Biraz birikmişim var helal yoldan bunu katlamak istiyorum faiz banka vs dışında nereye yatırım yapabilirim?
Helal yatırım tavsiyeleri neler?
Helal yatırım tavsiyeleri neler?
dolar uzun vadede pek getirisi olacağını düşünmüyorum uzun vade demişsin senin uzun vade dediğin ne kadar bir süreç 1-3-5 yıl hangisi eğer 3-5 yıl gibi bir süre daha durmayı düşünüyorsan altına geçiş yapabilirsin. altın uzun vadede her zaman kazandırmıştır. doların yükselişi 1 aydan daha uzun süreceğini sanmıyorum. hangi şehirdesin bilmiyorum ama arsaya bağlamanı öneririm parana göre illa ki bir yer vardır. hiç olmadı hisseli bir yerde alabilirsin
5-10 yıllık bir süreçten söz ediyorum. Bu parayı biriktirerek bu hale getirdim. Ek bir şey yok onun için beni bağlayan bir durumda yok. Toprak her zaman kazançtır. Gelişmeye dayalı bir kaç şehir önerebilir misin? Bu gibi bir rakama gelişmeye dayalı şehir de bir kaç arsa bulabilirim sanırım. Ayrıca yap-sat karşılığı birkaç bitmemiş ev alıp, satsam mı diyorum? Fakat bunlar beni çok uğraştırır. Pek fazla zamanım yok. Aslında toprak iyi bir fikir olabilir.
Önemli olan gelişmiş bir şehir de değil veya gelişmeyen. Gelişmeye dayalı bir şehir lazım. Türkiyede var mı öyle bildiğin? Adıyaman hakkında ne düşünüyorsun. Son zamanlarda baya yatırım alıyor.
bence köy gibi yerdeysen şansılın ki bence deilsin bir arsa kirala devlete başvuru yap onlar sana kredi çıkarırlar kendi paranıda ekle büyük başa gir küçük baş hayvancılık zormuş yapanlar öyle diyor.. ya da maydonoz falan da ekebilrsn Dediklerimden birini yaparsan bana ulaş ve beni gör :D
İstanbul'dayım 😊
Ben anlamam pek ama yinede sağol
ticaret yap. bir isletmen varsa yardimci olurum fikir olarak. ben şu anda gecmiste yaptigim yatirimin ekmegini yiyorum aylik ortalama 6000 felan kazaniyorum. yakinda 10 000 e cikmasini bekliyorum. 2 farkli fikir verebilirim.
Ne gibi? Söylersen sevinirim
özelden ekle ve yaz. aksam 12 den sonra musait olurum o zmn ozelden anlatirim ama burdan yorumlardan anlatmam. neticede bu isten para kazaniyorum ve ne kadar az bu işi yapan olursa o kadar kazanirim. lakin haramı helali bilerek yasadigini soyledigin icin kendim de yaptigim bu 2 fikri paylasicam.
Tamam takip atıyorum
Bende helal yoldan paramı katlamak istiyorum. Banada fikirlerine yardımcı olur musunuz?
İş kurabilirsin altın alabilirsin. Allah bereket versin zaten faiz paranın berektini alır.
Sağol 👍
Gram altın al bu aralar çok düştü bir kaç ay içinde ciddi getirisi olur.
Bakmam lazım
Geçen haftadan bugune kadar bile 2 liraya yakın düştü, ayrıca banka hesabından alacaksan bankalar arasında fark var onları da takip et.
Bankalar sıkıntılı biraz harama giriyor
Neden haram olsun? Sen altın alıyorsun
Bankalar sonuçta faiz işi yapan yerler Allah bunu kesin olarak yasaklıyor ben neden onlarla iş yapayım ki
O kadarı incesini bilmiyor
Cevap
49Cevap
Detay maxineti tavsiye ederim. 590 dolar veriyorsunuz Pc+program geliyor. Günde min. 8 saat 30 gün boyunca Pc'yi açık tutuyorsunuz, bu şekilde onlar sizin ip adresinizden reklam yapıyorlar. Aylık 500 tl ye kadar 1 yıl boyunca hesabınıza para yatıyor. Bence yeterince helal. Sizce?
Yoksula
bu dünyada yatırıyosun diğer dünya da yatırımını faizi ile alıyorsun üstelik %100 helal
Yoksula tabi vericez orası ayrı konu ama biz kazandıkça onlara da daha fazla veririz
öncelikle tebrik ederim kötü kazançlardan uzak durduğun için, sevgili kardeşim az bir miktar bence biriktirmeye devam et paranı :)
Tefecilik hariç geri kalan mevduat faizi paranı işlettikleri için veriyorlar hakkın sonuçta senin malını kullanıp kira veriyorlar
Yok ben emek harcamadan para üstüne para katıyorlar bu da haramdır
Altına yatırım yap gardaş en iyisi en sağlamı baya yükseliyor gram altın al ama külçe olandan alırkende satarkende zararı yok onun 😉
Katlamayı kafaya koyduysan helalden zor o iş :) Hisse senedi alıp talip et. Ama tecrübe gerektirir.
Hisse senedi de helale pek girmez
Altın almanız yeterli yoksa hem katlanacak hem helal olacak yok öyle bir durum
Altın kışın durgun oluyor
üstadım helal olması açısından ortada bir emek olması lazım
yatırım araçları faizsiz olanı sabittir
altın / gayrimenkul / al sat işleri dir
Doğru söylüyorsun fazla seçenek yok
Faizsiz olup kumar masasında kazanılan para da helal ise o zaman benim pederi artık bir Umre'ye göndereyim hak etti be.
Para çekmeden zor. Ev araba arsa alirsin yatırım yaparsın para cekip. Veya en iyi yatırım döviz.
altın al altın biriktirmek helaldir zekatını verdiğin sürece
Altın dışında pek yol yok gibi
Tamam sağol
kumbarakutum var. üye oluyorsun yatırım yapıyorsun ve sana bir reklam tıklama görevi veriyor. 6 ay sonra da yatırdığın paranın 150 katını falan alıyorsun. istersen ref linkimi paylaşabilirim.
Para reklam üzerinden kazanıldığı için helal mı oluyor?
Bildiğim kadarıyla evet.
Merhaba peki riski var mı?
şu an daha iyi yatırım önerebilir misiniz?
Daire alıp kiraya verebilirsin. Gücün yetiyorsa arsa alabilirsin. En büyük yatirim topraktır unutma.
Kardesim benim gel sana uygun yollu arsa tarla alalım helal yoldan 1 yılda %50 kazan toprakdan baskası yalan
Bence bankadaki altın hesaplarına yatırım yapabilirsiniz...
arsa al tarla al yeni yerlesım we otoban yakinlarindan alirsan sağlam kâr yaparsn
Altın hesaba yatır 3 bin lirayla başka nasıl yatırım yapabilirsin ki.
25 yaşında ki bir insanın aylık geliri nasıl 4.500 tl oluyor yardımcı pilot falan mısın?
Altına yatır veya katılım bankaları var faizsiz bankacılık
ben hep sağa yatırıyorum :D :D aa pardon kardeş.. dolar olarak kalsın bence.. altın falan alma..
Dolar yükseldikçe Altın da yükseliyor doğal olarak. Fakat başbakanın dolarla ilgili bir kaç açıklamasını duydum. Büyük iddaalarda bulundu işte dolara yatırım yapanlar zararlı çıkacak diye. Merkez bankası Piyasaya yüksek miktarda dolar sürerse dolar düşebilir. Fakat altının düşüşü dolara oranla net olmayacaktır. Onun için altın düşünüyordum. Sağdan kastınız nedir?
uykum geldi de biraz iğrenç bir şakaydı o :D cumhurbaşkanı merkez bankasıyla atışmaya devam ederse dolar daha da yükselecektir bence... dediğin gibi dolara endeksli olarak altın da yükseliyor..
ama merkez bankasının piyasaya para sürme ihtimaline karşı altına yatırman bana da mantıklı geldi şu an..
Altın haricinde yatırım yapabileceğim bir şey arıyordum açıkcası. Faizler indikçe dolar yükselmeye devam edicek o allahın emri zaten. Bilmiyorum borsa ne hale gelicek. Borsaya endeksli olmayan bir yatırım lazım da ne acaba. Ben gene bir araştırayım en iyisi :)
hisse senedi falan da alabilirsin bak :D ama sen yine de iyi bir araştırma yap tabi.. bol şanslar diliyorum sana :)
Vallahi düşünüyorum ama faizsiz hiçbişey kalmamış galiba. Taksitle de kimse vermiyor. Türkiye şartlarında iş yapmak icin mecbur bulaşmak zorundasın
Mecbur değil ya illaki vardır
3000 ile aklıma bişey gelmedi biraz daha biriktirip araba al sat
Rica ederim
merhaba,
bende yatırım yapacağım ama sermaye eksiğim var ve kredi almak istemiyorum. İsteseniz döviz borç karşılığı +kar payı olmak üzere ortaklık yapabiliriz
Bu devirde helal harama olan hassasiyetinizden ötürü takdir ettim dogrusu
Teşekkür ederim sizde öylesiniz sanırım
Oyleyim ama kendime düşünce olarak yakın kimseyi bulamıyorum
Takp edermsn rica etsem
Profiliniz gizli
Soruyu soran benim takip edin ben size yzrm
? Orda mısın
Evet buradayım
Faiz istemiyorsan yatırım yapma. Yani o para ile yapamazsın en azından :)
Altın ama fiziki olarak alman gerek. Birde arsa tarla ev gibi yatirimlar yapabilirsin.
Döviz altın gayrimenkul
Anca altın alıp bozdurursun ya da dolar
Gayrimenkul ya da arsa yatırımı
Çiftlik kur
Bilgi gerekli
Altın al. ya da büyük baş hayvan ticareti yap
İstanbul da nerede yapıcam
50 bin falan
ticaret yap :) rızkın 10 da 9 u demiş Efendimiz
Alternatif önerin var mi
Maalesef artık ticarette bile bankalarla çalıştığımız için faiz olmasa da kokusu bulaşıyor.
O kadar imkan bende de yok :))
Bu da bir ticaret ama
Onu yaptım bir ara :) ama dolar yükseldi şu an pek karı yok :/
Sizin ordan getirdiginiz ürünler var mı peki
Hadi ya var mı peki önerdiği satıcı
Bakıyorum ama imitasyon pek denk gelmedi 🙈😅 tamam kusura bakma bu arada :))
Çiftlik bank diye helal yatırım aracı varmış (!)
Bu şekilde zengin olamazsin
At kenara dursun. Y ada altın al
Para cebinde dursun en büyük yatırım o 😀
kilitli kumbara işe yarıyor
Ama o attığın kadar yarıyor altın vs diyorum ben
Daha başka bişey lazım ya :)
Ziraat Bankası - Çeyiz hesabı
Beyaz eşya veya altın
Altın al geç. Başka helal yatrımo parayla olmaz.
Büyükbaş hayvancılık yap 😂
İstanbulda?
altın al
altın al
Arsa alabilirsin...
altın hesbına yatır hisse senedi döviz al
Altın almalısın
Bir hesap aç biriktir bankada
Biriktirmek yatırım değil ki
Biriktirdikten sonra yatırım yapacaksın
Ne iş yapıyorsun, o maaş benide al yanına 👻👑
:) askerim
Nerde?
50 bin dolarmı:-D daha neler
Anlayamadım ne demek istediğinizi?
Ailemin göndersiği paralardan 50 bin dolar para birikti dedin ailen sana ne kadar gönderiyoda 50 bin dolar biriktirdin 130 milyara yakın para demek:-D
Tutumlu birisiyim. Bir hesap yapıcak olursan bu gibi meblaların ne kadar küçük rakamlarla meydana geldiğini kendin göreceksindir. Şaşılacak kadar büyük bir para olmadığını düşünüyorum 4 yıl içinde.
Aga ne bilim maddi durumun iyi gibi senin ben biriktirmek istesemde zor biraz allah daha fazla versin ne diyim:-D
4 yıl 1460 gün demek. Gün içıerisinde 100 lira harcıyorsam 50 lirasını kaldırıyordum.
1460x50 = 73bin lira.
18 yaşından beridir bir şirkette çalışıyor ve burs alıyorum. Burslar ve maaşım aylık 2bin'i buluyor. Toplam 96bin lira yaptı. 169bin lira. Dolar benim zamanımda 2.1lerde felandı. Son 1 yıldır yükseldi. Şahsen benim Matematiğime göre çok fazla para harcamışım. Daha iyisi de olabilirmiş. Ablamın ve abimin, amcamın, halamın yolladıklarını saymıyorum bile açıkcası. Böyle ilginç bir durum var işte :)
bana ayda 600 lira göbderiyo peder amca yetiyo valla:-D senin maddi durum iyi
ev al araba al başka türlü yatırım olmaz
Ticaret
Çalışıyorum şu an
Bence ticaret haricinde zengin olmak zor. Annen veya esin ticaret ile ugrassa ya da onun uzerine yapilsa kagit ustunde daha kolay olur. Kardesinle ortak olabilirsin
Onun için 200 300 bin olması lazım
Ben 20 30 bin ile de ticaret yapilabilecegini dusunuyorum
Ne ticareti bu
Ne bileyim ben olsam mesela bir mantici dukkani acarim annen hayattaysa onun uzerine yaparsin. Alirsin bir tane manti gozleme cay yapmayi bilen kadin. Bir de garson alirsin tamam. Baktin kazaniyon isi buyutursun
Tamam da İstanbul'da bir dükkan kirası ne kadar biliyor musun? Maliyeti karşılaman için çok iyi satman lazım
Ilk basta bufe de olur. Bilmiyorum. Bence ayak alti kalabalik yerlerde iyi is yapilir. Okullara kurslara yakin yerler is yerlerine yakin yerler mesela
Sen yap tutarsa haber ver 😊
Ben yapamam kimse yokki ortak vs ilgilenecek. Annem hayatta olsa olurdu.
Basın sağolsun.. güzel yemek yapar mısın
Bir yer açtığında gidersen çoktan batar o işletme 😂
Niye batsin isletme 😂
Sonuçta bir iş açıyorsan tecrübeli olman lazım
Haklisin da insan bir yerden baslamali
Şimdiden git kursa
Altın ama şu an alma
Rica ederim
Arsa al
Emlak alım satım
İyi para var mı? Halkın gözünde emlakçıların kötü imajı var ama
Kelepirleri kovalarsan para kazanırsın
şu an işim var ona kafa yoramam
Netten falan araştırabilirsin
O iş için çok uyanık olman lazım
Kumbara :D
Onu yaptım ama daha farklı bişey istiyorum altın almak vs gibi
Ama bankaların altın hesapları caiz degilmis
Elden altın alışverişi olmadığı icin
dolar al
sana şu kadarını söyleyeyim, Türk hükümeti sahte kabadayılıktan vazgeçene kadar doların yönü yukarı olacak, haberleri takip et ne zaman dünya siyasetinin düzenine girerse o zaman düşüşe geçer
Dolara devam.
Yıllardır bunu yapıyorum zaten ve bunun karını şu anda almış görünüyorum. Sonumuz hüsran olmasın. Borsa çok karışık. Fakat faizler bu şekilde inmeye devam ederse dolar daha çok yükselecekmiş gibi görünüyor. Hatta Euroyla eşit olacak sanırım.
Yanit verdigime pisman oldum. Cok yuzeysel bir cevap verdim oysa -_-
Yanlış bir şey söylediysem özür dilerim.
Altın al
Çiftlik bank derim.
:) olm gümledi o
Vinç
Nasıl yani anlamadım
İş makinaları alıp kiralamak da kolay değil sektörü hiç tanımıyorum siz nerden tanıyorsunuz sektörü
Sektörü bilsem olabilir ama hiç alakam yok
Ev almak
Düşünüyorum bunu ama daha fazla kar edebileceğim birşey arıyorum
Dikkat et kar etmek isterken parani batirma
Haklısın dikkat ediyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar