- u24 gü
Erkeğin elindeymiş gibi gözüküp, kadının elinde olmalı sjdjs
211 Yorumla- 24 gü
Nerden bilecem ya, benim elime verirse kocam ilerde, batmak garanti djfjs
- 24 gü
Öyle, kelin ilacı olsaymış işte sjfj
- 19 gü
Teşekkür ederim 🙏
- 19 gü
Ölmedik şükür :D sürünüyoruz 🤪
- 19 gü
Aman ne değişecek be :D
En İyi Cevaplar
- 25 gü
Bunun cinsiyetle hiç bir ilgisi yok kim bir evde kim aklı başında, sorumluluk sahibi ise evin ekonomik takibi o üstlenmeli 🤗 👍
25 Yorumla- 25 gü
Hiç bir zaman öyle bir seçenek olmaz çünkü Allah herkesi ona göre dengeliyor ve birlestiriyor dağına göre kar veriyor birisi sinirli ise diğeri sakin olur , biri sorumluluk sahibi iken diğeri rahatci olur , birisi becerikli iken diğeri tam tersi olur birisi çok konuşurken diğeri az konuşur vss ama iki ruh asla birbirine denk gelmez merak etme 🤗
- 25 gü
👍👍🤗🏵️🌺
- 22 gü
EİG için teşekkür ederim 🙏❤️
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
- 24 gü
Bence her ikisinin sorumluluğunda olmalı bunu tek bir tarafa yüklemek olmaz evlilikte bir şirket gibidir çiftler de bu şirketin hissedarları konuya birde bu şekilde yaklaşılmalı...
11 Yorumla - m24 gü
Bütçeyi kim daha sağlam elinde tutabilecekse o. Savruk şekilde davranmayan, hesaplıca davranan, makul şekilde hareket edebilecek olgun ve sorumluluklarını bilen birisi şart bunun için.🎐
23 Yorumla- 24 gü
Teşekkürler efendim
- s25 gü
Her evliliğin dinamikleri farklıdır. Kimisinde erkek kimisinde kadın dominant rolü üstlenir evi çekip çevirir.
221 Yorumla- 25 gü
Daha yeni aldım kırılmasın şimdik
- 25 gü
Ula kadının önünde şiddete meyil gösterilir mi narindir onlar hassastır kırılırlar bilmiyor musun gofik :D
- 25 gü
Valla ablalarımı abilerimi çağırırım şimdi senin saçını başını yolarlar he asşldjasşljd
- 25 gü
sen kaşındın ula al sana @r_engarenkyollar @fesfs @Elleira Bakın bakın gofiğe bakın bana neler neler diyor :(
- 25 gü
Evet kimi indiriyoruz aşağı 😂 gençler erkek dediğin sert olmalı masaya yumruğu vurdumu bugün bulaşıkları ben yıkıycam diyebilmeli 😂😂
- 25 gü
@r_engarenkyollar Hay gözünü seveyim ya. Tam da beni tarif etti :D
- 24 gü
@yeterhayeterhayat senin gibisi her eve lazım 🤣👍
- 24 gü
- 24 gü
@r_engarenkyollar ah çok kibarsınız efenim çok teşekkürler
- 24 gü
- 24 gü
https://www.youtube.com/watch?v=g4Ey678zXwY
hatun ne derse o - 24 gü
Yenge yokken @yeterhayeterhayat evdeki hali 😂 youtube.com/shorts/VD-JS_qfpXI?si=PZT1IjnfRs7BdCKb
- 24 gü
Varken de böyleyim canım :P
- 25 gü
Bu hep kadına yüklenmiş ama aslında kısım kısım olmalı bence erkeğin üstüne düşen kadının üstüne düşen takip iş bölüm aksi takdirde yuvayı dişi kuş yapar diye hep kadına topu atmak olmaz bence
18 Yorumla- 25 gü
Konuşma ula hamsi kafali😂😂😂😂
- 25 gü
Tavada misır unlu edeceysun oni ula diççat ed yakaceysun ula🥰😂
- 25 gü
Ula dur daaa maç 90 dakka yeni başladık pes edeysun😂🥰
- 25 gü
- 21 gü
Tutumlu ve yatırımcı kafasında olan da kalmalı ekonomi takibi. Oda erkek olması gerek.
14 Yorumla- 21 gü
Bazı tiplerde olmuyor öyle deme. Kadın eviriyor, çeviriyor yerine getiriyor.
- 21 gü
Sıkıntı yok kardeşim, düşündüğünü söyleyebilirsin.
- s22 gü
Tutumlu olmada en başarılı olanın rehberliğinde birlikte yapılmalı idare.
12 Yorumla- 22 gü
Kesinlikle öyle
- 21 gü
🥂
- m24 gü
Erkek harcarken kadına da sormalı. Ortak kasa toplantısı yapılmalı 🤣
11 Yorumla - 24 gü
Parayı kazanan ve evin ekonomik sorumluluğunu alan kimse o takip edecek yani elbette ki erkek
12 Yorumla- 24 gü
Kadın çalışıp para kazansa bile evin geçimini sağlama sorumluluğunu üstlenmek istemez. İstisnalar haricinde kadınlar buna ne uygundur ne de bu sorumluluğu almaya isteklidirler.
- 25 gü
kim daha iyi idare ediyorsa ve ortak fikir olmali danisilmali birbirine
12 Yorumla- 25 gü
mantik guzel nimet
- 25 gü
Kadının kesinlikle erkek evde ne yenildiğini bile bilmez
114 Yorumla- 24 gü
Bu nasıl bir anlayış ki siz parayı çalışıp kazanan erkek iken bile erkek ne anlar diyerek bütçenin takibini kadın yapmalı diyerek eşitlik yanlısı olarak kendinizi tanımlıyorsunuz ama bunun tam tersini söyleyen erkek kadın her kimse onu kadın düşmanı olarak yaftalama hakkını kendinizde buluyorsunuz
- 24 gü
Bu fikrini bana değil normal hayatında da söyle kadınlara bak bakalım senle konuşuyorlar mi
- 24 gü
Hangi fikri?
Ben sana diyorum bu nasıl eşitlik anlayışı diye soruyorum.
Erkek ne anlar bütçeyi kadın yönetir diyen birinin eşitlik fikrinde tutarlı olmadığını söyledim diye benle konuşmayacak kadın benle konuşsa ne olur konuşmasa ne olur? - 24 gü
Seninle fikir tartışmayacagim ama sosyal hayatta belirtemedigin fikirleri burada belirtme hayatım.
- 24 gü
Konuşmasa evde kalırsın o olir
- 24 gü
Ben çoktan evlendim barklandım. Senin gibi düşünen kadınlar da girdi hayatıma ama hiçbiri hayatıma girmeden önce senin konuştuğun tarzda konuşmaya cesaret edemiyordu.
Hayatıma girdikten sonra kadın erkek eşitliğini aynı senin burada dilelndşrdiğin gibi erkeği aşağı ve bir şeyden anlamaz gibi fikirlerle dayatmaya çalışanlar oldu.
Bir kere hayatıma girdikleri için artık buna cesaret ettiler ama boylarının ölçüsünü aldılar...
Bazılarını def ettim bazıları da hizaya gelip "feminizm kocayı bulana kadardır " sözünün dahi ötesinde feminizmin Meriç olmayan bir erkeğe kadar olduğunu ispat ettiler... - 23 gü
Görücü usulü mü evlendin hayatım kadın erkek eşittir diyemeyenler genelde kadın bulamıyor da
- 23 gü
Buranın tayfası cidden IQ su olmayan özgüvensiz varlıklardan oluşuyor. Kadınlar bile kadın erkek eşittir demiyor ya. Acıyorum hepinize. İyi ki asosyaller gerçek hayatta konuşmuyor da duymuyoruz
- 23 gü
Diyememek derken... kadın ve erkek eşittir diyememek demek demeye çalışıp da başaramamak anlamına geliyor.
Bir insan illa ki de kadın ve erkeğin eşit olduğunu düşünmek zorunda mı?
Erkek ve kadın her konuda birbirinden farklı. Zaten kendiniz de kendi tespitinizle erkeklerin ev bütçesini takip edemeyeceği fikrini ifade ediyorsunuz.
Burada siz nasıl ki bütçeyi takip eden tabi ki kadın olmalıdır deyip aslında kadın be erkeğin aynı olmadığını tespit ettiğinizi iilan ediyorsunuz.
Bu eğer eşitlik fikrine aykırı değilse erkeğin tam tersine bu yetkiye daha fazla layık olduğunu söyleyen biri niye yadırgansın?
Ayrıca yukarıda da belirttim. Hayatıma giren kadınlar görücü usulü girmedi tabi ki... içlerinde feminist olanlar kadın ve erkek eşittir diyenler de vardı ama işte ülkemizde "feminizm kocayı bulana kadar" diye atasözü bile var. Hizaya getirmesi bazen zordur bazen kolaydır ama geröek bir erkek için her zaman mümkündür.
Kadın ve erkeğin farklı konularda avantajlı veya üstün olduğu fikrini kabul ettikten sonra bu avantaj ve üstünlük konularına bakıp "aile reisi şu cinsiyetten olmalı" diyebilir zira aileyi yönetmek için pek çok farklı nitelik gerekir.
Ben bu nitelikler erkekte var dedim diye kadın düşmanı , bunu kadın dedi diye ezik sayılıp "kadının sözü geçmelidir" diyene modern feminist dersen olmaz... buna itiraz etmemek mümkün değil - 23 gü
Abi merak ediyorum hiç sevgilim falan oldu mu
- 23 gü
Evet eşit demek zorundasın yoksa işte böyle incel oluyorsun. Benimle tartışman önemli değil seni gerçek hayatta kadınlar sevmiyorsa. Acınası cidden burada insanlar sana katılabilir ama hepsi asosyal topluluğu ne kadar doğru yanlış olduğunla ilgilenmiyorum eğer kadınlar seni disliyorsa yanlissindir
- 23 gü
Hayatına kadın falan girmedi kendini kandırma incel
- 23 gü
Abi beni @Gof34 Allah için engelle ya normal hayatta yüzüme bakıp konusamayacak inceller ve kadın düşmanlarına cevap vermek zorunda değilim. Adamlar kadın erkek eşittir bile diyemiyor cehalet diz boyu ama hiçbiri bunu dışarıda söyleyemez ucube oldukları için herkes onları disladigi için burada fikir belirtiyorlar.
- 25 gü
İki tarafta yapmalı eşit şekilde
31 Yorumla Para yönetimini en iyi kim yapıyorsa onda olmalı
21 Yorumla- u24 gü
kadının tabi ki de
21 Yorumla- 23 gü
Yani katılıyorum
- 25 gü
En iyi hangisi idare edebilecekse
21 Yorumla - 24 gü
Kesinlikle kadın yapmalı erkek unutuyor
11 Yorumla - 24 gü
erkeğin olmalı tabiki
11 Yorumla - 24 gü
Erkek para tutamaz, Kadın almalı o gücü.
11 Yorumla- 24 gü
Yakışır bencede
Kimin kafası buna daha çok basıyorsa
11 Yorumla- 25 gü
Maddi hesabımı kimsenin eline vermem
11 Yorumla - 25 gü
Ortaklaşa tutulsun işte
13 Yorumla- 24 gü
Evimin direği alsın sorumluluğu. Bende alışveriş ve harcama kısmını alırım eşitlenir 😂
- 25 gü
Hiç umrumda değil bu şey 😅
12 Yorumla- 25 gü
bunları sırasıyla yapacağız.😅
- 23 gü
İkiside olabilir
11 Yorumla - 24 gü
Kim tutumlu ise onun
11 Yorumla - 24 gü
Benim elimde olmalı
11 Yorumla - 25 gü
Erkekte evin reisi erkek olmalı
11 Yorumla - 25 gü
İkisi de yapabilir
11 Yorumla - 25 gü
kadının
11 Yorumla - 23 gü
Kadın..
11 Yorumla - Gizli Üye(36-45)23 gü
elin kızı yemek bile yapmıyor fazla hayalcisin!
01 Yorumla - 25 gü
Erkeğin
164 Yorumla- 25 gü
Evin ekonomisinden sorumlu olan erkek olduğuna göre haliyle takibi de onun görevi
- 25 gü
Bütün kadınlar ev hanımı değil ne alaka
- 25 gü
@berilmutsuzolanhanii ev hanımı olması gerekmiyor ki. Ben kendi inancıma göre söylüyorum. Kadın çalışsa bile kazandığı parayı eve harcamak zorunda değil. Bu konuda zorunda olan erkek oluyor
- 25 gü
Zaten harcamiyorlar ama evin ihtiyaçlarını kadın alır erkek para verir nereden bilecek erkek evde neyin hangi malzemenin eksik olduğunu
- 24 gü
@berilmutsuzolanhanii demeye çalıştığım şey şu ki kadın kendi isteğiyle eve bir şeyler alıp destek ve katkı sağlayabilir. Ama zorunda değildir. Mecbur tutulamaz. Ama erkek evi geçindirmek zorunda. Para kaynağı yine erkekte yani her türlü
- 24 gü
Dolayısıyla takibini de erkek yapmalı
- 24 gü
Ha ama kadın da destek vermek istiyordur o zaman berber takip edebilirler o ayrı konu
- 24 gü
Hayır erkek evin ihtiyaçlarini anlayamaz niye anlamak istemiyorsunuz ya mutfak için ne alınacak ev için ne alınacak ayrıca o erkeğin de ailenin parası ise takibi niye erkek yapıyor ev için yapılan harcamaları kadın yönetir ve neye eksik var o bilir bu kadar ataerkil olmayın
- 24 gü
@berilmutsuzolanhanii sen evin eksiği demedin. Ekonomik takibi dedin. Kadın evin eksiği söyler, erkek de alınacakların ekonomik olarak takibini yapıp karar verip ona göre bütçesine göre alır. Siz de bu kadar anaerkil olmayın. Bu kafa yüzünden boşanmalar artıyor haberiniz yok
- 24 gü
Sonuçta parayı verecek olan erkek. Alınacakların parasal ekonomik yönetimini yapacak olan da odur dolayısıyla
- 24 gü
Boşanmalar artabilir bu ayıp ya da kötü bir şey değil. Eskiden kadınlar her türlü şiddet ve aldatmaya maruz kalıp bosanmadigi için boşanma yoktu herkes iyi olduğu için değil bu geri kafadan çıkın bence. Erkekler bizden üstündür de gitsin bu kadar uğraşmaya gerek yok
- 24 gü
Özellikle genç bir kızın böyle düşüncede olması beni gerçekten üzdü ve garip
- 24 gü
@berilmutsuzolanhanii boşanmaların artmasının bir sebebini söyledim bence. Gereksiz feminizme gerek yok. Şu feminizm çabalarınızın tek sebebi aşağılık kompleksi. Bu kafadan çıkın da kendinize değer verin biraz. Herkesin bir cinsiyeti var. Cinsiyet rolü var. Eşitlemeye çalışınca bir şey başarmış olmuyorsunuz. Kadın erkek eşit değildir çünkü. Erkeğin de üstün olduğu yerler var, kadının da üstün olduğu yerler var konusuna göre. Şu gerçekleri inkar etmek yerine kabullenseniz bu kompleksten çıkmak sizin için daha kolay olur
- 24 gü
Hanfendi ev hanımısınız değil mi
- 24 gü
Okul görmüş olsaydınız böyle düşünmezdiniz emin olun benim çevremdeki erkekler bile bana hak veriyor. İlahiyatçı kadınlar da kadın erkek eşittir diyor okul okuduğu için
- 24 gü
Aşağılık kompleksi sizde yok çünkü siz aşağıdayım ve kabul ediyorum kafasindasiniz
- 24 gü
Günümüzün sonradan çıkma boş ideolojilerine kapılıp sürü psikolojisiyle hayatınıza devam ediyorsunuz. Ama hiçbir kadının kendisine eşit veya daha altta gördüğü bir erkeğe ilgi ve saygı bile duymadığının bilincinde olmamanız ayrı üzücü. Bir erkeğin kontrol eden ve hakimiyet kuran birey olması doğal fıtrata uygun bir süreçtir. Bu kadını güçsüz yapmaz. Aciz de yapmaz. Cinsiyet özelliğidir bu. Gerçeklerin üstünü örtmeye çalışınca gerçekler değişmiyor. Misal erkek de kadın da iş hayatında olabilir. Erkek çalışıp kadın ev hanımı da olabilir ama kadının çalışıp erkeğin ev beyi olma ihtimalini düşünebiliyor musun? Sanmıyorum. Neden? Ya da erkeğin koruyup kollanmak isteyip kadının erkeği koruyup kolladigi falan. Ne kadar itici demi? Tam tersi güzel gelir ama. Hani nereden eşitlik? Bırakın artık şu palavraları. Senelerdir beyninizi eşitlik diye yıkıyorlar. Siz de sorgusuz sualsiz peşinden gidiyorsunuz
- 24 gü
Ya gerçekten sırf kadın olduğunuz için eşit değilsiniz öyle düşünüyorsunuz bir mantık yok niye öyle çünkü kadın alttadir. Laf anlatmayacağım lise mezunlarıyla konuşmuyorum. Evde oturup koca bekleyebilirsin evinin idaresini de o yapar sonuçta aciz bir varlıksin niye kadınsın çünkü
- 24 gü
Sen altta olmayı kabul ediyor olabilirsin ama ben etmek zorunda değilim kadınım diye erkekten altta olmuyorum hiçbir şekilde. Kadınlar bile eşitsiz demiyor ya böyle düzen kahrolsun cidden
- 24 gü
Utanç vericisiniz bir kadın olarak sizden utanıyorum. Kocanın ayağını yıkamada sana başarılar ama hiçbir şekilde mutlu olamayacaksin bu düşüncede emin ol
- 24 gü
@berilmutsuzolanhanii lise mezunu mu 😂 tatlım ben lisans mezunuyum. Benim sülalem üni derecesi yapmış insanlar. Kime ne anlatiyosun😂
- 24 gü
Eminim öylesindir benim sulalem öyle o yüzden hepsi erkeklerle eşit olduğunu düşünüyor
- 24 gü
Kocanın ayağını yıkamaya devam et lütfen benimle tartışmayı bile hak etmiyorsun bundan sonra böyle insanlara cevap yazmayacağim
- 24 gü
Sorun şu ki kendini altta gören ben değilim sensin. Kendini altta görüp aşağılık kompleksi yapmasan feminist olmazsın zaten. Ben kendimi altta görmediğim için de feminizm gibi boş ideolojilere ihtiyacım yok. Bunlara sığınacak kadar aciz değildir çünkü kadınlar. Yeri gelir erkeğin gücünü de kabul ederim, yeri gelir benim gücümün erkeklerden daha çok olduğu yerleri de bilir söylerim. Kendimle ve cinsiyetimle barışığım ben. Kendiyle barışık olmayıp cinsiyetini küçümseyen de, aşağılık kompleksi yaptığı için feminizme sığınıp kendinizi yüceltme çabasına giren de sizsiniz. Ben zaten kadın olarak degerliyim. İdeolojilere yaslanıp kendimi yüceltme çabasına girmeye ihtiyacım yok
- 24 gü
@berilmutsuzolanhanii tamam sen de evde kaldığında haber ver seni TV programlarına çıkaralım 😂
- 24 gü
Kadınların yüz karasısınız gerçekten kendinize biraz değer verin. Feminizme sığınacak kadar aşağılık hissediyorsunuz. Kendinizi değerli görmeyen insan kendini yüceltme çabasına girer. Ben kadın olarak zaten baş tacıyım. Sizin gibi boş ideolojilere ihtiyacım yok. Güya okumuş sülalenle birlikte koyun sürüsü hayatında başarılar dilerim
- 24 gü
@berilmutsuzolanhanii
Ev kadını olmasalar da her istediklerinde ev kadını olma hakkını ellerimde bulunduruyorlar. Sadece kültür değil yasalar bile kadına "istemezse çalışmayabilecek, yani çalışmama hakkı olan birey" tanımlaması yaparcasına erkekten farklı hükümler getiriyor.
Erkeğin çalışması ve kadınım çalışması farklıdır.
Erkek evin ihtiyaçlarını anlar veya anlayamaz ama bütçenin nereye gittiğini de erkek bilir.
Kadının ev işlerini yaparken yapacağı bir hatayı mesela yanmış bir yemeği kim dışarıdan yemek söyleyerek telafi edecek?
Ya da bozulan bir çamaşır makinesinin tamiri için para ödeyen kim olacak?
Elbette ki alınacak her temizlik veya gıda malzemesinin niteliğine ve markasına erkek karışmaz ve müdahale etmez ama genel takibi elbette ki o bütçeyi denk tutmaya mecbur olan erkek yapacak...
Örneğin zeytinyağının çiçekyqğına göre daha faydalı daha sağlıklı olduğu malum. Herkes ister zeytinyağı kullansın. Ama evin bütçesinin denk olması ve bir miktar da birikim yapılıp gelecekte zor günler için kaynak oluşturulması için zeytinyağının sadece salatalara konması gerekiyor yemeklere çiçek yağı konulması icap ediyorsa erkek bunu değerlendirip bu konuda da son kararı verecek tabi ki..
Kadın çalışıyor olsa da; eve para verşyor olsa da yine de o sorumluluk erkekte olduğu için erkeğin yetkisindedir - 24 gü
@berilmutsuzolanhanii
İlahiyatçı "kadın erkek eşit" derken "Allah katında eşit" anlamında söylüyordur. Allah katında işçi ve patron da eşittir; asker ve komutan da eşittir ancak bu demek değildir ki askerin komutana itaat etme zorunluluğu yok veya şirkette patron ve işçinin eşit söz hakkı var anlamına da gelmez.
İnsan olarak Allah katında eşit varlıklarız Allah katında.
Ama aile içinde yani gündelik hayatta dünya hayatında kocanızla eşit söz hakkına sahip olduğumuzu hiç bir ilahiyatçı iddia edemez.
Sonuçta erkek 4 kadınla evlenme hakkına sahip,
2 kadının şahitliği 1 erkeğin şahitliğine denk geliyor
1 erkek 2 kız evladın miras payına denk hakka sahip
Kadın evde itaatsizlik ettiğinde erkeğin nasıl yola getireceğine dair ayet bile var.
Eşitlik filan yok yani...
Ama erkekler üstün varlıklar kadınlar aşağı demiyor İslam. Ya ne diyor? Ey kadınlar kendinizden üstün erkeklerle evlenin çünkü aileyi yönetmek onun görevi; itaat etmekten erineceğiniz şekilde kendinizden aşağıda erkeklerle evlenmeyin. Her kadın buna uysa her evde erkek kadından daha eğitimli daha zeki ve güçlü karaktere sahip olur ve ailenin doğal lideri olarak kadının onun sözünü dinlemesi kolay olur.
Yani İslam hem "kadın aşağı varlıktır" demeden diğer taraftan da "ailenin reisi erkektir" diyor - 24 gü
@ezelden22 aynen öyle ama sen bunu ona anlatamazsın işte. O aşağılık kompleksine girmiş artık onun için yapılabilecek bişey yok. Eşitlik diye beyni yıkananlar arasına çoktan girmiş. Rekabet ve liderlik yarışında heba olacak haberi bile yok. Tekrar söylüyorum hiçbir kadın kendisinden daha aşağıda gördüğü bir erkeğe ilgi de saygı da duymaz. Hiçbir erkek de kendisinden daha üstte gördüğü bir kadını yanında tutmak istemez. Şunu bi farkına varsalar keşke
- 24 gü
@Nightwalk35
Aslında ben dindar biri değilim. Pek İslam referansına göre düşünen biri değilim ama evrimsel olarak bakınca bile bu böyle.
Adamlar çok güçlü bir kere. Ve sürekli rekabet ederek yaşam mücadelesinde var olmuşlar. Erkeklerin rekabeti yaşam ve ölüm demek; genlerini sonraki nesillere aktarıp aktaramamak demek.
Bu rekabet ile nesilden nesile güçlenmiş erkekler.
Beğenelim veya beğenmeyelim gerçek şu ki güçlüler ve güçlü olmak ve güçlü hissetmek onlar için içgüdüsel olarak yaşamsal öneme sahip.
Güçlü ve muktedir hissetmek erkeğin ihtiyacı. Onların bu ihtiyacını görmezden gelip dişisini koruma ve yönetme eğilimine saygısızlık ederek nereye varılacak?
Vara vara anca şiddete varıyorlar. Dayak yiyip oturuyorlar - 24 gü
@ezelden22 birilerinin aksine insan fıtratının farkında olmanız güzel bir şey. Dindar olmayabilirsiniz tabi bişey diyemem ama bunlar dinin de söylediği şeyler zaten. Ha kadının da daha güçlü ve baskın olduğu konular var ama birçok konuda erkek daha güçlüdür. Öyle olmak zorunda. Aksini iddia etmek zaten saçmalık
- 24 gü
Kadının daka yetenekli olduğu konular vardır ama baskın olmak anlamına gelmiyor bu... yöneten konumu konudan konuya değişmez. Ama erkek de akıllı bir aile reisi olarak kadının daha iyi olduğu konuları bilir ve kararını eşinin sözünü kabul ederek verir.
Bazıları der ya hani "erkek kon sözü söyler ve peki karıcım" der diye... Aslında işte o da gerçekten son söz. Erkek kadının daha yetkin olduğu yerde bunu diyebilmeli.
Ama kadın da bilmeli ki orada kendisi baskın olduğu için değil wrkek onun yetkinliğini takdir ettiği için sözü geçti ve dediği oldu. yoksa kocası bunu takdir edip onun dediğini yapmasa yine erkek olarak aile reisi sıfatıyla onun sözü geçecek...
Mesele o ki bu değerlendirmeyi yapabilecek olgunlukla erkeklerle evlenmek gerek - 24 gü
@ezelden22 kesinlikle katılıyorum
- 24 gü
Zaten kadının erkekten daha baskın olduğu yerde hiçbir şey güzel gitmez. Mutlaka orada sorunlar yaşanır.
- 24 gü
Sen bunlara laf anlatma anlamazlar. Kocalarının ayağını yıkamaktan başka bir şey bilmiyorlar. Kadın erkek eşittir bile diyemiyorlar 21. yüzyılda
- 24 gü
@berilmutsuzolanhanii tamam sen kendi ayağını yıkat kocana. Ama sonra ben neden bu adama saygı ve sevgi duyamıyorum diye ağlama. Bir erkeğe kral gibi davranırsan kraliçe olursun. Pısırık ve ezik gibi davranırsan da eziğin karısı olursun. Durum bundan ibaret
- 24 gü
Evet 21. yüzyıla gelmişiz ama hâlâ sürü psikolojisinden ve yeni yetme ideolojik dayatmalardan kurtulamıyorsunuz. Kendinize ait düşünceniz bile yok. Sorgulamak nedir haberiniz yok. At gözlüğüyle hayata devam et sen böyle
- 24 gü
Bı de buna inanıyor bu abla ya cidden garip en çok saygı ve sevgi duyulan kadınlar erkekle evde eşit haklara sahip olanlar eşleri sevdiği için onlari onların fikirlerini de önemsiyor. Şunu bilin hep ezileceksiniz dediğiniz palavra evde kadın altta olunca hep eziliyor ama ev hanımı olduğunuz için zaten bı erkek sizi üstte tutmaz
- 24 gü
Sürü psikolojisi sizin psikolojiniz ya herkes adam öldürmeyin diyo bı salk gelip öldürün sürü psikolojisinden çıkın diyo
- 24 gü
Hayatın boyunca hep ezileceksin kocan tarafından emin ol. Utanç kaynağı daha kadın erkek eşit diyemiyor
- 24 gü
@berilmutsuzolanhanii ezik hissettiğimiz bir durum yok. Erkek egemenliğini kabul etmek kadını ezik görmek demek değildir. Bunu ayrımını yapacak kapasiten yoksa neden gelip de yorum yazıyorsun ki? Erkeğin hiçbir kadını ezme hakkı zaten yok. Egemenlik demek ezme hakkını vermez. Daha bunun bile farkında olmaman ne kadar üzücü
- 24 gü
Erkek egemenliğini kabul etmek kadar ezik bir cümle yok. Sırf cinsiyetin yüzünden egemenlik altına giriyorsun ama sen bı mal değilsin. Bu arada bence sosyal çevren iyi değil çünkü bunu dışarıda bir kadına söylesen feminist falan değil ha normal kadın seninle iletişim kurmaz ve ne kadar geri kafalı diye düşünüp acır. Erkekler bile bunu demiyor gerçek hayatta dislanmamak için. Ama burası asosyal topluluğu olduğu için her türlü garip fikir mevcut
- 24 gü
Sana gerçek hayatında başarılar ve sağlıklı düşünme yetisi veriyorum. Lütfen bir fikri savunmadan önce bunun dışarıda savunulacak bir fikir olup olmadığını normal bir insanın tepkisini düşünün.
- 24 gü
Ben anonim kişilerle tartışarak zaten en büyük hatayı yapıyorum
- 24 gü
Bence kendine bakmadan hakaret etme. Gerçek hayatta bu fikri söyleyemiyorsan zavallı sensin demek oluyo. Ben sizin gibi klavye delikanlısı asosyal tiplerden değilim. Git bı kadına böyle söyle gerçek hayatta sana bakar mı gör. Evet internet aleminde zavallı olayım bu önemli değil
- 24 gü
Ama bence siz sosyalleşmeyi insan arasına karışmayı ve düzgün fikirlerde bulunmayı öğrenin çünkü 2 3 internet asosyalinin sizi sevip sevmemesi önemli değil
- 24 gü
Hayır yani bu arkadaş kendi cevabında "kesinlikle kadın çünkü erkek ne anlar filan" diyerek kadınları üstün erkekleri bir şeyden habersiz olarak bütçe takibinden aciz saymış... ben de ona "Bu nasıl bir anlayış ki siz parayı çalışıp kazanan erkek iken bile erkek ne anlar diyerek bütçenin takibini kadın yapmalı diyerek eşitlik yanlısı olarak kendinizi tanımlıyorsunuz ama bunun tam tersini söyleyen erkek kadın her kimse onu kadın düşmanı olarak yaftalama hakkını kendinizde buluyorsunuz" diye sorunca da sanki burada 2 hemcinsi ile ters düşmemiş gibi "bunları sosyal ortamda kadınlara söyleyemezsin; söylersen seni sevmezler" falan gibi şeyler yazmış... şaka mıdır nedir? benim için "erkeksin ne anlarsın ev ekonomisinden" diyecek kadınlar beni sevsin diye gerçekleri söyleyemezmişim.
Ama işte bunları şımartan Meriç'lerin suçu hep... - 23 gü
@berilmutsuzolanhanii ben burada ne söylüyorsam günlük hayatımdaki insanlara da aynısını söylerim. İçim dışım birdir benim. Herkesi kendinle karıştırma. Tam bir acizsin. Kendini ezik hissettiğin için feminizm gibi boş bir ideolojiye sığınıyorsun zaten. Erkek egemenliğini kabul etmeyi kadının ezikliği olarak görmen tamamen senin kompleksin. Aynı şeyleri tekrar tekrar söylemek istemiyorum artık. Çevreme gelince emin ol çevrem senden geniştir. Ben kendimle barışık bir insanım. Senin gibi kendimi yüceltme çabasına girmiyorum. Çünkü zaten yüceyim bir kadın olarak baş tacıyım. Seni bu ideolojinle kabul eden bir erkek de anca sünepe olur. Kendini öyle biriyle evlenmeye layık görüyorsun demek ki. Senin tercihin.
- 23 gü
Kendini yüceltme çabası uğruna daha alt konumda bir erkekle hayatını birleştirip onu ezik görüp soğuduğunda bu dediklerimi anlayacaksın ama iş işten geçmiş olacak.
- 23 gü
Sizi destekleyen adamlara bakacak olursak sünepe tiplerle kim evleniyor anlarız bence
- 23 gü
@berilmutsuzolanhanii görüldüğü üzere yönetmeyi bilen, lider ruhlu erkekleri tercih ediyorum. Sen ise kendini üstün, erkeğin altta olduğu sünepe erkekleri tercih ediyorsun. Durum gayet açık
- 23 gü
Ben kendimi yuceltmiyorum da alcaltmiyorum da. Benim etrafımda olacak erkek kadın haklarına saygılı kadınlarla normal hayatta iletişim kurabilen yani bunlar gibi asosyal ya da ezik olmayan insandır. Bence kim ezik biriyle beraber olacak bunu anlamak zor değil.
- 23 gü
Hayır üstün görmüyorum benle eşit konumda olacak diyorum ben eşya ya da koyun değilim onun fikriyle benim fikrim eşit derecede önemlidir
- 23 gü
Sizin fikrinize katılan erkekler genelde ezik oluyor bunu biliyorsunuz
- 23 gü
@berilmutsuzolanhanii lider ruhlu erkeklere ezik demen de ne biliyim 😂 iq da mı problem var acaba anlamadım ki
- 23 gü
Benim seçeceğim erkek sosyal becerisi olan kadın erkek eşittir ikisi de aynıdır diyen bir erkek.
- 23 gü
Lider ruhlu erkek mi adamlar kadınlarla konuşamıyor bile nerenin lideri
- 23 gü
Bence senin IQ problemin var lider ruhlu erkek özgüvenlidir kadınlarla konuşur onlardan üstün olmadığını düşündüğü için sevilir
- 23 gü
@berilmutsuzolanhanii tartışma yeterince boş bir hal aldı. Gereksiz zaman kaybısın. Daha fazla muhatap olmayacağım seninle
- 23 gü
@berilmutsuzolanhanii sana acımaktan başka bir şey gelmiyor elimden. Üzgünüm
- 23 gü
@Nightwalk35
Çok haklısın sonuçta varacağı yer bu. Kaçınılmaz. Benim okulda bir sınıf arkadaşım vardı okula çok az gelir geldiğinde de baca gibi sigara ve alkol kokardı. Arkadaşları daha da beter şeyler kullanır sabaha kadar orada burada gezerdi...
Sonra bir anda hergün okula gelmeye başladı. Sarhoş değil sigara da kokmuyor
Sonra bana yaklaşıp arkadaş olmaya çalıştı ben de tamam dedim beraber programlar yaptık iyiye gitmeye başladı hayatı.
Meğer babası ölünce ufak kardeşi ailenin dizginlerini ele almaya karar vermiş. Demiş ben ailenin erkeğiyim bu yaşantın uygun değil. Bu kız ciddiye almamış günde q paket sigara ve şişe şişe içki aynen devam etmiş. sonra maalesef erkek kardeşi bunu çok gurur kırıcı şekilde canını yakarak gerçekten üzücü ama bildiğin falakaya yatırıp döverek hizaya sokmuş. Hatta eski dövmeli hızmalı alkol alan duman çeken arkadaşlarıyla da ilişkisini koparttığı için de sınıfta dersleri iyi olan bir kaç kişi belirleyip "bunlarla arladaş olacaksın" demiş... o sırada bağımlılıkları sebebiyle bir kaç defa sopa yemiş.
Tabi ki hiç hoş bir şey değil bir erkeğin herkesin önünde ablasını falakaya yatırması filan ama bu çocuk güçlü işte erkek ve aile içinde de kimse seni tasvip etmiyor... neden bu çocuk ilk başta güzellikle "abla bu yaşantını uygun bulmuyorum bundan sonra benim koyacağım bazı kurallar olacak" dediğinde "peki" demiyorsun da kendini dövdürüyorsun? değil mi?
İnanır mısın? O sırada kız 22 erkek kardeşi 19 yaşındaydı. Bir de 15 yaşında kız kardeşleri vardı ve onun evde oy hakkı vardı ama ablasına bir süre hiç söz hakkı tanımadı. 16 yaşımda kız baş kaldırmadığı için ablasının hayatıyla ilgili kararlarda bile söz sahibiydi ama arladaşım kendi yaşantısında kendi fikri sorulmadan alınan kararlara boyun eğmek zorunda kalıyordu
- 23 gü
@Nightwalk35
Elbette ki olayın böyle şiddete varması üzücü ama o kız da böyle feminist biriydi ve küçük erkek kardeşinin liderliğine biat etmenin zor gelmesinin ve sonuçta zor kullanma haricinde bu durumu kabullenememesinin sebebi de buydu.
Küçük kız kardeşi ne şiddet gördü ne de fazla bir baskı gördü her istediği şey için izin istediğinde abisi izin veriyordu. Bizimki uzun süre akşam 9'da evde olmak zorunda kaldı. Hafta sonları sürekli ders çalışıyordu mecburen.
Dersleri düzeldi ve alttan derslerini bile verdi kız. Ben de destek oldum - 23 gü
@berilmutsuzolanhanii
Senin fikrin ise "evin ekonomisini kadın takip etmelidir erkek ne anlar" şeklinde... bunu kabul edip "ben erkeğim ne anlarım Aile bütçesinden; evin geçimini ben sağlasam da aile bütçesinde son söz kadının olmalı" diyen erkek mi ezik olmayan erkek? Sen bunu söylerken "kadın erkek eşittir ikisi de aynıdır" mı demiş oldunuz?
Bu arada okuduğunuzu anladığınızdan emin misiniz?
Bir yorumda "bunlara laf anlatma anlamazlar" diye yazmışsın ama bu cevap yorumlarında senle aynı fikirde ne kadın ne erkek hiçkimse yok...
Kime dedin bunu anlamadım - 23 gü
@cabukisim1975 boşverin yaa bunun gibilerden bi halt olmaz. Böyle devam etsinler. Tek yaptıkları kompleks yapmak. Eşitlik diye bişey yok. Hiçbir zaman olmadı. Her zaman bazı konularda ya erkek üstün oldu ya da kadın üstün oldu. Yerine göre bu hep böyleydi. Böyle olmaya da devam edecek
- 24 gü
Erkek olmalı
11 Yorumla - 24 gü
Ortak olmalı
11 Yorumla
Detaylı bilgi