Evet erkekler büyük haksızlığa uğruyor. Eğer kadının küçük çocuğu varsa (çalışacak durumda değilse) nafaka alsın ama çalışacak durumda ise kendi ayakları üzerinde dursun. Kimseye yaslanmadan ayakları üzerinde duran kadınları takdir ediyorum. Nafaka konusunda erkeğin canını acıtan kadınlara da diyecek söz bulamıyorum. Onlar yüzünden bütün kadınlar aynı kefeye konuluyor erkekler tarafından.
Çoğunlukla erkekler nafaka vermemek için büyük uğraşlara giriyorlar, belli süreden sonrada veriyorlarsa da bir yolunu bulup nafakayı vermiyorlar. Bu da ayrı bir konu…
Eğer çocuklar annenin yanındaysa vermelerini doğru buluyorum. Anne mutluysa, dar da değilse çocukları ile de iyi iletişimde olur, daha sağlıklı bir ilişki yürütürler. Çok zor süreçler, ne desek boş;başa gelmeden bir şeyler demek zor!
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Ben eşe verilen nafakaya şöyle bakıyorum. Mesela çocuğu var. Ona zaten vermek zorunda babalık görevi eşi ile örneğin 10 yıl ve üzeri evlilik geçirdiyse kadın da çalışmıyor ise vermeli o kadın sonuçta ömrünü adamış misal 2 yıllık evlilik geçirdiyse niye nafaka ödesin ki bu saçma geliyor bana
Aldatma, şiddet ve çocuk gibi şeyler yoksa nafaka almamalı. Evlilik beraber karar verilen bir durum. Kadına şiddet varsa kadın boşanmışsa nafaka alsın, erkek kadını aldattıysa nafaka alsın, çocuk varsa çocuk işe girinceye kadar çocuk nafaka alsın ama evlen ayrıl kadın süresiz nafaka alsın bu çok saçma geliyor bana.
Nafaka sadece çocuk için olmalı bence. Boşandığın adamın parasını yemek bana hiç doğru gelmiyor. Evlenirken mehir zaten bunun için alınıyor. Boşanırken sadece mehiri almalı bence kadın
Hayır çünkü çocuklara verilen nafaka çok az zaten. 5 bin falan veriyorlar bir çocuğa servis ve yemekhane toplam 5 bin zaten diğer masrafları yok. Çocuk nafakaları acilen artırılmalı
Eğer kadin zor durumdaysa hala çalışmıyorsa ya da aileden yardım almıyorsa yardim etmeli çalışıp düzenini kurana kadar neden? çünkü o kadin onla bir yola çıktı ona güvendi hayatini ona verdi olmadi diye kadini ortada bırakmak mertlige siğar mi?