Mahkeme kağıdında 15 gün içerisinde ödemezsem 3 aydam 2 yıla kadar hapis yatacağım yazıyordu. Para bulmak için iyice kafayı yediler. Hortumladıkları devlet bütçesi nasıl yerine konulacak. Senin benim gibilerin yakasına yapışarak.
Aslinda bu gss çok sacma birsey ya devletin calismayan geliri olmayan insana is imkani sunmak zorunda onuda yapamiyorsa sagliktan ucret alamaz calisandan zaten yeterince ucret alıyor
Benim aklıma yatmayan bu bir sağlık sigortası madem niye vatandas yaralanmadigi hizmet almadığı muayene olmadan bu bedeli ödemek zorunda. mantima uymuyor. dusene birde. Biz tekme vuralimdan başka bişey degil
Aynen oyle iste bende onu diyorum yani burada hukumetin sonradan para toplamak icin yaptigi bir oyun diyeyim secim zamanı gosteris olsun diye siler sonra yeniden cikartir eskiden boyle birsey yokmus
Hemde aklımın almadığı şey. bu borcu borclandiriyor madem alınıyor bu para neden ben hastaneye gidip yararlanamiyorum muayene olamıyorum. mantik aliyormu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
Bunları geçen gün silmediler mi ya öyle bir şey okudum sanki
Yok duruyor hep çoğalıyor hatta
2015 öncesini sildiler diye biliyorum ben.
Benim de bir bu kadar vardır herhalde en iyisi mümkün olduğunca geç ödemek.
Enflasyona yenik düşüyor zaten, bi 20 yıl sonra falan öderiz.
Ceza haciz falan gelir diyolar o nolcak 20. yil. sonra oderiz demissin ama
@Momr053 Sigortalı bir işte çalışıyorsan maaşına haciz gelir, eve haciz gelmez.
Peki şu anda calismiyorum o zaman nasıl olcak bilgin var mı
@Momr053 hiçbir şey olmaz üzerine faiz biner sadece.
Ama reis yasal takip falan diyo herkes
Haciz bilemm ne mesaj geliyomus coguna falan
@Momr053 Bana 8 yıldır bişey gelmedi.
Ama seneye bi khk çıkar belli olmaz.
Peki 1 ocak 2025de herkesin silincekmi bilgin var mı
@Momr053 Borç silinmez ki.
Af cikcak diyoya tvde yeni yasayla
Ataninca onu da ödemek zorunda kaldım vergi barışı yaptı 2021 de odemezsem haciz gelecekti 1 maaş ödedim.
4.568 tl de benim varmış 😄 isterse milyon olsun. Bu parayı ödemem asla
Var tabi olmaz mı 4-5 aydır düzenli olarak ödüyorum.
Geçen gün mesaj geldi borcunuzu ödeyin diye yoksa işlem başlatılacakmış
Ciddimisin sakami
@Momr053 ciddiyim şaka değil 2500,3000 tl borcum var yasal işlem başlatılacak diye mesaj geldi
Bende 27 bin var bana bisey gelmedi nasl. oluyo herkeze gelmemis bitek sanami geldi
Her seçim öncesi kaybolup, seçim sonrasında göz kırpan bir GSS borcu bende de var. :D
Bekliyorsa çok iyi. Benim ki beklemiyor. Her ay 600 atıyorlar üstüne.
kimsenin beklemiyor onlara da 600.02 lira ekleniyor asgari ücret açıklansın 200 lira da ona zam yaparlar
@crazzy42 biliyorum. Asgari ücret arttıkça o da artıyor. Sistemin değişmesi lazım. Borç yazdıkça kullanamıyoruz zaten ama yazmaya da devam ediyor.
maalesef
yakında affederler onu da :D Ama olunca ödüyorum da sgk var ondan problem yok
Geçen hafta evime icra kağıdı geldi. Faiz işletmişler ve dosya masrafı eklemişler 30 bine yakın para ödedim.
Mahkeme kağıdında 15 gün içerisinde ödemezsem 3 aydam 2 yıla kadar hapis yatacağım yazıyordu. Para bulmak için iyice kafayı yediler. Hortumladıkları devlet bütçesi nasıl yerine konulacak. Senin benim gibilerin yakasına yapışarak.
Benim, 2013 yılında Gss borcum vardı 7.893 tl. Ozmaanlar müthiş paraydi, sosyal kurumuna basvurdum silmislerdi
Bununla ilgili çalışma var. Kanunla silinecek GSS borçları. Ama detaylar yasalaşıp yürülüğe girince belli olur
Gss borclari silinicekmis boş ver beklesin😄
İnşallah 🙂
Aslinda bu gss çok sacma birsey ya devletin calismayan geliri olmayan insana is imkani sunmak zorunda onuda yapamiyorsa sagliktan ucret alamaz calisandan zaten yeterince ucret alıyor
Benim aklıma yatmayan bu bir sağlık sigortası madem niye vatandas yaralanmadigi hizmet almadığı muayene olmadan bu bedeli ödemek zorunda. mantima uymuyor. dusene birde. Biz tekme vuralimdan başka bişey degil
Aynen oyle iste bende onu diyorum yani burada hukumetin sonradan para toplamak icin yaptigi bir oyun diyeyim secim zamanı gosteris olsun diye siler sonra yeniden cikartir eskiden boyle birsey yokmus
Silindigi falan yok. takip edicem bakalım.🙂
Meclise sundular diye biliyorum bunun icin bir çalışma olacakmış bakalım gorecez artik bunlar erken secim yatirimi 😃
Ana borcunu ödedim faizi ödemedim 2025 te af çıkacak diyorlar
Hep çıkıyor ama bizi teğet mi geçiyor acaba.
Bilmiyom şartları olur mu
borçsuz tc vatandaşı var mı
Yok heralde bizde katılık o kervana
hayırlı olsun inşallah inşallah bir an önce ödersin kurtulursun
Ben çalışıyorum 500 tl benimde var anlamadım
Öyle bir kaydım bilem yokmuş
Benim de var ödemem ki öyle kalsın banane :)
Hiçbir borcum yok çok şükür
Her ay kuzu kuzu ödüyoruz 600 kayme
Sileceklermiş, bakacağız.
Başıma bela oldu hem de
Benim vardı ödedim gene var 😂
Siliniyor borçlarınız, hayırlı olsun.
Aman bunumu sorun ettin gönder ödeyeyim 😊
Issizsin borç yansıtıyor şaka gibi
Hemde aklımın almadığı şey. bu borcu borclandiriyor madem alınıyor bu para neden ben hastaneye gidip yararlanamiyorum muayene olamıyorum. mantik aliyormu
Sosyal devletiz ya güya
Öyle... malasef.
İşten mi çıkarıldın?
Hayır üç aylık bir süreçte geçirmişler.
Evet geçiyor maalesef 3 aylık çıkartma olduysa olur da bu kadar borç olmaması lazım
Bin TL ise gerisi hepsi gecikme faizi
3 ay üstüne mi eklendi Ha anladım vallahi çok kötü
Ben senelerdir işsizim babam ödüyor benim gss yi
beklesin zaten. silinecek
Hayır her ay 600 TL ödüyorum
Gss nedir
Genel sağlık sigortası
Genel sağlık sigortası borcu
Vardı yıllar önce
4.636.81 TL borcum var :D
Şuanlık yok
Yok.