Küresel sistemde (Faizin babası Altındır) ..
ama faiz haram altın helal
bu inandığınız dinde fazlasıyla sıkıntı yok mu?
ama faiz haram altın helal
bu inandığınız dinde fazlasıyla sıkıntı yok mu?
Faize para veriyorum mis gibi. Ne güzel oluyor çalışmadan her ay para gelmesi. Bu koyun sürüsünü böyle kandıracaklar ki kendilerine itaat etsin işçi.
Cevap
4Cevap
sanirim altin bir ticaret unsuru olarak kullanilabildigi icin. faiz paradan para kazanmak ama altini normal bir sekilde, bir kalem alır satar gibi kullanabiliyoruz. pek bir bilgim yok ama mantik yürütüyorum sadece
ama Müslüman uzun vadede borç verirken altın oranından hesaplar duymuşsunuzdur illaki bunu paranın değerini korumak derler ama neden se faiz e girmez helal kabul edilir yani yine dediğim gibi Dünya sistemide bunun gibi çalışıyor
uzun vadede borc verilirken, bu sure cok uzunsa ve borc veren acisindan hak kaybina neden olunacaksa yeniden degerleme oranina gore borcun degerinin alinmasi faiz olmuyor diye biliyorum, islam hukuku dersi almistim, orada ogrenmistim. bunun haricinde pek bir bilgim yok ne yazik ki
banka da aynı şeyi yapıyor paranın değerini koruyor enflasyona karşı
konumuz uzun kısa değil
helal haram kısmıyla ilgileniyorum ve kimse altını mahsun bir profil çizmesin altın Dünya'nın başına beladır
hani helali haramı geçtim
savaş çıksa ne ABD doları ne İngiliz sterlini satabilirsin
savaşta kapıyı sadece altın açar
bunu asla unutma altın insanlara sunulmuş şeytandır hatta daha tehlikelidir
İşte müslümanlara "sizin aciginizi buldum , olley!!!" sorusu.
Bulmadın bulamazsın
Herhangi bir faizli işlem yapmadan ve bedeller peşin olarak ödenmek üzere, bir kuruluştan altın veya döviz alım-satımı yapmak ya da kâr etmek amacıyla döviz ve altını alıp-satmak caizdir.
Teşekkür ederim bu değerli bilgiyi verdiğiniz için. Sayenizde tekrar müslüman oldum :)
@kutsalornitorenk açıkçası bu beni hiç ilgilendirmiyor
Bankacıyım olum nası ilgilendirmiyo
sana sağlam bir açık sunuyorum
iyi oku şimdi
Bir Müslüman bir müslümana uzun vadede borç para verirken altın ile hesaplar öyle değil mi diyelim ki 100.000 lira borç veriyor diyor ki kardeşim bak bu 100.000 TL şu anda sallıyorum rakamları 20 gram altın alıyor borcunu öderken bana 20 gram değerinde ödeyeceksin Her neyse 2 yıl geçiyor adam 100.000 lirayı ödemeye gidiyor alacaklı diyor ki kardeşim şu an 100.000 lira ile 15 gram altın alınıyor bana 20 gram değerinde ödeme yapman lazım yine rakamları sallıyorum 20 gram 150.000 lira yapıyor diyor ve bu şekilde helalleşebiliriz diyor ee yani şimdi bu faize girmiyor mu O paranın Hakkı oluyor değil mi size göre tamam bu paranın Hakkı diyelim diğer türlü adam yatırım yapıyor parasını bankaya atmış banka diyor ki ben para veriyorum arkadaşımı getir bana yatır paranı diyor buradan aldığı para haram oluyor öyle mi banka demiyor mu yani faiz verirken zaten faizin anlamı nedir benim bildiğim yine paranın enflasyona karşı korunması değil mi aslında o bile korumuyor bankacı arkadaş varmış daha iyi anlarsın hani benim nazarıma bakarsan bankanın verdiği faiz o parayı yine korumuyor her neyse vallahi siz bilirsiniz kimse kendisini kandırmasın
napim
cevap verseydin bari
haklısın
Müslüman nereden para kazanirsa onu helal hale getirir sıkıntı yok bir yolunu bulur :)
Elhamdulillah Muslumanim
@celebface hajxjenxn sorunun cevabi su simdi peygamber zamaninda peygamber bu tur olaylari yorumlardi sonra 4 halife gibisinden , simdi o isi diyanet isleri baskani ali erbas yapmasi lazim ama o da eline yazili duayi daha zar zor okuyor , bu konuya mi ACIKLIK getirecek
maalesef muslumanlar arasinda fikir ayriligi var o yuzden
İstisnalar kaideyi bozuyo jdndjdjd
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?