GSS borcu varken işe girdim borç silinmedi ama. Hastaneye gittim ücretsiz muayene oldum doktor ilaç yazdı diyelim ilacı katkı paylı mı öderim katkısız mı GSS borcu dururken
3 ay
Öncelikle GSS borcu varken işe girmiş olman o borcun ödeneceği ya da silineceği anlamına gelmez ! İşe girince borç yazma işlemi sona erer yani borç olduğu miktarda sabit kalır sen ödeyerek borcu sildireceksin. Hastaneye gidip tedavi olunca senin şu an çalıştığın yerin Saba yapmış olduğu sgk devreye giriyor yani ilacı SGK kapsamında aldın ve aldığın her ilacın eczanelerde çıkan belli ve makul tutarda bir katılım payı olur bu normal
Allah Allah öyle mi. Ben onu mu Diyorum onu biliyorum zaten. şu an GSS haneme yazarken işe girişimde bu duracak borç silinmez o ayrı. Normalde GSS borcu varken ilacı uyguna alamiyorsun yüksek fiyattan almak zorundasın eczacı GSS borcunuz bar diyor. Ama işe girince yani sigortalı olunca borç olmasına rağmen yazılan ilacı uyguna alabiliyor muyum
Kesin öyleyse iyi. Borçta ödemeyince en fazla karşıma noterde işlem yaparken falan çıkar diye biliyorum doğru mu
Ama ilacımı uyguna almaya engel olmaz di mi
Hemen silinmez zamanla silinir sıfırlanır o 1 ayda olacak bişi değil. Sigorta kapsamında olursun. Keza olmasa bile ananın babanın varsa kız çocuğu olduğun için onlardan da faydalanırsın. O katkı payını her şekilde alıyorlar. d
Benim demek 1 ilaç katkı payı 1 TL iken katkısız düz fiyat 100 TL oluyor. Sigortalı olunca gene 1 TL ama. Borçlu ve sigortalı olunca ne kadar 1 TL mi 100 TL mi ödenir
Ya siz niye tam anlamıyla biliyor gibi konuşuyorsunuz. Bende biliyorum babamınkinden faydalanmayı ama şu an şu şartlarda uygun değil benim için kadın erkek olsamda fark etmez uygun değil aileminkinden yararlanamam şu an.
Çünkü biliyorum da ondan :d Tamam da o senin işte seçebileceğin bir şey değil ki. Sigortalı işin yok ve ailenin varsa yararlanırsın. Ha ikisi de yoksa 25 yaşından sonra GSS işlemeye başlar 2-3 sene de anca dolar o ve zaten 2-3 yılda birde af gelir ki millet sağlık hizmetinden yararlanamaz duruma düşmesin diye. Anladın? yani baktığın zaman çoğunlukla Gss'den sağlık hizmeti kesilme bile uygulanmaz. Ki bunun daha aylık aile gelir düzeyi gibi bir çok hesaplanması da vardır. 3 Seçenek var işte ailen , kendin ya da devlet. Birinden yararlanacaksın illa ki.
GSS borcun varken sigortalı işe girdiysen primlerin artık iş yerinden yatıyor demektir 👍
Hastanede muayene olurken GSS borcun yüzünden kapıdan çevirmezler yine bakılır ve sistem seni aktif sigortalı görürse normal katkı payını ödersin 💊
Yani ekstra bir ceza gibi düşünme sadece standart katılım payı çıkar. Detay için e-devlet üzerinden Genel Sağlık Sigortası dökümanlarına da bak mutlaka 🧾
Cevap
2Cevap
O bir tür vergi borçu gibidir. Hacze de dönüştürebilirler ancak hanede ki kişi başı gelir önemli gss için.
Ama çalışmıyorken ödenmiyor ilaç katkı payı ile 1 TL iken katkısız düz fiyat 100 TL oluyor. Sigortalı olunca gene 1 TL ama. Borçlu ve sigortalı olunca ne kadar 1 TL mi 100 TL mi ödenir
Dediğine baktım durum olarak bu yazıyor: Son bir yıl içinde 30 gün gss prim gün sayısı olmadığı için, provizyon verilememiştir.
1 yıldır çalışmıyorum 1 haftaya işe girecem onun için sordum
şu an onunla uğraşamam konum o değil onu bende biliyorum.
Katkı payı hertürlü ödenir
Ama çalışmıyorken ödenmiyor ilaç katkı payı ile 1 TL iken katkısız düz fiyat 100 TL oluyor. Sigortalı olunca gene 1 TL ama. Borçlu ve sigortalı olunca ne kadar 1 TL mi 100 TL mi ödenir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?