Asgari ücretle 12 saat çalışacağima esske gibi. Gider paşa paşa evinde yatarim daha mantıklı geliyor bana. Şimdi bı işe girsem adam asgariyi Zor veriyor aqq. Neymiş yan hakları varmış. Yan hakları fazla mesai maaş ödemesi yemek.. ulan yemek yan hak mi he yan hak mi yemek. Yemek işçinin temel hakkıdır lan. Bu işverenler kadar rezil insan yok ülkede.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
bence çalış
Seni kim geçindirecek peki?
Ömür boyu ailen mi bakacak sana?
Beğenmediysen başka iş araştır, hemen yatma moduna girme.
Ben de sabahın köründe kalkmayı sevmiyorum ama geçim derdi işte.
Bu eski çalışan insanların yüzüne hep. Eski isnanalr hep kendilerini bu şekilde alıştırmis. Aman patron bize para veriyor Allah razı olsun. O para vermese biz biteriz. Ulan şöyle düşünsene patron sana o parayı hediye etmedi iyilik yapmadı. Sen hak etrin ve patron senin hak ettiğin emeğini bile tam vermedi. Bu şekilde düşünmüyorlar. Patrondan niye korkuyolar onu da… [+]
Bu eski çalışan insanların yüzüne hep. Eski isnanalr hep kendilerini bu şekilde alıştırmis. Aman patron bize para veriyor Allah razı olsun. O para vermese biz biteriz. Ulan şöyle düşünsene patron sana o parayı hediye etmedi iyilik yapmadı. Sen hak etrin ve patron senin hak ettiğin emeğini bile tam vermedi. Bu şekilde düşünmüyorlar. Patrondan niye korkuyolar onu da anlamiuroum. Patronlar sen olmasan patron olamazlar. Sen onun patronu olman lazım. Çünkü sen calismazssan adam kar yapamaz. Şöyle 1 ay soğan ekmek ye gerekirse ama çalışmayın sadece bir ay bak bakalım ne oluyor o zaman. Patronlar ağlayıp sizlamassa ben de serfsizm. Ama olmaz aç kalırız. Ulan açlıktan ölsek ilk ben olurudum bir ay dayanamıyor bizim millet
Bence başka iş seçeneklerini araştır ama yatma.
Bana da bir tanıdığım iş görüşmesi ayarladı, 20 falan teklif ederse sakın itiraz etme, razı ol dedi. Ben iş görüşmesinde 35 istedim. Patron kabul etti.
Onların dönemi öyle diye bizim de öyle davranmamızı bekleyenler oluyor.
Yatmiyorum zaten. İş verenin mantığı aynı. İşçi her zaman kaledir anlayışı var. Bizim insanlar bunu anlamıyor. hakkimizi arayamiyoruz. İşveren neden bu kadar acımasız 12 saat eşek gibi çalıştırıyor? Çünkü biliyor ki bu işçiler bize muhtaç. Ve gerçekten de öyle. Biz işverenlere karşı zaaf diye koyduk kendimizi. İşverenler de sağolsun burdan vieuyor bize.
O yüzden evde kalmayı tercih ediyorum.. baba parası
Miss tertemiz. Bu işverenlere karşı isyan çıkarsak kimse ise gitmese bir ay bak noluyo isverenwlr bize yalvarır istediğimiz maaşı passalar gibi vermek zorunda kalırlar
Ama biz napouoruz kendi kendimize yapıyoruz. Biz köle olmaya alışmışız
Katılıyorum bu arada.
Çalışanlar iş verenlere muhtaç gibi bir algı var. Halbuki tam tersi.
Bu eski çalışan insanların yüzüne hep. Eski isnanalr hep kendilerini bu şekilde alıştırmis. Aman patron bize para veriyor Allah razı olsun. O para vermese biz biteriz. Ulan şöyle düşünsene patron sana o parayı hediye etmedi iyilik yapmadı. Sen hak etrin ve patron senin hak ettiğin emeğini bile tam vermedi. Bu şekilde düşünmüyorlar. Patrondan niye korkuyolar onu da anlamiuroum. Patronlar sen olmasan patron olamazlar. Sen onun patronu olman lazım. Çünkü sen calismazssan adam kar yapamaz. Şöyle 1 ay soğan ekmek ye gerekirse ama çalışmayın sadece bir ay bak bakalım ne oluyor o zaman. Patronlar ağlayıp sizlamassa ben de serfsizm. Ama olmaz aç kalırız. Ulan açlıktan ölsek ilk ben olurudum bir ay dayanamıyor bizim millet
Katılıyorum.
Eskiler yine iyi su an alınan para hicbisi etmiyo ama insanlar asla ayaklanmiyorrr. Bir de yok süt yardımı, yok kira yardımı, yok erzak yok. ramazan yok şu yok bu milleti alan el yapiyolar. Halbuki parasını tam verseler gerek kalmayacak ama herkes kendine muhtaç gösterme kafasinda
O kadar çalış çalış çalış çalış ne bir ev ne bir araba alınabilir. Ama insanlar hemen şöyle diuo ama calismayinca hiçbir şey yok. Olmasın daha iyi. Ben neden kendimi işverene karşı çaresiz gosteriyim. İşveren bana muhtaç ya. Bunu kabul edemiyoruz. İşveren ben olmadam swn olmadan o olmadan bir hiç. İşvereni zengin eden biziz. Niye bu kadar köle ruhluyuz? İşverenler utanmadan 12 saat çalıştırıp asgari ücret veriyor. Kimse de demiyor ki ulan 8 saat çalışayım da biraz kendime zmana ayirayim. Benim de bı hayatım var. Ama yookk olmaazzz çalışan demir pas tutmaazz. Ulan ne alakası var. Normal bir isnan günde en fazla 8 saat çalışması lazimken bize ödül gibi geliyo mesai olmassa. Bizi bu duuema kadar getirdiler. İşverenler de diyo ki ulan bunlara hot desem osiuru korkudan diye kitliuor 12 saat vardiya üstüne de 3 saat mesai sonra siyonki bak biz asgariden yüksek maaş veriyeo zdiyo ulan adamı essek gibi 15 saat calsitirdik adam kendi emegini aldı sen vermedin kim
O zaman kimse senle evlenmez. Ve bana göre bir erkeğin çalışmaması acizlik
Bir niteliğin yoksa zaten asgari verecekler ne bekliyorsun boş adama 100 bin mi verilir
Evlenip bir de snaa mi bakicam baban baksın size sizin gibilere
Benim param var ama çalışmayan erkeği ne yapayım böyle düşünüyorsun ve o kadar acizsin ki
Ne yapıyorsan yap ama bu kafayla mutlu olamazsin
Sence bu devirde asgariye çalışıp evlenebilen kaç kişi var? Asgari alan adam zaten hiç evliliğin e sinden bahsetmesin
Yatan adam yorum bile yapmasin evlenmesen bile aile evinde baba parası yemek bir erkek için ne kadar gurur kırıcı ama sen gurursuzsun bence
Evlenip geçinmek için rahat 90 bin TL kazaniyor olman lazım. Bak 90 bin kazanarak sadece açlık sınırında calisiyosun. 90 bin sadece hiçbir vasfı olmayan insanların alması gerkeen en düşük maaş
Babamdan 1 kuruş para almadım almıyorum da
Sen bekle sana 90 bin verirler hiçbir vasfı olmayana kimse o parayı vermez kardeşim
Üstüne aileme destek oluyorum isssizken dahi
Nasıl yaşıyorsun çalışmadan fotosentezle mi
90 bini büyük mu goruyorsun? İşte bu fakir kafadan çıkın. Bir bekar erkeginnaylik masrafı 30 bin sen neden bahsediyosun
Birkaç yerlere yatırım yaptım zamanında onların meyvesi diyelim
Üstüne eve destek oluyorum
Üniversite bitirdim
Kpss den atanamadim
Özel universiteler asgariye calistiriyor
Vasfı olmayan adam için öyle. Kimse sana asla 90 bin vermeyecek vasfin olmadan. Ne yaptın da 90 bin bekliyorsun ne vasfin var. Bu böyle olmalı diyince öyle olmuyor ve olmayacak sen temenniyi bırak biraz erkek ol
2 yıllık ikinci üni bitirdim
Ne yapıyorsan yap senle uğraşamam
Madem ben asgari ücrete çalışacağım niye okudum onlarca sene
Nooldu hadi cevap versene
En düşük kira 25 bin TL
Hadi mesai yaptın ettin 25 kazandın evin kirasını verdin ne yiycen koca ay
Bu ay 17 bin asgariye calisnaalr bir ay sonra 30 bine calisacak yani şu an herkes bedavaya falisiyir
Ona oranla ev kiraları 35 binden assagi olmayacak
Neden bahsediyosun sen
4 senelik öğretmenlik bölümü bitirdim atanamiyorum asgariye niye calicakamisim
Vasfim yokmuş Muş
Ohooo bu kafayla işin zor. Kız olsan hadi neyse de erkeksin üzgünüm zamanla bazı gerçeklerle yüzleşeceksin...
Hayatının geri kalanını evde mi geçireceksin?
Ne alakası var. İşte calismiuoeum diye niye evde durucam
Her yeri geziyorum. Her etkinliğe de gidiyorum.
Maddi durumun iyiyse zaten hiç çalışma asgari ücrete.
Maddi durumum iyi değil. Sadece önceden çalıştığım birkaç kuruşla geciniyorum. 8 ay çalıştım emsela bana 3 yıl gider bu para
Asgari ücret çok düşük farkındayım.
Ama 3 yıl sonra para bitince tekrar çalışacaksın.
Meslek öğrenip, kadifiyeli eleman olursan maaşın da artıyor. Meslek seçimini düzgün yapman lazım.
Bizimm ulkedde meslek. Bileni dahaa çok opuyolar. Adam bu bişi. Enn iyi sen biliiyon deyip her işi her gün mesai kitliyor
Çalıştıpın yere göre değişir o.
Ben günlük 8 saat çalışıyorum, c. tesi pazar tatil ve 40 bin tl alıyorum. Her buldupun işe atlamayacaksın.
Kesin güvenlik işi yapiyosun
Yok güvenlik değil. Güvenlik işinde kamu bankası veya belediyeye felan giremezsen asgari ya da asgarinin biraz üstünü veriyorlar.
Büyük bir holdingin fabrikasındayım.
Şu an özel sektorde güvenliğe biraz daha mesai kitletip 40 bin veriyolar
Valla 40 bin alabiliyorlarsa iyi. Benim 2 güvenlik arkadaş var. Biri asgari biri de 20 bin civarı alıyor.