayacaksın sanki ama ben sevmiyorum öyle herṣeyi bi tarafın ödemesini. Ben yoksul muyum mk el ekmek tuttuğu sürece beraber kazanılıp yapılır bișeyler. Benim arkadaṣın birisi evlendikden 2 sene sonra yaptı düğününü böylede olabilir mesela. Düğün dernek ev mev derken evlenemicez bu gidiṣle herkes aklını baṣına devṣirsin artık bence kimse göklerde uçmasın.
10 Yorumla
1 yıl1 milyona dugun yapan insan koledir abi.. evliliklerin uzun surmedigi su gunlerde buyuk bir risktir.. seni seven anlayisla karsilamasi lazim.. parayla hava atmak icin degil birlikte uyumlu bir hayat gecirmek icin gelmesi gerekir.. yeminle insanlar bu mantiktan dolayi evlenemez oldu artik.. evlilik basit olmasi lazim bir nikah ikinci el esyalarla dolu bir ev gibi.. calisarak hersey edilnilmesi lazim
14 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
Ne kadar iğrenç bi cümle ya. Koca sayesinde rahat hayata girmek isteyen kadınlar!!! Ananızın zamanından konuşmayın artık bırakın bu lafları. Niye erkekler kadının sayesinde rahat ediyor ona niye laf etmiyosunuz. Kadın hem geçime destek oluyor çalışıp, hem de eve geliyor adamın karnını doyurup çocuğa eve bakıyor. Erkek ne yapıyor? Kadınla aynı saatte işe gidip aynı saatte geliyorsa bile erkek tv karşısında uzanıyor kadın işten gelip eve bakıyor. Bu durumda kadın mı rahata eriyor erkek mi? Vicdansızca laf yapmayın burada. Günümüz şartlarında ortalama olarak her kadın bi şekilde çalışıp geçime destek oluyor. Yani tepesine çıkılan erkek değil, kadın! Boş laflarınızı ağzınızda tutun saçını süpürge eden kadınlara laf yapmayın. Bu devirde evde oturup çocuğunu büyüten kadın sayısı bir elin beş parmağını geçmez. Çoğu iki aylık bebesini bırakıp işe gidiyor. Ananız zamanında babanızın tepesine çıkmış da rahata ermiş sanırım o yüzden bunu görmüşsünüz bunu konuşuyorsunuz.
- 1 yıl
1 yılBir milyonluk düğün yapmayarak karşılar bizim eşimle birlikte aylık gelirimiz 100 bin küsur düğünleri aile zoruyla yaptım yoksa nikahti tercihim evi de eşyalı tuttuk eşyalı olmasaydı da ikinci elden duzmeyi dusunuyordum beyaz eşya harici açıkçası böyle şeyler boş önemli olan mutlu olmak. Bu yapılan komik zamla ne kadar mümkün tabii bilmiyorum Allah herkesin yardımcısı olsun... En çok emeği sömürülen insanlara reva görülen ücret ortalama bir şehirde kirayı anca karşılıyor üzücü
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 625 cevap paylaştı. Başka bi yan geliri yoksa bi 10 sene sogqn ekmek belki bulup yiyebilir
Aksi takdirde ek iş yapmıyorsa ?
Eşi çalışmıyor sa ?
Aileden destek yoksa ?
Böyle bisey imkansızdır ?
Ha ödedim diyenede asla inanmam
🤷
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 357 cevap paylaştı.
1 yılÇok zor. Kadın erkek ayrımı olmaksızın birçok kişide gösteriş merakı var maalesef o düğünde şu kadar altın taktı bilmem ne düğün salonunda evlendi eşyaları falan yerden aldı filan mahallede yaşıyor özentisi olduğu sürece evlenmek ve arkasını getirmek gerçekten çok zor.
00 Yorumla Şu ülkede sevdiğin kadınla evlenip ayda 22104 TL ile geçinmeyi göze alacak kadar cesur adamsın üstadım.
Hiçbir şey beklentileri yüksek bir kadın ve onun ailesi kadar tehlikeli olamaz.
Ayrıl, kurtul. O paranın onda birine kafayı resetleyecek, yaranı saracak nice planlar yaparsın.
00 Yorumla
1 yılMaalesef, düğün masrafları 1 milyon TL'den de fazla tutar. 1 milyon TL'nin üzerinde olan düğün masraflarını, kredi veya aile yardımı olmadan karşılamak imkansız. Maddi olarak iyi duruma gelmedikçe, evlenmemek gerekli. Çünkü, maddi sıkıntılar, ailede huzursuzluk ve tartışmalara yol açabilir, bu da evliliği olumsuz etkiler. Bu yüzden, maddi durum iyileşmeden evlenmek doğru olmaz.
00 Yorumla
1 yıl22.104 TL maaş alan biri için 1 milyon TL’lik düğün maddi olarak büyük bir yük, böyle bir durumda aile desteği, birikimler ve kredi çekme gibi yollar devreye girer. Ayrıca, takılar ve hediyeler de masrafları karşılamada önemli rol oynar. Ancak bu kadar büyük bir harcama, çiftin uzun vadeli borç yüküne girmesine neden olabilir. Mantıklı planlama şart.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl1 milyon tl nedir yav. Her şeyi abarttığınız gibi bunu da abartıyorsunuz? O kadar gereksiz masraflarla ancak 1 milyon gider. Belki daha fazla maaşı olan yanda geliri olan bile 1 milyon masraf etmiyordur.
asgari ücret alıp zenginlerin hayalini kurmak da ancak boş gösterişçi Türk insanının yapabileceği bir iştir.
131 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@met96 sanırım alacağın ürünleri en pahalısı ve en markalı olan ürünlerden hesaplıyorsun.
Cevap sahibi1 yıl@met96
Yatak odası 35000
Yatak baza 10000
Yemek odası 20000
Oturma grubu 20000
Köşe takımı 15000
Buzdolabı 15000
çamaşır makinesi 10000
bulaşık makinesi 10000
Fırınlı ocak 12000
Toplam 147000 yapıyor ev hazır.
150 250 gr altın nedir yav ağa kızı mı alıyorsun abartmakta üstünüze yok. Bence sen hiç evlenme bu düşünce ile sen ancak kadının ve ailesinin kölesi olursun.
Cevap sahibi1 yıl@met96 hangi devirde yaşıyoruz nerden çıktı 150 250 gr altın? Her şeyde yüksekten uçarsan elbette her şeyin en iyisi olsun da derler 1 kg altında isterler.
Cevap sahibi1 yıl@met96 benim gördüklerim genelde kız bulamıyorlar doğru düzgün evlenilebilecek. Onun dışında sıkıntı yok daha yakın zaman da birisi 300 350 ye halledeceğini söyledi tamamen.
Cevap sahibi1 yıl@met96 nerdesin sen? Hangi ildesin. Ve demek ki senin bulunduğun yerin kızları aç gözlü.
Cevap sahibi1 yıl@met96 o zaman senin burada konuşmaya hiç hakkın yok. Hem param var diyorsun hem de evlenecek insanların içini karartıyorsun evlenmek istemediğin halde. Ve belki sen çevrendeki arkadaşlarının da içini karartan tiplemesin ve onlarda karamsarlığa düşüp gidip dul alıyorlar. Bırakın böyle alakanız olmayan işleri de insanlar rahat etsin biraz. Hep karamsarlık hem kötümserlik nereye kadar…..
Cevap sahibi1 yıl@met96 az önce duldu şimdi Suriyeli Özbek oldu. Kadın kadındır nereden olduğunun hiç bir önemi yoktur. Ha Türk olmuş ha Suriyeli ha Özbek hiç biri fark etmiyor. Onların da nasibi onlarmış. Bence sen kendi sesine yan bırak arkadaşlarının halini. İçindeki bu pesimist duygulardan evlendiğinde kadını yiyici olarak görüyorsun. Evlenip ili gün sonra çocuğun olsa onlara da aynı gözle bakarsın.
Cevap sahibi1 yılKendi dedine yan*
- 1 yıl
Oturma grubu yüz bin senin bu yazdıkların hangi zamandan kalma😃
Cevap sahibi1 yıl@Leylişleyliş netten bak bakalım ne kadarmış? Sanırım sen sizin oradaki en kazıkçı mağazadan gidip almış kazıklanmışsın.
- 1 yıl
Bellonaydı😃
Cevap sahibi1 yıl@Leylişleyliş sen sırf adama zorluk olsun diye o fiyatı seçmişsindir bellonada 50 bine de var. En pahalısı olsun ki havamızı atalım tipik gösterişçi bir Türk. Düşük fiyatlı olursa hava da atamazsın. Buraya yazarken bile ağzın kulaklarına varıyor...
- 1 yıl
Severım pahalı şeyleri
Soran1 yıl@Leylişleyliş sevmeyen kadın var mı?
- 1 yıl
Ev araba altın😄
- 1 yıl
Soran1 yıl@Leylişleyliş peki evi döşedin diyelim. Tüm birikimi de eve gomdun.. İşsiz kalırsan ne olacak?
- 1 yıl
Sevgilimın ısı var
Soran1 yıl@met96 elalemin ne dediği neden bu kadar önemli?
Gizli Üye(25-29)1 yılMerhaba, kardeşim 22. bin tl alıyorsan 1 milyon dügün yapamazsın. Hayatın boyunca borç ödersin ve bu seni psikolojik olarak etkiler. evliligindede mutlu olmazsın. Bu kadar abartmana gerek yok. Herkes en iyisi olsun ister ama hayat şartların izin vermiyorsa evlencegin kişiye bunu düzgün bir şekilde anlatırsan anlayışla karşılar. Anlayışla karşılamıyorsa demek ki o dogru insan degildir. Sen senin yanında olcak insanla evlenmen gerekir. Arkandan iş çeviren insanla degil
00 Yorumla
1 yılBende 7 senedir işsizim eşimden para isterken utanıyorum adamın bir şey dediği yok ama ben elim ayağım tutuyor iş yok işsizim diye ar ediyorum utanıyorum. Demek ki ya ben çok s@lağım ya da bazıları insanlıktan hiç nasibinizi almamışsınız.! Ne bu erkekler sizin kuklanız mı yazık adamlara ya... Son 7 yılda üstüme başıma aldığım 3 beş tane tshirt 4 tane de kazak...
36 Yorumla- 1 yıl
Bazılarının niyeti cidden evlenmek değil çünkü istekler , istenilenler makul seviyede değil , mesela 4+1 evi ne yapacak bir insan... Hadi 2 çocuğu olsun en fazla 3+1 yeter. Gücü yetmiyorsa 2+1 kafii. Vallahi ben erkek olsam evlenmem ve bu istekleri bana sunan kız ve ailesine boş ver çekerim. Ben demek ki m@lmışım 10 sene boyunca kocamla birlikte ev kredisi ödedim. Derdiniz üzüm yemek olsun derdiniz bağcıyı dövmek olursa n@@h evlilik olur.
- 1 yıl
Estağfurullah çok naziksiniz teşekkür ederim...
- 1 yıl
Sahte sevgi devreye giriyor mal mülk için sahte sevgi... Oysa bir anlasalar öldüklerinde yanlarında bir şey götürmeyeceklerini... Bunlar hep * falancada var bende niye olmasın * düşüncesinden çıkıyor...
Düğün yapmak zorunda değilsiniz bu bir zorunluluk değil, onu geçtim 1 milyonluk düğün yapmak zorunda değilsiniz, karşı taraf bunlara okey olmuyorsa, kızı bırak gitsin, bu evlilikten mutluluk falan çıkmaz.
11 Yorumla
1 yılAsgari ucret almıyorum ona ragmen evlenmiyorum evlenmeyi de dusunmuyorum. Gereksiz harcamalarla milyon borçlanip bir de evliligin en guzel 5-10 yilini bankalara ipotek edemem. Boyle iyiyim o paraya alirim bi araba keyfime bakarım.
10 YorumlaDüğün Mecburiyet Değildir !!! Gerçekten Birbirini seven insanların sevgilerini hiç tanımadıkları ve hayatlarında bir daha görmeyeceği insanlara ömürlerinin sonuna kadar sürecek bir borç batağı ile kanıtlama zorunluluğu YOKTUR !!!
00 Yorumla
1 yılDüğün Allah'ın emri değil düğün Kur'an'dan bir ayet değil. Tam tersine gereksiz bir masraf. Akıl sahibi birisi asgari ücret aldığı halde 1 milyonluk düğün masrafını girmenin zeka özürlü bir yaratığın tavrı olduğunu bilir. Nokta.
00 Yorumla
1 yılKarşılamak mesele değil de düğüne 1 milyon TL harcamak kadar mantıksız başka çok az şey vardır. O parayı gidin evinize peşinat olarak kullanın. Eviniz varsa ikinci üçüncü evi alın alın ki ileride ekonomik sıkıntı yaşamayın
00 Yorumla
1 yılŞahsen o paraya araba almayı tercih ederim düğüne vermem ve asgari ücret alan birisi tabiki o düğünü karşılayamaz evleneceğiniz kişininde sizden o kadar maliyetli bir düğün istemesi normal değil 1 milyon borcun üstüne mutluluk mu olur?
00 YorumlaKizkar niye evde kalıyor anlamak gerekir, sanal takılın belinize değil elinize kuvvet. Ya parmaksız doğsaydık. Aldatırız kardeşim neden aldatıyoruz zevkimizden değil , para yok. Para olsa aldatan hainidir
00 Yorumla
1 yılvalla kardesim 1 milyonluık dügün yapmıycak salon tutmuycak mesela 3 bilezik takıcaksa 2 indircek 50 bin tllık koltuk takımı almıycakta 5 bin alcak evlenmek isteyene allah yardım eder
02 Yorumla
Soran1 yılBen istedim de kızın ailesi varoş dedi böyle yaptığım için...
- 1 yıl
ya sen onlara bakma kardes ahlak seref bulunmaz ama para bulunur maalesef ana baba namaz kılarmı kızıma iyi bakarmı sahip cıkarmı kimseye muhtac edermi diye sormuyo para var mı pul var mı diye soruyo sonra 1 sene sonra kızı bi cocuguyla evin yolunu tutuyo
1 yılsadece ev eşyası alıp sade bir nikahla evlenebilirler...
310 Yorumla- 1 yıl
ana baba ne gune duruyor? bir yılda birikecek bir para degil zaten, en gec 20 yasından sonra kenara koyması lazım evlenen erkeklerin bence
- 1 yıl
aksi dusunulemez zaten
Soran1 yılAaa olur mu karı parası mı yiyeceğiz?
- 1 yıl
arada bir çizgi var ve bunu kaçırıyorsunuz. iyi bir işi olan alanında çalışan kadın zaten çalışmaya devam eder ama markette veya herhangi bir yerde asgari ücretle çalışan kadını çalışmaya zorlamak hoş değil. memur isteyen erkekler var bu aşağılayıcı bir davranış bence, konu kadın parası yemek değil benim ömrüm feda olur o ayrı mesele ama beklenti içine girmek garip
Soran1 yılBeklenti içine girmek değil mesele...
Benim eski sevgilim iki üniversite bitirdim isg uzmanıyım diyordu. Böyle birinin çalışmıycam demesi başkalarının kontenjan hakkına girmesi demek bir anlamda... Sormazlar mı adama niye okudun diye?- 1 yıl
şu iki üç beş üniversite okudum muhabbeti sıktı zaten. önlisans ve açıktan okuyan üniversite okudum diyor, ama bir getirisi olmuyor eski sevgilinde olduğu gibi. yani eskide kalmış birinin fikirlerinin pek önemi yoktur herhalde? beklenti içine giren, kadınların gerçekten çalışmasını isteyen erkek vardır herhalde (sosyal medyada gördüğüm kadarıyla söylüyorum) ki bunun erkeğin asgari almasıyla alakası bile yok
Soran1 yılAçıkçası ben " Aklı hür" fikri hür ve vicdanı hür olsun diye istedim... Bana katlanmak zorunda olmasın, sevgisi gerçek olsun diye
- 1 yıl
vay be, allah gönlüne göre versin
- Para & Ekonomi konusunda 309 cevap paylaştı.
1 yılailelerden destek alamıyorsan, hedeflerini değiştir. çalışan bir hanımla hayatını birleştir. milyonluk düğün planlamayarak işe başlayabilirsin
16 Yorumla
Soran1 yılDenedim, karı parası mı yiyecekmişim öyle dedi çalışan hanımefendi
Soran1 yılAşk karın doyurmuyor diye de ekledi. 15 senedir çalışıyorum mühendis olarak, doğru düzgün iş bulacakmışım
- 1 yıl
15 senelik mühendis olmakla aldığını ifade ettiğin ücret uyumlu değil.
Soran1 yılAsgari ücret almıyorum 15 yıllık mühendis olarak buna rağmen demeyi unutmuşum
- 1 yıl
22.104 ne parası? 15 senelik mühendis parası mı?
Soran1 yılHayır o asgari ücretliler için...
Ben bir tık üstü kategorisindeyim
Arkadaşım sen kimsin, banka mısın? Akıl var mantık var, evleneceksin diye kendini borç altına mı sokacaksın? Fakir kadın çok şey ister, zengin kadın bulmanı tavsiye ederim.
00 Yorumla
1 yılÜste 1 milyon daha bulup ev almaya çalış. Ölene kadar senin olur. Fakat 1 milyonluk düğün isteyen kadin hava civa pesindedir. Neymiş efendim 1 kere evleniyormus. Sanki sen 10 kere evleniyorsun. Borsadan bile tehlikeli bir yatirim türüdür. Dikkat et derim. Vesselam.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 583 cevap paylaştı.
1 yılBöbrek 300k
Ciğer 250k
Dalak 50k
Biraz bagirsak 25k
10 ünite kan 50k
Saç 25k
Yok çıkmıyor02 Yorumla- 1 yıl
Geline 7 ortak girin hafta da 7 gün kurban hissesi gibi her gün birimize düşer düğünden sonra pay edersiniz günleride 😂😂😂😂😂😂
Soran1 yılÇok güldüm ama döt? Onu eklemeyi unutmuşsun
1 yılBu senin maaşın , 1 milyon birikimin varsa evlenirsin ama asgari ücretli birinden de 1 milyonluk düğün istenmez ya 😅 . 500 lük bul bitane.( 500 bin TL )
00 YorumlaHerkes 1 Milyon liralık düğün yapacak diye bir şey yok ki.(Gönül ister orası ayrı)
Yoksa 100. bin liraya yapsın 300.000 TL ye yapsın. İmkanı neye yetiyorsa ona yapsın. Ben öyle yaptım.
00 Yorumla
1 yılKardeşim bu devirde düğün yapılmaz düğün denilen şey saçmalığın daniskası kadınların akrabalarına arkadaşlarına hava atmak için yapılan tamamı israf dine aykırı boş bişey düğüne harcıyacagınız parayla ev araba alınır hadi almadın diyelim o parayla yurt dışı tatili yapsan ciddi bi deneyim olur aşiret değilseniz düğün boş takılar diceksen takılmaz diye nikahta yaparsın yine yaparsın zaten takı takan akraba eş dost takıcak olan nikahtada takar
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 5,8b cevap paylaştı. Yapabilirse her ay altın yapmaya çalışır, haricinde birikim yapması zor. Varsa arabasını satarak bir miktarını karşılayabilir. Başka türlüsü çok zor.
00 YorumlaHer iki taraf için duzelmesi gerekenler var bi erkek bi kadına sevmediği halde para harcıyorsa tek bi nedeni vardır ama kadın erkekten para koparmaya çalışıyorsa bunu bi çok nedeni vardır bi erkeğe ve bi kadına bakacak olursak istekleri konusunda bak bakalım hangi taraf daha çok harcama yapıyor
00 YorumlaDüğün şart değil boş ver çeyizi meyizi zorunlu ihtiyaçları eş dost akraba hediye eder,, 22,5 diğer eş alırsa mis gibi geçinilir
04 Yorumla
Soran1 yılDiğer eş çalışmak istemiyor. Karı parası mı yiyecekmişim öyle diyor
Soran1 yılKızın kafasını yemiş ailesi...
Yok maaşını elinden alır yok bilmem ne bir sürü takıntı ile yemişler kızın başını
1 yılDüğün yapmasın o zaman kardeşim. Hiçbir mantığı yok. Maddi durumunuz yoksa neden kendinizi böyle saçma sapan gelenekler altında ezdiriyorsunuz?
01 Yorumla
Soran1 yılSadece düğün için düşünme ev eşyası vs si 1 milyonu buluyor
1 yılTek başına karşılayamaz kadın da destek olmalı, ya da ikisinin ailesinden biri biraz zenginse o yardım ederse. Durumu olmayan bence o kadar masrafa girmemeli ucuz bir düğün yapmalı
00 Yorumla
1 yılKarşılayamaz ama kendine göre bir düğün yapabilir ya da yapmayabilir eşi de istemiyorsa yani o kadar borca girip hayatlarını onu ödemek için geçirmesin insanlar
00 YorumlaDüğün masrafını 1m yapmak zorunda değilsiniz daha sade, masrafsız şeyler tercih edilebilir. Tabi borçlu evlenmek istiyorsanız başka
10 YorumlaDirekt 2 3 akraba eğlendircem diye 1 milyon borca Milyarder olsam girmem.
O paraya balayı yapar, bir kısmı kenara atarım...10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 541 cevap paylaştı.
1 yılDostum Türkiye de veya hangi ülkede olursan ol. Kıza bağlı kimisine milyonları koy gene yetmez kimine mc donald sa teklif et mutlu olur
10 Yorumla 1 milyonluk düğün isteyen biriyle evlenmeyerek
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen süğün istemiyordum ama eski sevgilim istiyordu yapacağız diyprdu ben de dedim ki eğer düğün maliyeti çıkacaksa eğer gelen altın ve paralarla yapılır ama eğer gelmeyecektise ne anlamı var yapmayalım tarafındaydım ama o yinede istiyordu masrafı gelecek altınlar kapatır diyordu ama çok zor bu devirde kim altın götürür ki?
21 Yorumla
1 yılGeline 7kişi ortak girin hafta da 7 gün kurban hissesi gibi her gün birimize düşer düğünden sonra pay edersiniz günleride 😂😂😂😂😂😂
00 Yorumla
1 yılKesinlikle karşılamaz bir düğünü, ama 1 milyonluk düğün yapmak zorunda kilan ne seni?
06 Yorumla
Soran1 yılTanesi 60 gramdan 9 bilezik istediler
- 1 yıl
Kim istedi?
Soran1 yılKız tarafı
- 1 yıl
Esin olacak kadın mı istedi, kız tarafı ailesimi istedi
Soran1 yılKız istedi zaten ailesi ne isterse kendi fikri gibi söylüyordu
- 1 yıl
Bir abi tavsiyesi veya bir arkadaş tavsiyesi, vazgeç o kadindan ve ailesinden, en fazla 1 yıl üzülürsün, ha ben çok seviyorum vaz gecemem diyorsan, ömür boyu bırak uzulmeyi vazalinle gez ihtiyaç anında hemen surersin 🤣
1 yılSade bir nikah ve evi düzmekle 500 bin harcar kalan 500 üzerine bir miktar ekleyip gayrimenkule yatırım yapardık.
02 Yorumla- 1 yıl
Kizlar bisey dicem hangi dünyada yaşıyorsanız bana da söyleyin sahibinden ev fiyatlarına bak 1 milyon olsa keşke, size anlatılan masallardan çok gerçekleri görün
- 1 yıl
@Neolmusyaniki ben örnek verdim farzı misal. Arsa alınabilir küçük şehirlerden arayıp bulmak lazım. Sadece siz çalışıp da birikim yaptığınızı zannetmeye devam edin.
Gizli Üye(45 üstü)1 yılSeven nikah ile de gelir sırf gelinin ve annesinin gazını almak için yapılan masraflar büyük israf eğlenmek için bu kadar büyük masrafa de gerek yok ayrıca
01 Yorumla
Soran1 yılGelinin annesi neden bu kadar kasıyor?
karşılanmaz elbette o yüzden asgari ücret alan biriyle evlenmeyin
013 Yorumla
Soran1 yılYani toplumun %42 si ile evlenmeyin... diyosun
Soran1 yılGeri kalan %55 i de asgari ücretin %10 fazlasını alıyor zaten...
Soran1 yılAklı çalılmakla ne alakası var. 15 senedir çalışıyorum " Senin aklına ihtiyacımız yok, ne diyorsak onu yapacaksın" diyorlar... 15 yıllık mühendisim, düşünmeye bile yetkim yokmuş.
Soran1 yıl@freya00__ 60 000 alınmayacak bir rakam değil... Mesela İstanbul da vu meblayı alamazsan zaten yaşaman çok zor... Ama Anadolu da 30 000 kiraları mukayese edince 60 000 TL nin alım gücüne eş değer olabiliyor...
Köprü altına gitse saati en kötü 3 binden günlük 7 saat çalışsa günde net gelir 21.000 ayda ise 630.000 yapar yani 2 aya bu iş tamam.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 889 cevap paylaştı. Düğün yapmasan da çok para lazım ev eşyaları da pahalı düğün yapmadın bari altın tak diyen de olacak minimum 600 bin gözden çıkarmak şart
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDüğün yapmak şart mı ya düğün yapmadan da evlenirsin ne çok takıyorsunuz zina yapmak için bahane başka birsey değil benim arkadaşlarım hep dugunsuz evlendiler ve mutlularda
012 Yorumla
Soran1 yılZina için bahane değil, kız babaları arıza çıkarıyor düğün olmayınca
Cevap sahibi1 yılBabası mi evleniyor ariza cikarsin
Cevap sahibi1 yıl@jüpiter07 millet bahane arıyor zina için düğüne gerek yok bir gelinik birde damatlık yeter bence
Soran1 yılBabasının sözünden çıkmayıp evlenmeye kalkan çok var Türkiye de
- 1 yıl
Kısa bi özet geçmek istiyorum hiç bir erkeğin şimdiye kadar bana şunu almadın trip attigini sahit olmadim duselmesi gereken kadinlardir kapitalizime hizmetcilik yapmayın eveleceğiniz adami atm zannetmeyin siz saha sola hava atacaksiniz diye o adam sabahın 7 de sizin 10 dakikada harcayacağınız parayı kazanmak için karda kışta yollara düşüyor ellinizi cüzdanınıza değil vicdanınıza koyun ( herkes için gerçekti değil tabi )
Cevap sahibi1 yıl@jüpiter07 zanetmiyoruz ama erkeklerde parasını yiyen rahat kızlara gidiyor senin değerin kalmıyor gözünde basitsin kusura bakmayın ama siz erkekler öyle kadına değer verince ha erkek o tür kadınlara değer veriyor aynısını bizde yapmaya başlıyoruz ben hiçbir erkeğe hesap ödetirmedim ne oldu beni keklik aptal gördü basit gördü ATM banka görüp istediğimi aldirtsaydim söyle diyecekti belki ben buna para harcadım okadar emek verdim evlenelim diyecektim görüyorum öyle kadınlar daha çok mutlu ve hemen evleniyorlar
- 1 yıl
Her iki taraf için duzelmesi gerekenler var bi erkek bi kadına sevmediği halde para harcıyorsa tek bi nedeni vardır ama kadın erkekten para koparmaya çalışıyorsa bunu bi çok nedeni vardır bi erkeğe ve bi kadına bakacak olursak istekleri konusunda bak bakalım hangi taraf daha çok harcama yapıyor
Soran1 yılAçıkçası ben de kuruş ödemem bir kız için... Evlenmeden ne alaka kızın hesabını ödiycem? Neyim oluyor ki?
Cevap sahibi1 yıl@jüpiter07 amacı farklıdır diyorsun ama sonunda evlendiler mi ona bak bizim gibiler de surunsun
Ya olm düğün olmadan karı koca çalışmış olsalar 45 bin lira girmez o eve gecinemez düğün falan hikaye
00 Yorumla
1 yılMerhaba,
Böyle bir şey söz konusu değildi ki aklından şüphe ederim. Ayağını yorganına göre uzat demişler...00 YorumlaO yüzden düğün istemeyen birini bulmak lazim o paraya yurt dışı tatili yapariz birlikte oh miss 🤣 kuzey ışıkları altinda uyuruz
02 Yorumla
1 yılNefes almak için paraya ihtiyacınız olacak ne düğünü
02 Yorumla
Soran1 yılAsgari ücreti ben almıyorum alanlar için çok zor yaw
- 1 yıl
Asgari ücrete çalışanlara Allah kolaylık versin cidden. Ev kirası odeyemeyecekler
- Para & Ekonomi konusunda 721 cevap paylaştı.
u 1 yılHer iki tarafta koyacak ortaya bakacaklar durum bu ve bir şeylerden vazgeçecekler
10 Yorumla
1 yılDüğün artık imkansız. Gerçekten seven ve evlenmek isteyen kişiler yapacak nikahını geçecek evine
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
1 yılKadın anlayışlı olursa 1 milyon civarı tutmaz bal gibi evlenirler her şey para lüks eşya altın değil
10 YorumlaBunu çok kıymetli başkanımız, aynı zamanda ekonomi dehası, halkın babası ve çoğu kişinin reisimiz diye baştacı ettiği sayın Recep Tayyip beye sorsanız daha doğru olmaz mı? Ağzımızı klozet niyetine kullanan halkın adamına sorsanız!!!
00 Yorumla- Devamını Gör (133)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat