- 1 ay
Yatırımdan anlayan, globali takip ve finansal okur yazarlığı olan birisi yatırım araçlarında dönemsel geçişkenlik sağlarsa en verimli sonucu alır. Zira, hiçbir yatırım enstrümanı her yıl artmaz. Piyasalar söngüler hâlindedir. Eğer yatırımdan anlamayan birisi ise bu kişi, sepet mantığı yapmalı ve riskini azaltmalıdır. Kripto kazançlıdır ama en riskli alandır. Bitcoin'den başka hiçbir kripto biriminin geleceği garanti değildir. O yüzden sepete kripto (altcoin) dahil etmemelidir. %35 amerikan borsası %35 borsaistanbul %30 emtia (altın, buğday, gümüş vb) sepet yapıp uzun vade beklemek bilinçsiz yatırımcının yapacağı en doğru tercih olacaktır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(25-29)1 ay
Hiçbir şeyden anlamıyorsan, örneğin borsa konusunda pek bir bilgin yoksa altına yatırmalısın ama onun da düşük ve aynı seyreden yerlerinde almalısın uzun vade için. Ben borsadan az buçuk anlarım risk fazla almam diyorsan Türkiyedeki büyük ve bilindik firmalardan hisse alıp onu şöyle bi 5-6 yıllığına unutacaksın, düştü mü çıktı mı bakmayacaksın. Aynı şekilde BES fonlarına da yatırım yapılabilir gayet kârlı iş. Benim faiz hassasiyetim var diyorsan tercihin yine altından yana olmalı, euro dolar gibi yabancı paraların enflasyonu olduğundan kâr ettirse bile aslında zarara girmiş olursun. Ama altını dolar euro ve ons besler, enflasyona da uğramaz. Fakat Türkiye şartlarında en en en mantıklı yatırımın direkt malda olduğunu düşünüyorum. Ticarette bu parayı döndürebilirsen harika olur ama yapamıyorsan yine en mantıklısı arsa almaktır. Ben yatırımımı küçük paraysa altın yaparım güzel seviyeye gelince potansiyel gördüğüm yerlerden arsa alarak bunu değerlendiririm..
00 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 948 cevap paylaştı. Birikmiş paranın ne kadar olduğuna bağlı. Her seviye için farklı bir źekilde değerlendirilebilir. Hatta belli bir miktaf üzerindeyse hepsi birlikte de değerlenirilebilir. Bu belli olmadan şöyle olmalı denilemez.
Ayrıca zamana ve gelişmelere göre de değişir ama şunlardan biri veya birkaçı tercihe göre olmalı.
00 Yorumla
- 29 gü
Altın, gümüş, hisse senedi seçenek çok yani ama tabi hepsinde risk her zaman mevcuttur o yüzden dikkat edilmeli risk isteme derseniz şu an faizler yüksek orada risksiz olarak değerlendirebilirsiniz YTD.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Dünya'da kaos var peki ne kaosu sever? Altın 😏
00 Yorumla- 24 gü
Öncelikli sürekli sana her ay, hafta gelir sağlayan bir mesleğin varsa hemen BES yatırımına başla.
Sonra fonlara yönelebilirsin.
Bilmiyorsan nasıl yapacağını, araştırıp öğrenebilirsin.
00 Yorumla - 1 ay
Miktarı nekadar ona göre tavsiyelerde bulunabilirim
00 Yorumla Kesinlikle uzun vadeli bir yatırım yapmamalı bizim ülkemizde sadece buna dikkat etmesi lazım
00 YorumlaYeme içmeye harcayabilirsin , onun dışında yardımlarda bulunabilirsin
00 Yorumla- 1 ay
Para miktarına bağlı. Azsa hisse alabilirsin, çoksa arsa, ev alabilirsin.
00 Yorumla Altın hesabına yatır gün geçtikçe değeri artsın sende o üstündeki faizi harcarsın
00 YorumlaDöviz
00 Yorumla- 1 ay
Dolar Euro yapbilirsin
00 Yorumla - 1 ay
btc ether yatırım tavsıyesı degıldır
00 Yorumla - 1 ay
Kesinlikle buralardan tavsiye alma böyle
00 Yorumla - 1 ay
Bu ara herkesten külçe gümüş duyuyorum
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 ay
Dovizde beklesin. Altin hisse vs sepet yap
00 Yorumla Yetimlere