Çeyrek altın almam mı daha doğru olur yoksa borsa hissesi filan mı?

Çeyrek altın almam mı daha doğru olur yoksa borsa hissesi filan mı?
Trump gelirse altına, Haris gelirse gümüşe, yine Haris gelirse Bist 100 endeksi 8.800 puana düştüğünde Favök, DD, DF'ü iyi olan hisse senetlerine yatırım yapabilirsin. Faize karşı değilsen toplu paran da varsa %55 faiz veren bir bankada paranı yatırabilirsin. Paran bir arsa, bir araba edecek kadar olduğunda paranı çek, bunlardan al. ABD hisse senetleri hakkında yorum yapan bazı uzmanlar da var ama bu alanda para kazanan çoktan kazandı diye düşünüyorum. Bir de Trump gelirse BTC ekstra yükselir diyorlar ama keşke 40.000 $ iken alsaydın, şimdi 69.000 - 72.000 arası gidip geliyor çok yüksek bir seviye. Alt coinler var ama riski çok yüksek. Onlara yatırımı öneremiyorum. XRP çok kurumsallaşmış bir coin olmaya başladı. Stable coinini de çıkartacak diyorlar. Bu da hacmi iyice arttırır. XRP'nin ABD yatırım bankaları ile güçlü bir bağı var. Orta vadede 1 Doları girebilir diye düşünüyorum. Yani hem oynaklığı az hem de oynarsa yukarı doğru oynar diye düşünüyorum. Yatırım tavsiyesi değildir.
selamlar, yatırım insanın kendi risk algısına göre şekillenmelidir.
yaşın gençse ki genç olduğunu görüyorum, daha riskli varlıklar yatırım sepetinde (evet, tüm varlıklar tek bir yere konulmamalı ve birden çok yatırım varlığı olmalı sepetinde) bir miktar daha fazla yer tutabilir.
risksiz yatırım yoktur bunu unutma, düşük riskli ve yüksek riskli varlıklar vardır. örneğin altın, para piyasası fonları vb. gibi varlıklar düşük riskli sınıfta yer alırlar. hisse senetleri / hisse senedi fonları ile karşılaştırıldığında daha az bir kazanç sağlarlar fakat para kaybetme ihtimalin daha düşüktür.
fakat agresif getiri istiyorsan; hisse senedi fonu, hisse senetleri gibi varlıklara yatırım yapman gerekecektir. bunları öğrenmen için de oturup öğrenmen gerekiyor araştırıp, insanların laflarıyla kesinlikle yatırım yapma.
son olarak; emeksiz yemek olmaz, kesin kazanç diye bir şey yoktur.
Cevap
30Cevap
Altın almanı tavsiye ederim gadası
altın bence
Dünyanın sürüklendiği buhran, ABD'deki başkanlık seçimleri, kaynayan Orta Doğu kazanı, Ukrayna-Rusya savaşı vs düşününce altından şaşmamanı öneririm.
Merhabalar hanımefendi
Genellikle altın birikimi daha garantili bir yatırım olarak kabul edilmektedir.
Neden daha garantili
Çünkü hiçbir zaman eskiye düşmeyecek bir durumdur özellikle ülkemizdeki rezervleri de göz önünde alırsak altın geleceğin en bereketli kaynağı hale gelecektir
Maşallah vivtend detayı öncelikle para TL tutma döviz en iyisi ve düşük borsa hisseleri YTD elbette al ve bırak 5-10 uzun süre vadeli ile
Hisse nasıl alınıyor anlamıyorum ben de
@greenrachel tuhaf bende yapamadım değişik
Şimdilik dolar alabilirsin yılsonunda 38 leri görecek sonra hisse alırsın
şu an dolar düşük mu peki ben pek anlamıyorum yardımcı olur musunuz
Düşük değil tabi ama yükselecek
Hisse nasıl alınıyor anlamıyorum ben de
Yorumla
Gram altın al kızım. Borsa için daha zamanın var. Alabiliyorsan her ay 2 gram al
Çalıştığın yeri mi bilmiyorsun shell petrol ofisi nedir
Şu an borsanın geleceği belirsiz, öğrenme sürecinde zarar etmen olası. En iyi yatırım altındır.
Baş dede ye şansın doner belki kısa yoldan zengin olursun
Yatırımı bilmiyorsan altın al şimdilik. Kaç para var burada?
Burada 35 var tam
Daha çok olur umarımm 18 yaşında iyi para
Altın veya dolar almak için bankadan hesap açabilirsin
Borsa hissesinde batma olasılığı yüksek altında bi artıyor bi azalıyor arrtığı zamanı takip edip satarsın
Ama artsa da çok düşük artış oluyor
Altın al, daha güvenli borsada paran erir
Altın
Galatasaray a bas hepsini
Ne hoş.. altın biriktirebilirsin
Gram veya çeyrek altın, kripto
Borsayada yap altinada yap
Borsadan hiç anlamıyorum neye göre hisse alabilirim
Borsa sıkıntılı bos ver
Altına devam et..👍👍
Borsa sabir işi. Altin uygun
Altın bence