Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı yeni düzenlemeye göre, 7 bin TL ve üzeri tutardaki ödemelerde banka veya kredi kartı kullanımının zorunlu hale getirileceğini söyledi. Sizce bu uygulamanın faydası ne olur?

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı yeni düzenlemeye göre, 7 bin TL ve üzeri tutardaki ödemelerde banka veya kredi kartı kullanımının zorunlu hale getirileceğini söyledi. Sizce bu uygulamanın faydası ne olur?

Bana çok, hatta aşırı saçma geldi. İleride evleneceğim zaman her şeyi nakit alacağım diye birikim üstüne birikim yaptım. Halen yapmaktayım. Ev döşeyeceğim zaman alacaklarımı nakit alamayacak mıyım? Nakit hayallerim suya düştü. Kredi kartı limitim zaten maaşımın 3'te 1'i kadar. Yükseltirsem ödeyememe korkum var. Evimi 2016'da krediyle aldım, 23 ay sonra borcum bitecek. Diyelim ki 2026'da ev borcumun bitmesine 2-3 ay kala kredi kartı borcum ödenmediğinde, Allah korusun evimin elimden gitmesinden korkuyorum. Malımı mülkümü mü sattıracaksınız anlayamadım.
Bu zorunluluk değil artık mecburiyet yasal olarak zorunlu olsa ne olur :) 7 bin Tl sadece 200 lük banknot olsa bile cebinde nasıl duruyor hiç denedin mi? üstelik bu 7 bin tlye bir telefon bile gelmiyor :)
Yani zaten bu seviyelerde ya kart ya ibana gönderim yapılıyor.
Tam olarak hangi işe yarayacak bu çözemedim ama zaten kendileri dışında kimsenin elinde o kadar nakit olmuyordur durduk yere. Ki o kadar dediğim 7k yani şöyle adam akıllı bir mutfak alışverişi yapamazsın bile
Başka bir çözüm bulamamışlar mı? Mesela ben bir buzdolabı almak istesem senet ile gidip banka kartına taksit yapın mı diyeceğim? Senetle nakit taksitleri ödemek varken kart mı? Saçma bana göre.
Cevap
40Cevap
Parasızlıktan ne yapacaklarını şaşırdılar. İstiyorlar ki bizimkiler hariç hiç kimse kayıt dışı para kullanıp vergi kaçırmasın. Padişahımızın fiyatlardan haberi olmadığı için 7 bin tl ye bi bk alınmayacağını bilmediği için...
Zorla kredi kartı kullanımını gibi bir durum ortaya çıkacak gadası
gerekli değildir bence
Sanırım kimin ne harcadığını bilmek istiyorlar.
Çıkacak bir yasada hiç resmi işi olmamasına rağmen, çok para harcayan (lüks tüketim) kişilerin illegal gelirlerini vergilendirmesi düşünülüyordu.
maalesef Erdogan bunu yasadan çıkarttırdı.
Bence buda, buna benzer Tüketimi gözlemleme olayı.
Bana gore degil ama zaten buyuk cogunluk bu meblaglarda kart kullaniyor.
İnsanları kredi kartına alistirip daha fazla fakirleştirecekler sırf vergi yüzünden millete yazık edecekler gene
Oy verenler Türkiye'de yaşayanlar düşüşün bana ne? Biz bugünlerin geleceğini 2017'de söylediğimizde yağ he he yapıyorlardı şimdi ağlıyorlar 😂 beter olun bunu siz istediniz, herkes hak ettiği gibi yönetilir.
Saçmalamasınlar. Banka kartı olsa neyse de kredi kartı kullanma zorunluluğu nedir yaa böyle saçmalık mı olur!
Böyle bir şey olmaması gerekiyor insanları borçlandırMaya hakları yok. Kredi karti borclanmak demektir banka kartı olur o ayri.
Ben kredi kartı kullanmıyorum. Bu anayasaya aykırıdır. Onlara pos cihazını ve uymakta oldukları nakitsiz toplum ajandasını dübürlerine sokarım
Bu enflasyonu yükseltir. Toplumu harcamaya, kkartı kullandırmaya zorlamak kadar kötü bir şey yok.
Bunlar gitsin önce milyarlarca tl affettikleri vergi borcunu geri alsın sorun düzelir ama yook padişah bundan rahatsızlık duyar.
Vergi kaçalçılığı olmaz diye düşünüyorum ama tam tersi de olabilir Dilan polat mair order olayı geliyor aklıma
Nakitsiz toplum plan her aldığınızı görmek istiyorlar
E benim kredi kartım yok ama hiç olmadı ben ne yapcam...
Saçma valla yani daha kisa surecegine inaniyorlar ama sacma
Zaten 4 5 bin hesap gelince ben nakit para verildiğini görmedim.
Nakit o kadar parayı nasıl verelim zaten deste deste say say bitmez
Zaten 2 bin üstü için nakit kullanılması saçma olur..
Kim o kadar parayı cebinde taşır ki..
Geç kalınmış uygulamalar bunlar
Biz parayı veriyoruz ama adamlar vergisini vermiyor
La battınız toparlayamıyorsunuz işte neyin inadı bu yav
kredi kartı mı sadece, banka kartı olmuyor mu?
Kredi kartı olmayanlar napsin. Ortada g0t gibi kalalım istiyorlar
Bence direkt tasma falan bağlasınlar. Böyle tek tek çok uğraştılar kıyamıyorum
Kredi kartı kullanmayanlar ne yapacak peki saçma karar
Zayen hic bir yer 7 bin nakitten fazla almiuir bu 6 yildir var
Mevzu nakit akışı kapanmak. Artık giderek dijitale dönüyor olay
Karışmadıkları bir o kaldı. Kartı olmayanlar ne yapsın?
bu devirde banka ya da kk olmalı bence
Kredi kartı insana zarar olarak geri döner.
Her seyi banka kartiyla aliyorum nakit parayi unutuyorum ben
Sanırım gerekiyor ki yapıyorlar ama kredi kartı faizleri de yüksek
Her şeyde kart kullanıyorum para taşımayı bırakıyoruz artık 😂
Hiçbir faydası olmaz vergi kaçıracak insan bir yolunu mutlaka bulur
Devletimiz yine sineği sıkayım yağını çıkartayım, çıkan yağa ötv ve kdv ekleyeyim sonra halka satayım demiş işin özeti..
Zaten millet 100 tl bile kartla ödüyor mq çok saçma. parası yok ki çoğu insanın kredilerle anlık yaşıyor.
Cok sacma. Vergiler kesin olsun diyorlar halktan talep ediyorlar ama verdigimiz verfi bize geri dönmüyor yukardakşlerin cebine gidiyor direk
Ya kredi kartımız yoksa? Ya evde unuttuysak? Ya o an düşürdük veya çaldırdıysak?
Gerekli ama bankaların da kredi kartı komisyonlarını düşürmeleri gerekli. Hatta banknot kullanımı bitmeli
dünyanın en saçma uygulaması olur insanları kredi kartına mecbur bırakmak da doğru bir hareket değil zaten
Bankamatik kartı kullanıp işlemlerini yapsınlar. Buradaki amaç işletmelerin vergi kaçırmasını engellemek.
Gereksiz bir uygulama kredi kartı kullanmaya birisi için sorun kullanan içinde sorun komisyon alıyorlar
şuanda kredi kartı kullanmayan kimse kalamdığı için mantıklı
Hiç bir şey zorunlu olmamalı belki ben kredi kartı hiç kullanmak istemiyorum ya da kredi kartım yok
Gereksiz bir uygulama olur herkes kredi kartı kullanmak zorunda değil
tamamen kasiyere faydası olan bir uygulama ayrıca sıra oluşmaması için de düşünülmüş
o kadar alışveriş yapsam mecburen kk ile ödeyeceğim bende bir şey değişmedi
Hayir ben kredi karti kullanmam kullanmak da istemiyorum
Nası yani, ne alaka? Limitim yoksa noolcak
Parayı nasıl ödeyeceğimize de karıştılar oh mis
İyice tefeciliğe çevirdiler devleti.
Neyse ki param yok 😎
Nakit taşıyan yokki zaten
kart kullanmayan insanlar ne yapacak
Saçma ama devletin durumu kötü ne yapsa yeridir..
Hmmm. Kayitdisi alisveris yasak.
Milleti banka tuzağına çekiyor islami hükumet 😤
İyice distopyaya çevrilmeye başlandı...
Saçmalık ötesi. Olacak iş değil ya
İlla halkı öpecekler kart faizleriyle
Devlete yazar bu iş. Kayıt dışılık meselesi
Vergilendime acisindan iyi olur mantikli
Zaten yanında 7bin üstü nakit taşıyan da ne blym
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?