Herşeyi kendimiz üretsek, dışardan hiçbişey almasak. Dolar, kur farkından dolayı, enflasyon olmazdı sanırım. Yinede her şey bu ülkede çıkmıyor. Yer altı kaynakları, madenleri belli. Ufak tefek şeyler dışında herşeyi kendimiz üretsek. Dışa bağımlı olmasak, enflasyon bu kadar çok olmaz sanırım. Yinede fırsatçılar doları, savaşı bahane edip, herşeye zam yapabilir. Siz ne düşünüyorsunuz. Bu konuda
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 519 cevap paylaştı.
1 yılÖncelikle siyasal İslami ulkeden defetmek gerek. Sonrasında keskin cizgileri olan liyakat kuralları getirmeli. Güney Kore'ye bakın 50 - 60 yıl oncesinde bkun içinde carikla geziyorlardi şu an dünya devi. Aynen ordaki gibi bir reform gerekli tarihini okuyun derim.
04 Yorumla
Soran1 yılBence güney kore, reformlar sayesinde değil de, hyundai. Samsung, gibi teknolojik üretimler. İthalatlar sayesinde büyüdü ve yükseldi. Ayrıca orada da kurlar pahalı ve para birimi değeri düşük. Bunun sebebi. İthalatı arttırması. Türkiye olarak ordaki reformu getirmek yerine, ordaki teknolojiyi getirsek yükseliriz gibime geliyor. Çünkü ne ahlaksız ve dinsiz ya da batıl dine inanan ülkeler. Teknoloji atılımları sayesinde dünya devi oldu. Mesele din değil. Mesele üretim ve teknoloji diyorum. Tabikş adâlet de önemli. Cezalar caydırıcı olmalı. O konuda sana itiraz etmiyorum. Doğruys doğru, yanlışa yanlış diyorum. O konuda doğru söyledin. Diğer konuda yanlış söyledin
- 1 yıl
Sen bı oku tarihini. Bir gün bir adam gelip demiski yolsuzluk yapanın adam kayiranin sorunu keserim herkes çalışıp üretime katkı sağlayacak yok öyle senin adamim benim adamım. Vs vs zaten diğer şeyler onu takip eder. Bizde siyasal İslam olduğu sürece bunun önünü alamazsın alamadigin aurecede booiyle kalmaya mahkumsun.
Soran1 yılSiyasal islam mı diyor. Adam kayır falan. Saçmalıyorsun kardeşim. Bu yorumları okuyan herkes. Senin ne kadar saçma konuşup, benim ne kadar mantıklı konuştuğumu anlayacak. Ben orada üretim dedim. Teknoloji dedim. Sen ise. Siyasal islam diyorsun. Sonra adam kayırma falan diyorsun. Hangi ülkede adam kayırma. Yolsuzluk v. s yokki. Bunun için siyasal islam olmasına gerek yok. Nice islamın azınlık olduğu ülkelerde var bu yolsuzluk adam kayırma işleri. Lütfen daha fazla yazma. Seninle uğraşmak istemiyorum
- 1 yıl
Valla müdür ne dersen de yüksek seviye bir muhendisim ben savunma sanayiye çalışıyorum. Bu işin temeli bubdin düşmanı değilim siyasal İslam'ın zararlarını hergun goruyorum ve şahit oluyorum senin anlatriklarin. Kendi gorusun benimkiler ülkenin yaşadığı gerçek. Liyakata zarar veren herşeyin yok edilmesi gerek. Edilmediği sürece istediğiniz kadar debelenin.
En İyi Cevaplar
Çocukluğumda (2008) 50 kuruş olan çubuk kraker neredeyse 10 yılda (2028) 1 liraya çıktı. Yani 10 yılda %100 zamlandı. Yani yıllık yaklaşık %7 enflasyona tekabül eder. Bu örnekten de göreceğimiz gibi enflasyonsuz ortamda piyasa normal bir işleyişle işlemektedir.
05 Yorumla
Soran1 yılAnlaşılmadı ki. Dediklerin. 2008-2028 dedin. 20 yıl demektir. Sen 10 yıl dedin. Son cümlende anlaşılmadı. Kpss yi kazanamazsın bu zekayla
Soran1 yılHakaret etmem canım. Sana neden hakaret ediyim. Bana bi zararın yok ki. Bakma ben orada şaka yaptım sana. Üzüldün mü. Kıyamam 😄 neyse enflasyon tek haneli rakamlarda iyidir diyor ekonomistler. Yüzde 7 lik enflasyon iyi yani. Türkiye 2000 öncesi. Çift haneli enflasyonlardan geldi. 2002 den sonra, tek haneli rakamları yüzde 7 leri
gördük. Dileğim tekrar tek haneli rakamları görmek
İçe bağımlılığı çözerek.
14 Yorumla- 1 yıl
Yani sorgulamadan, düşünmeden tepki göstermeden yaşamayı bırakmamız gerekiyor. Hiç bir partinin taraftarı olmamak gerekiyor. Her zaman doğru işi alkışlayıp yanlışın karşısında kim olursa olsun durmak gerekiyor. Bugün benzine zam geliyor tepki yok. Deprem oluyor 500.000 kişi ölüyor nir kişi istifa etmiyor niye? Tepki yok. Tepkiden kastım sosyal medyada tweet atmak değil. Hollanda da zamanında benzine zam gelmişti de tüm halk sokaklara dökülmüş otobanları kapatmış işe gitmemişti hükümet kararı geri almıştı. Diyeceğim bu ki sen içe bağımlılığını çözmeden yani a kişisi olsun b kişisi oldun bağını çözmeden ülkeni kalkındıramazsın.
Soran1 yılMuhalefet kapatılsın. Diyorsun
Soran1 yılYorumunu eic seçicem
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
Türkiye de daha doğru başımızdaki sâyesinde hiç bir zaman kendi üretimimizi yapamiyacagiz, her yeri Araplara sattık, savaş felan hep bahane aynısı Almanya da var o sıkıntı, fakiri fakir yaptılar zengini daha çok zengin, eh enayiler sağolsun bu ülkede böyle bir adaletsizlik var, Türkiye gibi ülke çoktan üretim ülkesi olması lazımdı. Aslında hersey elimizde de ama birsey yapılmiyor.
06 Yorumla
Soran1 yılBaşımızdakiler. Ülkenin iyiliğini istemiyor mu?
her şey sadece Araplara mı satıldı, Avrupalı lara satılmadı mı?
Satılmanın faydası, zararı neydi peki? Belkide borçları ödemek için satıldı. Belkide devlet çalışanlara ücret ödemek yerine, özelleştirip, sorumluluğu özel sektöre devretti. Ülkede okadar kötü yönetim varsa neden 20 yıldan fazla. Nerdeyse çeyrek asırdır başımızdalar. Bunları da düşünmek lazım
Soran1 yılBütün gelir yabancılara gitmiyor ki. Kim patron sa. Kim devralmışsa. Ona gider. Tabi çalışanlara da bölünür. Çalışan türkse türklere de kazandırır. Çalışanlar yabancıysa. Bu ülkede yaşadıkları için, kazandıkları maaşda bu ülkede harcanır ve bu döner sermayeden. Türklerin çebine yine girer
Soran1 yılBunun için mantık yeterli görmeye lüzum yok. Zira herşeyi gözümüzle göremeyiz. Mantık üreten herkes anlar
Önce ahlaksız bir toplum olmakdan çıkarsa ozaman bağımsız olabilir
03 Yorumla
Soran1 yılEn ahlaksız toplum, Danimarka lılar. Hayvan kerhanesi çıkardılar. Hayvanlara tecavüz ediyorlar para karşılığı. Sen milletine, ülkene, ahlaksız toplum demeyi kesip, beterlerini görsen. Kendi halkını, toplumunu sevsen. Ahlaksız demesen. Bu ülkeden gitsen. Başka ülke vatandaşı olsan. Ne iyi olurdu. Bu topluma ahlaksız diyen bu ülkede bulunmamalı
Soran1 yılHiç Avrupa ülkesinde ya da Amerika'da çinde vs. Böyle çocuk tecavüzcüsü, çocuk öldüren yok mu? Tabiki böyle ahlaksızlık olmamalı. Ben buna karşıyım tabiki. Kimsenin ölmesini, tecavüz edilmesini istemem tabiki. Kimse tecavüz etmesin. Ama bir iki kişi tecavüz etti diye kendi milletine. Ahlaksız toplum demek. Bu milletten olmadığını gösterir. Demekki sen bu toplumdan değilsin ki kendi toplumuna ahlaksız diyorsun. Eğer bu toplumdaysan. Sende ahlaksız oluyorsun çünkü kendin söyledin. Ahlaksız toplum diye. Ahlaksız toplum hepimiz demek. Ben ahlaksız değilim. ya da bir başkası. Hepimize ahlaksız toplum demek nasıl bi halk düşmanlığı. Ayrıca Fransa'da düne kadar papazlar çocuklara tecavüz edip, öldürüyordu. Ozaman fransa neden Dünya zengini ülke oldu. Okadar ahlaksızsa. Ne zengin ama ahlaksız ülkeler var. Zengin olmak ahlaklı olmakla mı alakalı. Zengin olup sübyenci olanlar çok medyada yayınlandı. Ne zengin sapıklar var. Gazeteye çıktılar. Mesele ahlak değil. Mesele üretim ve teknoloji. Mesele vatanseverlik. Mesele milleyetçilik. Mesele ülkece kalkınma istemek. Ahlaksız birileri herzaman olmuştur ve bundan sonra da olabilir. İlk çağdan beri ahlaksız insanlar vardı. Cezalar da var. Yinede ahlaksızlık binlerce yıldır yaşanmaya devam ediyor
Gizli Üye(25-29)1 yılDışa bağımlılığı sen unut Türkiye 1950 ler de gizli antlaşmalar yapıp Amerika ya bağımsızlığını sattı Türkiye tarım ülkesiydi sanayi ülkesi değil tarımı hayvancılığı bitirdiler Türkiye NATO ülkesi Amerika izin vermiyor Amerika dünyanın imparatoru
020 Yorumla
Soran1 yılTürkiye 1990 a kadar. Ülke nüfusunun çoğu köylerde yaşıyordu. Ülkenin en çok GSMH 'sı tarımdan hayvancılıkdan geçiyordu. Ama bu ülkeyi zengin etmeye yetmiyor. Sanayi sektörü ve hizmet sektörü ülkeyi kalkındırır. şu an Türkiye GSMH'sı %55 hizmet, %30 sanayi ve %20 tarım hayvancılık. Sen diyorsun ki. Tarım hayvancılık %79 olsun. Ozaman sanayi ve hizmet sektörü azalsın. Köylere dönelim. Gelişmeyelim.
Cevap sahibi1 yılTürkiye hiç bir zaman sanayi ülkesi olmadı ki köy enstitüleri kapatilmasaydi bu gün bir Almanya idik 80 ihtilalinden sonra Özal ile birlikte Türkiye de hayvancılık bitti şu an Türkiye her şeyi ithal ediyor sen hayla diyorsun ki üretiyoruz
Soran1 yılBen sana Türkiye sanayi ülkesidir demedim. Ama geçen zamana kıyasla. Türkiye'de organize sanayi bölgeleri çoğaldı. Şuan%30 sanayi sektörü dedim. %90 sanayi demedim ki. Türkiye hizmet sektöründe%50 üzerinde. Yani Türkiye hizmet ülkesi olmuş. Tursitlere hizmet, zenginlere hizmet. Bankacılık sektörü de hizmetin içinde. Esnafda, berberde, kuaförde, bakkalda, marketde. Bunlar hepsi hizmet sektörü demektir. Hayvancılık artsın mı? Hayvan bakmak mı istiyorsun? İneklere çobanlık mı yapacaksın 😄
Cevap sahibi1 yılOlm valla sizinle tartışılmaz sanayi ülkesinden haberin yok dışarıdan geliyor bütün uçaklar tanklar arabalar sen hayla diyorsun ki yüzde 20 sanayi ülkesi peki madem yüzde 20 sanayi ülkesi dışarıya sattığın bir tane Türk araba markası söyle bana içeride ürettiğimiz dışarıda sattığımız yazılımı da Türkiye ye bağlı sen git cami de domal kalk 😊🤭 senin yerine bunları yapanlar var eğer ki tarım hayvancılık tam otursaydi arkasından sanayi devrimi de olacaktı Mustafa Kemal Atatürk ün ömrü yetmedi köy enstitüleri kapatıldı köylü cahil kaldı abuk sabuk din eğitimleri verildi işte senin gibi adamlar türedi
Soran1 yılNe kadar cahil, bağnaz, yobaz, sığ bir yorum yazmışsın. Yorumunu silmiyorum bile. Çünkü yorumları okuyanlar senin bu sığ yorumunu görüp, ülkemizde ne akılsızlar var desinler diye cevab verirdim ama, sana ne anlatsam faydası olmaz. Böyle at gözlüklü, birine duvara konuş daha iyi 😀
Cevap sahibi1 yılCumhuriyetin kuruluşundan bu yana ilk 15 yılı sayma geri kalan 85 yılda sürekli duvara konuştuk zaten hayla da konuşuyoruz sizin gibilerin tohumu Menderes döneminde atıldı verecek cevabın yok koçum şu yukarıda verdiğin örnek bile zaten senin rezil olduğunun bir kanıtı bu verdiğin örneği Amerika da Avrupa da veremezsin seni kaale bile almazlar ama Türkiye de rezil olmak diye bir şey yok o yüzden tak sepeti koluna herkes kendi yoluna kendinizi hayallerle yalanlarla kandırmaya devam edin
Cevap sahibi1 yılÜlkede bakkal kırtasiye Market olunca sanayi ülkesi oluyormuş bunu da senden öğrendim aynen böyle devam
Soran1 yılYa sen hayvancılık dedin de. Dışarıya hayvan mı satacakaın ülkede hayvancılık olsaydı. burada mal mal konuşmuşmun. Bana dışsrıya araba sattık mı diyorsun. Ülke hayvan ülkesi olsaydı hayvanları ne kadara satardın. Zamanla ülkemiz hayvancılıktan sanayileşmeye gitti. Hizmet sektörüne gitti. Her şehirde fabrikalar var. Organize sanayiler var. Sen ne iş yapıyon , nerde çalışıyon. Nerde yaşıyon bilmiyorum ama. Sokağa çıkmadığın belli. Ben okadar fabrikalar da çalıştım hepside yırt dışına ihracat yapıyordu. Yurt dışına, giyimden tut, kozmetiğe, her alanda satımlar var. Ülkemizde araba fabrikaları da var. Vestel yurtdışına satıyor Türkiye de üretip. Okadar türk ürünü yurtdışında satılıyor. Araştırsana Google yazıp, Türkiye'nin dışa sattığı mallar markalar yazsana. Yabancı zannettiğimiz pek çok marka türk markası. burada boş boş. Cahil cahil konuşup, ülkeni eleştirceğine ülkeni sev. Mendereler, özallar, erbakanlar, erdoğan ne hizmetler ettiler Türkiye'ye. Sen onların hizmetlerini bir araştır. Bak bakalım ağır sanayi hamlesini ülkemizde kim başlatmış. Erbakan. Senin gibiler ülkeyi terk etse, başka ülkeye yerleşse. Ne iyi olur. Bu ülkeyi sevmeyen bu ülkede yaşamasın gitsin. Ülkesini sevmeyene ihtiyacımız yok.
Soran1 yılBakkal kırtasiye market olunca sanayi ülkesi oluyor demedim. Hizmet sektörü dedim. Kafandan lafı çarpıtma. Hizmet sektörüne. Bankacılıkda girer, marketde girer, kırtasiye de girer, spor salonları bile hizmet sektörüne girer. Çünkü halka hizmet yapıyor para kazanıyor. Avmlerde girer, otellerde girer, spa merkezleri de girer bunlar hep hizmet sektörüdür. Sanayi sektörü, üretimin olduğu büyük ve küçük fabrikalar. Atolyeler, üretilen herşeydir. Terzilik bile sanayi sektörüdür çünkü elbise üretir.
Cevap sahibi1 yılYa arkadaşım sen gerçekten cahilsin Menderes döneminde gizli antlaşmalar yapıldı ülke satıldı gitti diyorum sen diyorsun ki dışarıya hayvan mi satacaksin önce elindekini bileceksin Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda 1923 de Türkiye sanayi ülkesi değil tarım ülkesiydi tarım gelişmekteydi köy enstitüleri vardı köylü okuyordu tiyatroyla sanatla uğraşıyordu herkes elinde bir tane müzik çalma aleti öğreniyordu sonra Atatürk öldü İnönü yürütmedi Amerika'nın baskısıyla çok partili sisteme geçti demokrat Parti gelince de Amerika'nın boyunduruluğu altına girdik gizli antlaşmalar yapıp Türkiye de ne kadar içeriden gelişme varsa hepsi durduruldu dışarıya bağımlı olduk köylü çalışmadı köy enstitülerinde fuhuş yapıyorlar diye kapattılar 1960 ihtilâli oldu sonra ülke darbeler ülkesine döndü 1980 ihtimalinden sonra da Amerika'nın ne kadar çok ürettiği ne varsa bilgisayar tablet uçak ağır sanayi Türkiye ye girdi sen diyorsun ki ağır sanayiyi Demirel yaptı yo öbürü yaptı nasıl yaptılar bunu bilmiyorsunuz dış borçla yaptılar Amerikalılar ya da Avrupalılar geldi bu ülkeyle ayriyetten uğraştılar işte örnek de olduğu gibi sizin gibi zihniyette insanlar türedi hadi tog yaptık dediler nerede kaç ülke alıyor koç holding zaten ihale vermiyorlar ya da Türkiye de kaç tane uçak savaş aracı var Avrupa'nın kullandığı bana söyle ya hepsine size yutturuyorlar çin yapıyor Japonya yapıyor İsrail yapıyor türk markası diye yutturuyorlar kime anlatıyorum ki duvara anlatıyorum
Cevap sahibi1 yılEn basiti git Amerikan borsasındaki şirketlerin sayısına bak bir de gel borsa İstanbul'daki şirketlere bak hayal dünyasında yaşamayin artık size kalsa ülke uçuyor 🤭🤭
Soran1 yılTarihçi gibi biliyor tarzda anlatıyorsun. İnönünün bişey yapmadığını, ülkeye zarar verdiğini söylemişsin. Aferim. 60 ihtilalinin arkasında da inönü ve onun yandaşları var. Bunu biliyormuydun? 72 muhtırasınında arkasında inönü var. Seçimle iktidar olamayınca 1950 den beri. Anca darbelerle başa geçti ve geçici hükümetin başında, başbakan oldu. Sonra ne zaman seçim olsa hepsini kaybedip gitti. Çünkü halk onu sevmedi. Atatürk döneminde köylü çok iyiydi, herkes okuyordu, müzik aleti çalıyordu demişsin 😄 Osmanlı yıkılınca borçlar ve 1930 ekonomik buhranı araştırmamışsın. Demirel tabiki 1962 den beri güzel şeyler yaptı. 1972 'ye kadar başbakan olunca, baktılar deviremiyoruz, bir muhtıra yaptılar. İndirdiler Demirel iyi olmasaydı 72 de muhtıra vermezlerdi. Neyse ki 1993 de cumhurbaşkanı olduda hak ettiği yere geldi. Türkiye şu an insansız hava aracı üretiyor ve satıyor. İnşallah kendi savaş uçağımız. Olan kaanı da üretecek ve satacak. Ayrıca çelik kubbemizi de biz yapacağız yerli ve milli. Çünkü ne avrupa nede amerika bize patriot satmadı. İsraildeki demir kubbenin daha da gelişmiş versiyonu olan çelik kubbeyi yapacağiz. Ülkemizi tehtitlerden koruyacapız inşallah. Türkiye dünyanin en iyi savaş gemilerini üreten tersanelere sahip, üretiyor ve satıyor. Geçenlerde deniz altı gemimizi de ürettik. Ülkesinden bir haber yaşıyorsun sana kalsa ülkemiz Afrika ülkesi gibi hiçbişey yok. İsrail bize bişey satmıyor ki. Boykot var. Ne demir kubbeden verdiler nede patriottan İsrail bize. İsrailden bişey almıyoruz. Onlar Türkiye'ye gelip, fabrika kurup, öyle satıyorlar ürünlerini markalarını. Türkiye'de çok fabrika var. Bir sürü fabrika var. Her alanda var. Sana kalsa Türkiye'de hiç fabrika yok. Üretim yok.
Cevap sahibi1 yılİnönü başaramadı tabi ki İnönü biraz daha dayansaydı çok partili sisteme geçmeseydi tek partiden devam etseydi bu Osmanlının nesli yok olup gidecekti Köy enstitülerinden çıkanlar hepsi birer Atatürkçü yurda bağlı bir şekilde yetişiyorlardı Atatürk'ün çok istediği ama başaramadığı bir şey varsa o da toprak reformuydu Menderes neden köylünün gelişmesini okumasını istesin ki niye toprak reformu yapsın Menderes aga çocuğuydu köy enstitülerini kapattı ve agalara teslim etti Demokrat parti dönemindeyken Amerika'ya teslim oldu Türkiye İnönün 60 darbesiyle bir ilgisi yok Menderesi uyarıyor diyor ki sen ben bile kurtaramam Askerle iyi geçin diye uyardı sonra iyi geçinmedi 60 ihtilali ile devrildi asıldı kim darbelerle başa geçti İnönü mü? Güldürme beni ya bu kadar düşüncesiz olma 60 dan sonra İnönü bir kere bile hatta Chp bir kere bile tek başına gelemedi koalisyonla geldiler 1930 da biz Hollandaya uçak satıyorduk uçak sen neyden bahsediyorsun Osmanlı ne yaptı kadınlarla harem kurup savaşmaktan başka bilime önem verdi mi? matbaayı bile sokmadı utanmasan diyeceksin ki Osmanlı bilime sanata önem verdi kadınlara önem verdi diyeceksin Demirel dediğin adam inatçının teki bu ülke için ne yapmış 71 de muhtıra verdiler sağ sol çatışmaları oluyordu en sonunda da Kenan Evren 1980 darbesi yapınca yıllarca sağ sol demeden herkese işkence yaptılar Kenan Evren Amerika'nın en büyük adamıydı 1980 ile birlikte Türkiye de tarımcılık devri Özal ile birlikte bitti zorunlu dini eğitim dersleri verilmeye başlandı Mustafa Kemal'in 24 Ocakta ki alınan kararların tam tersi alındı ve bütün dışarıda ne kadar telefon tablet uçak gemi varsa hepsi Türkiye'ye girdi size Çelik kubbe yapıyoruz diye anlatılanlar hepsi eski püskü yapılan işler Amerika kendi kullandığı teknolojilerinin bir tık altını size veriyor siz de diyorsunuz ki biz yaptık biz ettik
Cevap sahibi1 yılİsrail de Demir kubbe var yapsana İsrail gibi yapamazsın Amerika izin vermez Türkiye dünyanın en iyi savaş gemilerini üreten tersanalerin bir tane ismini söyler misin? Ve sattığı ülekelerin listelerini söyler misin hangi ülkeye savaş gemisi savaş uçağı satıyor Türkiye sizi ayakta uyutuyorlar oğlum ayakta böyle uyumaya devam edin İsrail den bir şey almıyorsun diyorsun ya oğlum bütün ürünlerin İsrail israil'i protesto edeceğim diyorsun bir bakıyorsun Türk ürünü sandıkların hepsi İsrail madem bu kadar iyi ve harika bir üretimimiz var dolarla işimiz olmamalı dimi ? ya da enflüsayon olmamalı bu ülkede isteyen istediğini almalı sen oğlum her şeyden önce Nato ülkesinin Natoya bağlısın öyle kafana göre kendi içeriden hiç bir şey üretemezsin Amerika'nın uşağısın böyle hayallerle avutuyorsunuz kendinizi böyle devam edin Atatürk vefat ettikten sonra Amerika Türkiye'yle ayrıyetten uğraştı Nato'ya 1950 de Menderes ile birlikte girdikten sonra bütün saçma sapan savaş gemilerini Türkiye'ye sattılar hayla da satıyorlar Amerika F35 buldu biz hayla F16 kullanıyoruz Kaan yaptık diyorsun oğlum onlar göz boyamaydı hangi ülke Kaan'ı kullanıyor böyle yola devam edin başka bir şey demiyorum uyumaya devam 85 yıldır uyuyorsunuz
Cevap sahibi1 yılSen herhalde Çin ile Türkiye'yi karıştırıyorsun dünyada 1 tane İmparator vardır oda Amerika böyle Türkiye'nin gelişmesine müsaade etmez senin gibi cahil insanları ortaya atar avutur Çin ile şu an mücadele halinde Amerika Çin'i de bitirecek böyle saçma sapan hikayelere inanma git araştır oku doğru düzgün kaynaklardan içeriğine girmiyorsunuz kulak dan dolma konuşuyorsunuz
Soran1 yılOkadar uzun yazmışsın ki. Zahmete girip hepsini okudum. Her cümlene bir cevab verirdim ama okadar uzun uzun yazıp, elimi yoramam 😀 kısaca bazı canımı sıkan şeylere cevab vercem şimdi.
Kaanı yaptık diyorsun, hangi ülke kaanı kullanıyor. Dedin. Kardeşim ben kaanı yaptık demedim. Kaanı yapıyoruz. Yapım aşamasında daha yapılmadı. Diyorum. Biz yapmadan hangi ülke satın alacak da. Hangi ülke kullanıyor diye soruyorsun cahilce. Bu yüzde yüz türk üretimi olacak ondan sonra istediğimize satıp, kendi envarterimizde kullanacağız. F16 kullandığımızı söyledin. F16 lar. 1980 öncesi eski kullanışsız bir uçak mı? F16 nın üstü f35. Bunuda Amerika satmıyor zaten bize. Biz hariç Hristiyan ülkelere satıyor. İsrail ürünü diyorsun da. Sahipleri İsrail, burada fabrika kurup, üretip satıyor. İsrailden Türkiye'ye mal mı geliyor.
İnönü iktidara gelmedi 1950 den sonra dedin. 60 darbesinden sonra, geçici hükümet kuruldu araştır ordada başbakan oldu İnönü. Araştırmadan bilmeden yaz anca. Nato ülkesiymişiz, kafamıza göre üretemezmişiz. Ya nato ülkesi nice Avrupa ülkeleri var. Bunlar üretiyor. Velevki nato kötü bişey ozaman neden ukrayna, Finlandiya isveç natoya girmeye çalışıyor. Ukrayna natoya girmesin diye Rusya savaş açmadı mı.. Evet CHP tek başına iktidar olamadı 1950 den sonra. Ama hep darbelerden sonra geçici hükümet kurulduğunda, geçici hükümetin başında yer aldı. Darbeden sonra hükümette yer aldığına göre, darbede de parmağı vardır diye düşünüyorum
Soran1 yılAyrıca çelik kubbeyi de inşallah üreteceğiz. Yüzde yüz türk ürünü olacak. Bunuda göreceksiniz. Dedin ki, Amerika eski şeyleri satıyor falan demişsin. Amerika Türkiye'ye eski de olsa hiç hava savunma sistemi satmadı, satmıyor. İster eski ister kullanışsız. Satmıyor. Biz güçlenmeyelim diye. Ayrıca Türkiye'nin yurt dışına sattığı savaş gemilerini, insansız hava araçlarını. Ben haberlerde, internette gördüm. Şimdi sana tek tek link atamam vaktim yok. Sen en iyisi kendin yaz Google'a Türkiye savaş gemisi sattı yazsan çıkar hangi ülkeler olduğu. Araştırmayan, sorgulamayan, körü körüne ülkesini yerden yere vuran bir zihniyetle neyi tartışıyoruz. Sen araştırmadan bana soruyorsun anca. Ben şimdi hatırlamıyorum hangi ülkeleee savaş gemisi sattığımızı ama çok net hatırlıyorum ki , savaş gemisi sattık. Hatta bunun kutlamasını bile yaptılar gemileri süsleyip. 😄
Cevap sahibi1 yılSana kısaca diyeceğim bir şey varsa iyi uykular ve kendini bu yalan dünyasında kandırmaya güzelce devam et
Soran1 yılİyi uzatmamana sevindim. Çünkü lafdan anlamıyorsun 😄
Cevap sahibi1 yılHa seninle konuşmuşum ha duvarla sen bu yalan dünyanda mutlu ol boş ver gerisini
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem