Konu açildi ben öderim baska bi yere gitcez canin bisey çeker söyle bana diyor
Ben dedim ben öderim
Oda sacmalama dedi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılYıl 2024 artık şu Ataerkil zihniyetleri gerçekten bir kenara bırakmak lazım tamam Evet kadının yapacağı erkeğin yapacağı şeyler olabilir ama her şeyi böyle bir cinsiyete bağlama olayını artık ben gerçekten çok sıkılıyorum mesela şu hesap olayı yani bunda bir şey yok anlaşmalı olur bir gün erkek üzeri bir gün katlanıyordur ama illa erkek ödemeli diye bir kanun yok Bunlar Artık Eski Anadolu geleneklerinde kaldı ve artık bitti
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Erkeğin "Koruyucu" ve "Sağlayıcı" Rolü: Geleneksel Türk kültüründe erkek, genellikle ailenin veya ilişkinin maddi sorumluluklarını üstlenmesi gereken kişi olarak görülür. Bu durum, ilişkilerde de erkeğin hesabı ödemesini "beklenen" bir davranış haline getirmiştir.
Erkekler arasında, hesabı ödemek bir "güç" veya "statü" göstergesi olarak görülebilir. Bu durum, toplumsal baskı yaratır ve erkekler, hesabı ödemediklerinde kendilerini "eksik" hissedebilir.
00 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 317 cevap paylaştı.
1 yılbence ilk buluşmada erkek ödemeli sorgusuz sualsiz. Sonrakilerde de eğer ki sorun olmayacaksa yine erkek ödemeli ama bazı kızlar bunu gerçekten ciddiye alıp bundan da rahatsız olabiliyor. yemeği erkek ödesin kahveleri kız alsın mesela öyle dengelenebilir yine maksat uyum olsun.
00 Yorumla
1 yılDiğer insanları bilmem ben ama ben şahsen ister eşim dostum olsun ister bir günlük arkadaşım, flörtüm ister ömürlük sevgilim olsun ben bugüne kadar yanımdaki kadına hiçbir şekilde hesap ödetmedim hiçbir zaman da ödetmem hesabı ben öderim
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
122
Cevap
101Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılerkek öder
00 Yorumla
1 yılerkeğin cömerti, kadının tutumlusu makbuldür. erkek ödeyecek. ama sen de sırf senin cebinden para çıkmıyor diye her aklına eseni istemeyeceksin. makul taleplerin olacak. bu böyle yürümelidir, erkek verici taraf olmalıdır. ihtiyaç halinde elbette kadın da el atacak ve erkeği zor durumda bırakmayacak. ama normal şartlarda kadın alan, erkek veren taraf olmalıdır. bu denge böyledir; bu şekilde kadın kadınlığını, erkek de erkekliğini bilmiş ve korumuş olur
82 Yorumla- 1 yıl
Çok doğru yorum olmuş
- 1 yıl
🤍🤍
Şu ödemeli diye bir kural yok. Herkesjn maddi durumu farklı, karakteri garklı, hayat görüşü farklı.
Bazı kişiler ödensin ister, bazıları ödemek ister, kimi yakıştırır, kimi yakıştırmaz vs.
O yüzden bu tamamen sizin ilişkinize bağlı bir şey. Her ikiniz de nasıl mutlu ve keyifli olacaksa öyle olmalı.
56 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 622 cevap paylaştı. Bana biri yok ben ödicem yok sen ödicen diye diretirse
O kişiden koşarak uzaklaşırım?
Ne be bu?
Bir aldatma soruları
İki hesabı kim ödemeli soruları?
Egr biriyle oturup yemek yiyorsanız o kişi belkide hayatınızi birlestireceginiz kişi olabilir
Hayatın cok pahalı olduğu günümüzde kendini uyanık sanıp hesap konusunda çakallık yapanlarda olabilir
Durumu iyi olupta hesabı sürekli karşı tarafa yukmaya çalışan cakallarda günümüzde coktur
Ben karşımdakinin saminiyetini çözebildigim için bana bunu aşmak kolay geliyor
Cunki asil bi insan buluşmaya cebinde yol parası ve yiyecek şeyleri ödiyecek kadar para olmadan kapıya asla çıkmaz
Şimdi mevsim kış
İlla kapalı bi mekanda oturucaksınız
Yaz olsa sahilde çimenlerin üzerinde oturabilirsiniz
Hesap kinusunda ne karşımdakini kullarım
Nede kendimi kullandırırım
20 YorumlaBence ilk buluşmada buluşmaya çağıran ödemeli.
Eğer birbirinizi beğenir ve başka buluşmalar yapmak isterseniz de bunu oturup konuşmanızı öneririm. Herkes için bu konudaki görüşler aynı değil.
Bence iki taraf da hesap ödesin diyorsanız alman üsulü değil de bir harcamayı siz diğer harcamayı diğeriniz yapabilir. Ancak ikiniz de erkek tarafının ödemesinin iyi olacağını düşünüyorsanız ve engel yoksa neden olmasın.
Açıkçası ben ileride ev işlerini gerekmedikçe kendim yapabilmek istiyorum, ilişkideki maddiyatı da karşımdan bekliyorum. Bunu da başında söylüyorum, katılmazsa sorun değil yolları ayırırız başından biter. Ayrıca daha karşımızda evlilikteki büyük masraflar birikmemişken çıktığımızda onun ödemeleri halletmesini beklerim.
Bir iki yemeği almaya çekinen birisinin evlenince bir anda cömert olacağını sanmıyorum çünkü.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKarşılıklı ısmarlamalı olmalı ya da herkes kendi yediğini ödemeli. Bu düşünceme çıldırtacak olan erkeği yolma peşinde olan paracı şeytanlar hemen saldıracak bana. Erkeği cüzdan olarak görene kadın bile demiyorum fark ettiyseniz. Kadın kelimesine hakaret olur. Çünkü şeytandan farkı yoktur bir erkeğin üstüne sırf erkek olduğu için tüm maddi manevi sorumluluklarını yıkıp ve erkek ses çıkarırsa prenses, erillik kalmamış zorbalaması yapan kişiler şeytandır. O kadar şeytandırlar ki para için insan seçimi yaparlar, elde edemediklerinde ise mobbing yaparlar ve çirkefleşirler
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılErkek dediğin kadına harcama yaparsa ayrılmak düşüncesinde olan şeytanları bile gördüm. Erkek parasının hesabını bilince hemen cimri diye yaftalayıp dünyanın en aşağılık yanlışını yapmış gibi mobbing yapan şeytanlar var. Erkek dediğin evi geçindirmek zorunda deyip eşek sırtına binmiş gibi baskı yapanlar var. Erkekler gözünüzü açın, sizi vajinasıyla elde edeceğini düşünüp tüm emeğinizi yolmaya çalışanlara para kaptırmayın. Bu şeytanlar o kadar iğrenç ki, kaliteli kendi parasını kazanan kadınların da aklını çelmeye ve bedavacı yapmaya çalışıyorlar
1 yılBu tamamen sizin aranızdaki anlaşmaya ve samimiyete bağlı. Eğer o ısrar ediyorsa, nazikçe kabul edebilirsiniz, bu karşılıklı jestleşme olur. Ancak sizin ödemenizi istiyorsanız, bunu net bir şekilde ifade edebilirsiniz. İki tarafın da rahat hissetmesi önemli, bu yüzden açık ve dürüst olmak en doğrusu. Önemli olan yemek sonrası güzel bir vakit geçirmeniz.
10 Yorumla
1 yıleğer iki taraf da ben öderim diye ısrar ediyorsa bence en güzeli hesabı bölüşmek çünkü hem kimse kendini kötü hissetmez hem de daha adil olur tabi bu durum ilişkiye göre değişebilir bazen bir taraf sürpriz yapmak ister o zaman da teşekkür edip nazikçe kabul etmek en güzeli bence önemli olan kimin ödediği değil birlikte keyifli vakit geçirmek
00 YorumlaBen öderim dediyse ödesin kadın ısrar edince antipatik olur bir süre sonra.. Hele de hoşlandığın birisi ise bu ne abi ya kız erkek gibi der ben yaparım ben ederşm modunda der bi iki sor sonra olmaz falan derse tamam teşekkür ederim de geç..
00 Yorumla
1 yılKimse ödesin diye bir kaide yok ama şu bir gerçek ki erkek yatırım yaptığı kadını bırakmaz... yani ne demek bu onun için harcama yaptığı onun için emek sarfettiği kişiyi değerli tutar bu gerçektir. Bana gelecek olursa kimse kimsenin yükü değildir 🤷
00 Yorumla
1 yılArkadaşım sırf hesabı ödeme konusundaki inadı yüzünden ilk buluşmada hoşlandığı adam tarafından terkedildi. 😅
Kendine yetebilen kadın sevilmiyor arkadaşlar. İnatlaşmayın.
11 Yorumla
1 yılHesap kimin ödeyeceği, kişisel tercihlere bağlıdır; geleneksel olarak erkekler ödeyebilir, ancak günümüzde kadınlar da bağımsız bir şekilde ödemek isteyebiliyor, bu yüzden en iyisi aranızda bu konuda konuşmaktır.
00 Yorumla
1 yılBence eğer ilişkinin başındaysanız herkes kendi hesabını ödemeli. Ama artık ciddi evrede uzun süreli bir ilişkiniz varsa bir sen bir o ödeyebilir. Benim de sevgilim hesap ödettirmek istemiyor ama ben bunu kesin bir dille belirttim. Bir sen öde bir ben ödeyeyim. Kullanıyormuşum gibi hissettiriyor onun sürekli ödemesi. O yüzden en iyi yöntemdir
10 Yorumla
1 yılHesabı erkek öder. 3 kuruşun lafını da yapacaksa, sevgili yapmasın. Ben, masamdaki kadına hesap ödetmem; sevgili olsun ya da olmasın.
21 YorumlaBugün hesabı ben ödedim 3 yıllık bir ilişkimiz var Haziran'da evleneceğiz Allah nasib ederse her ilişkide olduğu gibi inişli çıkışlı bizim kide
Yok erk adam hesap öder yok erk adam tirip atmaz yok erk adam ağlamaz bu kafadan çıkın olur mu hepimiz insanız duygu ve düşüncelerimiz var benim param senin paran diye bir şey yok bizim vardır00 Yorumla
1 yılKim davet ettiyse o ödemeli, ya da kendini iyi hissedeceksen kendi yediklerini ödersin. Ya da yemekten sonra kahve içmeye gidelim de onu da sen öde.
00 Yorumla
1 yılŞahsen kadın ödese çok çekici bulurum ama bence normalde ya kim ne yediyse onu ödemeli ya da davet eden ödemeli. Ama davet eden ödeyecek diye de diğer kişi dünyayı sipariş etmemeli
00 Yorumla
1 yılBir date çıkınca genelde erkek ödemeli özellikle ilk birkaç buluşmada sonra sende ödersin ya da biriniz yemek ısmarlasın diğerinde tatlı ısmarlasın.
00 YorumlaBence hesap bölüşülmeli ama erkek centilmenlik yapmak isterse ödeyebilir. Ama kadın çok ısrar ederse hesabı ödemek için bunu saygısızlık olarak görürdüm erkek olsaydım çünkü kensimi ezik hissederdim hey hatun ben buradayken nedir bu tavrın gibi hissederdim şahsen ama bu bir düşünce tabi
00 YorumlaErkek davet ederse o öder. Ben davet edersem ben öderim. Sevgili durumları varsa o yemeği öderse tatlıyı ben öderim ama erkekler hicbir sey haketmiyor 😅
00 Yorumla
1 yılİlk buluşmanızsa tabi ki erkek ödemeli ancak sen yinede yanında para bulundurup elini cüzdanına at ödemeni kabul ediyorsa ver yolu gitsin aşkım arkandayız sonraki görüşmeleriniz olur ise ilk buluşma güzel geçerse sonrasında bir kahve ısmarlayabilirsin veyahut bir tatlı bunlar normal şeyler kendini enai gibi gösterip sürekli hesap öderim deme nabza göre şerbet her zaman en iyisidir😍
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı. İlk görüşmede genelde erkekler öder ama o ödesin bu ödesin diye birbirlerine beklentiye girmemeli, ikinizde görüşü farklı olabilirsiniz, o erkek kendisi ödeyeceğini düşüncesi vardır.
00 Yorumla
1 yılGeleneksel olarak erkekler hesabı ödeme eğilimindedir; ancak bu hesap ödeme muhabbeti kişiden kişiye değişir. Kimisi Alman usulü yapmayı tercih eder, kimisi de gurur yapar ve hesabı kendisi ödemek ister. Bu, ilişkinin akışına bağlı olan bir şeydir.
02 Yorumla- 1 yıl
1 yılKim davet ettiyse o öder. Ama ilk seferin erkek tarafından ödenmesi usulen daha şık durur. Flört aşamasında bazı kızlar erkeğin parayı hesapsızca hacaması gibi bir beklenti içerisine giriyorlar. Kendinize gelin, bu aşamada henüz birbirinizi tanımaya çalışıyorsunuz. Hiç bir erkeğin bunu yapma mecburiyeti yok.
00 Yorumla
1 yılKomple hesabı ne sen öde ne o ödesin.
Herkes yediğini ödesin.
Ödemek istiyorsa da üsteleme. Gururunu kırma.
Sende ona başka bişey alır hediye vs. ya da bir zaman ısmarlarsın.00 Yorumla
1 yılBaşka kadınların erkeklerini bilemem, benim sevgilim/eşim olsaydı hesabı o öderdi her zaman bence olması gereken bu her zaman🍎💎
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 719 cevap paylaştı.
u 1 yılKim davet etmişse o öder bu seferlik o ödesin sen de makul şeyler sipariş verirsin. Bir dahakine sen ödersin.
10 Yorumla
1 yılEğer ilk buluşma yaşanacaksa ve uzun zamandan sonra görüşeceksiniz erkeğin ödemesi daha uygun düşer.
00 Yorumla
1 yılhesabı her zaman erkek öder ödemezse zaten erkek olamaz erkek dediğin parası olacak ve hesabı 9deyecektir
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 368 cevap paylaştı. Erkrr et k öder. Erkek ödemeli bence. Ama durumu o an müsait değilse tani kii iş sen de ödeyebilirsin. Bu çok normal.
00 Yorumlaİki taraf da yediğini ödese? Bu neden çözülmesi bu denli zor bir duruma evriliyor anlayamıyorum.
00 Yorumla
1 yılgörgu kurallari geregi davet eden öder ama aranizda öncesinden konusup alman usulü ya da kimin odeyecegine karar vermediyseniz
00 Yorumla
1 yılYemeğe Çıkacağın kişinin cebinde Bir Yemek parası bile yoksa ve bundan da eminsen bence o yemeğe hiç gitme.
00 Yorumla
1 yılHala konu bu mu neden ülke gelişmiyor diye konuşup duruyoruz bu soruyu soran kızlar kapatılsın
10 Yorumla
1 yılSoğan erkekleri kadına ödetir sapına kadar erkek kendisi öder nokta
10 Yorumla
1 yılBir erkek kadına hesap ödetmemeli ama kadın da erkeğe maddi olarak destek çıkmalı adamlık budur
00 Yorumla
1 yılBen öderim ama doğru cvp kim davet ettiyse o ödemeli
00 Yorumla
1 yılHak edecek bi tane adam bulsam ömür boyu bırak hesabı tüm ihtiyaçlarını bile karşılarım.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Yemekten sonra neler olacağına göre değişir 😈🤣
00 Yorumla
1 yılerkek öder rajon odur bu yasıma geldım bır kadına cay ısmarlatmadım
00 Yorumla
1 yılAaa olur mu öyle şey prensesimiz bizim erkekler öder mi hiççç tabiki kızlar öder kdjdkd
00 YorumlaEvet erkek öder. Hesap ödemeyen erkekle 1 saniye bile durulmaz. Dişil prensesler hiç çekilmez
00 YorumlaFeminizm’i destekliyorum Kadın ve Erkek eşittir yani Kadınlar da ödeyebilir
00 Yorumla
1 yılHayır bende ödemek istiyorum ha illaki ödeyecekse de banane
00 YorumlaErkek ödemeli kadınlar erkeklerin hediyesidir
00 Yorumla
1 yılbu bence saçma bir konu günümüzde hesap ödeme işleri erkeklere yıkılıyor ama bence saçma
00 Yorumla
1 yılBazen erkek bazen kız öder, birinin maddi durumu kötüyse diğeri öder lafı olmaz ilişkide
00 Yorumla
1 yılNereye gittiğini göre değişir maddi olanaklar farkı !
00 Yorumla
1 yılKim davet ettiyse o ödemeli bence ama sevgilim de elimi cebime attırmıyor
00 Yorumla
1 yılErkek ödemeli bence en azından ilk buluşmada. Sonra kim isterse.
00 Yorumla
1 yılErkeğin hesabını ödeyen çok kız kadın da var
00 Yorumla
1 yılOrtak olabilir. ya da al.. bu kadarida benden olsun diye katkı sunabilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl2 defa date e çıktım. 2 sinde de alman usulü yapalım dedim. Hep karşı taraf ödedi. Muhtemelen erkek ödeyecek sizin yemeği
00 Yorumla
1 yılYa bu durumu erkekler erkeklik olarak gorsede bence herkes kendi yediğini ödemeli saçma geliyor yetim doyurur gibi yani durumu yoksa karşı tarafın tabi ödenir ama saçma geliyor para üstüne kurulu gibi her şey
00 Yorumla
1 yılBence centilmen bir erkekse hesabi o öder ve sana bunun tartismasini yapmaya firsat bile tanimaz fakat daha sade ve tırt bir erkekse ya esit odemek ister ya da tatliyi veya bir sonraki yiyeceği senin ismarlaman şartıyla hesabi odemeyi kabul eder
00 Yorumla
1 yılBence herkes kendi yediğini ödemeli ama erkek tarafı öderse jest yapmak istiyor olabilir bazen de sen ödersin sen ona jest yapmış olursun önemli olan hesabı kimin ödediği değil o masada yapılan sohbet ve uyum olmalı..
00 YorumlaBir kadının ödemesi hesabı tuhaf yani tamam yanında para olmaz ödersin ama hesap ödeten yiplerden hayır gelmez yatın evine bakamaz o ve o tipler hep üçkagıtcı oluyor o yüzden hedap ödeyen erkek. Centilmen
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBazı erkekler için kadının hesap ödemesi saygısızlık kabul edilir, bazıları içinse hiç problem olmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılkaybolan dişiliğimi arıyorumdur erkekler prensesleşince ortaya çıkan kişiliğim skhsösdjdl iş başa düştü deyip olaya el atmış ablam
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÖdesin aşkım senin için para harcayan erkek çok iyi bence cimri değil en azından
03 Yorumla
Soran1 yılEvet öyle ama ne bilim ya para göz oldumu sanmasin
Soran1 yılyarin restorant bisey demim degil mi?
Cevap sahibi1 yılHayır
- Devamını Gör (163)
Devamını Gör(208)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği