Gizli Üye(36-45)1 yılVermiştim ödememişti yıllarca Sonra zaten ayrıldık sekiz ay. benim adıma borç yapmış onu istedi. Senin adına öde diye. Allah işte ben bosanmak için avukat tuttum sende tut deyince tirsti. Ayrılmak istemedi. Çocuk küçük olunca yükünü tek sirtlanmamak adına tekrar birleştim ama verdiğim altınların ücretini istedim tarla satilinca aldım. Açıkçası veriyorsan bile elinde el yazılı ıslak imza ile ver. Erkek milletine güvenme. Senden guvenceni istiyor. Hiç bir erkekte kolay kolay geri vermiyor benimkisi artık onu istemediğimi anladığı için gözüme girmeye çalıştığı dönemde verdi. Aradan yıllar bir kaç kere istemişti tekrardan bende biraz daha yalvar belki milyonda bir şansın olur demiştim sonra istemedi. Bilerek istiyorlar kadında kalmasın diye
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılEğer icralık bir durum yoksa, boğazınızı sıkan bir alacaklı da yoksa, zamanla yavaş yavaş ödenebilecek borçlarsa, altın satmak pek mantıklı değil.
Altını yerine koymak zordur, kötü gün için saklamak gereklidir. Ama zaten şu anki geçim darlığınız kötü gününüz ise, aştınları kullanma vakti gelmiştir.
00 Yorumla
Bence senin götürüp vermen lazım alt tarafı altın birlikte yaşamaya karar vermişsiniz o borç senide borcundur unutma birbirinize destek verin eğer vermezsen çok bunalabilir daralır psikolojisi bozulabilir altın dediğin nedir tekrar alınır ama bir huzur mutluluk parayla alınmaz
07 Yorumla
Soran1 yılBaya zor durumda ama ben sırf altınları vermemek için düğün tarihini ertelemek istiyorum
Soran1 yılÇok kararsızım Napıcam bilmiyorum
Soran1 yılNikah yaptık ama sence bunun için düğün hazirana ertelense benden soğur mu
Soran1 yılÇok üzülürdüm ben sadece ilerde araba alırız diye vermek istemiyorum
Geçim sıkıntısı çektiğinizi dile getiriyorsunuz verin tabi ki neden vermiyorsunuz aynı evde yaşayan iki insansınız. Yapmayın böyle biraz destek görmesi lazım o adamın da.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
Burada bakılması gereken şey o borçların neden oluştuğu.
Zaten bu borçlar varsa ve artmayan sabit borçlarsa onlardan kurtulmak için verilebilir. Çünkü yerine yeniden alınabilir takılar.
Fakat borçlar sürekli oluşan, artan borçlarsa o takılar boşa gidecek yerine yeni borçlar olacaktır. Bu durumda fayda etmez. Çözüm borç oluşma sebebini ortadan kaldırmak olmalı.
Eşin karakteri, niyeti, davramışları çok önemli burada.
50 YorumlaÇok fazla geçim sıkıntısı çektiğinize göre elbette borçlarınızın bir kısmını kapatmak adına altınların birazını bozdurabilirsiniz.
Zaten bunu eşinizin söylemesi değil, sizin düşünmeniz gerekliydi diye düşünüyorum.
İnsanlar geçim sıkıntısından intihar edecek konuma geliyorlar.
Durumunuz düze çıktığında da biriktirip yeniden altın alabilirsiniz.50 Yorumla
1 yılYorumlardaki saçma saçma sanki bu bir seçenekmiş gibi verilen cevaplar ne böyle awq
Kızım eşiniz dediğiniz adamdan paranızı, malınızı saklayacak kadar güvenmiyorsanız iki yüzlülük yapmayın, aşkım kocam da kocam diyip iş maddiyata gelince "benim" diyecekseniz, boşanın. Kaliteli kadınlar kalsın anam bu nedir.
Sevgi ne hallere düşmüş awq
20 Yorumla
1 yılMerhaba öncelikle çektiğiniz sıkıntı için üzüldüm. Anladığım kadarıyla çalışamayan bir hanımsınız ve takıları verirseniz borç hafifleyecek ama sizin hiç bir güvenceniz kalmayacak. Çoğu insan verin der destek olmak gerek bu evlilik der ama bence bir kadının güvencesi olarak parası olmalı. Yarın öbür gün ne olacağını biliyor musunuz hayır belki Allah korusun ayrılacaksınız belki hastalık olacak belki daha farklı bir durum söz konusu olacak. Eşinize bırakın çözümü siz aramayın. Yuvayı dişi kuş yapar kısmı şu şekilde uygulayın. Evin idaresini bilin ekonomik olun destek olun ama güvencenizi vermeyin. İleride emin olun ki geri dönmüyor ve adı yapmasaydın oluyor
10 YorumlaNe borcu olduğuna bakarım.
Ortak bir borcumuz var ise altınların bir kısmını bu borcu ödeyip derin bir oh çekmek için kullanabilirim. Hepsini asla kullandırtmam. Bu bahsettiğim ortak borçlar da ev, mobilya gibi borçlar.
Ancak kendi borcu ise, kendi karar alarak yaptığı şeylerin borcu ise beş kuruş vermem. Yeni evliysek zaten paraya ihtiyacımız olacak, ayarlayamayacağı borcun altına girmesin.118 Yorumla- 1 yıl
YIllardir girmiyordum googleda baska birseye bakarken karsima cikti ve o kadar sinirlendim ki girdim hesabima.
Bu zihniyette birisiyle sakin evlenmeyin, diyelim ki boyle birsey yasadiniz zararin neresinden donerseniz kardir.
Dugunu erkek yapar ve dugunde takilan hicbir taki erkegin dugun masraflarini karsilamaya yetmez. Yani takilar zaten erkegindir. Erkek borc yapsa bile kendisine en fazla araba alir. O arabayida iki es kullanir. Erkegin kendisine elmas kolye, yuzuk vs. alcak hali yok. Erkek yatirim yapiyorsa bile ailesinin daha iyi standartlara kavusmasi icin yapar. Boylesini 1+0 kiralik esyali dairede ve otobuste, dolmusta, metroda surundurceksin.
Hadi diyelim ki kadin daha fazla maddiyat harcamis olsun evlilikte ( yuzde 99 harcamiycaktirda neyse) size zor zamaninizda yardim etmiycek bir kadinla evlilik yurumez. Bu bir cikar iliskisidir. Siz siz olun ve boyle birseyle evliliginizin ilk gununde karsilassaniz bile aninda bosanin, babasinin evine yollayin. Sakin cocuk yapmayin, sizin paranizla okuyan cocugu size dusman yapar boyleleri. Ve ayrica zaten bu devirde evlenmeyin. - 1 yıl
bende keske okumasaydim ama okumus bulundum kac yildir girmedigimi hatirlamiyorum sifremi sifirlayip girdim o derece. Sen de git menfaat dolu yalanci iliskilerinle kendini avut. Ama sakin ureme hicbir cocuk boyle bir anneyi haketmiyor. Zihniyetini aktarma cocuk mutsuz olmasin, senin gibi yasamasin
- 1 yıl
tamam gidiyorum ben. Senin fikirlerine saygi duyuyorum yinede. Ben senin gibi degilim gordun mu? Sana bir tavsiye bu tarz hassasiyetlerini iliskinizin basinda soyluyebilcek kadar cesur ol. Kabul eden seni bu halinle kabul etsin. Yoksa mutlu olamazsiniz tamam? Senin sanrilarin bir baskasinin batakligi olabilir cunku.
- 1 yıl
@okbyes kız gayet haklı adamın pervasız kişisel. harcanalarina niye verisn altınları kadın çocuğu vardır ekonomik birikimi yokyir yarın öbür gün ortada kalma ihtimalinr karşı güvencesidir adam kadını eve tıkar çalışır çalışır kazanır birikim b skm yaomaz yetmez bide kaidnin elinde avucundakilere göz diker az kalbinizin adamı olun kadın eline bakmayin
- 1 yıl
@miyan_çakır
Allah herkesin gönlüne göre versin öncelikle. Erkek aile için herşeyi yapmalı ama kadın düğün takısını verceği zaman (ayrıca o takıların yarısını erkek tarafı takıyor) ne borcu olduğuna bakılmalı. Bugünün kadınları kendini çok akıllı sanıyor. Kadınlar erkeğe karşı böyle tutum sergileyince erkekte bir noktadan sonra en iyi hitimalle buraya kadar diyor. Evliliklerin çoğu artık bitiyor. Madem böyle olucak kadın hiç çalışmasın daha iyi çokta lazım değil getirceği para yani. Şu an ki evliliklerde erkek bir esir böyle hayat geçmez. Erkek düğün yapsın ev alsın araba alsın geleceğe yatırım yapsın iş kursun ama kadın düğün takılarını verirken bile (sanki düğünde herkes elmas falan takıcak) ne borcu olduğuna bakacak. Ben direk hepsini alırım burdan böyle konuşmak kolay, nereye vermiyormuş görürüz. - 1 yıl
@miyan_çakır vallahi çok haklısın teşekkürler 🙏
Altın gibi değerlenebilen bir şeyin hepsini borçlara yatırmak zaten manasız, bir de kendi istekleri için istiyor ise bencilliktir.
Burada altını kendime alsam da almasam da ben altınları zor güne saklama taraftarıyım. Kendi istekli harcamalarıyla borca harca giricek adam da evlenmesin. - 1 yıl
O zaman düğün ev araba ve eşyalarda tamamen yarı yarıya yapılmalı, altınlar da düğün günü not alınmalı ve erkek tarafı ne taktıysa erkeğin, kadın tarafıda ne taktıysa kadının olmalı. Ve evlilikte de kesinlikle sözleşme yapılıp evlenmeli. Erkek boşandıktan sonra kadına niye para versin. Çocuk varsa nafakası verilebilir sadece. Zaten mantıklısı da böyle aslında. Ben biraz düşününce haklı olduğunuzu anladım kızlar.
Zaten şimdiki nesile üzülüyorum ben kredi ile borç harç düğün yapıyorlar evleniyorlar 2 ay sonra senin yüzünden bla bla kavgaları başlıyor abi nikahtan evlen git 2 3 akraba sevindiricez diye bi dünya borç altın alınır eyv eşya eyv ama düğün bana çok saçma geliyor
10 Yorumla
1 yılİmam efendi'ye ne diyoruz her zaman iyi günde kötü günde hastalıkta yoksa evlenmenin yuva kurmanın bir anlamı yok gayet normal bir duvar O senin yarağını kapatacak sen onu yarasını kapatacaksın hem paraya fazla tapmayın ya para sadece bir dünya aracı bugün gelir yarın gider
10 Yorumla
1 yılEşiniz polis, memur yani aldığı para ülke şartları için ortalama plansız bir borçlanma keyfi harcamalar yaptıysa kendi kafasına göre, bozdurmanızı önermem, belki de buna güvenerek yaptı, ama ortak hayati mücadeleden kaynaklanan durum varsa hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde diye imza attınız o evliliğe kötü günde eşinizin yanında olmanız gerekir ki sonra düzelince mehiri o kişinin yerine koyması gerekir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılVerirdim ama geri ödemeye bilir bilgin olsun. Ben bosandim araba alırken vermiştim. 2016 yılındaki değerinin tl halini ödedi. Yani 15 bin. Boşandığı dönem 100 bin yapiyordu altın. Ne kadar masrafsız evlensemde evliliğimde bile idaremi bilsem de böyle yaptı o 15 binide taksitle ödedi bin bin. Nafaka da almadım düşün. Kendince vicdanını rahatlattı mehrimi vermiş oldu güya.. yinede bosandim kurtuldum memur oldum şükür allahima ona mecbur değilim..
11 YorumlaNormalde gerçek bir erkek cidden gerekli olmazsa istemez
Eğer istiyorsa verirdim, sonuçta evliliğe bu kadar ticaret yapıyormuş gibi benim altınım onun parası gibi bakılmamalı diye düşünüyorum
Birbirinize destek olmalısınız30 Yorumlayorumlara baktımda niye güvenmediğiniz birisiyle evlendiniz kimi verme diyor kimi ıslak imzalı evrak al diyor. ben kaç kez verdim kimini yerine koyduk kimini yerine hala koyamadık alamasada sorun değil
12 Yorumla
Soran1 yılBorçları var takılar da kapatmayabilir ama sence beraber halledebilir miyiz
- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılVallahi kötü ev sahibi kiracıyı ev sahibi yaparmış. Evliliğin 2 yılı eşimin tüm takılarını satıp kredi ile ev almıştık. Ama iş için verilen para riskli
00 Yorumla Borçların kaynağı nedir o da önemli bir konu düğün borcuysa verilmeli tabii ki ama hunharca harciyorsa borcu dusunmeden yapiyorsa verdiklerinde çöp olacaktır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılGüveniyorsam veririm. Güvenmesem de niye evleniyim zaten. Bilemiyorum ben de kararsız kalabilirdim sanırım ya borçları ödedikten sonra paraları kadınlarla yerse 🤨 zoruma gider. Kimin ne yapacağı belli olmuyor artık valla
10 YorumlaVeririm. Verdim de. O sıkıntı çekerken, stres yaşarken ve bizim için o borca girmişken, altınlar benim demek bence bencillik.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 304 cevap paylaştı. Senin inisiyatifine kalmış. Verirsin borçtan kurtulursun, vermezsen de bu sıkıntıyı komple çekersiniz. Karı kocasınız artık. sen bilirsin.
01 Yorumla
1 yılBu senin verebileceğin bir karar borçlardan sonra rahatliycaksaniz olabilir ama bı gelinin altınları da istenmez tekrar yapsa iyi olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılVermek istemiyosan verme Ama cidden zordaysaniz ver esim calisiyosa onla oder borclari nasi oldugunda önemli tabii ama Kötü bi yerden dolaui degilse verebilirsin basiniz rahatşar ama sonra tekraddan da yapabilirsiniz borc
00 Yorumla
1 yılEşinin neden istediğine bağlı biraz ve eşine güveniyorsan sana karşı sadıksa tekrar yapacağının garantisini veriyorsa ver
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÖncelikle borç ne için olmuş bor borç ama geçim derdi çekip mutsuz olan yine sen alacaksin o üzdün altın bileğinde de olsa mutluluk vermeyecek o sebeple elbette verilmeli
03 Yorumla
Soran1 yılHem alınan eşyalar hem kredi kartı hem onun yediği içtiği
Cevap sahibi1 yılO yiyip içerken siz neredesiniz sizi almadan mi gidiyor
Soran1 yılYa polis kendisi doğu görevindeydi geleli 5 6 ay oldu işte orada ki kirası şeyi o masrafları da var içinde
Ya siz delirdiniz iyice ztaen zor günde kullanmicaksaniz ne anlamı var aq
10 Yorumla
1 yılYani eğer düzgün bir evlilik içindeysek onun sıkıntısı benimde sıkıntımdır veririm.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBorçlar evlendikten sonra beraber yaptıysanız verilir. Hepsini vermezsin belli bir kısmını kapatırsın geri kalanı aylık ödeyecek şekilde yapılandırma ya da tekrar taksitlendirme yapıp ödersiniz
10 Yorumla
1 yılSoruyor musun bir de tabiki de vereceksin evlenmişsin o borç ikinizin borcu hastalık da sağlıkta iyi günde kötü günde nerde kaldı. Sizin gibiler evleniyor asıl evlenmesi gerekenler evde kalıyor ya nasıl üzülüyorum.
20 Yorumla
1 yılAbi bu ekonomi içinde harcamaya dikkat etmezsen ipin ucu kacarsa b. k yedin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılO borç niçin olduğunu sorardım eğer düğün de olan bir borç sa verirdim değilse vermezdim git ailen yardım etsin derdim birde hepsini vermemek lazım hayatta ne olucani bilemeyiz
00 YorumlaBol. bol. nama zkilin krediden uzak durun. Sana kalmış ver
00 Yorumla
1 yılYerine koyabilecek ve kalıcı çözüm bulabileceksiniz bozdurun
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılNe borcu olduğuna bağlı. Gerekli mi yoksa gereksiz bir borç mu ona göre değerlendirilir.
00 Yorumla Sizin borcunuz sonuçta adam tek başına evlenmedi tabii ki vermelisin
00 YorumlaBorçlar kapanınca önünüzü görebiliyor musunuz peki? O zaman daha iyi mi olacak?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEşim bana verdi. 3 tane bilezik bozdurduk. Biz de çok sıkıntı çektik. Param olduğu ilk fırsatta alıverecem
10 YorumlaVerilir. Bende evliyim.. çok sıkışmadigim sürece senden istemem diye bir teklifte bulunmuştu benimki bana. Ama zor durumda kalsa veririm evi geçindirmek için ugraşıyor zorda kalırsa katkıda bulunmak en güzeli
00 Yorumla
1 yılNedeb oluştuguna bakın
Ufak destekler yapın Küçükleri ödeyin
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılÇeyrekler çifte yardım amaçlı takılıyor kadın stok yapsın diye değil
10 Yorumla
1 yılVerecen tabi beraber yaşıyorsan birbirinize destek çıkmalısınız! Gerekirse sende çalışacaksın, evliliği ne sanıyorsunuz anlamıyorum...
20 Yorumla
1 yılVerme seni bosayinca bok gibi ortada kalırsın ki kalan da çok oldu her zaman mutlu geçmiyor hayat karşına dikilip başkasına aşık oldm ayrılalım o evden giden sen olursun... Gercekler
00 Yorumla
1 yılCanımı bile veririm sevdiğim adam için, borç nedir ki..
21 Yorumla- 1 yıl
@üzgünniloya keşke şöyle sevilsem
1 yılGüveniyorsam eşime ve seviyorsak birbirimizi verirdim ben altınları
10 YorumlaVeririm tabi altınları saklayıp ne yapicaz sanki
00 YorumlaDüğün takıları ortak olmuyor mu evlenince senin benim durumu ortadan kalkıyor bence.
00 Yorumla
1 yılBorçlar ortak, altinlarda ortak, sıkıntı çekmekde ortak...
00 Yorumla
1 yılBı kısmını verebilrisin sonuçta hayatı paylasiyorsun neden zorluk cekesin ki
00 Yorumla
1 yılBorç hiç sevmem brn olsam takıları verirdim borcu sıfırlardım sonuçta altın yine yapılır.
00 YorumlaYarinin derdine derman olmazsan nasil mutlu olabilirsin.
00 Yorumla
1 yılBu soruyu burada sorduğuna göre guvenmiyorsun eşine
00 YorumlaBorcun ne bircu oldugu onemli 1 erke olarak isteyemem
00 Yorumla
1 yılVeririm daha sonra daha iyisini alır
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSonuçta sizin beraber bir hayatınız var ve eşine yardımcı olmalısın. daha sonra tekrar size yapar takılarınızı
00 Yorumla
1 yılverilir. neden vermeyesin
10 YorumlaTabiki de verilmeli
10 YorumlaVer o altınlar zaten zor gün için
10 Yorumla
1 yılO sormadan senin teklif etmen lazım.
10 Yorumla
1 yılBorçsuz ev olmaz herkesin borcu var net
00 Yorumla
1 yılO senin tercihin tabiki
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılverilir sonuçta sizin borçlar
00 Yorumla
1 yılDoğru değil vermeniz. Onlar sizin
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
1 yılBorc bitince tekrar borc yapmyacaksa olur
00 Yorumla Borçlar bitince borç yapmayacaksa olur
00 Yorumla
1 yılVer zaman'ı gelince daha fazlasını alır
00 Yorumla- Devamını Gör (46)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası