Bugünün gündemi biraz ekonomi biraz arkadaşlık biraz da aşk. Biliyorsunuz ekonomi baya çalkantılı. Altın ve dolar bir yükseliyor bir düşüyor.
1 dolar şu an 6.10 TL maalesef. Çeyrek altın ise 512 TL. Bunlar bu kadar yükselirken evlenenlerin ardı arkası kesilmiyor. Ve düğüne gidecek olanlar kara kara düşünüyor. Ne takalım, takı parasını nasıl denkleştireceğiz diye. Artık düğünlere davet edilse dahi gitmeyen insanlar var.
Biz bu konuyu KScanlar'a da sormak istedik. Sizce ekonomi bu kadar çalkantılıyken evlenecek olan arkadaşların düğününe gitmek şart mıdır? Görüşlerinizi bekliyoruz.dolar 6.10 oldu.
Düğüne gidip takı takmak şart.
Bu ekonomik durumda takı takamam. Bu yüzden düğüne gitmek şart değil.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Dolar 6.10 TL, çeyrek altın 512 TL! Evlenenlerin düğününe gitmek şart mı?
Aynı sorunla yakın zaman önce karşı karşıya kaldım. Sonuçta aldım çeyreği😊💐
Düşünsenize bir kişinin bir ayda iki düğüne çağrıldığını🥴 heleki durumu iyi değilse ya bir düğüne gidip çeyrek altın taktığında o ay kombiyi kapatıp battaniye yorgan altında geçirecek❄️☃️ titreyecek ya da takmayıp gitmeyip🌞☀️🌡️
İyi bilirim ki eskiden düğünde sünnette çeyrek takana🥇 gülerlerdi😂 ve ha çeyrekmi taktı diye küçümsenirdi😊 şimdi ise çeyrek takanlar baştacı👑
Durumu iyi olmayanlarda gidip birşeyler takamayıp ya da bir 50lik 100lük takıp rezil olacağımıza bahane bulur gitmeyiz diyorlar😊 gidebilenede gelemeyenede şartlar dolayısı ile saygı duymak lazım derim😊💐🌺🖐️
Açıkçası düğünüme gelsinler takı taksınlar diye düşünmüyorum, geleneklerimize göre bunu yatırım olarak değil, hediye olarak görmek gerekir, tabi teyzeler yatırım amaçlı takı takıyor, bak ben bilezik taktım o bana takmadı gibi... Durumu olan takısını takar, olmayan ise takmaz yine bir hediye vermek, düğün yapana destek çıkmak adettir. :)
Takı takarsın şayet illa altın takacaksın takmalısın diye bir şart mı var? Şartlı kişiler var onlar ayrı deniyorsa orası farklı tabi.. 🙂 İmkanın yoktur izah edersin arkadaşındır dostundur durumu da biliyordur, sorun etmeyin böyle şeyleri bence.. 🙂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Düğüne gitmek şart takı takmak şart falan değil, ben kimseye takmayı da düşünmüyorum. Hayır ihtiyacı mı var? Açlıktan uyuyamıyor mu geceleri? Hiç gerek yok, az sıgara içsin az arabasına binip gezsin benim parama da ihtiyacı olmaz, ben de kimsenin altınını istemem inşallahta muhtaç olmam. İnsanları saçam sapan düğünden ev gezmesinden falan soğutuyorlar para derdinden, yeterince yalnızız bir de para açmasın bu mesafeyi
Bence düğüne gidip mutlu günlerinde yanlarında olmak şart. Maddi durumlar yüzünden düğüne gidilmemesi saçma geliyor bana. Herkesin durumu iyi olmayabilir, takı takamayabilir ama çam sakızı çoban armağanı ufak bir hediye götürebilir ancak buna bile gerek yok. Şahsen düğünümde az takı takılması beni üzmez ama az insan gelmesi beni çok üzer.
İki ay kadar sonra ise düğünümüz var, ablam evleniyor ve daha takısını alamadım kardeşi olarak. Hadi oldu da takısını alamadım diye düğüne gitmeyecek miyim mesela? Dediğim gibi takı takamayacak diye düğüne gitmemezlik sadece düğünden kaçmak için bahane olur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bence ekonomimiz mükemmel gidiyor. Avrupa ve dış güçler bizi kıskandığı için oyun oynuyorlar yoksa bizde kriz felan yok hep onların oyunu. Kimse bizde aç değil. Geçenlerde bir eleman diyordu avrupa bizden kötü Almanya'da asgari ücret 1500 euro ama su 1 euro bizim paraya çevirirsen 1 su 6.5 lira amma pahalı diye :) Artık o kafayı yaşamak istiyorum ben de Benim keyfim yerinde, bende 2023 yılında daha da iyi olacak hani başkanı seçince ülke uçacaktı ya işte uçuyoruz bunlar da onun etkisi yani. Daha bunlar yer çekiminin etkileri, hele daha şöyle bir 30ç000 feet yüksekliklere ulaşalım o zaman daha da tadından yenmeyecek dolar altın Durmak yok yola devam verelim mehteri AHaber'e devam kefen tayfaya selam...
BU arada bir davetiye gördüm şöyle not düşülmüştü; "Lütfen altın getirmeyin" Demek ki ileri görüşlüler, yarın daha da kriz olup iade edemeyeceklerinin farkındalar..
Sen bir de endexe bak cuma gunu toplamamis olsaydi yanmisti herkes ama bu daha iyi gunler daha da kötüye gidecek ekonomi endexdeki suni sisirmeler ve sonrasında olan suni yukselme sonrası ki su an gap boşluğu denen bosluga döneceği konuşuluyor endexin kulislerde sen o zaman gor dolari ve altini...
yalandan da olsa savaş çığırtkanlığı olan ülkede sermaya durmaz. sermaye suya inan ceylan kadar ürkektir dostum ve ülkede adalet yok, eğitim berbat. gelecek kaygısı hatsafada. sen yabancı bir yatırımcı olsan Türkiyeye yatırım yapar mısın? ben yapmam.
Şahsen ben düğün nişan söz gibi etkinliklerin sadece insanlara gereksiz yere masraf olduğunu düşünüyorum. Düşünün düğün yapıyorsunuz adam getiriyor bir çeyrek altın takıyor ki artık oda zor bir hal aldı, evlendikten sonra da borç ödeyerek ömür geçiyor. Onun için de Bu ekonomik durumda takı takamam. Bu yüzden düğüne gitmek şart değil.
Ben düğün gibi kalabalık ortamları pek sevmem zorunlu olmadıkça gitmemeye gayret ederim. Ama gidersem bişeyler takmamak olmaz ayıp olarak bilinir bizde 😇
Çok yakınlara mecbur gidiliyor ama onun dışındakilere gitmesek de olur. 😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bir biz bir de Hintler gerçekten çok görmemiş gibi evleniyoruz. Sözü, Nişanı, Kınası, Düğünü, Nikahı... derken ilişkinin @q mak için elimizden geleni yapıyoruz. Batıya bak örnek al. adaylar kilisede papazın huzurunda nikahı şap diye kıyarken biz ise adeta ilişkinin sarsılması için, bu süreçte gelin veya damat adayının kafayı yemesi için uzatmalara oynuyoruz @q.
0
5 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Dilencilere sadaka veriyormuşçasına "Takı Merasimi" de apayrı bir saçmalık. Ulan sülalemizde yüzlerce insan var hangi birine para yetiştireceğiz, bankermiyiz?
Senin gibi aciz insanlar kendilerini savunamadıklarında küfüre başvurarak haklı çıkabileceklerini düşünürler ama hiçbir zaman meramını anlatamadıkları için, her zaman haksız olarak kalırlar. Sen önce düzgün konuş, edepsiz.
@Mmedelui bilip bilmeden direk öküz kafasıyla "Yahudi misin sen?" sorusunu sorana böyle kapak. Detaylı savunmaya zaten gerek yok çünkü ilk saçma sorusuyla kişinin anlayamayacak derecede bir mal olduğu sorusundan belli. Anlaman için bir daha yazayım mı?
Annemler kimsenin düğününe gitmiyo diye , "Benim düğünümde de millet gelmez altınsız kalırız" dedim. "Merak etme oğlum biz onu da düşündük seni evlendirmemeye karar verdik" demişti.
Düğüne gitmek şart davete icabet etmek gerekir ayrıca illa altın takmak gerekmiyor ki düğün sahipleride ila altın takın demiyor gönülden ne koparsa ayrıca iyi günde kötü insanlar yanyan sırt sırta olunmucaksa bu dünya bitmiş demektir.
şu an 50 tl takanlar çok fazla... Bütçene göre takk , altın şart değil. Düğünde takı kültürünün amacı , düğün yapana yardım etmek.. Bu yüzden 20 tl bile taksan iyidir..
takı takmak şart derken evlenene destek de bulunmak illaki altın para değildir bu mal mülk de olabilir yani eksiğini de alabilirsiniz böyle daha çok hora geçer bence.
Ya adettendir takılması gerekir illa çeyrek olmasa da olur sevdiğiniz insan arkadaşınız evlenmiş sizi de mutlu gününe davet etmiş yeni aile kurmak kolay değil bir katkıda biz de bulunalım bence.
Çok yakın bir akrabamızın düğünü varsa gitmemek seçenekler arasında olmuyor. Mesela kuzenim evlenecek yakın. Tabii ki gidip takı takacağız. Mecburiyet.
Takı takmak şart bize takanlara karşı mecbur takmak gerekli ama Ekonomik durum orta da gönül ister ki hepsine çeyrek altın dağıtayım ama cebimizden çıkan 100 Lira evlenmeyim abi biraz daha bekleyin ekonomi düzelsin 😂
Sonuçta altın hep artıyor. Kendimi bildim bileli 2,3 kez düşmüştjr. Evlenenlere destek olmak lazım zamanında onlarda bize destek oldu. Ve altın demek paranın değer kaybetmemesi demek yoksa başka bir karı zararı yok
Bu krizde nasıl evleneceğim ülke zaten doğru değil sözde Müslüman ülkeyiz Kızın Babasının Dini imanı varsa Erkeği sıkmaması lazım yoksa bu gençler zinakar olup evlilik bitecek tecavüz artacak