Son zamanlarda yaşanan olaylar sebepli güvenliğe bütçe ayırmayı düşünüyormusunuz?

Son zamanlarda yaşanan olaylar sebepli güvenliğe bütçe ayırmayı düşünüyormusunuz?
85 milyon Türk ve rahat 15-20 milyon göçmenin bulunduğu bir ülkedeyiz. Cinayet sayısı totalde 5000. Bence Paranoyak olmaya, hayatı kendimize zehir etmeye gerek yok. Sürekli eli cebinde yaşamak çok mu mantıklı geliyor size? Bu psikoloji ve hayata bakış açınızla alakalı bir durum. Bir biber gazı olsun herkesi çantasında, zaten sorsan herkes silahı bıçağı kendini korumak için taşıyor. Ama bazı şeyler olunca kendini korumanın dısında kullanılıyor bu silahlar...
Ülke nüfusu arttıkça cinayet sayısının artması da normal mi olmalı?
Hayır sadece başınıza gelme olasılığı %0.0021 olan bir olayı baz alarak hayatı kendimize bu kadar zehir etmemizin kendimize zarar getirmekten başka bir şey olmayacağını belirtmek istedim.
Şimdi anladım. Yine de kadınların olasılık çok azmış diye böyle düşünebileceklerini zannetmiyorum.
Ya evet baksana herkes hayattan küstü. Halbuki yüzyıllardır dünyanın her bölgesinde olan psikopatlıklardan birisi... Sanırım bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığıyla konu insana daha da yaklaştıkça daha çok problemmiş gibi görünüyor. Allah herkesin yardımcısı olsun. Yine de matematik kafasına sahip olan birisi olarak olasılıkların bu kadar düşük olduğu yerde bu kadar tedirginlik sağlıklı değil benim için. Herkes deprem oluyor depremden korkuyor, psikopat birisi 2 kızımızı katlediyor ondan korkuyor, birisi ufak bir kızı (Allah onları kahretsin) öldürüyor herkes korkuyor. Neden bu kadar çok korkuyoruz anlamıyorum. Ve hiç kimse hükümete sesini çıkartmıyor.
Tamamen aynı kafada olan hepsine katılan birisiyim ama insan psikolijisi sebepli sonuç bu oluyor.
Belki de son zamanlarda bilerek daha çok gündemde o da olabilir.
Sinir uçlarında dolanılıyor.
Ne ayırabilirim ki?
Biber gazını avm ye sokamıyorsun. Bıçak gibi aletler de yasak.
Yapabileceğim bir şey yok gibi duruyor. Kelle koltukta. Şansa yaşıyoruz. Yaşıyorum.
Öldürülen yüzlerce yaşıtım hatta isimdaşım var. Onlardan biri bende olabilirdim. Olmayacağımın garantisi de yok.
He ne yapıyorum, tanıştığım erkeklere dikkat ediyorum. Olur olmazla arkadaş olmuyorum. Gayet tanıdığım fikrimin oldukları ile konuşuyorum.
İlerde güçlü kuvvetli beni koruyabilecek bir erkeğim olursa biraz nefes alırım galiba 😂
Güzel yazmışsın, önemli detaylar var.
Çevreni baştan düzenlemen de ilk yapılması gerekenlerden.
Artık olay pek güç ve kuvvete bakmamaya başladı ama psikolojik olarak evet o his olur jdkld
Karşı cinse güven olmayacağını çok küçük yaşlarda öğrendim ben. En sağlam kazıkları ailemin erkeklerinden yiyerek.
15 yıldır gece dışarda olacaksam cebimde emanetim olur..
Hemcinsim dahi olsa kolay kolay yaşam alanıma kimseyi almam kan bağım olanlar dışında..
Çevreme eviminkinden daha kalın duvarlar örerek bu sorunu çözdüm ben..
Ama milletin önüne önce sokak hayvanları yasası atıldı. Sonra bu kadına ve çocuğa karşı işlenen vahşet içeren kamuyu derinden sarsan olaylar silsilesi takip ediyor..
Acaba perde arkasında neler oluyor?
Emanet mi dayı ne taşıyon keleş mi hhhh
@UymakGüzel tadına bakmak istersen güzel bir iz bırakabilirim sana yeğenim
Kılıcı keskin olan kazansın dayı
Ahahhaa işte bize böyle kadinlar lazım.
Biz bunlarla ilgilenirken çok başka şeyler var gibi geliyor bana da.
Olaylar can sıkıcı olsa da seni erkenden olgunlaştırıp büyütse de ne güzel yorumlamış ve kendi hayatını düzenlemişsin.
Bıraksalar ülkeyi de düzenleriz de bırakmıyorlar.
Güç ve iktidar hiçbir zaman bırakılmadı size ve bırakılmayacak.
Ancak yeni ve yaratıcı yollarla sahip olabilirseniz olur.
Bunu değerli bulan erkekler olarak da destek veririz.
Güç ve iktidar sadece güçlülerin elinde olur bu dünyada. Eskiden böyleydi ilerde de böyle olmaya devam edecektir. Güç ile beraber sorumluluk gelir. Bu dünyada ise her bir büyük felakette savaşta erkeklerin ilk hareket etmesi ölmesi ise bizim sorumluluğumuzdur…
Çoğunluğun uyanması lazım. Potansiyelini keşfetmesi lazım.
En önemlisi zihinlerdeki zincirlerin kırılması lazım. Onun için de cesur yürekli olmak lazım.
Kesinlikle öyle. Her yazdığına katılıyorum. Fakat bunun için birlik olmanız gerekiyor. Bireysel olarak hiçbir şey yapılamaz.
Mesela aranızdaki yarış, kıskançlık, rekabet bitmeli. Kadın kadının düşmanı olmamalı.
Bir elin nesi var? İki elin sesi var. Çok elin gücü var.
Sonradan kadın olanlar çok daha iyi organize oluyorlar. İtici güç olarak onları kullanmak lazım. Hem onlarda o kadar kıskançlık da olduğunu sanmıyorum. Kulvarları farklı olduğu için.
Bu güzel bir tespit olabilir.
Varsa içinde kötülük içinde olan yapar kalbi yanlış ise yanında ne taşırsan taşı insanların toplumsal bir psikolojik destek lazım yoksa silahlansa ne olur cebinde ne taşısan boş insanların kalbinden pisliği silmedik sonra
..
İşin manevi boyutu kesinlikle bu.
Cevap
3Cevap
Harcasak nolur çantamızda ki koruyucu aletlere avmlerde el koyuluyor geri vermeyen avm ler bile var çok kez yaşadım toplum kuralları diyorlar kadınların kendisini korumasına izin vermiyorlar ki en güvenli yöntem koruma ile gezmek korumalar da trendyolda satılsın 😅😅
Güzel ve haklı bir serzeniş olmuş bu.
Yakında oralarda da olabilir, orada olmazsa ilknaday a101 falan kdksk
Hiç düşünmedim bunu üniversite zamanında bi çakım vardı okadar şimdilerde anahtarlığımda çantamda bu işi görürgibi
Yani hiç yoktan iyidir eğer kullanmayı da biliyorsan.
Çakı bizim dizi kültüründe de önemlidir jdkdk
Neden böyle bişiye ihtiyac duyayım elin mayağıyla dağın başında ısız yerde buluşmayacağıma göre
Benim elimde nerede yaşadığınla nasıl yaşadığınla ilgili bir bilgi yoktu haliyle.
İhtiyaç duyarsın, duyacaksın da yazmadım.
"Bu iş görürgibi" yazmışsın ona cevap verdim.
Eğer böyle bir durum yoksa mantıken iş görme durumu da zaten baştan olmayacaktır.
Sonra kadınlar mağdur oluyor evet yaşananları kınıyorum kimse haetmez ama biraz daha tedbirli yaşamak güven kaygısını biraz daha ön planda tutmalıyız...
Öyle bir düşüncem yok.
Bodyguard tutarsam anca korurum kendimi.
Tabi bodyguard beni kesmezse…
Ona bile güven olmaz mı diyorsun.
Bu ülkede her şey mümkün
Bu algının oluşması asıl üzücü olan ama doğru.
Nefret ediyorum böyle konuşmaktan ama gündemimiz buna itiyor bizi maalesef
Kesinlikle.
Dedi bodyguard😅
Sitede bodyguard da mı varmış yok yok harbi.
İnsanlar gelişmedikçe ve değişmedikçe hiçbir güvenlik önlemi yeterli olmayacaktır.
Kökten çözmek istenirse çözüm işte tam olarak bu, eline sağlık.
Olması gereken de bu
Oooo Rozes hanım sizi ciddi konularda görmek ne güzel.
Gelsin efenim iyidir.
Bu arada sizi ailecek severek izliyoruz jdksks
Savunmadan kasit bibergazi vs mi
O da var, dövüş eğitimi, ev güvenlik sistemleri vs. bu anlamda para ile alınması gerekecek her şey.
En azından caydırıcı olabilir eğer eğitim falan yoksa.
Değişik düşünce ama doğru olabilir.
Ayırmıyorum zatən var birtakım aletlerim.😸
Tarayıcı bildirimlerinde üstten kullanıcı adını görünce bildirime açıp bakmadan bunu yazdığını tahmin ettim djsksk
O coğrafyada böyle zaten.
Benimki biraz da babamdan kaynaklı.😸
Eh o kadar olacak jsksk
Biber gazı şart
Hayır
Neden?
Dişlinin dişliside var.
Hayır
Keleşle gez
Kırsalda olsa belki de İstanbul'un göbeğinde o zor jdksl
Hayata unutulan değil iz bırakan ol 😂
Ahahahah