Yapılan bir ankete göre ;tüm seçmenlere sorulduğunda, seçmenin yüzde 47.7’si asgari ücretin ,29-30 bandı olması gerektiği belirtiyor… Asgari ücretliye sorulduğunda ise yüzde 50.3’ü asgari ücretin 28-30 bin lira olması gerektiğini belirtiyor.
Bana sorarsanız; Asgari ücret 30bin ve üzeri olmalı, Çünkü yeni yılla beraber ürünler zamlanacak ve alım gücü zayıflayacak hayat pahalılaşmasıyla beraber vatandaş , gelirini karşılamakta güçlük çekecek. Yazımı Nazım Hikmet'in "Güneşli Günler Göreceğiz Çocuklar şiiriyle " sonlandırmak istiyorum.
![Asgari ücret artışı ne kadar olursa ekonomi adına doğru bir karar verilmiş olur?](https://cf.kizlarsoruyor.com/q23749405/cba45274-d2b8-4fbb-816b-a9a101ddf4e6.jpg)
Belki bugün değil ama, elbet bir gün güneşli günler göreceğiz çocuklar, Motorları maviliklere süreceğiz, ışıklı maviliklere...✨🌊
Güncellemeler
1 ay
Super soru teşekkürler KS. ♥ Sorumu beğenenler teşekkürler. 🎗🎐
Merhaba, sorunuza gelen cevaplarda da yazıldığı gibi, asgari ücret düzeyi arttıkça gıda maddelerinin fiyatları başta olmak üzere her şey zamlanıyor, yapısal sorunlar çözülmedikçe asgari ücret düzeyindeki aşırı bir artış, belki de en çok yine asgari ücret düzeyinde geliri olanlara zarar veriyor. Dolayısıyla, ülkenin üretimi artmadığı, ekonominin temel sıkıntıları giderilmediği müddetçe , asgari ücrete gelen zam, fiyatları daha da artıracaktır. Ama sorunuzun detayında yazdığınız tespitler de çok doğru, temel yaşam standarlarının sağlanabilmesi için belirttiğiniz tutar mutlaka olmalıdır. Ancak asgari ücrete yapılacak aşırı bir zammın enflasyon oranını olumsuz etkileyeceği konusunda burada yazan arkadaşların kaygısını da paylaşıyorum.
Tespitimi beğendiğiniz için teşekkürler 🙏zamlar azalmalı, asgari ücret artışı olmalı veyahut enflasyon düşürülmeli. ✨🎗
Rica ederim, bu arada hem sorunun hem de detayın çok güzel düzenlendiğini ve özellikle "Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar" ile de sorduğunuz soruyu çok güzel tamamladığınızı belirtmek istiyorum :)
Aa çok teşekkür ederim beğendiğiniz için "Nazım "şiirini sona saklamıştım içerikte fark etmeniz mutlu kıldı. 🙂 🌊✨