Ben cimri miyim, düşüncelerimde haksız mıyım?

Özel üniversitede okudum, Türkiyenin en pahalı semtinde yaşiyorum, ev aileme ait ve şehir manzaralı dublex daire. Tek başıma yaşiyorum. Aylık maaşım 75 bin. Kendi kazancımla alıp kiraya verdiğim bir de evim var. 2. Ev için para biriktiriyorum. Istifa edip kendi işimi kurmak için düzenli pasif gelir ( kira geliri) sağlamaya çalisiyorum. Düzenli bir gelirim olunca istifa edeceğim ve kendi işimi kuracağim inşallah.

Kendime araba bile almadım. Otobüse biniyorum. Her ay birikimimle altin alıp kasa kiralayıp kasaya koyuyorum. Çoktandır artık dışarda yemek yemiyorum. Kiyafet de almıyorum eskiden her ay yeni kıyafetler alırdım. Artık dolaptakileri giyiyorum. Hergün farklı kıyafet giymeyı önemsemiyorum. Kıyafetlerim de eski değil normal. Artık lüks kozmetik ürunler de almıyorum. Normal ucuz şeyler kullaniyorum. Her yaz tatile gidiyorum ama 5 yildizli otellerde kalmıyorum, onun yerine ucuz pansiyonlarda kalıyorum. Tüm plajlara gidiyorum geziyorum, tekne turlarına katılıyorum. Özel yat kiralayacak param var ama kalabalık halk teknelerine biniyorum. Lüks tatil yapmıyorum yani.

Gorucu usulü biriyle taniştım. Görüsmeden evvel arkadaşima "Adamin evi var mı?" diye sordum. Öğrenince adamin zoruna gitmiş , evim olmasa görüşmeyecek miydin dedi. Ben de sinirlendim "Evet gorüşmeyecektim bu yaşına gelmis ev alamamış ise adamın maddi sıkıntısı vardır, ailesine ev sağlamak erkeğin görevi" dedim. O da "bazı kadinlar eşine maaşinı vermiyor sen ne düşünuyorsun?" dedi. Ben de "Borcu yoksa geliri tek başina ev geçindirmeye yetiyorda maaşımı vermeyi düşunmüyorum, evi geçindirmek kadinin değil erkeğin görevi" dedim. Bu yüzden görüsme olumsuz geçti. Benim paragöz olduğumu söylemiş.

Aslında adama "Ben istifa edip kocama sırtımı dayamayı düşunüyorum, sen de bana mi sırtını dayamayı düşünuyorsun?" diyecektim ama demedim. Sonuçta istifa edip kendi işimi kurduğumda belki de uzun süre para kazanamiycam birinin bana maddi destek olması lazım. Babam vefat etti ve mirası genç karısina geçirmiş, dava açtım dava devam ediyor. Davayi kazanirsam zengin olacağim birkac yil sonra, ama ya kazanamazsam? Ya dava çok uzarsa, yaşlanınca gelecek zenginliği napim? Yani kendimi şu an garantiye almam lazim. Kendi işimi kurmazsam da mutsuzum bu işte. Mutlu olmak için istifa edip kendi işimi kurmam lazım. Ben tabi ki bana bakabilecek maddi durumu iyi biriyle evlenmeliyim. Fakir biriyle ya da her ay benim maaşımı bekleyen biriyle evlenirsem iyice kapana kısılırım. Diyemedim tabi, adam beni paragöz zannetti.

Bu arada bana paragöz diyenlerin hepsi çalismayan ev kızıyla evleniyor. Napim ben rol yapamıyorum paragöz imajı çiziyorum galiba?

Ben cimri miyim, düşüncelerimde haksız mıyım?