Milyonlarca insan agsari ücrete gelecek zammı bekliyor ama her artışta iyiden iyiye para pul oluyor. Sizce ekonominin düzelmesi kaç yıl alır, ya da düzelmez mi hiç artık.
Asgari ücretin artması ekonomik sorunları bitirecek mi?
Su andn itibaren çok ciddi önlemler alınırsa 30-40 sene içinde düzelir. Buradan yazılması uygun olmayan bazı önlemler yapılsa 8-10 sene. Asgari ücret yükseldikçe ekonomik sorun daha da büyür. Enflasyon gerçek hayatta %300 ü geçti asgari ücrete %80 zam yapılsa enflasyon bir o kadar daha artar. Sürekli artan eflasyon karşılığında artan maaşlar yine erimeye mahkum. Çözüm zam yapmakta değil enflasyonun frenine basmakta
Şimdi şöyle bakalım asgari ücrete zam getirdik. Parayı nasıl vereceğiz? Tabiki para basarak. Parayı bastık değer kaybetti. Ne olacak? İhtiyaçlara zam gelecek çünkü para basıldıkça değer kaybeder... Yani maalesef böyle bir çözüm mantıksızdır. Geçici bir çözümdür, geçiciliği çok az sürmektedir.
Elbette bitmeyecek sorun asgari ücretin artması değil ki üretim sıkıntısı. Üretim olmayınca dışarıdan gelince, içeride de az üretici olup çok aracı olunca dengesizlik sürüyor.
Üretilmiyorsa bile her şeyi mevsimin de tüketmek ve tüm ülkede aynı fiyata veren zincir marketleri az kullanmak lazım örneğin narenciye bölgesinde bile manavdan orada ucuza üretildiği için almayan, zincirden tüm ülkede aynı fiyata satıldığı için pahalıya alanlar var.
Asgari ücret artıp enflasyon düşse bile yine fiyatlar artar, artık ülkede millet birbirini * peşinde hangisi daha çok para kazanırım onu düşünüyor, A ürünü 2023 de %15 düşse B firması o ürünü %20 zamla satar bir şey değişmez, denetim falan da hikaye artık her şey pahalı olacak, hiçbir şey düşmeyecek.
Zannetmiyorum düzeleceğini çünkü asgari ücrete zam gelir ertesi gün bütün temel ihtiyaclarada zam gelir çünkü hep bu şekilde oldu oyuzden hevesimiz bile kalmadı desek yeridir
En İyi Görüş