GSS (Genel Sağlık Sigortası) ödeyen veya ödemeyen borcu olan var mı?

Arkadaşlar benim babam su tesisatçısı serbest olarak çalışıyor ve dolayısıyla sigortası hiç yok hiç başlamamış annem de ev hanımı o da sigortasız GSS diye birşeyden de hiç haberdar değillermiş dün tesadüfen gazetede okudum ve borç sorgulaması yaptım babamın 6000 tlye yakın bir borc çıktı tabi annemin de toplam borc 12 bine yakın dolayısıyla ben çalışıyordum kısa zaman önce cıktım benim borcum 140 lira civarı görünüyor,gelir tespiti yaptırırsan borcun düşme ihtimali varmış üzerimize kayıtlı bir ev araba arsa vs.hiçbirşey yok durumumuz da pek iyi değil babamın kazancı da öyle aman aman birşey değil zaten 2 gün iş varsa 3 gün yok borç düşmezse eger 12 bin lirayı mümkün değil ödeyemeyiz o durumda haciz mi gelicek nolucak dünden beri perişan oldu annem yarın kaymakamlıga gidip araştırıcam :( düzenli bir maaşı olmadıgından gelir tespiti nasıl yapılıcak onu da anlayabilmiş değilim
Güncellemeler
+1 yıl
ben evdekilerden gizli vadeli hesap açtırmıştım yalnız maaşımın bir kısmını yatırırdım her ay ileride lazım olur diye gelir tespitinde onu belirtmem gerekir mi Alllaahhh evdekilere mahçup olucam :D
GSS (Genel Sağlık Sigortası) ödeyen veya ödemeyen borcu olan var mı?