"Ben ekonomistim" shdhs
Bloomberg Markets Live Pulse'ın dolar anketine göre, 2025 yılı güçlü bir başlangıç yapacak ancak daha hızlı enflasyon ve artan mali açık gibi risklerle karşılaşılacak. Başkan Trump'ın gümrük vergileri politikası nedeniyle doların baskı altında olabileceği öngörülüyor.
Bu ülkede olanları herhangi bir ekonomik model açıklayamaz. 😅
Türkiye'de enflasyon 0 olsa bile dolarda enflasyon oldukça yapılan birikimler yavaş yavaş erir. Dolar tutsan zaten eriyor. Hisse senedi alsan, TL olarak yükselip dolar olarak düşüyor. Mevduat faizi için versen, yine enflasyona göre yetmiyor. Altın alsan, dolara endeksli. Her türlü para kaybediyorsun. Ama kriz dönemlerinin en gözde çocuğu hep altın oldu 👍🏼✨ (altın kaosu sever). Evlatlığı ise hisse senetleri.

Ekonomi kitaplarında ne der: "faiz artınca enflasyon düşer, enflasyon artınca faiz düşer". Bir yere kadar doğrudur da. İşin teorik kısmı böyle. Ama reelde ipler kopuyor. Japonya ve Almanya örneği gibi. Yükselen faiz enflasyonu bir yere kadar azaltır ama belli bir yerden sonra ters etki bile yapabilir
İdare ederiz
Bu lafı hiç sevmem. Bir şeyin yapılması gerekiyorsa yapılır, yaptırılır. Ama yok biz idare eden bir milletiz. Beklemeyi severiz. Formaliteymiş, formülmüş, yok şuymuş, buymuş falan hepsi hikâye.. 😅 mistik şeylere inanırız. Bekleyince idare edince sanki düzelcek. Sabreden derviş muradına ermiş.. belki de beklemekten gebermiş. 🤣
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer